گل و گیاه

صفر تا صد کاشت فلفل در منزل به همراه عکس

در این مقاله از کارمادیو، مراحل کاشت فلفل به همراه تمام جزئیات لازم را برای شما فراهم کرده‌ایم. یکی از پر مصرف ترین محصولات کشاورزی که هم میوه و هم ادویه آن محبوبیت زیادی در تمام جهان دارد، فلفل قرمز است. یکی از محبوبترین انواع فلفل، فلفل قرمز یا چیلی است. کاشت فلفل با رعایت شرایط رشد آن، بسیار راحت است و هر فرد تازه کار و ناآشنا به کشاورزی، می تواند آن را به راحتی در خانه خود نیز نگهداری و پرورش دهد. در این مقاله سعی داریم به روشهای کشت فلفل قرمز و پرورش فلفل قرمز زیر نور مصنوعی بپردازیم.

انواع فلفل

انواع فلفل

اکثر انواع فلفل به راحتی رشد می کنند. این باعث می شود فلفل ها یک گیاه اولیه عالی برای باغبانان جدید باشند. در اینجا برخی از انواعی که توصیه می کنیم که با آنها شروع کنید آورده شده است.

فلفل شیرین

  • فلفل دلمه ای واندر کالیفرنیا
  • فلفل دلمه ای نارنجی
  •  فلفل شیرین جیمی ناردلو
  •  مارکونی طلایی
  •  فلفل دلمه ای مینی
  •  فلفل موز شیرین

فلفل تند

  • فلفل پوبلانو (آنچو)
  •  ادویه لیمو (زرد) jalapeno
  •  فلفل چیلی سانتاکا
  •  نارنجی هابانرو
  •  کاپوت اسکاچ
  •  فلفل شبح

دنیای انواع فلفل بسیار وسیع است، بنابراین با خیال راحت گزینه های شگفت انگیز بسیاری را کشف کنید. سعی کنید برخی از فروشندگان بذر مورد علاقه ما را برای انواعی که مطابق با سلیقه شما هستند، جستجو کنید.

کاشت نهال فلفل در باغچه

کاشت نهال فلفل در باغچه
کاشت نهال فلفل در باغچه

فلفل یکی از محبوب ترین صیفی جات در سراسر جهان است که به دلیل طعم و خواص بی نظیرش در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. کاشت فلفل در باغچه نه تنها لذت و سرگرمی به همراه دارد، بلکه فلفل های تازه و ارگانیک را نیز برای شما فراهم می کند. در این مقاله، به طور کامل و جامع به مراحل کاشت فلفل در باغچه می پردازیم.

دمای مناسب کاشت فلفل

دمای ایده آل برایکاشت فلفل از 65 درجه فارنهایت تا 90 درجه فارنهایت متغیر است. با این حال، بیشتر انواع فلفل رایج در آمریکای شمالی در هوای گرم بین 70 تا 80 درجه فارنهایت (21 تا 27 درجه سانتی گراد) بهترین رشد را دارند.

گیاهان فلفل به سرما مقاوم نیستند، بنابراین صبر کنید تا کاشت فلفل را در فضای باز انجام دهید تا هوای سرد تمام شود. ما معمولاً هنگامی که دما در شب به طور مداوم بالای 50 درجه فارنهایت است، گیاهان فلفل خود را در بیرون پیوند می زنیم.

اگر آب و هوای شما دارای زمستان های یخبندان است، احتمالاً باید برای کاشت فلفل، بذرها را در داخل خانه بکارید یا گیاهان شروع شده را در بهار بخرید.

کاشت بذر فلفل

اگر برای کاشت فلفل، از کاشت بذر استفاده می کنید، کاشت فلفل در داخل خانه معمولا ضروری است. اگر نزدیکتر به خط استوا زندگی می کنید، ممکن است بتوانید بذر را در فضای باز بکارید.

برای مناطق با آب و هوای سردتر، برای کاشت فلفل مناسب است که بذر فلفل را حدود 6 هفته قبل از آخرین فرصت یخبندان در داخل خانه بکارید. پس از آن، گیاهان باید حدود 2 هفته زمان داشته باشند تا آماده حرکت به فضای باز شوند. به طور کلی، این فرایند 8 هفته زمان از کاشت فلفل تا کاشت در فضای باز در بر می گیرد.

بهترین زمان برای کاشت فلفل

بهترین زمان برای کاشت فلفل، زمانی است که خطر سرمازدگی به طور کامل از بین رفته باشد. به طور کلی، اواخر بهار یا اوایل تابستان زمان مناسبی برای کاشت فلفل در باغچه است.

مکان مناسب

کاشت بذر به عمق 1/4 اینچ
کاشت بذر به عمق 1/4 اینچ

فلفل برای رشد به نور خورشید کافی نیاز دارد. بنابراین، برای کاشت فلفل مکانی را در باغچه انتخاب کنید که حداقل 6 تا 8 ساعت در روز نور مستقیم خورشید دریافت کند. فلفل همچنین به خاک حاصلخیز و زهکشی شده با pH بین 6 تا 7 نیاز دارد.

ابتدا بذرها را به مدت 24 ساعت در آب ولرم خیس کنید. بذر فلفل باید به عمق 1/4 اینچ کاشته شود. روی بذرها را با خاک نرم بپوشانید. هر چه عمیق تر باشد، بذر ممکن است برای بیرون آمدن از خاک تلاش کند و زمان بیشتری ببرد. در طول جوانه زنی بذر فلفل را همیشه گرم و مرطوب نگه دارید.

حرکت به خارج مستلزم یک دوره گذار به نام “سخت شدن” است، در کل باید بذر شما مقاوم شود. این اساساً شامل افزایش تدریجی میزان نور مستقیم خورشید توسط گیاهان شما در روز است.

خرید گیاه فلفل

گیاه فلفل سالم
گیاه فلفل سالم

اگر می خواهید کاشت فلفل را انجام دهید، حتما گیاهانی را انتخاب کنید که سالم به نظر برسند. به دنبال برگ های سبز و سالم باشید و از خرید گیاهانی که دارای لکه های قهوه ای یا برگ های زرد هستند خودداری کنید.

همچنین می توانید با بلند کردن آرام گیاه از ظرف در حال رشد، توپ ریشه را بررسی کنید. اگر ریشه ها متراکم و درهم به نظر می رسند، ممکن است ریشه بسته شده باشد. سعی کنید گیاهانی را با ریشه هایی پیدا کنید که تازه شروع به رسیدن به ته خاک کرده اند.

همیشه در زمانی که آماده پیوند هستید، گیاهان بخرید. باز هم، این بدان معنی است که باید دمای شبانه به طور مداوم بالای 50 درجه فارنهایت (10 درجه سانتیگراد) و گرمتر شدن است.

فاصله فلفل

فاصله بوته فلفل در زمین
فاصله بوته فلفل در زمین

لازم است برای کاشت فلفل بدانید که برخی از انواع فلفل می توانند بسیار بزرگ و پرپشت رشد کنند، در حالی که برخی دیگر باریک باقی می مانند. فلفل شبح و برخی دیگر از انواع C. chinense معمولاً بزرگترین هستند، در حالی که jalapenos و سایر انواع C. annuum اغلب کوچکتر هستند.

به طور خلاصه، گیاهان فلفل را در فاصله ای حدود 18 اینچ (تقریباً 45 سانتیمتر) از هم، ساقه به ساقه، در فضای باغچه بکار ببرید. بین ردیف ها 2-3 فوت (تقریباً 60-100 سانتیمتر) فاصله بگذارید تا به شما امکان پیاده روی بین گیاهان و برداشت آن ها را فراهم کند.

نکته: برای بهبود احتباس آب و جلوگیری از پاشیدن خاک بر روی برگ ها، پایه گیاهان فلفل داخل زمین را مالچ کنید.

اندازه ظرف برای به حداکثر رساندن محصول فلفل شما مهم است. بیشتر گیاهان فلفل در ظروف 3-5 گالن (11-19 لیتری) به خوبی رشد می کنند. با این حال، بزرگترین گونه ها، مانند بوت جولوکیا، می توانند از گلدان های بزرگتر نیز بهره ببرند.

کود دهی فلفل

نگهداری و پرورش فلفل
نگهداری و پرورش فلفل

برای گیاهان گلدانی، از کود همه منظوره مانند این استفاده کنید. این امر به ویژه در دوران رشد اولیه اهمیت دارد. این امر باعث می شود که گیاهان تا حد امکان با تعداد زیادی شاخ و برگ سبز و سالم رشد کنند.

توجه داشته باشید که خاک گلدان با کیفیت بالا اغلب برای چندین ماه مواد مغذی زیادی دارد. خاک کیسه ای خود را بررسی کنید تا ببینید آیا کود اضافی لازم است یا خیر.

برای فلفل های داخل زمین، حدود 2 هفته قبل از کاشت فلفل، خاک را با کود دانه ای آهسته رهش اصلاح کنید. از مقدار توصیه شده در هر 100 فوت مربع، معمولاً حدود 2 پوند استفاده کنید. از کود دانه ای با استفاده از چنگک، کود را در 1-2 اینچ اول خاک قرار دهید.

خاک بستر باغ نیز از کمپوست اضافه شده سود زیادی می برد. کمپوست خود را با مواد ساده مانند بریده چمن و برگ های خشک در پاییز یا اوایل بهار درست کنید.

ما توصیه می کنیم که نیتروژن را در نیم فصل کاهش دهید. می توانید کوددهی را با هم متوقف کنید یا به کود در مرحله گلدهی روی بیاورید.

نگهداری و پرورش فلفل
نگهداری و پرورش فلفل

آبیاری مناسب فلفل :

گیاهان فلفل، خاکی با رطوبت یکنواخت را دوست دارند. سعی کنید خاک بیش از حد مرطوب یا کاملا خشک نشود. 2-3 اینچ اول خاک را بررسی کنید و فقط زمانی که خشک است آب دهید.

در مراحل کاشت فلفل، برای جلوگیری از آبیاری بیش از حد، اجازه دهید گیاهان گلدانی زهکشی کنند و مطمئن شوید که بستر باغ شما به خوبی زهکشی می کند. تخت های مرتفع از نظر طراحی دارای زهکشی خوبی هستند، اما تخت های داخل زمین می توانند متفاوت باشند. اگر باغ شما به خوبی زهکشی نمی کند، می توانید فلفل را به جای هم سطح شدن با زمین، روی تپه ها بکارید.

گیاهان گلدانی به آبیاری مکرر نیاز دارند، زیرا خاک کیسه ای به سرعت خشک می شود. برای حفظ رطوبت برای مدت طولانی تر، یک مالچ ضخیم با استفاده از نی یا بریده های چمن بمالید.

آفات و بیماری های رایج

حلزون روی برگ فلفل از آفات آن می باشد
حلزون روی برگ فلفل از آفات آن می باشد

فلفل نیز مانند همه محصولات، دشمنان خود را دارد. بسته به موقعیت مکانی شما، ممکن است با تعدادی از آفات ذکر شده در زیر مواجه شوید.

  •  شته ها
  •  تریپس
  • کنه های عنکبوتی
  • مگس های سفید
  •  کاترپیلارها
  •  حلزون
  • ملخ ها
  •  بافته ها
  •  حشرات فلس دار

نکات مقابله با آفات در کاشت فلفل

بهترین راه برای مقابله با آفات، کاشت فلفل از طیف متنوعی از گیاهان همراه است. وجود گیاهان دیگر در باغ شما باعث جذب آفات شکارچی طبیعی می شود. گل ها زنبورهای شکارچی، کفشدوزک ها و دیگر آفت خواران را جذب می کنند.

آفات را بررسی کنید. شته ها و سوسک های کک دو آفت باغی هستند که عاشق فلفل دلمه ای هستند. از حشره کش های ارگانیک استفاده کنید و اغلب به گیاه خود تمایل داشته باشید تا تهاجمات آفات را تحت کنترل داشته باشید.

اگر جمعیت آفات از کنترل خارج شد، با صابون حشره کش ایمن باغ اسپری کنید. از طرف دیگر، می توانید حشرات مفید را در باغ خود رها کنید تا از آفات جلوگیری کنید. فقط مطمئن شوید که بدانید کدام آفت را دارد و کدام شکارچی بهتر عمل می کند.

بیماری ها می توانند به همان اندازه برای گیاهان فلفل مخرب باشند. آنها می توانند از طریق پاتوژن های خاک، از طریق آفات یا از طریق آلودگی متقاطع منتقل شوند. در اینجا چند بیماری شناخته شده است که گیاهان فلفل و کاشت فلفل را تحت تأثیر قرار می دهند.

بیماری های فلفل

لکه باکتریایی روی فلفل
لکه باکتریایی روی فلفل
  •  لکه برگی فلفل
  •  آنتراکنوز
  •  بلایت
  •  ویروس موزاییک
  •  میرایی (گیاهان جوان به ویژه آسیب پذیر)
  •  لکه برگی باکتریایی گیاه فلفل

اقدامات احتیاطی را با رعایت بهداشت در باغ، تمیز کردن ابزار در پایان فصل و مالچ پاشی انجام دهید تا از پاشیدن روی برگ های کم ارتفاع جلوگیری شود. به همین دلیل هرس پایین برگ را توصیه می کنیم.

نکات پرورش فلفل :

در حالی که رشد و کاشت فلفل آسان است، نکاتی وجود دارد که به شادی و سلامت گیاهان شما کمک می کند. در اینجا چند تکنیک ساده برای بهبود کاشت فلفل وجود دارد.

وجین علف های هرز

علف های هرز را به طور مرتب از بین ببرید تا با گیاهان فلفل برای دریافت آب و مواد مغذی رقابت نکنند.

گیاهان خود را اندازه بگیرید

اندازه گیری گیاهان انجام می شود تا حمایت لازم برای آن ها فراهم شود. هنگامی که فلفل ها شکل می گیرند و گیاهان بلندتر می شوند، به بادها حساس می شوند. با استفاده از یک ستون مقاوم، از شکسته شدن شاخه های گیاهان جلوگیری کنید و آن ها را با نوار چسب یا نخ باغچه به ستون ببندید.

بیش از حد کود ندهید

در مراحل کاشت فلفل، بیش از حد کود ندهید کود بیش از حد می تواند آفات را جذب کند و به گیاه فلفل آسیب برساند. فقط در صورت لزوم کود دهی کنید و سعی کنید به سمت کم تغذیه متمایل شوید.

زیاد آبیاری نکنید

برای کاشت فلفل، زیاد آبیاری نکنید اجازه دهید گیاهان پس از بارندگی یا آبیاری از دیواره تخلیه شوند. زیرگلدانی را از گیاهان گلدانی جدا کنید تا آب آن تخلیه شود. برای بسترهای داخل زمین، خاک را برای زهکشی آزمایش کنید و در صورت لزوم روی تپه ها بکارید. تخت های مرتفع از نظر طراحی دارای زهکشی خوبی هستند. آبیاری بیش از حد باعث بیماری های قارچی می شود.

از چراغ های رشد برای نهال ها استفاده کنید

کاشت فلفل در جوار یک پنجره آفتابی برای رشد اولیه ایده آل نیست. در حالی که نیازی نیست، نور رشد باعث می شود گیاهان اولیه انرژی مورد نیاز برای رشد را دریافت کنند. به علاوه، استفاده از نور به این معنی است که نهال های شما را می توان در اتاقی بدون پنجره پرورش داد.

پیوند را در زمان مناسب انجام دهید

نهال ها باید به محض اینکه از ظروف خود رشد کردند، پیوند شوند. معمولاً فلفل ها پس از 2 تا 3 هفته اول رشد، در سینی های سلولی بذر رشد می کنند. ریشه ها را به دقت بررسی کنید تا ببینید آیا به ته گلدان رسیده اند یا خیر.

غلاف های فلفل زودرس را انتخاب کنید

اگر گیاهان کوچک شما شروع به تولید فلفل کرده اند، آنها را بردارید. این غلاف های کوچک رشد گیاه را متوقف کرده و منجر به برداشت کمتری می شود.

گیاه همراه

فلفل دلمه ای در اطراف ذرت، خیار و هویج خوب عمل می کند، اما در نزدیکی گیاهان خانواده کلم یا رازیانه رشد نمی کند.

برداشت فلفل

نگهداری و پرورش فلفل

بسته به نوع گیاه، فلفل های شما باید حدود 60 تا 90 روز پس از کاشت فلفل در فضای باز شروع به رسیدن کنند. اگر شما در حال رشد روکوتو یا هر یک از سوپرگرم ها هستید، ممکن است مجبور شوید بیش از 120 روز پس از پیوند صبر کنید!

تمامی فلفل ها وقتی به طور کامل رسیده باشند، رنگ خود را تغییر می دهند. اگر شما در حال نگهداری بذر برای کاشت فلفل در سال آینده هستید، برای برداشت منتظر رسیدگی کامل باشید. اما نوع های دیگر معمولاً در مرحله اولیه برداشت می شوند تا طعم تردتر و خوشمزه تری از گیاهان داشته باشند.

نگهداری و پرورش فلفل

با رعایت این مراحل و نکات، می توانید فلفل های باکیفیت و خوشمزه ای را در باغچه خود پرورش دهید و از طعم و عطر بی نظیر آنها در غذاهای خود لذت ببرید.

جمع بندی

فلفل یکی از محبوب ترین سبزیجات در آشپزی است که به دلیل طعم و تنوع رنگی، در بسیاری از غذاها کاربرد دارد. کاشت فلفل در باغچه، علاوه بر لذت و حس رضایت از پرورش محصول خود، فلفل های تازه و باکیفیت را برای شما فراهم می کند. امیدواریم این مقاله از  کارمادیو به شما در انجام کاشت فلفل کمک کرده و برای شما مفید بوده باشد.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

منبع
beytoote

نوشته های مشابه

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شهین
2 روز قبل

نمیشه فلفل رو توی خونه تو گلدون کاشت؟؟؟

دکمه بازگشت به بالا