معرفی انواع سس برای سالاد کاهو / سبزیجات / میوه / غذا
یکی از مهمترین اجزای سالاد سس است. سالادها بدون افزودن سس مزه چندانی ندارند. در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم تا انواع سس سالاد کاهو و بهترین سس برای سالاد کاهو را به شما معرفی کنیم. اما لازم است که قبل از معرفی انواع سس، انواع سالاد بر پایه میوه و سبزیجات را به شما معرفی کنیم بنابراین تا اتمام مقاله همراه ما باشید.
انواع سالاد
همه شما می دانید که سالادهای متنوعی وجود دارد و هر کدام در زمان مخصوصی مورد استفاده شما قرار می گیرند. نوع سالاد در انتخاب سس کمک زیادی به شما می کند. در این قسمت به معرفی انواع سالادها می پردازیم.
- سالاد سبز: یکی از سادهترین سالادها، سالاد سبز است که از مخلوط کردن انواع سبزیجات و بعضی از صیفی جات تهیه می شود. به سالاد سبز، سالاد گاردن هم می گویند.
- سالاد میوه: همه شما با سالاد میوه تا حدود زیادی آشنایی دارید. این سالاد از مخلوط میوه های خرد شده با بعضی از خوراکی ها مانند خامه یا مغزیجات تهیه می شود.
- سالاد سبزیجات: سالاد سبزیجات هم تقریبا شبیه سالاد سبز است با این تفاوت که فقط در تهیه آن از سبزیجات استفاده می شود و همه سبزیجات قابل استفاده در آن خام نیستند.
- سالاد غذا: سالاد غذا ترکیبی از صیفی جات و سبزیجات با انواع گوشت مانند تن ماهی، میگو و مرغ است و از سالاد غذا می توانید به عنوان وعده اصلی ناهار یا شام استفاده کنید.
- دسر سالاد: دسر سالاد هنوز در کشور خودمان رواج چندانی پیدا نکرده است. ولی مجموعه ای از دسرهای خوشمزه مانند ژله با ترکیبات دیگری مثل مغزیجات و انواع خشکبار است.
معرفی انواع سس برای سالاد کاهو و سبزیجات
برای بسیاری از شما، هیچ کدام از انواع سالادها به سالاد سبزیجات نمی شود ولی سرو کردن این سالاد نیازمند ترفندهای خاصی است که مهمترین قسمت آن سس سالاد است که در زیر برخی از خوشمزه ترین سس ها را برای چاشنی سالاد سبزیجات با هم مرور می کنیم.
۱_ سس فرانسوی
یکی از بهترین سس های بازاری و آماده سس فرانسوی است. با آماده کردن مواد اولیه گوناگون و میزان های متفاوت می توانید سس فرانسوی را در منزل به خوبی تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سس فرانسوی
- آب پرتقال و سس سویا
- سس گوجه فرنگی و سس خردل
- پودر آروماتیک
تمام این مواد را به خوبی با همدیگر مخلوط کنید و اجازه دهید تا مزه آنها خوب به خورد هم برود سپس سس را با سالاد سبزیجات مخلوط کنید. اگر پودر آروماتیک در دسترس شما نبود، پودر عصاره مرغ را جایگزین پودر آروماتیک کنید.
۲- سس سالاد فصل
یکی از پرطرفدارترین سالادها، سالاد فصل است که در منوی هر رستورانی یافت می شود و این سس در خوشمزهتر شدن فصل تاثیر زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه سس سالاد فصل
- سرکه و سس تند و سس مایونز
- خیار شور رنده شده و پیازچه خرد شده
- مغز کرفس ریز خرد شده و تخم مرغ آب پز شده
- نمک و روغن زیتون
برای تهیه این سس ابتدا تخم مرغها را با دنده ریز، رنده بزنید و سپس خیار شور رنده شده، پیازچه خرد شده، مغز کرفس خرد شده را به تخم مرغها اضافه کنید و سرکه، سس مایونز، سس تند، نمک و روغن زیتون را هم به مواد اضافه کنید و یک ساعت در یخچال نگهداری کنید تا سس شما مزه بگیرد. در تهیه این سس حتما ترکیبات درست را با رنده و یا ریز خرد کنید.
۳- سس رنچ
یکی دیگر از سس های خوشمزه برای چاشنی سالاد سبزیجات و سالاد سبز، سس رنچ است که یک مزه بسیار ناب دارد و طعم سالاد شما را چندین برابر دلنشین می کند.
مواد لازم برای تهیه سس رنچ
- سس مایونز و شیر ترش
- شوید، جعفری و برگ سیر
- نمک، فلفل سیاه و پودر سیر
جعفری، شوید و برگ شیر را با دست یا با استفاده از خرد کن، ریز خرد کنید سپس شیر ترش، سس مایونز، فلفل سیاه، پودر سیر و نمک را هم به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سس رنچ شما آماده سرو است.
انواع سس برای سالاد میوه
هر فصلی میوه های مخصوص خود را دارد و ترکیب میوه ها با هم طعم بی نظیری دارد. اگر چند نوع میوه در یخچال دارید که ظاهر خیلی خوبی ندارند ولی سالم هستند با این نوع میوه ها برای سرو در مهمانی و خوردن سالاد میوه درست کنید. در این قسمت شما را با سس های گوناگون برای چاشنی سالاد میوه آشنا می کنیم.
۱- سس خردل و عسل
سس خردل یکی از سس هایی است که افراد خاصی مزه آن را دوست دارند. اگر شما هم با طعم تند خردل سازگاری دارید حتما این سس را تهیه کنید و از آن برای چاشنی سالاد میوه استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه سس خردل و عسل
- سس خردل و عسل
- سیر تازه و روغن زیتون
- سرکه، نمک و فلفل
همه این مواد را به میزان دلخواه با هم مخلوط کنید و اجازه دهید تا مزه آنها خوب به خورد هم برود.
۲- سس لیمو ترش و گشنیز
سس لیموترش و گشنیز طعمی دلنشین و منحصر به فرد دارد اگر یک بار این سس را امتحان کنید برای همیشه عاشق آن می شوید.
مواد لازم برای تهیه سس لیموترش و گشنیز
- آبلیمو ترش تازه و گشنیز
- آب پرتقال و روغن زیتون
- نمک، پودر سیر و فلفل سیاه
برای تهیه سس لیمو ترش و گشنیز ابتدا گشنیز ها را به خوبی با دست خرد کنید یا همه مواد را ترکیب کنید و درون میکسر قرار دهید تا به خوبی مخلوط شوند.
۳- سس خامه و سیر
چنانچه شما جز کسانی هستید که طعم خامه و سیر را دوست دارید این سس را به خاطر مواد آن به صورت تازه تهیه کنید و سرو نمایید.
مواد لازم برای تهیه سس خامه و سیر
- خامه چرب و سیر تازه
- سس سویا و آبلیمو ترش
- نمک و فلفل سیاه
برای تهیه این سس ابتدا آبلیمو ترش و خامه را با هم ترکیب کنید و ده دقیقه صبر کنید سپس سیر رنده شده، سس سویا، نمک و فلفل را هم به مواد اضافه کنید. سس خامه و سیر شما آماده سرو است.
معرفی انواع سس برای سالاد غذا
سالاد غذا گزینه بسیار مناسبی برای داشتن یک وعده سریع و سبک است. برای سرو در محل کار و مدرسه به راحتی حمل می شوند. سالاد غذا هم مانند دیگر سالادها، نوع سس در خوشمزهتر شدن آن تاثیر بسیاری دارد.
۱- سس سزار
اگر گوشت یکی از محتویات سالاد غذای شما است سس سزار گزینه مناسبی برای آن است.
مواد لازم برای تهیه سس سزار
- سس خردل و سس مایونز
- آبلیمو، سرکه و روغن زیتون
- سیر رنده شده، پنیر پارمزان و کمی نمک
سس خردل و سس مایونز را با هم ترکیب کنید سپس آبلیمو، نمک و روغن زیتون را هم به مواد بیفزایید و ترکیب کنید و سیر رنده شده و سرکه را هم اضافه کنید و در آخر پنیر پارمزان را روی آن بریزید و ده دقیقه استراحت دهید تا سس شما آماده شود.
۲- سس تارتار
سس تارتار نوعی سس ایتالیایی است که با غذاهایی مانند جوجه چینی، میگو، شنیسل مزه بسیار دلنشینی ایجاد می کند. اگر در تهیه سالاد از هر نوع گوشتی استفاده کردید سس تارتار را با آن تست کنید.
مواد لازم برای تهیه سس تارتار
- سس مایونز و آبلیمو ترش
- سس گوجه فرنگی و کمی شکر
- خیار شور رنده شده و جعفری و پیاز
- فلفل سیاه و نمک
طرز تهیه کردن سس تارتار بسیار ساده است تمام این مواد را با هم مخلوط کنید و چند دقیقه استراحت دهید تا مزه آنها خوب به خورد هم برود. سس تارتار تا چند ماه در یخچال قابل نگهداری است.
سخن پایانی
سس ها در هر کدام از وعده های غذایی چه سالاد فصل و چه سالاد ماکارونی نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. ما در این مقاله از کارمادیو انواع سالاد و سپس انواع سس برای سالادها به سبک رستورانی و خانگی پرداختیم و ترکیباتی به شما معرفی کردیم تا بتوانید با استفاده از آن ها تنوع غذایی خود را بیشتر کنید.