سبک زندگی

6 علت مهم جيغ و داد زدن کودکان + راهکار حل عملی

همه ما ممکن است در خانه آشنایان یا دوستان و یا در هواپیما، فروشگاه، پارک و … تجربه این را داشته باشیم که با صدای جیغ و داد بچه ها از جا پریده باشیم یا حتی بچه خودمان این سر و صداها را به پا کند. اما دلایلی برای این کج خلقی ها هم وجود دارد و از شایع‌ترین این دلایل آن است که بچه ها از این طریق عواطف، احساسات و ناامیدی خود را بیان می کنند. در این مقاله از کارمادیو دلایل گوناگون این رفتار کودکان را متوجه می شوید بنابراین تا اتمام مقاله ما را همراهی کنید.

6 دلیل جيغ و داد زدن کودکان و راهکارهای مدیریت آنها

در ادامه این مطلب دلایل گوناگون این رفتار کودکان را متوجه می شوید و بهترین راهکارهای مدیریت و برخورد با آنها را می آموزید‌.

1- فرزند شما انرژی زیادی دارد

بیشتر اوقات که بچه ها داد و فریاد می کنند چه در حال بازی به تنهایی و چه زمانی که با دیگر بچه ها هستند این یعنی انرژی آن ها زیاد است این گونه جيغ زدن کاملا طبیعی است آنها می آموزند که چطور تمام احساسات ناراحت کننده و شاد را حین بازی با دوستان خود ابراز کنند و داد و فریاد آنها بسته به لحن و زیر و بم بودن معانی مختلفی دارد.

راه حل: در این صورت برای رفتارهای خوب کودکان خود به آنها جایزه بدهید. این یکی از بهترین راهکارهای برای آموزش درست رفتار کردن کودکان است.

2- کودک شما مضطرب یا ناراحت است

از دیگر دلایلی که کودک ممکن است این گونه رفتار کند این است که کودک شما در موقعیت های خاص مضطرب یا ناراحت است و یا خودش را در یک محیط جدید می بیند که این محیط ممکن است پر از افراد غریبه باشد یا پر سر و صدا باشد یا از خانه دور شده باشد.

راه حل: در چنین مواقعی حواس کودک خود را پرت کنید یا پیشنهاد دیگری به جای چیزی که می خواهد و نتوانسته است آن را تا به حال به دست بیاورد.

3- کودک شما در حال ابراز عصبانیت، گرسنگی یا خستگی است

6 علت مهم جيغ و داد زدن کودکان + راهکارهای مدیریت آنها

دلیل دیگر این جيغ و داد ها می تواند خستگی، گرسنگی یا عصبانیت باشد. برای مثال هنگامی که کودک شما توانایی به دست آوردن چیزی را ندارد دچار فروپاشی شود چرا که او خیلی کوچک است و نمی داند چگونه با ناامیدی کنار بیاید و یا درک و صبر خودش را نشان دهد، این ها مهارت هایی هستند که در آینده در زندگی او رشد می کنند.

راه حل: در این چنین مواقعی شما هم آرامش خود را حفظ کنید چرا که پاسخ دادن به فریاد کودک با فریاد، اوضاع را بدتر می کند. در عوض شما خیلی آرام با کودک برخورد کنید و به او یاد دهید چطور با صدایی مودبانه تر و آرام تر صحبت کند‌.

4- کودک شما در حال برقراری ارتباط با شما است

زمانی که کودک شما در حال یادگیری برقراری ارتباط با شما است و شما او را درک نمی کنید به جيغ و داد روی می آورد چرا که این تنها راهی است تا به پدر و مادر خود بفهماند که یک جای کار ایراد دارد.

راه حل: اگر در یک مکان ثابت مثلا در خانه خودتان هستید از این مسئله یک بازی بسازید و ببینید چه کسی می تواند برای زمان زیادی بلندترین صدا را از خود در بیاورد و در مرحله بعدی ببینید چه کسی می تواند آرام ترین زمزمه را داشته باشد.

5– فرزند شما در حال تست قدرت صدای خود است

در سن 18 ماهگی تا دو سالگی جیغ کشیدن و فریاد زدن در کودکان به اوج خود می رسد‌. در این سن کودکان آزمایش می کنند تا متوجه شوند چقدر می توانند سر و صدا داشته باشند چرا که این چیز تازه ای است که آنها یاد گرفته اند. از نظر آنها این یک قدرت است که می تواند همه کسانی که دور و بر او هستند را متوقف کند تا همه به او نگاه کنند.

راه حل: به او با دید مثبت توجه کنید. اگر کودک نوپای شما جيغ و فریاد می زند بغل کردن و نوازش کردن می تواند او را آرام کند.

6– کودک شما به دنبال جلب توجه است

گریه و زاری و جيغ زدن کودک شما می تواند به این معنی باشد که او به دنبال جلب توجه است. زمانی که کودکان توجه تمام و کمال والدین را می خواهند هر کاری از دستشان بر بیاید انجام می دهند و می آموزند که جيغ زدن یک راهکار بسیار موثر برای دست یافتن به آن است.

راه حل: شما هم یاد بگیرید که چه موقع ازن رفتار را نادیده بگیرید. نادیده گرفتن برای رفتارهایی که هیچ نوع مشکل فیزیکی ندارند بسیار مفید است. یاد گیری نادیده گرفتن توجه طلبی موجب می شود که امکان انجام دوباره این کار از طرف فرزندتان کم تر شود.

سخن پایانی

فریاد کشیدن و جيغ زدن کودکان گاهی اوقات آزار دهنده و رنج آور و غیر قابل تحمل برای بعضی از والدین است. جيغ و داد زدن کودک شما ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد که در این مقاله از کارمادیو 6 دلیل از آنها و همچنین راه حل های کارآمدی را  مقابله با آن ها را برای شما شرح دادیم. حال شما را به مطالعه یکی دیگر از مطالب مرتبط با این موضوع یعنی چند تکنیک ساده برای داشتن یک بچه مودب دعوت می کنیم تا اطلاعات مفیدی کسب کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد آرا: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا