
راهنمای خرید بهترین تجهیزات روشنایی برای هر اتاق
آیا میدانید کدام یک از تجهیزات روشنایی برای تامین نور محیطهای مختلف مناسب هستند؟ آیا با تجهیزات روشنایی مناسب اتاق خواب، پذیرایی، آشپزخانه و… آشنا هستید؟ در حال حاضر انواع مختلفی از تجهیزات روشنایی و نورپردازی تولید میشوند. هر یک از این تجهیزات ویژگیهای مختص به خود را داشته و برای تامین روشنایی محیطهایی خاص مناسبتر هستند. انتخاب درست تجهیزات نور و روشنایی مزایای مهمی به همراه دارد. از صرفهجویی در مصرف انرژی تا افزایش آرامش ساکنان و زیبایی محیط، همگی از مزایای انتخاب درست تجهیزات روشنایی محسوب میشوند. بر همین اساس در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از تجهیزات روشنایی مناسب برای هر اتاق میپردازیم.
تجهیزات روشنایی مناسب آشپزخانه
آشپزخانه یک محیط با کاربری مهم است که وجود وسایل مختلف، کابینت، میز و… سبک نورپردازی آن را متمایز میکند. در هر آشپزخانه باید نور کافی وجود داشته باشد تا انجام آشپزی و سایر کارها امکانپذیر شود. از طرفی نورپردازی اصولی باعث افزایش جلوه و زیبایی آشپزخانه خواهد شد. توجه داشته باشید؛ دمای رنگ نور مناسب برای آشپزخانه 4000 تا 5000 کلوین است. از جمله مهمترین تجهیزات نورپردازی مناسب آشپزخانه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
1_ لوستر آشپزخانه
بسیاری از مردم تمایل دارند مانند پذیرایی و اتاق خواب برای آشپزخانه هم لوستر نصب کنند. وجود لوستر آشپزخانه باعث افزایش زیبایی این محیط و تناسب آن با سبک نورپردازی کلی خانه میشود. لوسترهای آشپزخانه در مدلهای کلاسیک، مدرن و… با تعداد شاخه، لامپ و ابعاد مختلف در دسترس هستند.
2_ چراغ زیر کابینتی
از جمله بهترین تجهیزات نورپردازی موضعی آشپزخانه میتوانیم به چراغ زیر کابینتی اشاره کنیم. این چراغها در قسمت زیرین کابینت نصب شده و فضای بین کابینتی را روشن میکنند. به این ترتیب میتوانید در شرایط مختلف و بدون نیاز به لامپ اصلی و لوستر آشپزخانه، فضای بین کابینت را برای انجام کارهای کوچک روشن کنید.
3_ چراغ ال ای دی برای کابینت
این دسته از تجهیزات روشنایی آشپزخانه هم نوعی چراغ زیر کابینتی محسوب میشوند. چراغ ال ای دی برای کابینت معمولا به صورت خطی عرضه شده و علاوه بر فضای بین کابینتی، در قسمت زیرین کابینتهای پایینی هم نصب میشود. این تجهیزات نوعی چراغ مدرن محسوب شده و جلوهای خاص دارند.
4_ چراغ هالوژن
اگر بخواهیم تجهیزات روشنایی آشپزخانه را بر اساس فرآیند تولید دستهبندی کنیم؛ چراغ هالوژن یک گروه بزرگ محسوب میشود. از سالیان گذشته تا به امروز چراغهای هالوژن پای ثابت نورپردازی اکثر آشپزخانهها هستند. فرآیند تولید این تجهیزات نسبت به چراغ LED متفاوت است. اغلب چراغهای زیر کابینتی، تجهیزات نصب شده در آرک، ویترین و… از نوع هالوژن هستند.
تجهیزات روشنایی مناسب پذیرایی
اغلب مردم نورپردازی مناسب و اصولی را فقط برای پذیرایی انجام میدهند. با تولید تجهیزات روشنایی امروزی، سبک نورپردازی پذیرایی هم تغییر کرده است. البته هنوز هم برخی افراد از تجهیزاتی با مدلهای کلاسیک، سلطنتی و… برای نورپردازی پذیرایی استفاده میکنند. دمای رنگ نور طبیعی مناسب پذیرایی برای روز 3500 تا 4000 کلوین است. نور گرم مناسب پذیرایی در طول شب نیز دمایی در محدوده 2700 تا 3000 کلوین دارد. برای تامین نور و روشنایی پذیرایی تجهیزات زیر کاربردهای بیشتری دارند:
1_ لوستر
اولین مورد از تجهیزات روشنایی که همه مردم برای نورپردازی پذیرایی به آن فکر میکنند؛ لوستر است. انواع و مدلهای مختلف لوستر، جلوه و زیبایی خاصی دارند. تعداد شاخه، ابعاد و نوع طراحی لوستر باید با سبک نورپردازی و دکوراسیون محیط تناسب داشته باشد. لوستر مدرن ال ای دی که امکان تغییر شدت روشنایی و رنگ نور دارد، بهترین گزینه برای نورپردازی محیطهای ساده و امروزی است.
2_ نورپردازی مخفی (هالوژن یا خطی)
طی چند سال اخیر نورپردازی مخفی برای پذیرایی طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. بر اساس این سبک نورپردازی، تجهیزات روشنایی مانند چراغهای هالوژن یا خطی به نحوی در گچبری و کناف سقف قرار میگیرند که قابل مشاهده نباشند. در واقع بدون اینکه منبع تولید نور مشخص باشد؛ روشنایی دیده خواهد شد.
3_ چراغ دیواری
اگر قصد دارید نورپردازی پذیرایی را به یک سبک خاص اجرا کنید؛ توصیه میکنیم از چراغ دیواری استفاده کنید. چراغهای دیواری بر روی دیوار قرار گرفته و قابلیت آویزان شدن ندارند. انواع چراغ دیواری در مدلهای مدرن، کلاسیک، سلطنتی، چوبی و… در دسترس هستند.
4_ آباژور
برای کمک به تکمیل دکوراسیون پذیرایی میتوانید از آباژور استفاده کنید. مدلهای مختلف آباژور رومیزی و ایستاده، زیبایی خاصی دارند. از طرفی به تامین نور کم برای شرایط خاص هم کمک میکنند.
تجهیزات روشنایی مناسب هال و فضای نشیمن
برای نورپردازی همه بخشهای خانه تجهیزات روشنایی مناسب در دسترس هستند. البته برای اجرای یک سبک نورپردازی خاص باید از طراحان حرفهای مشاوره بگیرید. هال و نشیمن از جمله دیگر فضاهای مناسب برای اجرای نورپردازی هستند. دمای رنگ نور گرم مناسب برای این محیطها 3000 تا 3500 کلوین است. برای تامین نور و روشنایی هال و نشیمن میتوانید از تجهیزات زیر استفاده کنید:
1_ چراغ های سقفی توکار
اگر قصد تامین نور و روشنایی کافی برای هال و نشیمن و در عین حال اجرای یک نورپردازی زیبا دارید؛ چراغهای سقفی توکار انتخاب مناسبی هستند. مدلهای مختلف این تجهیزات، شدت نور و ویژگیهای ظاهری متفاوتی دارند. به همین علت میتوانید متناسب با سبک دکوراسیون محیط، مدلهای کاربردی را انتخاب کنید.
2_ آباژور رومیزی یا ایستاده
هال و نشیمن از جمله دیگر محیطهایی هستند که قرارگیری آباژور در آنها ایده درستی است. با استفاده از آباژورهای رومیزی و ایستاده میتوانید روشنایی هال و نشیمن را به بهترین نحو و با جلوهای خاص تامین کنید.
تجهیزات روشنایی مناسب اتاق خواب
اتاق خواب محیطی برای استراحت، افزایش آرامش، تمرکز و حتی کار و مطالعه است. بنابراین باید نورپردازی ویژهای داشته باشد. دمای رنگ نور گرم مناسب اتاق خواب معمولا در محدوده 2700 تا 3000 انتخاب میشود. بهترین تجهیزات نورپردازی مناسب برای این محیط شامل موارد زیر هستند:
1_ پنل های LED یا لوسترهای کوچک
یکی از بهترین تجهیزات روشنایی برای اتاق خواب، پنل LED است. پنلهای LED زیبایی منحصر به فردی داشته و در عین حال شدت، کیفیت و نوردهی عالی دارند. در کنار پنل ال ای دی میتوانید از لوسترهای کوچک هم برای نورپردازی اتاق استفاده کنید. تعداد شاخه لوستر، شدت روشنایی و اندازه آن باید متناسب با ابعاد اتاق خواب انتخاب شوند.
2_ چراغ خواب یا دیواری در کنار تخت
برخی افراد تمایل دارند از نور موضعی هم برای اتاق خواب استفاده کنند. به این ترتیب میتوانند فقط بخشی از محیط اتاق را روشن کنند. چراغ خواب یا چراغ دیواری که در کنار تخت نصب میشود؛ جزء بهترین انتخابها برای اتاق هستند.
3_ نوار LED زیر تخت
چنانچه قصد دارید برای اتاق خواب، نورپردازی ویژهای انجام دهید؛ توصیه میکنیم از نوار ال ای دی یا همان ریسه در زیر تخت استفاده کنید. این سبک نورپردازی جلوه خاصی به محیط داده و تخت را از سایر قسمتها و وسایل اتاق خواب متمایز میکند.
4_ نورپردازی در کمد لباس
اگر شما هم جزء کسانی هستید که تاریکی کمد لباس برایتان آزاردهنده است؛ میتوانید این بخش از اتاق خواب را هم نورپردازی کنید. با استفاده از چراغهای ال ای دی و هالوژن میتوانید قسمت بالای رگال یا هر بخش دیگری از کمد لباس را روشن کنید. انجام این کار بسیار منحصر به فرد بوده و زیبایی چشمگیری دارد.
تجهیزات روشنایی مناسب سرویس بهداشتی
در کنار سایر محیطهایی که قابلیت اجرای نورپردازی خاص دارند، باید به سرویس بهداشتی هم اشاره کنیم. به کمک انواع چراغهای امروزی میتوانید به جای تامین روشنایی ساده، جلوهای خاص به سرویس بهداشتی بدهید. دمای رنگ نور طبیعی برای حمام و دستشویی هم 4000 تا 5000 کلوین است. از جمله بهترین تجهیزات روشنایی مناسب سرویس بهداشتی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
1_ چراغ سقفی مقاوم در برابر رطوبت
سادهترین تجهیزات روشنایی سرویس بهداشتی، چراغهای سقفی هستند. در بسیاری از حمامها و دستشوییها از چراغ سقفی برای تامین روشنایی استفاده میشود. البته این چراغها باید در برابر رطوبت مقاومت مناسبی داشته و دارای حباب (پوشش) باشند.
2_ چراغ خطی LED در اطراف یا پشت آینه
برای افزایش زیبایی آینه سرویس بهداشتی میتوانید از چراغهای خطی ال ای دی استفاده کنید. این چراغها در اطراف یا پشت آینه نصب میشوند. برخی از مدلها نیز به عنوان چراغ بالا آینهای شناخته شده و در قسمت بالایی آینه قرار میگیرند.
3_ چراغ دیواری در کنار روشویی
اغلب تجهیزات روشنایی سرویس بهداشتی در اطراف آینه و روشویی نصب میشوند. با انجام این کار نور کافی برای استفاده از آینه هم تامین خواهد شد. علاوه بر چراغ سقفی میتوانید از مدلهای مختلف چراغ دیواری مقاوم در برابر رطوبت برای سرویس بهداشتی استفاده کنید. چراغ دیواری این محیطها در کنار آینه و در نتیجه روشویی نصب میشود.
تجهیزات روشنایی مناسب راهرو در منزل
بر خلاف تصور بسیاری از مردم که فکر میکنند؛ راهرو به نورپردازی خاصی نیاز ندارد؛ انتخاب تجهیزات روشنایی مناسب برای این محیط میتواند جلوهای خاص ایجاد کند. زیبایی نورپردازی راهرو بسیار چشمگیر بوده و تاثیر مهمی بر ذهن افراد وارد شده به محیط میگذارد. دمای رنگ نور طبیعی مناسب راهرو نیز 3500 تا 4000 کلوین است. برای نورپردازی راهرو منزل تجهیزات زیر کاربرد مهمی دارند:
1_ چراغ های سقفی یا دیواری کوچک
چراغهای سقفی و دیواری جزء سادهترین تجهیزات روشنایی برای هر نوع محیطی محسوب میشوند. البته مدلهای سلطنتی، کلاسیک، طرح چوب، برنز و… نمونه ویژه چراغهای دیواری مناسب برای راهرو هستند. به کمک چراغهای سقفی توکار، روکار و آویز هم میتوانید روشنایی راهرو را تامین کنید.
2_ چراغ های سنسوردار
برای صرفهجویی در مصرف انرژی و روشن شدن راهرو بدون نیاز به کلید برق میتوانید از چراغهای سنسوردار استفاده کنید. به این ترتیب حتی کسانی که جای کلید برق را نمیدانند هم میتوانند از روشنایی راهرو استفاده کنند.
3_ ریسه LED در کف یا کنار دیوار
با استفاده از نوار ال ای دی میتوانید نورپردازی راهرو را زیباتر کنید. نوارهای LED قابلیت نصب در کنارههای دیوار و کف راهرو را دارند. به این ترتیب یک نور خطی زیبا در راهرو ایجاد میشود.