آشپزی

طرز تهیه چلو گوشت با طعم رستورانی + مواد لازم

چلو گوشت یکی از غذاهای قدیمی ایرانی می باشد که به دلیل استفاده از تکه های گوشت درشت به چلو گوشت درباری معروف شده است.
چلو گوشت از آن دسته غذاهایی است که باید به تنهایی و بدون هیچ دورچین اضافه ای سرو شود. مهمترین نکته در طبخ چلوگوشت، مغزپخت شدن و طعم دار بودن آن است. در این آموزش از کارمادیو یکی از بهترین دستور های طبخ چلوگوشت را برای شما تهیه کرده ایم.

 

طرز تهیه چلو گوشت با طعم رستورانی + مواد لازم

طرز تهیه چلو گوشت رستورانی

Print
Serves: ۴ نفر Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • گوشت گوسفندی یا گوساله
  • ۶۰۰ گرم
  • پیاز
  • ۲ عدد بزرگ
  • برنج
  • ۴ پیمانه
  • سیر
  • ۲ حبه
  • هویج
  • ۱ عدد
  • فلفل دلمه ای
  • ½ فلفل
  • رب گوجه فرنگی (اختیاری)
  • ۱ قاشق غذاخوری
  • برگ بو
  • ۳ عدد
  • چوب دارچین
  • ۲ تکه
  • زعفران دم کرده
  • ½ فنجان
  • نمک و فلفل سیاه
  • به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن
  • به مقدار کافی

Instructions

دستور پخت چلوگوشت

مرحله اول
برای تهیه چلو گوشت مجلسی ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه می کنیم و بدون روغن چند دقیقه تفت می دهیم.

مرحله دوم
پس از اینکه پیاز آب انداخت و آب آن کشیده شد، مقداری روغن به قابلمه اضافه می کنیم و پیاز را کمی تفت می دهیم تا نرم و شفاف شود. در ادامه مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه می دهیم.

مرحله سوم
در این مرحله گوشت گوساله یا گوسفندی که می تواند شامل سر دست، ماهیچه، گردن و .. باشد را به قابلمه اضافه می کنیم و به همراه پیاز کمی تفت می دهیم. در برخی دستورها کمی دنبه گوسفند هم در این مرحله اضافه می کنند.

مرحله چهارم
حالا مقداری فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم و آنرا یک دقیقه دیگر تفت می دهیم. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، سیر را به همراه هویج و فلفل دلمه ای به صورت کامل درون قابلمه می ریزیم و با دیگر مواد کمی تفت می دهیم.

مرحله پنجم
نکته ای که باید در این مرحله به آن اشاره کنیم، این است که موادی مثل سیر، هویج و فلفل دلمه ای برای خوشمزه تر شدن طعم غذا استفاده می شوند و در پایان باید آنها را ( به جز سیر ) از قابلمه خارج کرده و دور بریزیم.

مرحله ششم
پس از اینکه مواد را به خوبی تفت دادیم می توانیم برای خوشرنگ تر شدن غذا، کمی رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنیم. بعضی افراد رب گوجه فرنگی را در این غذا نمی پسندند و می توانند آنرا به طور کامل از مواد لازم حذف کنند.

مرحله هفتم
اگر تمایل داشتیم رب گوجه فرنگی را هم اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود. در ادامه ۵ تا ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب شروع به حباب زدن کند.

مرحله هشتم
پس از اینکه آب شروع به حباب زدن کرد، برگ بو و چوب دارچین را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم چلو گوشت با حرارت بسیار ملایم به مدت ۲ تا ۳ ساعت به آرامی بپزد.

مرحله نهم
در این مرحله به سراغ آماده کردن چلو می رویم. برای این منظور برنج را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و مقداری آب سرد در یک ظرف مناسب می ریزیم. توجه داشته باشید که سطح آب باید بالاتر از سطح برنج باشد.

مرحله دهم
زمان خیس خوردن برنج به نوع و تازگی آن بستگی دارد که مطمئنا هر کدبانویی با زمان خیساندن برنج خود آشنایی دارد. اگر از برنج هندی می خواهید استفاده کنید، نیاز به خیساندن طولانی مدت نیست، چون بدون خیساندن هم خوب می شود.

مرحله یازدهم
برنج های تازه نیاز به خیساندن طولانی ندارند، ولی برنج های خشک را باید مدت طولانی تری خیساند. پس از اینکه برنج را خیساندیم، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس ۱ قاشق روغن و ۱ قاشق نمک اضافه می کنیم.

مرحله دوازدهم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد، برنج را اضافه می کنیم و صبر می کنیم مجددا آب به نقطه جوش برسد. حالا به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.

مرحله سیزدهم
پس از اینکه دانه های برنج به خوبی نرم شدند و مغزشان کمی گیر داشت، باید برنج را آبکشی کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله چهاردهم
برای ته دیگ چلو می توانیم به سلیقه خود از نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای استفاده کنیم. ته دیگ را در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس برنج آبکش شده را با کفگیر روی ته دیگ می ریزیم و انرا مانند کله قند به صورت گنبدی شکل می دهیم.

مرحله پانزدهم
سپس درب قابلمه را گذاشته و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا دم بکشد. پس از اینکه چلوگوشت تقریبا آماده شد و آب کمی درون قابلمه باقی ماند، نمک و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله شانزدهم
حالا مجددا اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا به خوبی جا بیفتد. در پایان هویج و فلفل دلمه ای را از قابلمه خارج می کنیم و دور می ریزیم. سیر را هم اگر دوست ندارید می توانید دور بریزید.

مرحله هفدهم
پس از اینکه برنج دم کشید، کمی از برنج را درون یک کاسه با کمی زعفران دم کرده ترکیب می کنیم، سپس برنج را دیس می کشیم و با برنج زعفرانی و در صورت تمایل ۲ قاشق غذاخوری زرشک تفت داده شده با شکر و کره تزیین می کنیم.

مرحله هجدهم
در این مرحله گوشت را قابلمه خارج می کنیم و درون یک ظرف مناسب می کشیم، سپس آب باقیمانده در قابلمه را با صافی، صاف می کنیم و کنار گوشت قرار می دهیم. در پایان چلوگوشت مجلسی را به همرا برنج زعفرانی سرو می کنیم.

Notes

  • نمک را در انتهای دستور تهیه اضافه کنید تا گوشت های شما را دیر پز نکند.
  • به هیچ عنوان از آب سرد استفاده نکنید.
  • جهت تزیین و خوش طعم کردن چلوگوشت، میتوانید زرشک را سرخ کرده و بر روی برنج بریزید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا