آشپزی

طرز تهیه مرغ ترش با رب انار برای ۴ نفر

اگر شما هم به دنبال طرز تهیه مرغ ترش هستید که یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار گیلانی است، پس جای درستی آماده‌اید. این غذا به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود، در واقع در اقصی نقاط کشورمان، مرغ ترش با دستورها و حتی مواد مختلفی تهیه می‌گردد. اما بهترین طرز تهیه مرغ ترش ساده با رب انار را می‌توانید در خود استان گیلان بیابید.

در استان‌های شمالی، از سبزی‌های معطر محلی استفاده می‌کنند و همین کار باعث می‌شود تا خورش مرغ ترش لذیذتر و خوشمزه‌تر باشد. اما این امر باعث نشده است که استان‌ها و شهرهای دیگر از این خورش بی نظیر غافل شوند، در صورت عدم دسترسی به این سبزیجات محلی می‌توان از یکسری سبزیجات جایگزین استفاده کرد که در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم.

 

تا انتهای این مطلب همراه کارمادیو باشید تا طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را قدم به قدم به شما توضیح دهیم.

طرز تهیه مرغ ترش

طرز تهیه مرغ ترش با رب انار برای ۴ نفر

طرز تهیه مرغ ترش با رب انار

Print
Serves: 4 نفر Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

Ingredients

  • مواد لازم برای تهیه مرغ ترش مخصوص چهار نفر
  •  
  • ران و سینه مرغ
  • 5 تکه
  • رب انار
  • 2 قاشق غذاخوری
  • گردو
  • 300 گرم
  • پیاز
  • 1 عدد- متوسط
  • سیر
  • 2 حبه
  • سبزی معطر
  • 200 گرم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا
  • به مقدار کافی
  • روغن
  • به مقدار کافی
  •  

Instructions

طرز تهیه مرغ ترش با رب انار

این خورش بسیار خوشمزه به سادگی تهیه می‌شود و اصلا سخت نیست. فقط به نکات پایان مطلب نیز توجه داشته باشید تا بتوانید بهتر و بیشتر از این غذای شمالی لذت ببرید.

مرحله اول (مزه‌دار کردن تکه‌های مرغ)

اگر مرغ‌ها را از فریزر بیرون می آورید، ابتدا اجازه دهید یخ آن‌ها خوب آب شود، سپس مرغ‌ها را بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید، حالا آن‌ها را به مقداری زردچوبه، نمک و فلفل آغشته کنید. 15 دقیقه صبر کنید. به این ترتیب تمام قسمت‌های مرغ طعم و عطر این ادویه‌ها را به خود می گیرند.

حالا باید تکه‌های مرغ را با روغن در یک قابلمه تفت دهید؛ ترجیحا قابلمه‌ای که نچسب باشد.

برخی افراد نیز از قبل مرغ‌ها را نیم پز کرده و سپس سرخ می‌کنند.

مرحله دوم (سرخ کردن تکه‌های مرغ)

در این مرحله از طرز تهیه مرغ ترش، باید مرغ‌هایی که حالا سرخ و طلایی شده اند را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

سپس پیاز را به صور نگینی خرد کنید و در همان قابلمه‌ای که مرغ‌ها سرخ کرده بودید، تفت دهید تا حدی که آب آن گرفته شده و رنگ آن به طلایی تغییر کند.

مرحله سوم (تفت سیر و پیاز)

حالا باید به سراغ سیرها بروید، آن‌ها را خوب خرد کنید و به پیازهای در حال سرخ شدن اضافه کنید و تا زمانی به تفت شدن آن‌ها ادامه دهید که بوی سیر دربیاید.

حالا می توانید نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم (آماده کردن سس مرغ ترش)

همانطور که گفتیم طرز تهیه مرغ ترش گیلانی اصیل بیشتر روی سبزی‌های معطر تمرکز دارد. در این مرحله باید سبزی‌ها را ساطوری خرد کنید و سپس به قابلمه اضافه کنید. باید سبز‌ها کمی سرخ شوند.

در مرحله بعد باید سراغ گردوی آسیاب شده بروید و به همراه رب انار به قابلمه اضافه کنید. به تفت دادن مواد ادامه دهید. مراقب باشید که رب انار را خیلی تفت ندهید، چون ممکن است تلخ شود یا طعم آن تغییر کند.

مرحله پنجم (جا افتادن خورش و اضافه کردن مرغ‌ها)

حالا باید 5 لیوان آب سرد اضافه کنید. شعله را کم کنید تا خورش به خوبی جا بیفتد و روغن بیاندازد. به یاد داشته باشید که طرز تهیه مرغ ترش ساده با رب انار مشابه با فسنجان است و آب کمی دارد. در واقع حتما باید به مرحله‌ای برسد که خورش روغن بیاندازد.

زمانی که خورش به مرحله روغن افتادن رسید، مرغ‌های سرخ شده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا خورش به خوبی جا بیفتد. به این منظور باید اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت و نیم با حرارت ملایم بپزد تا آماده شود.

مرحله ششم (سرو خورش)

در پایان می‌توانید این خورش را با کته یا برنج آبکش شده سرو کنید. نوش جان.

سبزی مخصوص مرغ ترش

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی نیاز به سبزیجاتی دارد که بیشتر در استان‌های شمالی در دسترس است، از جمله چوچاق و خالواش. اما اگر در شهر و استانی زندگی می کنید که به این سبزیجات دسترسی ندارید، می توانید این ترکیب سبزیجات را جایگزین کنید: ریحان، جعفری، گشنیز، برگ سیر تازه و نعناع.

Notes

فوت و فن مرغ ترش گیلانی با رب انار

  • می توانید نصف لیوان آب نارنج را در 10 دقیقه پایانی به خورش اضافه کنید، این امر بستگی دارد که دوست دارید چقدر خورشت ترش باشد. البته می‌توانید به جای آب نارنج از آبغوره نیز به کار ببرید.
  • برای این که به گردوها شوک وارد کنید تا روغن بیشتری پس بدهند، زمانی که به خورش آب اضافه می کنید، چند تکه یخ نیز داخل قابلمه بریزید.
  • غلظت این خورش باید مثل فسنجان، آبکی باشد.
  • اگر دوست دارید می‌توانید سینه مرغ‌ها را فیله کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن خورش می توانید در انتهای پخت یک قاشق غذاخوری رب آلوچه نیز اضافه کنید.
  • سبزی معطری که تهیه می کنید باید حتما کمی سرخ شوند تا عطر و طعم آن در خورش مرغ ترش احساس شود.
  • در استان‌های شمالی، برخی اوقات به جای گوشت مرغ از گوشت اردک نیز استفاده می‌شود.
  • این طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با مرغ درسته یا کامل نیز تهیه می‌شود.
  • تعداد تکه‌های مرغ باید متناسب با تعداد افرادی باشد که می‌خواهند این خورش را سرو کنند.
  • حتی می توانید از سبزیجات خشک معطر آماده در فروشگاه برای طرز تهیه مرغ ترش گیلانی استفاده کنید.
  • در برخی از مناطق استان گیلان، از تخم مرغ نیز در این خورش استفاده می‌شود.
  • می توانید به جای سیر رنده شده، سراغ حریره سیر نیز بروید.
  • در طرز تهیه مرغ ترش اصیل گیلانی رب گوجه وجود ندارد، اما اگر می‌خواهید خورش‌تان خوشرنگ تر شود، می‌توانید اندکی رب گوجه اضافه کنید.
  • حرارت کم و ملایم کلید اصلی خوشمزه شدن این طرز تهیه مرغ ترش ساده با رب انار می‌باشد.
  • اگر از رب انار ترش استفاده می‌کنید، می توانید یک الی دو قاشق شکر نیز به آن اضافه کنید تا خورش طعم ملسی داشته باشد.
 

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا