آشپزی

طرز تهیه قورمه سبزی جا افتاده برای ۴ تا ۵ نفر – دستور پخت

یک قورمه سبزی یا قرمه سبزی خوشمزه و به روغن افتاده ، قورمه سبزی که سبزی هاش به اندازه قاعده استفاده شده باشه و مهمتر از این که در انتخاب لیمو عمانی دقت کنیم تا تلخ نباشند و خورشت قورمه سبزی رو تلخ نکنند.مطمئنن اگر این دو مورد رعایت بشه یعنی نصف راه رو رفتید و با کمی ترفند و حوصله یک قورمه سبزی مجلسی و جا افتاده تهیه خواهید کرد.

خورش قورمه سبزی یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد. این خورش خوشمزه در شهرهای مختلف کشورمان با دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قورمه سبزی در ادامه با کارمادیو همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی

گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
سبزی خورشتی: ۱ کیلو گرم
لوبیا قرمز یا چیتی: ۲۰۰ گرم
لیمو عمانی: ۴ عدد
نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
آب: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه

  • نکته اول: سبزی خورشت شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و نعناع می باشد.
  • نکته دوم: از گوشت سردست و بدون استخوان برای درست کردن قرمه سبزی استفاده نمایید.

طرز تهیه خورش قورمه سبزی

مرحله اول

برای تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی در ابتدای کار، لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم از حداقل ۶ ساعت قبل به خوبی خیس بخورد تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه سیر را هم به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. حالا یک قابلمه مناسب را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله سوم

در این مرحله کمی روغن به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود. در ادامه پیاز خرد شده را اضافه کرده و چند دقیقه تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. در ادامه سیر ساطوری شده را هم اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

سیر را در حدی تفت می دهیم که عطر آن بلند شود. وقتی که عطر و بوی سیر خارج شد، گوشت را به صورت خورشتی تکه تکه کرده و به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم. تفت دادن گوشت را تا زمانی که تغییر رنگ دهد ادامه می دهیم.

مرحله پنجم

در این مرحله لوبیا را که از قبل خیس کرده ایم، آبکشی می کنیم، سپس به گوشت اضافه می کنیم. لوبیا را هم در حد یک دقیقه تفت می دهیم، سپس ۴ تا ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم.

مرحله ششم

حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب درون قابلمه به جوش آید. وقتی که آب به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا به طور کامل بپزند. حالا تخمه های درون لیمو عمانی را خارج می کنیم.

مرحله هفتم

می توانیم لیموهای عمانی را در آب قرار دهیم تا خورش را تلخ نکنند. سبزی خورشتی را به صورت کاملا ریز خرد می کنیم، سپس به همراه روغن درون یک تابه مناسب تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شده و رنگش تغییر کند.

مرحله هشتم

پس از اینکه گوشت و لوبیا نیم پز شدند، سبزی خورشتی سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اینکه لوبیا و گوشت به طور کامل پختند، لیمو عمانی را به همراه مقداری نمک و فلفل را اضافه می کنیم.

مرحله نهم و پایانی

در مرحله پایانی اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بینداز برای اینکه روغن خورش روی آن جمع شود می توانیم یک قالب کوچک یخ به قابلمه اضافه کنیم. در پایان خورش قورمه سبزی را به همراه برنج آبکش سرو می کنیم.

طرز تهیه قورمه سبزی - دستور پخت قرمه سبزی

نکات مهم طرز تهیه قورمه سبزی

گوشت مناسب قورمه سبزی

برای تهیه قورمه سبزی به دلخواه می توان از انواع گوشت های متداول مثل گوشت گوساله، گوسفند یا حتی مرغ استفاده کرد. اما اگر بخواهیم قورمه سبزی مجلسی داشته باشیم بهتر است مانند دستور بالا از گوشت گوسفندی استفاده کنیم.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که گوشت گوسفندی چون پر چرب است، بعد از پخت جمع می شود و به همین دلیل باید تکه های گوشت گوسفندی را به صورت درشت خرد کنیم تا در پایان پخت در خورش مشخص باشند.

ترفند گرفتن تلخی لیمو عمانی

اگر می خواهید لیمو عمانی را با خیال راحت به قورمه سبزی اضافه کنید، آنها را به همراه ۱ لیوان داخل یک قابلمه کوچک بریزید، سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد.

پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، ۱۵ دقیقه زمان بگیرید، سپس حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و درب آنرا بگذارید. حالا در ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، لیمو عمانی ها را از قابلمه خارج کرده و درون خورش بیندازید.

عطر قورمه سبزی

برای اینکه در پایان عطر قورمه سبزی در تمام خانه بپیچید، می توانید از یک ترفند ساده استفاده کنید. برای این منظور ۱ قاشق شنبلیله خشک شده را پودر کنید و در روغن چند ثانیه تفت دهید، سپس در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش، به قابلمه اضافه کنید. این کار عطر بسیار جذابی به خورش شما می دهد.

استفاده از رب گوجه فرنگی

یکی از راه های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.

نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده

  • به خاطر اینکه در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد. اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا ها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کامل نفخ لوبیا ها گرفته شود.
  • در انتخاب لوبیا اینکه لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما نقش آفرین است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی ، حتی در برخی از مناطق ایران از لوبیای چشم بلبلی نیز برای تهیه قورمه سبزی استفاده می کنند.
  • در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد تا لذیذ تر باشد.
  • سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمتری استفاده کنید.
  • شما می توانید از روغن حیوانی برای تهیه خورش قورمه سبزی استفاده کنید.
  • اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است و سطح روغنی روی آن شکل نگرفته است 10 دقیقه قبل از کشیدن خورشت 3 یا 4 قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیاید
  • در مورد سبزی ها شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یا تجربه ؛ قبل از آنکه سبزی ها را به غذا اضافه کنید آنها را سرخ کنید این یک عمل کاملاً سلیقه ای است.
  • همچنین شما می توانید برای خوشمزه تر شدن و یا چرب تر شدن قرمه سبزی خود از عصاره قلم نیز استفاده کنید.
  • سبزی باید خوب تفت بخورد. قشنگ سرخ شود. بیش از حد سیاهش نکنید که تلخ میشود.

 

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Reyhan
5 ماه قبل

سلام سبزی ها رو قبل از ریختن سرخ کنیم یا نه

دکمه بازگشت به بالا