طرز تهیه بیف استروگانف در 9 مرحله آسان + نکات تکمیلی
در این مقاله از کارمادیو، طرز تهیه بیف استروگانف را به شما آموزش میدهیم. بیف استروگانف از جمله غذاهای معروف روسیه است که برخی آن را با پاستای ایتالیاییها اشتباه میگیرند. اگرچه تا حدودی این دو غذا با هم شبیه هستند، اما تفاوتهایی نیز با هم دارند. برای مثال طرز تهیه بیف استروگانف با مرغ و ماکارونی شکلی شباهت زیادی به پاستا دارد و البته شما در این غذا از پنیر پیتزا استفاده نمیکنید. اما بیف استراگانف مرغ با قارچ شبیه پاستا نیست.
مواد لازم برای طرز تهیه بیف استروگانف
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوشت گوساله | 300 گرم |
شیر | نصف لیوان |
قارچ | 100 گرم |
سیب زمینی | 3 عدد متوسط |
پیاز | 2 عدد |
خامه | 200 گرم |
آرد گندم | یک قاشق غذاخوری |
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به مقدار کافی |
مراحل طرز تهیه بیف استروگانف
در ادامه این مقاله از کارمادیو مراحل طرز تهیه بیف استروگانف را با جزئیات به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید.
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه بیف استراگانف فیله گوساله را بشویید و با یک دستمال آن را خشک کنید. با گوشتکوب روی آنها بکوبید تا خوب نرم شوند، سپس با کمک یک چاقوی تیز، آنهارا به عرض یک سانتیمتر نواری برش دهید. تکههای گوشت را در ظرف مناسب بریزید و آنها را با نمک و فلفل خوب مزهدارشان کنید.
مرحله دوم
بعد از گذشت یک تا دو ساعت در تابهای بزرگ روغن بریزید و گوشتهای خردشده را در آن تفت دهید. گوشتها را باید مرتب هم بزنید تا دو طرف آن سرخ و به رنگ قهوهای دربیایند. برای آنکه تکههای گوشتتان طعم و عطر بهتری به خود بگیرند، میتوانید سیر رندهشده به آنها اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه بیف استروگانف گوشت، باید قارچ را اسلایس کنید و داخل ماهیتابه بریزید و با حرارت زیاد تفت دهید تا سرخ شود و آب نیندازد. وقتی آب گوشت کامل تبخیر شد و به روغن افتاد، قارچ را داخل آن بریزید و دوباره تفت دهید.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز تهیه بیف استراگانف باید به سراغ قارچها و پیازها بروید. ابتدا قارچها را خوب شسته و پوست آنها را بگیرید، سپس آنها را خرد کرده و در ظرف بریزید. در ادامه پیازها را هم به صورت خلالی و نازک خرد کنید و مانند قارچها کنار بگذارید.
مرحله پنجم
در ادامه کره را داخل تابه بیندازید تا آب شود سپس پیازها و قارچهای خردشده را جداگانه در تابه تفت دهید. برای آنکه قارچها سیاه نشوند، تنها کافی است چند قطره آبلیمو به آنها اضافه کنید و با حرارت زیاد تفتشان دهید تا آب اضافهشان جمع شود.
مرحله ششم
وقتی شیر سرد و خنک است، آرد را به آن اضافه کنید تا گلوله نشود. مدام آن را هم بزنید تا به شکل یک مایع غلیظ درآید. سپس نمک و فلفل سیاه را هم به آن اضافه کنید. وقتی مواد یکدست شد، آن را داخل گوشت و قارچ بریزید و حرارت را زیاد کنید. مدام آن را هم بزنید تا شیر حباب بزند و بعد ظرف را از روی شعله بردارید.
مرحله هفتم
در این مرحله از طرز تهیه بیف استراگانف پیاز و قارچها را به تابه برگردانید و عصاره گوشت را به آنها اضافه کنید. هنگامی که با یکدیگر خوب مخلوط و نرم شدند، خردل را داخل تابه بریزید. دقت داشته باشید که خردل باید کامل روی مواد را بگیرد برای همین باید اجازه دهید در مدت زمان کافی حدود چند دقیقه مواد با هم بجوشند تا حجم مایه بیف استراگانف نصف شود. حال تابه را کنار بگذارید تا ادامه مراحل آمادهسازی را انجام دهید.
مرحله هشتم
انجام این مرحله دل بخواهی است. سیبزمینیها را به دلخواه خود برش بزنید و در کمی آب جوش بپزید (به مدت 5 دقیقه) تا نیمپز شوند. سپس آنها را داخل آبکش بریزید تا آب سیب زمینی کامل برود و کمی ادویه و زردچوبه به آنها اضافه کنید و هم بزنید. یک ماهیتابه روی حرارت قرار دهید تا روغن آن داغ شود و بعد سیب زمینیها را داخل روغن داغ سرخ کنید.
مرحله نهم
در ادامه طرز تهیه بیف استراگانف نیاز است که خامه ترش را داخل یک کاسه بریزید و کمی از سس داخل تابه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از رقیق شدن خامه، آن را مجدد به تابه اضافه کنید و با دیگر مواد خوب هم بزنید. سس را بچشید و با توجه به ذائقهتان به نمک و فلفل به آن بزنید. اجازه دهید ۳۰ دقیقه مواد حرارت مجدد ببینند تا تکههای گوشت کامل پخته شوند. حال که بیف استراگانف شما آماده است، میتوانید روی آن جعفری خردشده بریزید و با نان باگت یا پاستا نوش جان کنید.
نکات تکمیلی برای طرز تهیه بیف استراگانوف
- یکی از نکات مهم در طرز تهیه بیف استروگانف انتخاب گوشت تازه و مناسب می باشد. بهترین نوع گوشت برای تهیه این غذا استفاده از فیله یا راسته گوساله می باشد. البته از گوشت دنده بدون استخوان هم می توانید استفاده کنید.
- اگر شما استراگانف را با گوشت گوساله درست کنید، اسم آن «بیف استراگانف» و اگر با مرغ تهیه کنید، به آن «چیکن استروگانف» میگویند. دانستن این نکته زمان سفارش غذا در رستوران اهمیت دارد تا غذای مورد علاقهتان روی میز قرار بگیرد.
- شما میتوانید برای طرز تهیه بیف استراگانف هم پاستا را به غذای خود اضافه کنید. اضافه کردن انواع ادویهها مثل فلفل سیاه، پودر پاپریکا، سس ورچستر و یا پودر موسیر و پودر سیر به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید آنها را حذف کنید.
- این دستور پخت بیف استروگانف برای 4 نفر است و برای طرز تهیه بیف استراگانف دونفره باید مقدار مواد غذایی را در هر یک از این دو روش، نصف کنید.
نحوه سرو بیف استراگانوف
طرز تهیه بیف استروگانف با سس قارچ همانطور که خواندید یک رسپی بسیار محبوب است. این غذا در در کشورهای مختلف به شیوههای متفاوت نیز سرو میکنند. به طور مثال در کشور برزیل برای طرز تهیه بیف استروگانف همراه با برنج سفید سرو میشود. البته لازم به ذکر است که این غذا همراه برنج در برخی کشورهای دیگر نیز مرسوم است.
برخی دیگر نیز این غذای خوشمزه را بدون برنج و همراه با سسهای مختلف مانند سس سفید و قرمز میل میکنند. ترکیب سسهای مختلف در کنار این غذای روسی بسیار طعم خوبی به آن خواهد بخشید. همچنین میتوانید به این غذا، پنیر نیز اضافه کنید و یک بیف استراگانف پنیری بسیار خوشمزه تهیه کنید.
سخن آخر
همانطور که خواندید طرز تهیه بیف استروگانف بسیار راحت بوده و به راحتی میتوانید این غذای محبوب را در زمان کوتاه در خانه تهیه کنید. بیف استراگانوف یک غذای بسیار پرکالری محسوب میشود و انرژی زیادی به بدن منتقل خواهد کرد.
بنابراین برای افرادی که رژیم غذایی خاصی به قصد لاغری دارند، انتخاب مناسبی نیست. هر چند کنترل مقدار مصرف غذا حتی برای پرکالریترین خوراکیها باعث افزایش وزن نخواهد شد.
این غذا به دلیل داشتن گوشت قرمز و خامه، یک غذای بسیار سنگین به حساب آمده و مقدار کمی از آن باعث احساس سیری میشود. امیدواریم از خواندن مطلب طرز تهیه بیف استروگانف لذت برده باشید. لطفا نظرات خود را با کارمادیو و مخاطبان ما به اشتراک بگذارید.