طرز تهیه آش رشته ساده و سریع خانگی
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی به شمار میآید که با ترکیبی از حبوبات، سبزی و رشته تهیه میشود. این غذا نه تنها ظاهر بسیار خوشمزهای دارد، بلکه تمام فضا را با عطر خوشبو و نوستالژی خود پر میکند و اشتهای شما را تحریک مینماید.
طرز تهیه آش رشته به روشهای مختلفی انجام میشود و این بستگی به ذائقه و سلیقه شما دارد که میخواهید چگونه این غذای لذیذ را سرو کنید. به عنوان مثال آش رشته با کشک، آش رشته ساده و آش ترش با سرکه که با نعنا و پیاز داغ تزئینی میشوند، طرفداران بسیاری دارد.
برای این طرز تهیه آش خانگی شما باید در چند مرحله مواد اولیه مختلف را با پختن و سرخ کردن آماده کنید. در پایان به نکات و فوت و فن این دستور پخت هم توجه کنید تا در نهایت از یک آش رشته خانگی درجه یک لذت ببرید. با کارمادیو همراه باشید.
چرا باید آش رشته بخورید؟
فرقی ندارد که کدام یک از انواع دستور پختها و طرز تهیه آش رشته را انتخاب میکنید، در هر صورت این غذای اصیل و معروف و همچنین محبوب ایرانی به دلیل دربرداشتن حبوبات متنوع برای سلامتی مفید است و یک غذای تقویتی محسوب میشود.
با رعایت یکسری نکات ساده اما مهم طرز تهیه آش رشته خانگی ساده میتوانید یک وعده غذایی نوستالژی و لذیذ را کنار خانواده تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه آش رشته خانگی
مواد لازمی که در این جدول مشاهده میکنید برای چهار نفر مناسب است.
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
نخود | 1 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
سبزی آش | 400 گرم |
سیر | 8 حبه |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
کشک | اختیاری (به مقدار لازم) |
رشته آش | نصف بسته |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
روغن | به اندازه کافی |
طرز تهیه آش رشته ساده و سریع
قبل از این که به سراغ مراحل پخت این آش خوشمزه برویم، به این نکته توجه کنید که از قبل حبوبات را در آب بخیسانید. این کار نه تنها موجب میشود تا آش رشته خوب جا بیفتد، بلکه مدت زمان پخت نیز کاهش میدهد.
به این منظور سعی کنید حبوبات را در ظرفهای جداگانه بریزید و اجازه دهید حداقل 6 ساعت خیس بخورند.
حالا برویم سراغ طرز تهیه آش رشته که قرار است هوش از سرتان ببرد.
مرحله اول (آماده کردن حبوبات)
هر یک از حبوبات لوبیا و نخود را داخل قابلمههای مختلف قرار دهید و سپس آب اضافه کنید، آب باید در حدی باشد که روی حبوبات را بپوشاند. حالا حرارت را روشن کنید.
در ابتدا بهتر است حرارت زیاد باشد و زمانی که آب حبوبات به جوش آمد، حرارت را کم کنید. نکتهای که از همین ابتدای ماجرا باید بدانید این است که حبوبات نباید در حد له و نرم شدن برسند.
مرحله دوم (آماده کردن سبزی آش)
زمانی که حبوبات را تست کردید و از پخت آنها مطمئن شدید، حالا آنها را از روی حرارت بردارید. سپس باید سبزی آش رو خوب پاک کنید و بشویید و آنها را خرد کنید.
مرحله سوم ( سیر و پیاز)
در این مرحله از طرز تهیه آش رشته خانگی باید وقتی پیازها را پوست گرفته و شستید، به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه مناسب انتخاب کنید و روی حرارت ملایم بزارید. پیاز را با روغن تفت بدهید و وقتی متوجه شدید که رنگ شان طلایی شد، آنها را از تابه خارج کنید.
در قدم بعدی باید سیرها را ریز خرد کنید و در همان تابه خوب تفت دهید. این کار را با کمترین مقدار روغن انجام بدهید. تفت دادن سیر را تا زمانی ادامه بدهید که بوی آنها دربیاید. سپس آنها را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف جداگانه بریزید.
مرحله چهارم (نعنا داغ)
وقتی سیر را تفت داده و از تابه بیرون آوردید، روی حرارت ملایم و در همان تابه، نعنا را اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که رنگ نعنا عوض شود. نکته مهم در این جا این است که باید خیلی سریع نعنا رو هم بزنید که نسوزد. سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم (انتخاب قابلمه آش رشته و شروع پخت)
یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و یک سوم آن را با آب پر کنید. وقت آب آن به جوش آمد، باید مواد را اضافه کنید.
نکته مهم که باید در این قسمت از طرز تهیه آش رشته دقت کنید این است که اگر قابلمه کوچکی انتخاب کنید بی شک رشتههای آش خمیر میشوند و زحمت تان هدر میرود.
وقت آب جوش آمد، عدس خیس خورده را اضافه کنید و سپس نخود و لوبیایی که در مرحله قبل پخته بودید را هم در قابلمه بریزید. وقتی آب دوباره جوش آمد، باید سبزی آش را هم به قابلمه اضافه کنید.
هم چنین مهم است که نصف قاشق چایخوری نمک به قابلمه اضافه کنید تا رنگ سبزیها حفظ شود و آش رشته شما در پایان نیز خوش رنگ و لعاب به نظر برسد.
مرحله ششم (اضافه کردن سیر و پیاز و ادویه جات)
سیر و پیاز داغ را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل داخل قابله اضافه کنید. حالا باید 45 دقیقه صبر کنید تا سبزی آش بپزد.
فراموش نکنید که این مرحله از طرز تهیه آش رشته خانگی نیاز دارد که درب قابلمه را باز بگذارید و حتما به نصف چایخوری ادویه بسنده کنید و زیادهروی نکنید.
مرحله هفتم (رشتههای آش)
رشتههای آش را نصف کنید و داخل قابله بریزید. میتوانید بعد از چند دقیقه آش رشته را بچشید و اگر نیاز بود دوباره نمک اضافه کنید.
حالا مرحله صبر کردن فرا میرسد، چرا که آش رشته باید به خوبی جا بیفتد.
مرحله هشتم (سرو آش رشته)
بهتر است که آش رشته را هرازگاهی هم بزنید. هر زمان هم که متوجه شدید که آش آب کمی دارد و یا مواد آن هنوز نپخته، می توانید آب جوش اضافه کنید. این کار باعث میشود که طعم آش از بین نرود. اگر هم دوست داشتید میتوانید کشک را هم به آش بیافزایید.
در نهایت وقت مطمئن شدید که آش رشته جا افتاده، یک ظرف مناسب انتخاب کنید و آش را داخل آن بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ و مقداری کشک تزئین کنید.
نکات و فوت و فن مهم آش رشته خانگی
- بهتر است سبزی آش رشته را ریز خرد نکنید، چون اندکی درشت بودن دانههای سبز به زیبا شدن آش رشته کمک میکند.
- از ساقه سبزیجات استفاده نکنید.
- رشته آش باید مرغوب و باکیفیت باشد.
- توصیه میکنیم برای جلوگیری یا شور شدن آش رشته، تست نمک را بعد از اضافه کردن رشته یا کشک انجام دهید. زیرا این دو ماده به خودی خود نمک دارند.
- اگر هم میخواهید کشک اضافه کنید، باید این کار را در مرحله آخر انجام دهید، زیرا ممکن است حرارت بالای آش رشته، کشک را ببرد.
- میتوانید لوبیای قرمز را به مجموعه حبوبات این طرز تهیه آش رشته خانگی نیز اضافه کنید.
- هم چنین در صورت تمایل میتوانید آب گوشت و یا آب قلم هم به آش رشته اضافه کنید.