طرز تهیه سوپ شیر و قارچ آسان در 7 مرحله
در این مقاله از کارمادیو، طرز تهیه سوپ شیر و قارچ را برای شما فراهم کردهایم. سوپ شیر و قارچ از جمله سوپ های خوشمزهای میباشد که علاوه بر اینکه برای افطار بسیار مناسب است در بین کودکان هم جایگاه خاصی دارد و به عنوان یک پیش غذای مقوی سرو میشود. بیشترین پخت سوپ را به جرئت میتوان متعلق به سوپ شیر و قارچ و همچنین سوپ جو برای افطار در ماه رمضان دانست که هم بسیار خوشمزه و در کنار طعم مقوی نیز میباشند.
مواد اولیه طرز تهیه سوپ شیر و قارچ
مواد | گرم |
---|---|
گوشت مرغ (سینه) | 300 گرم |
شیر | 2 لیوان |
جو پرک | نصف لیوان |
هویج | 2 عدد متوسط |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد متوسط |
جعفری خرد شده | یک فنجان |
خامه | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
قارچ | 8 عدد |
فلفل سیاه و نمک | به مقدار کافی |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
مراحل طرز تهیه سوپ شیر و قارچ
مرحله اول
برای طرز تهیه سوپ شیر و قارچ ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با کره داخل قابلمه و روی حرارت تفت دهید. شعله را کم کنید و مدام پیاز را هم بزنید تا نرم و شفاف شود. سپس زردچوبه را هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید. پیاز تفت داده شده نباید طلایی شود.
مرحله دوم
برای طرز تهیه سوپ شیر و قارچ باید مرغ را از استخوان جدا کنید. سپس آن را دو تکه کنید و داخل پیاز بریزید. با حرارت کم، مرغ را هم تفت دهید تا رنگ آن کاملا تغییر کند. البته نیاز نیست در این مرحله مرغ شما کامل پخته شود. همین که نیمپز شود، کافیست.
مرحله سوم
برایطرز تهیه سوپ شیر و قارچ باید هویج را پوست بگیرید و بعد نگینی خرد کنید. حالا آن را داخل غذا بریزید. اگر قصد دارید سوپ خود را با جو پوست کنده درست کنید، باید از یک شب قبل در آب خیسانده شود و آن را سریعتر از سایر مواد غذایی بپزید.
اما برای طرز تهیه سوپ شیر با جو پرک در همین مرحله آن را داخل غذا بریزید. برای مدت 5 دقیقه مواد را تفت دهید و بعد به اندازه سه کاسه آب جوش داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید با حرارت ملایم برای مدت 30 دقیقه مرغ و مواد پخته شود.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز تهیه سوپ شیر و قارچ باید قارچها را اسلایس کنید. برای اینکه رنگ آن تغییر نکند، کمی آبلیمو داخل قارچ بریزید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن داخل ماهیتابه بریزید و قارچهای اسلایس شده را با حرارت بالا سرخ کنید تا شل نشود. سپس داخل سوپ بریزید.
مرحله پنجم
وقتی مرغ کامل پخته شد، آن را از سوپ بیرون بیاورید و ریش ریش کنید و دوباره داخل سوپ بریزید. البته این کار اختیاری ست و شما حتی میتوانید در همان مرحله اول مرغ را به صورت نگینی هم خرد کنید و با مواد تفت دهید. در این صورت فقط طی 20 دقیقه کامل پخته میشود.
مرحله ششم
برای طرز تهیه سوپ شیر و قارچ ساده باید آرد را داخل یک ظرف فلزی روی حرارت تفت دهید. این کار برای گرفتن طعم خامی آرد است. اما باید همین که آرد رنگ کرمی به خود گرفت، شیر و خامه را با هم ترکیب کرده و داخل آرد بریزید.
برای اینکه شیر و خامه بریده نشود، از یک ساعت قبل آن را روی حرارت کتری قرار دهید تا به آرامی گرم شود. مواد را خوب ترکیب کنید و با حرارت ملایم هم بزنید تا سس غلیظ بدست آید.
مرحله هفتم
مواد سس شیر را داخل سوپ بریزید. درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا غذای شما غلیظ شود. در 10 دقیقه آخر جعفری ساطوری را هم به سوپ اضافه کنید. فلفل سیاه و نمک را هم در آخرین مرحله داخل غذا بریزید.
قبل از اینکه شعله را خاموش کنید از طعم آن بچشید، اگر دلچسب است خاموش کنید و اگر ذائقه شما به غذای ترش بیشتر تمایل دارد، به اندازه یک قاشق آبلیمو داخل غذا بریزید و بعد شعله را خاموش کنید.
نکات طلایی طرز تهیه سوپ شیر و قارچ
جلوگیری از سفت شدن سوپ
سوپ شیر از جمله سوپ هایی است که خیلی سریع سفت می شود پس باید در طرز تهیه سوپ شیر و قارچ حواستان را جمع کنید تا بیش از حد روی حرارت نماند تا غلیظ شود. البته اگر سوپ تان غلیظ شد نگران نباشید می توانید با اضافه کردن مقداری شیر آنرا رقیق تر کنید. پس از اضافه کردن شیر سوپ را خوب مخلوط کنید و طعم آنرا بچشید. در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
سوپ شیر با خامه
در طرز تهیه سوپ شیر و قارچ، اضافه کردن خامه به سوپ شیر علاوه بر اینکه سوپ شما را لطیف تر می کن باعث می شود سوپ خوشمزه تری نیز داشته باشید. پس از اینکه سوپ آماده شد می توانید خامه را مستقیما به سوپ اضافه کنید یا اینکه در کنار سوپ بر روی سفره یک ظرف خامه بگذارید تا هر کس تمایل داشت از آن استفاده کند. البته باید از این نکته غافل نشوید که خامه کالری بالایی دارد و باعث می شود کالری سوپ زیاد شود.
جلوگیری از بریدن شیر
در طرز تهیه سوپ شیر و قارچ، اگر شما هم با مشکل بریدن شیر پس از اضافه کردن به سوپ روبرو شده اید باید بدانید که اگر چند نکته ساده را رعایت کنید به هیچ وجه شیر شما پس از اضافه کردن به سوپ نخواهد برید.
- دمای شیر: یکی از دلایل عمده بریده شیر پس از اضافه کردن به سوپ این است که شیر سرد است و پس از اضافه کردن به سوپ می برد. برای رفع این مشکل شیر را به صورت ولرم یا حداقل هم دما با محیط آشپزخانه به قابلمه سوپ اضافه کنید.
- آب لیمو ترش: نکته مهم در مورد اضافه کردن آب لیمو ترش به سوپ شیر این است که هنگام پخت سوپ به هیچ وجه آب لیمو به این سوپ اضافه نکنید چون ممکن است باعث بریدن شیر شود. اگر دوست دارید این سوپ را به همراه آب لیمو ترش سرو کنید در پایان پخت آب لیمو را در کنار سوپ سرو کنید.
سوپ شیر بدون مرغ
در طرز تهیه سوپ شیر و قارچ، گوشت مرغ باعث خوشمزه تر شدن سوپ شیر می شود، اما اگر به هر دلیلی دوست ندارید از گوشت مرغ در سوپ خود استفاده کنید می توانید گوشت مرغ را به همراه مراحل طبخ آن از دستور بالا حذف کنید و سوپ مرغ را بدون گوشت مرغ تهیه کنید.
فوت و فنهای پخت سوپ شیر و قارچ
- این سوپ را میتوانید به عنوان پیش غذا در مهمانیها نیز استفاده کنید.
- طرز تهیه سوپ شیر و قارچ، میتوانید به جای جو پرک از جو پوست کنده استفاده کنید. در این صورت باید جو پوست کنده چند ساعت قبل در آب خیسانده شود و قبل از پختن مرغ، آنها را بپزید. به هر حال جو پوستکنده به مدت زمان پخت بیشتری نیاز دارد.
- در طرز تهیه سوپ شیر و قارچ، جعفری برای معطر کردن سوپ است و شما میتوانید در کنار آن از سبزیهای معطر دیگر مثل گشنیز هم استفاده کنید.
- این دستور طرز تهیه سوپ شیر و قارچ برای 5 نفر است و برای طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ برای 10 نفر باید میزان مواد را دو برابر کنید.
سوپ شیر با قارچ، خامه، ذرت، نخود فرنگی، جعفری ساطوره شده و شیر در کمترین زمان ممکن و بدون هیچگونه گوشتی پخته خواهد شد. این سوپ در واقع سرشار از ویتامین و مواد معدنی بوده و برای بدن بسیار مفید میباشد، اگر از طعم این سوپ لذت میبرید توصیه میکنیم برای لعابدار و طعمدار شدن آن از آب مرغ یا آب قلم پخته شده استفاده کنید.
در نهایت این غذا جزء غذاهایی است که بدون مرغ و با مرغ درست میشود و معمولا براساس سلیقه آن را میپزند، پخت سوپ شیر بدون مرغ بسیار ساده و راحت میباشد و در کمترین زمان ممکن شما یک سوپ شیر ساده و خوشمزه خواهید داشت. امیدواریم از خواندن این مقاله از کارمادیو لذت برده باشید.