آشپزی

طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی خوشمزه برای 4 نفر

خورشت بامیه یک غذای جنوبی خوش‌طعم است. این خورشت به روش‌های مختلف و با گوشت گوسفندی یا مرغ پخته می‌شود. خورشت بامیه اصلی با گوشت پخته می‌شود. اما اگر به هر دلیلی منع مصرف گوشت دارید، می‌توانید از مرغ به‌جای گوشت گوسفند استفاده کنید. در ادامه مطلب از کارمادیو، طرز تهیه خورشت بامیه به روش مجلسی را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی خوشمزه برای 4 نفر

طرز تهیه خورشت بامیه

Print
Serves: 4 نفر Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه برای 4 نفر
  • بامیه
  • 300 گرم
  • گوشت گوسفندی
  • 400 گرم
  • پیاز
  • 2 عدد متوسط
  • سیر
  • 2 حبه
  • گوجه‌فرنگی
  • 2 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی
  • یک قاشق غذاخوری
  • آبلیمو یا آبغوره
  • به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و فلفل سیاه
  • به مقدار لازم
  • روغن
  • به مقدار لازم

Instructions

دستور پخت خورشت بامیه مجلسی برای 4 نفر

طرز تهیه خورشت بامیه

در ابتدا سیر و پیاز را به شکل نگینی خردکرده و همراه با مقداری روغن درون قابلمه‌ای که می‌خواهید در آن خورشت درست کنید، تفت دهید. بعد از اینکه سیرها و پیازها به رنگ شفاف و شیشه‌ای درآمدند، کمی زردچوبه به آنها اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا مواد به‌خوبی با هم مخلوط و یکدست شوند.

گوشت گوسفندی را به‌اندازه بندانگشت تکه‌تکه کنید و به قابلمه اضافه کنید. گوشت را به همراه سیر و پیاز تفت‌داده تا رنگ آن تغییر کند. گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کرده و به همراه رب گوجه به محتویات قابلمه اضافه کنید. تمامی مواد را با هم تفت دهید تا طعم و خامی رب گوجه‌فرنگی گرفته شود و مواد با هم ترکیب شوند.

سپس 4 لیوان آب به قابلمه خورشت اضافه کرده و اجازه دهید با شعله زیاد به جوش بیاید. پس از اینکه آب خورشت به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم کرده و اجازه دهید گوشت به‌آرامی مغزپخت شود.

در مدت زمانی که گوشت در حال پختن است، بامیه‌ها را پاک کنید. سرودم بامیه‌ها را جدا کرده و دقت داشته باشید بافت بامیه از هم جدا نشود. زیرا روی ظاهر خورش تأثیر منفی می‌گذارد.

بامیه‌ها را شسته و در یک آبکش گذاشته تا خشک شوند. بعد از خشک‌شدن، بامیه‌ها را داخل یک ماهیتابه و با مقدار کمی روغن به‌آرامی تفت دهید. تفت‌دادن بامیه‌ها موجب می‌شود ظاهر آنها در هنگام پخت خورشت، تغییر نکرده و له نشوند.

بعد از 2 ساعت که گوشت به طور کامل پخته شد، بامیه‌ها را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در این مرحله برای طعم‌دهی و خوشمزه‌تر شدن خورشت، مقدار کمی آبلیمو یا آبغوره به همراه فلفل سیاه و نمک اضافه کنید.

درب قابلمه را گذاشته و به مدت 30 تا 40 دقیقه اجازه دهید مواد به خورد هم بروند. در این مرحله علاوه بر پخته‌شدن بامیه‌ها، خورشت شما غلیظ‌تر شده و به طور کامل جا می‌افتد. نگران کم‌شدن آب خورشت نباشید. خورشت بامیه از انواع خورشت‌هایی است که باید با آب کم سرو شود. خورشت بامیه از غذاهایی است که هم می‌توان با نان یا پلو سرو نمود.

Notes

نکات مهم برای پخت خورشت بامیه مجلسی

  • توجه داشته باشید خورشت بامیه دارای بافت نرم و لطیفی است؛ بنابراین اگر به مدت زیاد روی حرارت بماند، بامیه‌ها له می‌شوند و ظاهر خورشت شما نیز تغییر زیادی می‌کند.
  • خورش بامیه همانند تمام خورشت‌های ایرانی باید با حرارت کم و به‌آرامی پخته شود تا به‌اصطلاح جا بیفتد. درعین‌حال اگر خورشت به‌آرامی و در مدت طولانی پخته شود، هم لعاب‌دار می‌شود و هم طعم بهتری پیدا می‌کند.
  • خورش بامیه یک غذای جنوبی است. به همین دلیل اغلب با ادویه‌های تند همچون فلفل زیاد و پودر زنجبیل پخته می‌شود. طبق ذائقه خود و خانواده می‌توانید مقدار این چاشنی‌ها را اضافه یا کم کنید. چنانچه به غذای تند علاقه دارید، نصف قاشق‌چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق‌چایخوری پودر زنجبیل به خورشت خود اضافه کنید.
  • ادویه‌هایی همچون پاپریکا، پودر پیاز و پودر سیر نیز طعم و مزه این غذا را تغییر می‌دهند. در صورت تمایل از این چاشنی‌ها برای خوش‌طعم شدن خورشت بامیه استفاده کنید.
  • بهتر است از بامیه ریز برای پخت این خورشت استفاده کنید. زیرا بافت منسجم‌تری دارد و در هنگام پخت از هم باز نمی‌شوند.
  • به‌ازای هر نفر از تعداد اعضای خانواده 15 عدد بامیه ریز در خورشت قرار دهید.
  • خورشت بامیه اصلی بدون لپه پخته می‌شود. اما به دلیل وجود گوشت گوسفندی، بسیاری از افراد تمایل به ‌اضافه­کردن لپه به خورشت دارند. در این صورت لپه را به‌صورت نیمه پخت به خورش خود اضافه کنید. بدین منظور دو ساعت قبل از پخت خورش، لپه‌ها را بخیسانید تا هم نفخش گرفته شود و هم مقداری نرم شوند.

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا