دستور تهیه سالاد فتوش اصل با رب انار در خانه + نکات مهم
سالاد فتوش یکی از سالاد هایی ست که ریشه عربی و ترکی دارد و از سبزیجات تازه، نان پیتا و گاها مرغ تشکیل می شود. سالاد فتوش می تواند به عنوان یک غذای سبک در وعده های اصلی و یا به عنوان پیش غذا و میان وعده سرو شود. معمولا سبزیجات این سالاد بسته به ذائقه و فصل قابل تغییر است اما نان سرخ شده و سس مخصوص آن، عضو های جدا نشدنی هستند که این سالاد را متمایز می کنند.
خاستگاه اصلی این سالاد لبنان است و در تمام خاور میانه حتما این سالاد را خواهید یافت. در این مقاله سایت کارمادیو طرز تهیه این سالاد خوشمزه و متفاوت را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
سالاد فتوش چیست؟
سالاد فتوش نوعی غذای سبک و تقریبا رژیمی است که شامل سبزیجات تازه و نان پیتای سرخ شده است. فتوش در لغت به معنای پیروزی و فتح است و ریشه ای عربی دارد. البته برخی هم اعتقاد دارند نام فتوش از نان پیتا گرفته شده و عنای آن، سالاد نان است. شما با توجه به ذائقه خود می توانید سبزیجات موجود در این سالاد را کم و زیاد کنید. در ادامه به مواد مورد نیاز و همچنین طرز تهیه آن خواهیم پرداخت.
مواد مورد نیاز برای سالاد فتوش
- 1 عدد کاهو
- 2 عدد گوجه فرنگی یا 12 عدد گوجه گیلاسی
- 2 یا 3 عدد خیار
- 1 عدد فلفل دلمه
- 200 گرم جعفری
- 5 عدد تربچه
- 2 حبه سیر
- 2 عدد نان پیتا
- 3 قاشق غذا خوری رب انار
- نصف پیمانه روغن زیتون
- 1 عدد لیمو ترش
- نمک و فلفل (به میزان لازم)
- 1 قاشق غذا خوری سماق
- 1 قاشق مربا خوری نعنا خشک
طرز تهیه سالاد فتوش
1- نان های پیتا را به صورت مربی یا مثلثی به تکه های کوچک یا متوسط برش دهید.
2- در یک تابه ( ترجیحا تفلون که سطح نچسب داشته باشد ) کمی روغن زیتون بریزید. کمی که گرم شد نان پیتای برش داده را اضافه کنید و اجازه دهید سرخ شوند. نان را با کمی نمک و فلفل طعم دار کنید. هنگامی که برشته و طلایی شدند از روی حرارت بردارید.
3- گوجه، خیار، کاهو و بقیه سبزیجات را به اندازه و شکل دلخواه خرد کنید. و در ظرفی مناسب سالاد بریزید.
4- سیر را رنده کنید و به همراه آب لیمو ترش به رب انار اضافه کنید.
5- سماق، نمک، فلفل و نعنا خشک را نیز به رب انار بیفزایید.
6- مخلوط رب انار و ادویه ها را به روغن زیتون اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید. این سس مخصوص فتوش است.
7- سس مخصوص را روی سالاد بریزید و هم بزنید تا به خورد تمام سبزیجات برود.
8- نان پیتا را زمان سرو به سالاد اضافه کنید تا ترد بماند.
9- سالاد شما آماده سرو است. این مقدار سالاد برای 6 نفر کافیست.
نکات تهیه سالاد فتوش
- در تهیه سالاد فتوش، استفاده از گوجه فرنگی بزرگ رایج تر است اما شما می توانید از گوجه گیلاسی هم استفاده کنید.
- کیفیت و تازگی سبزیجات است که طعم و کیفیت سالاد فتوش را تعیین می کند. پس حتما از سبزیجات تازه استفاده کنید.
- هنگام سرخ کردن نان پیتا باید آن را مدام برگردانید تا هر دو طرف آن سرخ شده و طلایی شوند.
- شکل برش ها و تکه های نان پیتا و سبزیجات دست شماست اما رگز سعی کنید مواد را یک شکل و یک اندازه (مثلا همه را مکعبی ) برش دهید، تا طعم و عطر یکسانی داشته باشند و سس و ادویه ها به طور یکسان به خورد مواد برود.
- از رب انار شیرین استفاده کنید البته این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد اما رب انار ملس یا شیرین، برای این سالاد مناسب تر است.
- اگر دوست داشتید می توانید تکه های مرغ هم به سالاد فتوش اضافه کنید. برای این کار مراغ را با نمک و فلفل بپزید و ریش ریش یا تکه تکه کنید و با سبزیجات ترکیب کنید.
- پیشنهاد می کنیم تمام سس را با تمام سالاد مخلوط نکنید تا مدت زمان بیشتری بتوانید سالاد را در یخچال نگه داری کنید. بهتر است فقط همان مقدار که از سالاد میل دارید را با سس ترکیب کنید.
- همان طور که گفتیم سبزیجات متنوعی در این سالاد به کار می رود و انتخاب آن ها کاملا بر عهده شماست.
- برای سالم تر بودن سالاد، می توانید کمی روغن زیتون به ان پیتا بمالید و آن ها را درون فر قرار دهید.
- هرچند که تمایز این سالاد از دیگر سالاد ها به خاطر نان و سس آن است اما اگر نان پیتا در دسترس نبود، می توانید نان تست را جایگزین کنید.
- توصیه می شود از چیپس های آماده نان پیتا استفاده نکنید چون کیفیت لازم را ندارند و طعم خوبی به سالاد نمی دهند.
- در این سالاد می توانید از پنیر لبنه یا فتا استفاده کنید و در این مورد دست شما کاملا باز است.
خواص سالاد فتوش
با توجه به وجود سبزیجات و سرخ شدن نان با روغن زیتون و استفاده از ادویه ها و چاشنی های مفید، این سالاد حاوی فیبر، کلسیم، پتاسیم، ویتامین د، آهن و پروتئین است و کلسترول ندارد در نتیجه یک غذای سالم و رژیمی محصوب می شود و می توانید آن را جایگزین سالاد های روزانه کنید.
این سالاد برای عملکرد صحیح دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است. به هضم غذا و درمان نفخ کمک کرده و از رفلاکس معده جلوگیری می کند.
همچنین سبزیجات به کار رفته در این سالاد حاوی ویتامین سی هستند که سیستم ایمنی را تقویت کرده و خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارند. در نتیجه از مشکلاتی همچون یبوست و اسهال نیز پیشگیری می کنند.
کلام آخر
سالاد فتوش از محبوب ترین سالاد های مدیترانه ای است که در مطلب بالا به روش تهیه، نکات مهم و خواص آن پرداختیم. این سالاد قرار است فقط 15 دقیقه از وقت شما را بگیرد. پس تعلل نکنید و برای آماده کردنش دست به کار شوید. شما می توانید جهت درست کردن سالاد های متنوع تر به مقاله طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ یا ژامبون نیز سر بزنید و این سالاد مجلسی و پر طرفدار را به راحتی آماده کنید.