آشپزی

روش و طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه برای 4 نفر

دلمه برگ مو یک غذای سنتی ایرانی است. این غذا در بخش‌هایی از خاورمیانه و کشورهایی همچون عراق، ترکیه و لبنان نیز با انواع مخلفات مخصوص آن مناطق پخته می‌شود. در این بخش از کارمادیو، قصد داریم نحوه پخت و درست‌کردن دلمه برگ مو، برای 4 نفر را به شما آموزش دهیم.

مواد مورد نیاز تهیه دلمه برگ مو برای 4 نفر

برنج 2 لیوان
لپه 100 گرم
سبزی دلمه 200 گرم
پیاز 1 عدد متوسط
گوشت چرخ‌کرده 200 گرم
شکر 2 قاشق غذاخوری
سرکه نصف لیوان
برگ مو به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

 

سبزی دلمه چیست؟

سبزی دلمه شامل سبزی‌های معطر پیازچه، مرزه، شوید، نعناع، جعفری و ترخون است. می‌توانید به‌دلخواه خود سبزی‌های دیگری همچون گشنیز و غیره نیز اضافه کنید. همچنین در صورت تمایل، به‌جای سبزی‌های تازه از خشک شده سبزی‌ها استفاده کنید.

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو (دستور پخت)

  1. لپه‌ها را 2 ساعت قبل از پخت خوب بشویید و بخیسانید تا نفخ آنها کاملاً مرتفع شود.
  2. سپس از صافی عبور داده و درون قابلمه‌ای بگذارید.
  3. 2 لیوان آب‌، روی لپه‌ها بریزید و اجازه دهید باحرارت زیاد بجوشد.
  4. حال زیر قابلمه را کم کرده و بگذارید لپه‌ها باحرارت ملایم، به‌آرامی بپزند.
  5. بعد از پخت کامل لپه‌ها، آنها را درون آبکش ریخته تا آب آنها تخلیه شود.
  6. حال سبزی دلمه را پاک‌کرده و بشویید. سپس روی پارچه تمیز گذاشته تا خشک شود.
  7. سبزی‌ها را روی تخته آشپزخانه گذاشته و نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد می‌کنیم. به‌طوری‌که عطر سبزی‌ها حفظ شود.
  8. برنج را درون کاسه‌ای گذاشته و بخیسانید.
  9. روی شعله گاز قابلمه‌ای گذاشته و تا نصف آن، آب می‌ریزیم. کمی نمک به آن اضافه کرده و زیر شعله را زیاد می‌کنیم تا آب سریع به جوش بیاید.
  10. حال برنج را به قابلمه آب در حال جوش، اضافه می‌کنیم.
  11. حدود 5 الی 6 دقیقه اجازه می‌دهیم، برنج خوب پخته شود. دراین‌بین یکی دو بار برنج را هم می‌زنیم تا دانه‌های آن به هم نچسبد.
  12. بعد از آماده شده برنج، آن را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم.
  13. پیازها را نگینی خردکرده و درون ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید.
  14. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  15. سپس گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  16. بعد از اینکه گوشت با پیازها ترکیب شد، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید تا رنگ گوشت کاملاً تغییر کند.
  17. زمانی که گوشت به‌خوبی سرخ و پخته شد، تابه را از روی شعله بردارید.
  18. در یک ظرف جداگانه، سبزی‌های معطر را تفت دهید و لپه و برنج پخته شده را به آن اضافه کنید.
  19. مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به ترکیب سبزی، لپه و برنج اضافه می‌کنیم. سپس به‌آرامی با قاشق هم می‌زنیم تا مواد به طور یکدست با هم مخلوط شوند.

نحوه آماده‌کردن برگ مو برای دلمه

  1. برگ موها را درون قابلمه‌ای که به‌راحتی در آن جابه‌جا شوند، قرار دهید.
  2. نصف قابلمه آب گذاشته و به همراه مقداری نمک بجوشانید.
  3. بعد از یک دقیقه، برگ موها را آبکش کنید و مقداری آب سرد روی آن بریزید.
  4. با این کار، برگ موها به‌خوبی نرم می‌شوند.

پرکردن برگ مو با مخلفات دلمه

  1. بعد از اینکه برگ موها، پخته شدند. یک برگ مو برداشته و درون یک بشقاب پهن کنید. با قاشق مقداری از مخلفات را روی برگ مو قرار دهید.
  2. به سلیقه خود، به روش لوله‌ای یا سیگاری یا شیوه سنتی، مربعی و بقچه‌ای بپیچانید.
  3. کف قابلمه را با چند برگ مو بپوشانید و دلمه‌های درست شده را به طور منظم روی آن قرار دهید.
  4. روی دلمه‌ها را با برگ مو بپوشانید و یک پیش‌دستی نسبتاً سنگین روی آن بگذارید.
  5. دو لیوان آب به همراه مقداری روغن روی دلمه‌ها بریزید و قابلمه را روی شعله ملایم، به مدت یک و نیم ساعت قرار دهید.
  6. درون شیرجوش نصف لیوان سرکه با شکر بریزید و روی حرارت بگذارید.
  7. بعد از اینکه شکر به طور کامل در سرکه حل شد، آن را از روی حرارت بردارید.
  8. بعد از یک و نیم ساعت، یکی از دلمه‌ها را از درون قابلمه برداشته و میل کنید. اگر مطمئن شدید دلمه پخته شده است، مخلوط سرکه و شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید 30 دقیقه دیگر بجوشد و مزه‌دار شود.
  9. در آخر دلمه‌ها را در ظرف مناسب بکشید و سرو نمایید. نوش‌جانتان

نکته: توجه داشته باشید مواد دلمه را در قسمت برجستگی آن قرار دهید. به عبارتی دیگر قسمت نرم آن در بخش بیرونی قرار می‌گیرد.

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا