آشپزی

طرز تهیه زیر برنجی خوشمزه (چلو گوشت لری – غذای سنتی لرستان)

زیر برنجی یکی از غذاهای سنتی و اصیل استان لرستان است با این حال در میان مردم اندیمشک نیز یک غذای محلی و اعیانی به شمار می رود که در اکثر مراسمات آن را سرو می کنند. با کارمادیو همراه باشید تا با طرز تهیه زیر برنجی یا چلوگوشت لری آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه زیربرنجی

  • گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
  • پیاز دو عدد متوسط
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
  • برنج ۳ پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • چوب دارچین یک تکه

طرز تهیه زیربرنجی

۱- ابتدا گوشت گوسفندی را به تکه های نسبتا درشت برش می زنیم و خوب می شوییم و در یک قابلمه مناسب قرار می دهیم و پیاز خلالی را به آن اضافه می کنیم.

۲- سپس در این مرحله چوب دارچین را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و ۴ لیوان آب سرد به قابلمه اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم به مدت ۳ الی ۴ ساعت اجازه می دهیم تا گوشت کاملا بپزد.

۳- اکنون برنج را شستشو می دهیم و مقداری نمک به آن اضافه می کنیم و درون یک ظرف پر از آب قرار می دهیم تا حدود یک ساعت برنج خیس بخورد.

۴- بعد از گذشت حدود یک ساعت یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب بجوشد و برنج را به آن اضافه می کنیم تا برنج ها بپزند.

۵- در این مرحله برنج را آبکش می کنیم و کف یک قابلمه مناسب را با مقداری روغن چرب می کنیم، برای ته دیگ می توانید از نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای استفاده کنید.

۶- اکنون برنج آبکش شده را روی ته دیگ میریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا برنج کاملا دم بکشد.

۷- یک ساعت مانده به پایان پخت گوشت، زعفران دم کرده، آب لیمو ترش و نمک به گوشت اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب درون قابلمه کم شود.

۸- بعد از اینکه گوشت کاملا مغز پخت شد آن را در یک سینی سنتی یا دیس قرار می دهیم و برنج روی آن می کشیم و با مواد دلخواه تزئین می کنیم، می توانید آب گوشت را در یک کاسه بریزید و در کنار غذا سرو کنید.

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا