طرز تهیه کیک موزی ساده و خوشمزه با پف زیاد (اسفنجی) و کره ای
اگر میوه مورد علاقه شما موز است مطمئنا طرز تهيه کیک موزی برایتان جذاب خواهد بود. موز میوه ای مقوی و خوش طعم است و کیک موزی هم طعم بسیار خوب این میوه را در خود دارد همچنین طرز تهیه کیک موزی بسیار آسان است. در این مقاله از کارمادیو قصد داریم تا تمام نکات مهم مربوط به طرز تهیه کیک موزی را با شما مرور کنیم بنابراین تا اتمام مقاله همراه ما باشید.
طرز تهیه کیک موزی
طرز تهيه کیک موزی مثل انواع کیک ها تنوع زیادی دارد. موز میوه ای خوش طعم، شیرین و پرطرفدار است که برای تهیه بسیاری از دسرها آن را به کار می برند. در ادامه این مطلب چند طرز تهیه کیک موزی را به شما آموزش می دهیم.
1. کیک موزی اسفنجی
- مدت زمان آماده سازی: 25 دقیقه
- مدت زمان پخت: 25 دقیقه
- کل زمان آماده سازی: 50 دقیقه
- کالری: 356 کیلو کالری
- نفرات: 12 نفر
مواد لازم جهت تهیه کیک موزی اسفنجی
- روغن ذرت: 150 گرم
- شکر: 200 گرم
- تخم مرغ: 2 عدد
- شیر: 90 گرم
- کشمش: 100 گرم
- موز رسیده: 250 گرم
- گردو خرد شده: 80 گرم
- آرد ساده: 250 گرم
- نمک: یک پنس
- جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک موزی اسفنجی
1- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از قبل گرم کنید یک قالب مناسب را کمی چرب کنید.
2- در یک کاسه نسبتا بزرگ آرد، جوش شیرین و بکینگ پودر را به خوبی با هم ترکیب کنید.
3- در یک ظرف دیگر موز را با کمی نمک له کنید و آن را کنار بگذارید.
4- در یک کاسه دیگر شکر و تخم مرغ ها را حدود 4 الی 5 دقیقه با کمک همزن دستی یا برقی با سرعت بالا هم بزنید تا رنگ آن سفید شود.
5- حال موز که از قبل له کرده بودید را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
6- شیر را هم به مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید، آرد را هم در این مرحله اضافه کنید و با سرعت متوسط به خوبی ترکیب تا همه مواد یکدست شوند.
7- روغن را اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط کنید سپس کشمش ها را هم طوری به مواد اضافه کنید که به صورت یکنواخت در کل مایه کیک پخش شوند.
8- در این مرحله خمیر را به قالب کیک از قبل چرب کرده بودید منتقل کنید و روی آن گردوها را بپاشید سپس آن را در طبقه وسط فر بگذارید و 45 دقیقه زمان دهید تا کیک بپزد.
نکات مهم پیرامون کیک موزی اسفنجی
- رطوبت این کیک به دلیل استفاده از روغن های گیاهی سالم به جای کره است چرا که روغن ها صدرصد چربی هستند ولی کره فقط 80 درصد چربی دارد و بقیع آن را پروتئین های شیر و آب تشکیل می دهند.
- استفاده از روغن هایی مثل روغن زیتون که طعمی قوی دارند در پخت این کیک توصیه نمی شود.
- از روغن هایی که طعم خنثی دارند و سبک و سالم هستند مانند روغن کانولا، روغن هسته انگور و یا روغن آفتابگردان استفاده کنید.
- فرها بسیار گوناگون هستند و همین گوناگونی بر زمان پخت کیک تاثیر گذار است برای یک دستور العمل کلی طبخ یک کیک اسفنجی در یک قالب 20 سانتی متری بین 35 الی 40 دقیقه زمان میبرد.
- حتما در تهیه این کیک از میزهای بسیار رسیده استفاده کنید.
2. طرز تهیه کیک موزی کره ای
- زمان آماده سازی: 20 دقیقه
- زمان پخت کیک: 50 دقیقه
- کل زمان آماده سازی: یک ساعت و ده دقیقه
- کالری: 296 کیلو کالری
- نفرات: 10 نفر
این کیک موزی مرطوب، سرشار از طعم فوقالعاده خوشمزه موز و کره ای است و دستور العمل آن بسیار ساده و بی درد سر است که از مواد غذایی روزانه جهت آماده سازی آن استفاده می کنید. در طرز تهیه این نوع کیک موزی به غیر از کره به لبنیات دیگری نیاز نیست و کسانی که از محصولات لبنی به هر دلیلی استفاده نمی کنند، می توانند این کیک را با استفاده از کره گیاهی تهیه کنند.
در تهیه این کیک حتما از موزهای به شدت رسیده استفاده کنید تا کیک شما شیرین و طعم موز آن غالب باشد. دلیل مرطوب بودن این کیک استفاده از موز رسیده است.
مواد لازم جهت تهیه کیک موزی کره ای
پخت کیک موزی کره ای بسیار ساده است زیرا از مواد معمولی آشپزی در تهیه این نوع کیک استفاده می شود. در ادامه مواد لازم جهت تهیه کیک موزی کره ای را برای شما ذکر می کنیم.
- آرد سفید: 175 گرم
- تخم مرغ: 3 عدد بزرگ
- موز پوست کنده: 225 گرم
- شکر قهوه ای: 175 گرم
- کره هم دمای اتاق: 175 گرم
- آبلیمو: 2 قاشق چایخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
- جوش شیرین: یک هشتم قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک موزی کره ای
1- ر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
2- کناره ها و کف یک قالب 18 سانتی متری یا یک قالب مناسب دیگر را چرب کنید و با کاغذ روغنی آن را بپوشانید.
3- جوش شیرین، آرد و نمک را در یک کاسه شیشه ای بزرگ الک کنید.
4- موز را در یک کاسه کوچک بگذارید و روی آن آبلیمو بریزید و آن را با چنگال کاملا له کنید و کنار بگذارید.
5- کره نرم شده را بهمراه شکر خوب ترکیب کنید و 5 دقیقه با سرعت متوسط آن را هم بزنید تا بافت آن سبک و پف کند می توانید با کمک قاشق یا همزن دستی آن را هم بزنید که در این صورت باید زمان بیشتری برای هم زدن آن اختصاص دهید.
6- تخم مرغ های زده شده را یواش یواش به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و بین هر بار اضافه کردن به خوبی هم بزنید و اطمینان پیدا کنید که یک دفعه مقدار زیادی تخم مرغ اضافه نکنید هنگامی بقیه تخم مرغ را اضافه کنید که تخم مرغ قبلی به خوبی مخلوط شده باشد.
7- تخم مرغ ها را در 5 تا 6 مرحله اضافه کنید بعد از زدن تخم مرغها خمیر باید صاف و یکدست به نظر برسد و پف دار و سبک باشد.
8- نیمی از آرد الک شده، نمک و جوش شیرین را به بقیه مواد اضافه کنید.
9– در این مرحله موز له شده را به خمیر اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا تمام مواد یکدست شوند.
10- و در آخر مخلوط آرد باقیمانده را اضافه کنید و طوری هم بزنید تا آرد در خمیر ترکیب شود. توجه داشته باشید که خمیر نهایی حتما باید کاملا یکدست باشد.
11- خمیر را به قالب آماده شده منتقل کنید و 45 تا 50 دقیقه زمان دهید تا کیک پخته شود.
12- این کیک را اگر می خواهید بیش از یک روز نگهداری کنید حتما آن را در یخچال بگذارید و هر زمانی که خواستید کیک را مجددا سرو نمایید آن را در مایکروویو گرم کنید.
روش آماده کردن موز برای استفاده در کیک
موز مناسب جهت استفاده در طرز تهيه کیک موزی باید کاملا رسیده باشد. برای رسیدن موز به نقطه مناسب کارهای زیر را به شما پیشنهاد می کنیم.
با فر
موزها را با پوست روی فویل یا سینی فر قرار دهید و آنها را به مدت 20 دقیقه در فر که از قبل گرم کرده اید با دمای 300 درجه فارنهایت قرار دهید و اجازه دهید تا پوست موز کاملا سیاه شود سپس اجازه دهید تا موزها سرد شوند، پوست آنها را بگیرید و برای استفاده کردن در طرز تهيه کیک موزی له کنید.
مایکروویو
ابتدا موزها را پوست بگیرید و داخل ظرف مخصوص مایکروویو بگذارید و مایکروویو را با قدرت بالا حدود 30 ثانیه روشن کنید. موز از این طریق نرم می شود ولی طعم آن تغییر نمی کند و همچنین شیرینی آن بیشتر نمی شود.
کیسه کاغذی
برای اینکه موزها سریعتر برسند می توانید آن ها را درون یک کیسه کاغذی قرار دهید و طوری در آن را ببندید که کمی هوا درون کیسه بماند سپس دو عدد موز خیلی رسیده یا یک عدد سیب رسیده را به کیسه اضافه کنید تا مقدار گاز اتيلن درون کیسه افزایش پیدا کند. با این روش، موز در عرض یک الی دو روز به حد کافی می رسد.
نقطه گرم
موزها را در گرمترین نقطه خانه بگذارید. کنار یک پنجره آفتاب گیر یا بالای یخچال از مناسب ترین گزینه ها برای قرار دادن موزها است تا سریع تر رسیده شوند. بسته به میزان سفتی موزها ممکن است بین یک الی چهار روز زمان لازم باشد تا موزهای سبز آماده تهیه کیک شوند. ناگفته نماند که موزها به صورت دسته ای زودتر می رسند پس آنها را کنار هم قرار دهید.
موز منجمد
موز رسیده و یخ زده برای تهیه کیک مناسب است چرا که بافت نرم آنها موجب می شود به آسانی با بقیه مواد مخلوط شوند.موز رسیده را می توانید بدون اینکه پوست بگیرید فریز کنید ولی باید این نکته را هم در نظر بگیرید که موز رسیده بیش از یک ماه در یخچال دوام نمی اورد. قبل از استفاده از موز منجمد حتما آن را یخ زدایی کنید.
اثرات اتيلن در رسیدن میوه
بعضی از میوه ها، از جمله موز، زمانی که به مرحله رسیدن برسند اتيلن تولید می کنند. و در ادامه این گاز موجب رسیدن بیشتر میوه می شود. اتيلن همچنین باعث تسریع روند نشاسته به قند می شود و به میوه طعم شیرینی می دهد. اتيلن باعث زرد شدت پوست موز و همچنین نرم شدن بافت موز می شود.
خواص و مزایای موز
موز منبع عالی از مواد مغذی گوناگون است. مردم این میوه خوش طعم را از زمان های دور پرورش داده اند و بیش از یک قرن است که از فواید آن بهره می برند.
فواید موز برای سلامتی
موز از مواد مغذی بسیاری برخوردار است که برای سلامتی بدن شما حیاتی هستند. در ادامه این مطلب بخشی از این عناصر و فواید آنها را با هم مرور می کنیم.
پروبیوتیک
منبع پروبیوتیک میوه های زرد رنگ هستند. پروبیوتیک ها نوعی از کربوهیدرات هستند که هضم نمی شوند ولی منبع غذایی خوبی برای باکتری های مفید روده هستند. پروبیوتیک ها همچنین می توانند به بهبود اسهال ناشی از مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها کمک کنند. فواید پروبیوتیک ها به شرح زیر است.
- موجب بهبود عفونت های مجاری ادراری و مخمری می شوند.
- سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می دهند.
- بعضی از عفونت های دستگاه گوارش را درمان می کنند.
- حساسیت به لاکتوز را تا حدودی کم می کنند.
- باعث بهبود علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی می شوند.
- روی بعضی از علائم آلرژی تاثیر مثبت دارند.
فیبر
مقدار مناسبی از فیبر به عملکرد صحیح بدن کمک می کند. موز سرشار از فیبر است که برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است. فواید فیبر به شرح زیر است.
- کنترل کردن کلسترول
- کاهش فشار خون
- کاهش التهاب
- بهبود عملکرد روده ها
- کاهش قند خون
مواد غذایی که فیبر زیادی دارند موجب احساس سیری می شوند بنابراین اگر تصمیم دارید وزن کم کنید استفاده از موز می تواند کمک کننده باشد.
کربوهیدرات
مثل تمام میوه ها موز هم حاوی کربوهیدرات است. ولی آنقدر هم زیاد نیست که افراد مبتلا به دیابت نتوانند آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. بنابراین اگر از افرادی هستید که دیابت دارید به عنوان میان وعده نصف یک موز را مصرف کنید.
مواد مغذی موز
موز سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است در ادامه این ویتامین ها را با کارکردشان ذکر می کنیم.
ویتامین A
ویتامین A بر حفظ بینایی و بهبود آن تاثیر بسزایی دارد. همچنین پژوهشگران معتقدند که ویتامین A در پیشگیری از سرطان می تواند کمک کننده باشد. همچنین ویتامین A در فعالیت قلب و عروق نقش حیاتی دارد.
ویتامین C
یک فرد بزرگسال باید به صورت روزانه بین 75 الی 90 میلی گرم ویتامین C دریافت کند. استفاده روزانه از موز می تواند مقدار مناسبی از ویتامین C روزانه یک فرد را تامین کند. ویتامین C عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت و بهبود می بخشد.
ویتامین B6
یک عدد موز متوسط تقریبا یک چهارم از ویتامین B6 که روزانه یک فرد باید دریافت کند را تامین می کند. ویتامین B6 به متابولیسم بدن کمک می کند و نقش بسیار مهمی برای رشد مغز جنین در دوران بارداری و همچنین نوزادی و سلامتی سیستم ایمنی بدن دارد.
منیزیم
منیزیم یک ماده معدنی است که به کنترل قند خون و فشار خون کمک می کند. منیزیم همچنین استخوان ها را تقویت می کند. مصرف یک عدد موز متوسط در طول روز حدود 8 درصد از نیاز روزانه بدن شما به منیزیم را تامین می کند.
سخن آخر
طرز تهیه کیک موزی بسیار آسان است. با استفاده از موزهای کاملا رسیده می توانید کیک موزی خوش طعمی را آماده کنید و آن را در وعده صبحانه یا عصرانه میل کنید.
در این مقاله از کارمادیو هر آنچه که درباره طرز تهیه کیک موزی باید بدانید را برای شما شرح دادیم امیدواریم این کیک خوش طعم و عطر را بپزید و از خوردن آن لذت ببرید. حال شما را به مطالعه یکی دیگر از مطالب مرتبط با این موضوع یعنی طرز تهیه کیک خیس شکلاتی با نکات کلیدی و طعم بی نظیر لینک می دهیم.