کاشت ذرت چگونه است؟ روش اصولی آن
گیاه ذرت از خانواده Poaceae است و در نواحی گرم و معتدل کاشت می شود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که ذرت جز سومین محصول زراعی دنیا بعد از گندم و برنج است. علاوه بر اینکه دانه های ذرتی که کاشته می شود مورد استفاده قرار می گیرد علوفه های آن نیز در مرغداری، دامداری و … مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین علوفه های ذرت در صنایع غذایی، شیمیایی، دارویی و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد. کاشت ذرت نیاز به دانستن یکسری نکات دارد که در ابتدا با گیاه آشنا شوید و سپس اقدام به کاشت آن نمایید.
به عنوان مثال برای کاشت ذرت نیاز به آفتاب کامل می باشد تا گیاه بتواند حداکثر رشد را داشته باشد. به دلیل نیاز به نور آفتاب بهترین کار این است که فرایند کاشت ذرت را در یک فضای باز، در فصل تابستان و در مقابل نور خورشید انجام دهید. همچنین شایان ذکر است که اگر شرایط ذکر شده را ندارید اما تمایل دارید این که این گیاه را پرورش دهید می توانید فرایند کاشت ذرت را در خانه نیز انجام دهید.
البته شایان ذکر است که کاشت ذرت در خانه به عنوان یک گیاه خانگی غیر متداول است و شما عزیزان تنها می توانید از این گیاه برای یک یا دو وعده غذایی از آن استفاده کنید. درادامه قصد داریم هر آنچه که نیاز است در رابطه با این گیاه بدانید و مراحل کاشت و پرورش آن را برای شما عزیزان شرح دهیم پس اگر دوست دارید در این زمینه اطلاعات کافی و دقیق را به دست آورید تا انتهای این مقاله همراه کارمادیو باشید.
هرآنچه که باید درباره اصول اولیه کاشت ذرت بدانید
در مرحله اول اگر قصد کاشت و پرورش ذرت را دارید باید به بذر آن بسیار توجه کنید که مناسب باشد. انتخاب و خرید بذر درست و صحیح یکی از اولین مراحل مهم برای پرورش و کاشت ذرت است. در مرحله بعدی که باید به آن توجه داشته باشید این است که صبر کنید دمای خاک به 18 درجه سانتی گراد برسد پس باید حتما دقت کنید که برای کاشت و پرورش ذرت باید خاک روزهای سرد و زمستانی خود را سپری کرده باشد و در صورت عدم سپری شدن روزهای سرد و زمستانی باعث می شود که محصول نهایی ذرت بسیار کم شود و کاهش پیدا کند. همچنین در رابطه با آبیاری این گیاه باید گفت که ذرت به هیچ عنوان نباید تشنه نگهداری شود.
برای جلوگیری از تشنگی این گیاه می توانید از مالچ پاشی استفاده نمایید زیرا می تواند به حفظ رطوبت خاک در روزهای گرم و خشک تابستانی کمک کند و همچنین مانع از رشد علف های هرز شود. توجه داشته باشید که حفظ رطوبت برای کاشت و پرورش ذرت در فصل جوانه زنی دو چندان حائز اهمیت می باشد! شایان ذکر است که فرایند گردافشانی در ذرت ها با استفاده از باد صورت می گیرد پس بهتر است که برای تکثیر ذرت آن ها را در فضایی پرورش دهید که امکان گردافشانی وجود داشته باشد.
به عنوان مثال فضاهای کوچک یکی از بهترین گزینه ها برای گردافشانی هستند. توجه داشته باشید که اگر اولین بارتان است که قصد پرورش و کاشت ذرت را دارید فقط و فقط از یک نوع ذرت استفاده نمایید و آن را بکارید تا از گردافشانی متقاطع جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که عدم گردافشانی می تواند موجب سفتی گوش ها یا همان ساقه جدای ذرت و شیرین نشدن ذرت ها منجر شود.
نحوه کاشت ذرت چگونه است؟
برای کاشت ذرت در ابتدا باید یک محیط و مکان مناسب را در نظر بگیرید. توصیه ما به شما عزیزان زمین ها و محیط هایی می باشد که قبلا در درون آن ها بادمجان، گوجه فرنگی و هر محصول دیگری که نیاز به مراقبت زیادی دارند کاشت نشده است را انتخاب کنید. پس از انتخاب مکان و محیط موردنظر باید محیط انتخابی را از لحاظ وضعیت نوری مورد بررسی قرار دهید، همان طور که در قبل اشاره کردیم کاشت و پرورش ذرت نیاز به نور بسیار زیادی دارد.
توجه داشته باشید که به جز بررسی نور باید بررسی کنید که زمین و محیط انتخابی شما در محدوده وزش باد قرار نداشته باشد! شایان ذکر است که ذرت تحمل هوای سرد و سرما را ندارد و بهترین دما برای پرورش آن بین 16 الی 34 درجه سانتی گراد است پس باید خاک زمینی که می خواهید ذرت را در درون آن پرورش دهید را نیز مورد بررسی قرار دهید. خاک باید قبل از کاشت و پرورش ذرت آماده شود به عبارتی دیگر یعنی با شخم زدن خاک باید یکدست شود.
توجه داشته باشید که برای رشد درست و عالی ذرت ها آن ها برای جوانه زنی از مواد مغذی موجود در خاک استفاده می کنند پس اگر خاک شما غنی نمی باشد باید حتما از کود ها استفاده نمایید تا بتوانید نیاز ذرت ها را برآورده کنید. همچنین بعد از اینکه به خاک کود موردنیاز را دادید باید آبیاری را انجام دهید زیرا این آبیاری بعد از کود موجب به وجود آمدن خاک مناسب برای کاشت ذرت می شود. به طور کلی مدت زمان آماده کردن خاک برای کاشت و پرورش ذرت ها بین 2 تا 4 هفته زمان لازم دارد.
بافت خاک باید سبک باید و از لحاظ زهکشی نیز باید خوب باشد و دلیل این امر هم این است که گیاه ذرت زیاد به آب نیاز دارد و در نتیجه زیاد آبیاری می شود پس باید حتما یک خاک مناسب با زهکشی خوب را فراهم کنید تا بتوانید از شرایط غرقابی شدن و پوسیدگی گیاه جلوگیری کنید. پس از اینکه از امن بودن خام مطمئن خاک مطمئن شدید باید ردیف های لازم کاشت را به شکل جوی و پشته فراهم کنید. فاصله بین ردیف ها کاشت باید رعایت شود و حدود 61 الی 76 سانتی متر باید بین ردیف های کاشت فاصله وجود داشته باشد.
برای کاشت بذرهای ذرت باید آن را در عمق 5/2 تا 5 سانتی متری بکارید و بین هرکدام از آنها حدود 22 تا 33 سانتی متر فاصله بگذارید. اگر موارد گفته شده را رعایت کرده باشید بعد از حدود یک هفته جوانه های ذرت از حاک بیرون می آیند. اگر جوانه های بیرون زده از خاک دارای تراکم بالایی هستند باید یک تنک سازی را در ردیف های ذرت بدهید به صورتی که جوانه های ضعیف از محیط زمین کاشت حذف شوند. هنگامی که جوانه ها به اندازه ای حدود 25 سانتی متری رسیدند باید کود حاوی نیتروژن را به آن اضافه کنید. به طور کلی برای کاشت و پرورش ذرت فرایند کوددهی هر 30 روز یکبار انجام می شود. شایان ذکر است که آبیاری ذرت ها همانند کوددهی نیز بسیار حائز اهمیت است و در صورتی که آبیاری شما مطلوب نباشد گوش مناسب برای ذرت شما به وجود نخواهد آمد.