تکنولوژی

افترافکت چیست؟ کاربرد و روش یادگیری

افترافکت یکی از نرم‌افزارهای کامپیوتری شرکت مشهور Adobe (سازنده فوتوشاپ) است که با هدف افزودن جلوه‌های بصری انیمیشنی به تصاویر ویدئویی طراحی شده است. After Effects در واقع راه‌حل پیشنهادی Adobe برای ساختن عناصر گرافیکی متحرک به شمار می‌رود که شامل انیمیشن، جلوه‌های ویژه بصری، فوتوموشن و غیره می‌شود. به طور کلی، اگر می‌خواهید کارهای گرافیکی روی تصاویر متحرک خود انجام دهید، افترافکت یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شماست.

با توجه به شهرت زیاد این نرم‌افزار کامپیوتری و رواج استفاده از آن در میان کاربران، امروزه شما می‌توانید به سادگی از طریق منابع آنلاین همچون tadvinbama.com به دوره‌های آموزشی افترافکت دسترسی داشته باشید.

adobe after effects چیست؟

افترافکت یک نرم‌افزار کامپیوتری است که برای ساخت افکت‌های تصویری و موشن گرافیک در انواع ویدئو، محتواهای آنلاین و پرزنتیشن‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نرم‌افزار همچنین به طور گسترده برای ساخت جلوه‌های ویژه گرافیکی، ترکیبات تصویری و انیمیشن در برنامه‌های تلویزیونی و روند پس تولید فیلم‌های سینمایی کاربرد دارد. شما می‌توانید هم روی سیستم‌عامل Mac OS اپل و هم روی کامپیوترهای ویندوزی از این برنامه استفاده کنید.

پروژه‌هایی که با افترافکت تولید می‌شوند می‌توانند در قالب ویدئو، محتوای آنلاین، برنامه تلویزیونی، یا محتوای نمایشگرهای ثابت (مثل آسانسور و غیره) مورد استفاده قرار گیرند. این نرم‌افزار یکی از شاخص‌ترین اعضای خانواده Adobe Creative Cloud به شمار می‌رود و از جمله محبوب‌ترین محصولات Adobe است.

شما می‌توانید از افترافکت برای طراحی عناوین، ساخت شخصیت‌های کارتونی و متحرک‌سازی آنان استفاده کنید. گرچه After Effects می‌تواند تمام این کارها را انجام دهد اما باید به یاد داشته باشید که ابزاری برای تدوین ویدئو نیست. این برنامه اصولاً برای اضافه کردن جلوه‌های بصری بعد از تدوین و ویرایش ویدئو یا ساخت موشن گرافیک و انیمیشن‌های ساده از تصویر اشیاء ثابت طراحی شده است. در واقع، ابزارهای برش و تدوین این نرم‌افزار بسیار محدود هستند.

افترافکت ابزاری است برای قصه‌گویی و ساخت موشن گرافیک‌های جذابی که داستان، تصویر یا حال و هوای شما را به شکل قابل توجهی ارتقا می‌بخشند.

از افترافکت چگونه استفاده می‌شود؟

کاربردهای اصلی افترافکت را می‌توان به ۳ بخش مجزا تقسیم‌بندی کرد:

  1. انیمیشن
  2. جلوه‌های بصری
  3. کامپوزیت (ترکیب)

مدل انیمیشنی که می‌توان با افترافکت به خوبی ساخت، معمولاً موشن گرافیک است. موشن گرافیک در واقع بیشتر شامل متحرک‌سازی اشیاء، نوشته‌ها و عناصر بصری ثابت است. موشن گرافیک‌ها بهترین و جذاب‌ترین انواع ویدئو برای پرزنتیشن و توضیح در مورد موضوعات مختلف هستند. معمولاً کسی از افترافکت (بجز در موارد بسیار ساده) برای انیمیت کردن سوژه‌ها و شخصیت‌های انسانی و حیوانی استفاده نمی‌کند. البته این نرم‌افزار می‌تواند در ساخت انیمیشن‌های کات‌اوت به خوبی مورد استفاده قرار بگیرد، زیرا در این سبک از انیمیشن با هر بخش از بدن سوژه به صورت یک شیء ثابت برخورد می‌شود.

در زیر به انواع انیمیشنی که می‌توانید با افترافکت بسازید اشاره می‌کنیم:

  • انیمیشن‌های وکتور ۲ بعدی
  • انیمیشن‌های ۳ بعدی ساده و ابتدایی
  • انیمیت کردن کاراکتر
  • تایپوگرافی متحرک
  • ماک‌آپ انیمیشن‌های UI و UX ((تصاویر متحرک موجود در سایت‌های اینترنتی)

محیط افترافکت

جلوه‌های بصری تقریباً از آغاز پدیده‌ای به نام تصویر متحرک همراه ما بوده‌اند. تمایل افراد برای دستکاری کردن تصاویر متحرک و اضافه کردن عناصر اضافی به آن‌ها از ابتدای تاریخ سینما وجود داشته است. افکت‌های تصویری یا به قول معروف جلوه‌های ویژه بصری (VFX) پدیده شناخته‌شده‌ای در دنیای فیلم و ویدئو هستند.

اضافه کردن برف به یک صحنه ویدئویی، اضافه کردن آتش یا آب مصنوعی، تبدیل کردن اشیاء جامد به مایع و غیره همگی از جمله نمونه‌های جلوه‌های بصری محسوب می‌شوند. شما می‌توانید به خوبی از افترافکت برای اضافه کردن این جلوه‌ها به تصاویر خود استفاده کنید. این ویژگی در واقع قابلیت اصلی و کلیدی افترافکت محسوب می‌شود.

اضافه کردن دود، آتش، انفجار، ترک خوردن صحنه، جایگزین کردن بک‌گراند با استفاده از تکنولوژی ماسکینگ پیشرفته و غیره تنها گوشه کوچکی از قابلیت‌های بسیار متنوع افترافکت در ساخت جلوه‌های پس‌تولیدی هستند. شما می‌توانید روی این نرم‌افزار به تصویر آسمان خود رعد و برق اضافه کنید یا کاری کنید که انگار از لابلای ساختمان‌های شهر، دود برمی‌خیزد.

افترافکت همچنین می‌تواند برای کامپوزیت‌های دیجیتالی مورد استفاده قرار بگیرد. کامپوزیت به معنی ترکیب کردن چندین ویدئو در قالب یک ویدئوی واحد است. شما می‌توانید چندین ویدئو را در گوشه و کنار یک قاب واحد قرار دهید یا کاری کنید که روی هم قرار بگیرند و در هم تلفیق شوند.

۵ مورد از بهترین استفاده‌های افترافکت

گرچه افترافکت ابزار و توانایی زیادی در تولید جلوه‌های بصری و انیمیشنی دارد، اما تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که کاربران به طور کلی بیشتر برای ۵ مورد زیر از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند:

  • انیمیشن‌های وایت‌بردی (سبکی که یک دست روی تصویر نقاشی می‌کشد و صدای نریشن نیز توضیحاتی را روی آن می‌دهد)
  • پرزنتیشن‌های شرکتی
  • لوگو موشن
  • اسلایدشو و جلوه‌های تصویری مخصوص عروسی
  • کامپوزیت موشن گرافیک (جایگزین کردن ترنزیشن‌های جذاب با کات‌های ساده)

چه کسانی از افترافکت استفاده می‌کنند؟

افترافکت معمولاً توسط متخصصان جلوه‌های بصری، انیماتورها، آژانس‌های تبلیغاتی، ویدئو آرتیست‌ها، تدوینگران، طراحان بصری، متخصصان تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی، طراحان موشن گرافیک، سازندگان ویدئوهای عروسی و طراحان UX مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حرفه‌ای شدن در استفاده از افترافکت به تمرینات عمیق و کار مداوم با نرم‌افزار نیاز دارد. افترافکت امروزه به استاندارد صنعت ویدئوگرافی برای تولید جلوه‌های بصری و موشن گرافیک تبدیل شده و به عنوان بخشی از زیست‌بوم Adobe قابل دسترس است.

تاریخچه افترافکت

نرم‌افزار افترافکت در سال 1993 توسعه پیدا کرد و از آن زمان تاکنون تغییرات زیادی را تجربه کرده است. توسعه‌دهنده اولیه این نرم‌افزار شرکت CoSA بود. نرم‌افزار این شرکت چند عملکرد ساده داشت و به کاربران اجازه می‌داد تا لایه‌های تصویری را با هم ترکیب کرده و تنظیمات هر لایه را تغییر دهند. نسخه اولیه این نرم‌افزار تنها در کامپیوترهای مکینتاش اپل قابل دسترسی بود.

در سال 1994، کمپانی Aldus افترافکت را خریداری کرد و توانست آن را با چندین قابلیت شگفت‌انگیز، از جمله ابزارهای رندرینگ چندماشینه و موشن بلور روانه بازار کند. با این وجود، قبل از پایان یافتن سال 1994، شرکت Adobe حق امتیاز این نرم‌افزار را خریداری کرد و از آن زمان تاکنون، مالک و توسعه‌دهنده آن محسوب می‌شود.

از زمانی که افترافکت توسط Adobe خریداری شد، تاکنون 50 نسخه از آن عرضه شده و امروزه به برنامه پیشرو صنعت فیلم و ویدئو در زمینه تولید جلوه‌های بصری کامپیوتری تبدیل شده است. البته بعضی از نسخه‌ها از بقیه بزرگ‌تر و بهتر هستند و تمامی توانایی‌های نرم‌افزاری Adobe را به رخ می‌کشند.

در سال 2019 برنامه افترافکت موفق به دریافت جایزه اسکار دستاوردهای علمی و تکنولوژیک شد. جایزه‌ای که به‌خوبی جایگاه این نرم‌افزار را در صنعت ویدئوگرافی و فیلم‌سازی نشان می‌دهد.

چند نکته برای یادگیری افترافکت

امروزه که منابع آموزشی مختلفی برای یادگیری افترافکت به وجود آمده‌اند، بهتر است به چند نکته راهگشا در این فرآیند توجه داشته باشید:

  • گرچه ممکن است وسوسه شوید که از همان ابتدای کار بخواهید کی‌فریم بگذارید و انیمیت کردن را آغاز کنید، اما بهترین انیماتورها اصولاً قبل از شروع متحرک‌سازی، استایل فریم‌ها و تصاویر کلیدی را طراحی می‌کنند. فکر کردن به داستانی که می‌خواهید تعریف کنید و طراحی کردن اصول اولیه، از کار کردن با نرم‌افزار مهم‌تر است.
  • افزونه‌ها و کرک‌های مختلفی برای نرم‌افزار افترافکت وجود دارند، اما همه آن‌ها خوب و مفید نیستند. خیلی از این ابزارهای اضافی که برای دور زدن محدودیت‌های مالی برنامه طراحی شده‌اند، در واقع به دیگر قابلیت‌های آن آسیب می‌زنند. بنابراین به هر افزونه یا فایل کرکی اعتماد نکنید.
  • قبل از کار با افترافکت، 12 قانون انیمیشن را به‌خوبی یاد بگیرید. این 12 قانون پایه و اساس هر نوع متحرک‌سازی هستند و در تک‌تک مراحل به کار شما خواهند آمد.
  • قبل از رفتن سراغ افترافکت، توصیه می‌کنیم کمی فوتوشاپ و ایلاستریتور یاد بگیرید. هر دو نرم‌افزارهای متعلق به Adobe هستند و محیطی نزدیک به آن دارند. اگر طراحی کردن را با این دو برنامه مخصوص طراحی یاد بگیرید، به‌سادگی می‌توانید راه خود را میان منوهای پیچیده افترافکت پیدا کنید. بسیاری از ابزارهای این نرم‌افزارها مشابه یکدیگر است.
  • تا جایی که می‌توانید ویدئوهای آموزشی ببینید و تکنیک‌هایی را که به شما آموزش می‌دهند تمرین کنید. یادتان باشد که حتی حرفه‌ای‌ها نیز همچنان ویدئوهای آموزشی تماشا می‌کنند.
  • یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که کاربران دچار آن می‌شوند، این است که تصور می‌کنند هر پروژه باید کاملاً اورجینال باشد. استفاده کردن از کارهای دیگران، تمپلیت‌ها و پروژه‌های آماده خیلی از اوقات باعث می‌شود تا خیلی سریع‌تر به نتیجه مطلوب برسید. بسیاری از حرفه‌ای‌های این حوزه ترجیح می‌دهند به تغییر پروژه‌های آماده دیگران بپردازند تا اینکه از صفر بخواهند یک پروژه پیچیده را استارت بزنند.
  • اگر می‌خواهید افترافکت را به‌خوبی یاد بگیرید باید کمی صبر و تحمل داشته باشید. بیشتر افراد چند روز پس از آغاز یادگیری ناامید و خسته می‌شوند و کار را رها می‌کنند اما اگر واقعاً می‌خواهید کار با این ابزار را یاد بگیرید، باید صبوری کنید و گام‌به‌گام پیش بروید.
  • خودتان را به آموزه‌هایی که دریافت کرده‌اید محدود نکنید. همواره سعی داشته باشید تا جای ممکن آزمون و خطا کنید. ببینید اگر علاوه بر دروسی که یاد گرفته‌اید، کارهای دیگری هم انجام دهید چه اتفاقی می‌افتد؟

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا به‌صورت خلاصه به معرفی افترافکت بپردازیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا