اگر استخر می روید، این مطلب را بخوانید
عفونتهای ویروسی و قارچی از مشکلات استخرهای عمومی هستند. هر شناگر باید از وسایل شنای اختصاصی و تمیز خود استفاده کند. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره مشکلاتی که ممکن است در استخر رفتن پیش روی شما باشد، صحبت کنیم.
درباره استخر و عفونت آن
استخرهای عمومی به خصوص در شهرهای بزرگ علی رغم تمام سخت گیری هایی که از سوی مراکز بهداشت صورت می گیرد باز هم محلی برای بروز مشکلات مختلف برای جوانان و نوجوانان هستند که مشتاقانه در فصل گرما به این محل ها مراجعه می کنند. بیماری های مختلف یکی از مشکلاتی است که گریبان شناگران در استخرهای عمومی را می گیرد.
از بین بیماری های منتقله از طریق شنا می توان به تب تیفوییدی، اسهال، عفونت چشمی لیپتوسپیروزیس، کرم های حلقوی، عفونت های پوستی، عفونت سینوس ها، عفونت گوش و گلو اشاره کرد.عفونت های ویروسی و قارچی، مثل عارضه خارش پای شناگران که یک بیماری قارچی پوست است. عفونت چشم، گوش، گلو و بینی، عفونت های بخش فوقانی دستگاه تنفس و عفونت های روده ای نیز از دیگر مشکلات استخرهای عمومی هستند.
اگر استخر می روید، بخوانید
آب استخرهای شنا نه تنها دریافت کننده مواد دفعی بدن نظیر موکوس بینی، بزاق، دهان و عرق است، بلکه اگر رفتن به دستشویی و عمل دوش گرفتن با آب گرم و صابون زدن در جایگاه ویژه در محوطه استخر و قبل از ورود به آب صورت نگیرد، آثار مواد دفعی مدفوعی، ادرار و پوست مرده و آلودگی های محل کار یا خیابان که روی پوست بدن نشسته اند،
همچنین مایع های دستشویی و بدن، روغن ها، کرم ها و دیگر آلاینده ها نیز به آب وارد می شوند و بهداشت آب و سلامت شناگران را به مخاطره خواهند انداخت.به علاوه، استخرهای غیرسرپوشیده از گرد و خاک ناشی از وزش طوفان ها، گرده های گل گیاهان و دیگر آلودگی های هوا در امان نیستند و همه این موارد، بر ضرورت توجه ویژه به عملیات صافی، گندزدایی و راهبرد مناسب و استفاده از توالت و بهره گیری از دوش آب گرم و صابون قبل از ورود به آب استخر، تاکید دارند.
عفونتهای ویروسی و قارچی در استخر
نکاتی را که باید رعایت کنید از خوردن، آشامیدن و جویدن آدامس در هنگام شنا باید جدا خودداری کرد زیرا ممکن است حتی سبب خفگی شخص شناگر شود. در مورد بزرگسالان هم در صورتی که مبتلا به اسهال اند باید تا بهبودی کامل از رفتن به استخر خودداری کنند زیرا انواع اسهال ها مانند اسهال میکروبی، ویروسی و انگلی از راه آب قابل انتقال می شوند. همچنین مبتلایان به زردی از نوع هپاتیت A تا بهبودی کامل باید از شنا در استخر خودداری کنند زیرا ویروس آن از راه آب قابل سرایت به دیگران است.
خوردن آب استخر به علت آلودگی میکروبی و شیمیایی چه عمدی باشد و چه سهوی، خطرناک است و باید از آن پرهیز کرد. پریدن آب در گلو و به عبارت دیگر وارد شدن آب در مجاری هوا و سرفه کردن خطرناک بوده و باید هرچه زودتر شخص خود را به کناره استخر برساند و تا قبل از طبیعی شدن وضع از شنا کردن خودداری کند. شست وشوی موها بعد از شنا اگر بدون توجه به نکات بهداشتی صورت گیرد سبب صدمه و آزار بیشتر موها می شود.
آلودگی میکروبی و شیمیایی استخر
گرما و آفتاب شدید هم موجب صدمه و خشکی بیشتر موها می شود. در فصل شنا بهتر است موها را کوتاه و از رنگ، فر و صاف کردن مو خودداری کنید. رعایت بهداشت دقیق و کامل در استخرها ضروری است وگرنه ممکن است بیماری های دیگری مانند شپش سر، گال و غیره از این طریق به شما منتقل شود.
به منظور پیشگیری از انتشار آلودگی های مختلف میکروبی، انگلی و قارچی از طریق آب استخرها رعایت موارد زیر برای شناگران ضروری است:
– قبل از ورود به استخر بدن خود را با یک شوینده مناسب شست وشو دهید.
– هنگام شنا کردن خلط گلوی خود را وارد آب استخر نکنید.
استخرهای عمومی
درباره استخر بدانید که اگر بیماری پوستی از قبیل بیماری های قارچی قابل سرایت دارید به هیچ عنوان به استخر عمومی نروید.
– بعد از دوش گرفتن و قبل از ورود به محوطه استخر، حتما باید از حوضچه ضدعفونی عبور کنید.
– از خوردن و آشامیدن در استخر بپرهیزید.
– در صورت ابتلا به سرماخوردگی یا هر نوع بیماری عفونی یا پوستی واگیردار باید از ورود به استخر تا رسیدن به سلامتی کامل خودداری کنید.
– هر شناگر باید از وسایل شنای اختصاصی و تمیز خود استفاده کند.