خواندنی

صفر تا صد راه اندازی تهیه غذای خانگی در 10 مرحله

در این مقاله از کارمادیو به سوالات شما درباره‌ی راه اندازی تهیه غذای خانگی پاسخ دادیم. آیا شما به فکر راه اندازی تهیه غذای خانگی کوچک هستید؟ دوست دارید کسب و کاری را در خانه خودتان شروع کنید که هم درآمدزا باشد و هم به شما امکان دهد تا از خلاقیت‌ها و مهارت‌های آشپزی‌تان بهره‌مند شوید؟ اگر پاسختان مثبت است، این مقاله دقیقاً برای شما نوشته شده!

در این مقاله قصد داریم صفر تا صد راه اندازی تهیه غذای خانگی کوچک را بررسی کنیم. از مراحل آن گرفته تا هزینه‌ها و چالش‌های ممکن، همه را برای شما بررسی خواهیم کرد. همچنین، مزایای این کسب و کار و راه‌حل‌هایی برای غلبه بر مشکلات احتمالی را نیز مورد بحث قرار خواهیم داد.

اگر به دنبال راهی هستید تا درآمدتان را افزایش دهید، استقلال بیشتری در کار داشته باشید و همزمان از عشق به آشپزی بهره‌مند شوید، این مقاله می‌تواند راهنمای کاملی برای شما باشد.

پس همراه کارمادیو باشید تا با نکات و اطلاعات کاربردی درباره‌ی راه اندازی تهیه غذای خانگی، شما را در مسیر موفقیت در این حوزه هدایت کنیم.

آشنایی با صنعت پذیرایی و تهیه غذای خانگی

غذای آماده در تهیه غذا یا کترینگ

همان طور که پیش‌تر اشاره کردیم، تهیه غذای خانگی یک صنعت پیچیده است که از آشپزخانه‌های کوچک بیرون بر با سه الی چهار نیروی کار گرفته تا آشپزخانه‌های صنعتی بزرگ برای ارائه خدمات پذیرایی مجالس با ده‌ها کارمند را شامل می‌شود.

به همین میزان مشتریان صنعت غذایی نیز متنوع بوده و شامل افراد حاضر در تمامی رویدادهای محلی، کنفرانس‌های شرکتی، عروسی، مراسم تدفین و… خواهد شد. حتی گاه متوجه می‌شوید که به جای رودررویی با یک مشتری، با تیمی از مدیران خدمات مجالس در حال همکاری هستید.

در نتیجه آن چه برای موفقیت شما در راه اندازی تهیه غذای خانگی و جذب این مشتریان و مدیران لازم است، آشنایی کامل و احاطه بر اطلاعات حوزه کاری‌تان خواهد بود.

به این منظور چنانچه تحصیلاتی مرتبط با خدمات پذیرایی و مهمان داری دارید، همواره دانش خود را به روز نگه دارید. در غیر این صورت تلاش کنید تا با شرکت در دوره‌های کاربردی مانند مدیریت رستوران، خدمات پذیرایی، مهمان داری و مانند آن از یک فرد با دانش اولیه به مدیری عالی رتبه تبدیل شوید.

فراموش نکنید که در ابتدای راه اندازی تهیه غذای خانگی، تعداد سفارشات و همچنین کارکنان شما محدود است. اما با پیشرفت مداوم در کار، مجموعه شما بزرگ‌تر شده و باید اطلاعات و مهارتهای شما نیز به همان نسبت ارتقا پیدا کند.

چالش‌های راه اندازی تهیه غذای خانگی

تزئین غذا توسط آشپز

حال که با مزایای راه اندازی تهیه غذای خانگی آشنا شدیم، زمان بررسی چالش‌های آن رسیده است.  به عبارت دیگر هر کسب و کاری به ویژه در سال‌های ابتدایی خود با معضلاتی روبروست که آشنایی با آن‌ها می‌تواند یک آمادگی نسبی در اختیار صاحبان این مشاغل بگذارد.

در نتیجه راحت‌تر از پس چالش‌های پیش رو برآمده و با کمترین انرژی و هدر رفت سرمایه، پله‌های ترقی را طی می‌کنید. برخی از مهم‌ترین این موارد عبارت‌اند از:

  1. زمان کار طولانی: با توجه به آن که ایدهراه اندازی تهیه غذای خانگی برای شما بوده و شما صاحب این شغل هستید، پس باید آمادگی ساعت های کاری طولانی و خداحافظی با تعطیلات همیشگی را داشته باشید.
  2. نوسان در سفارشات: عموماً سفارشات کترینگ‌ها با مراسم و جشن‌های عروسی، نامزدی، تولد، فارغ‌التحصیلی و… گره خورده است. پس آن چه که مشهود می‌باشد کم و زیاد شدن تعداد این سفارشات در برخی از ایام سال مانند زمستان‌ها و روزهای عزاداری است.
  3. مشتریان چالش برانگیز: آشپزخانه بیرون بر اغلب برای رویدادهای مهم زندگی افراد مانند عروسی یا سالگردهای خاص، غذا آماده می‌کند. در نتیجه طبیعی است که مشتریان این نوع از سفارش‌ها به شکلی عجیب حساسیت به خرج داده و گاه حتی با درخواست‌های متفاوت خود شما را کلافه کنند. پس اگر توانایی پاسخگویی به این مشتریان را ندارید و زود از کوره درمی‌روید، شاید راه اندازی آشپزخانه کوچک چندان هم مناسب شما نباشد.
  4. فشار کاری بالا: همان طور که می‌دانید، رویدادهای ذکر شده به تهیه غذا برای دو الی سه مهمان محدود نمی‌شوند. بلکه ممکن است تعداد این سفارشات به ده‌ها یا حتی صدها پرس غذا در انواع مختلف برسد که مدیریت آن‌ها برای سرو در یک زمان خاص امری طاقت فرسا خواهد بود.

مراحل و نحوه راه اندازی تهیه غذای خانگی

غذای آماده شده پرسی برای مهملنی

برای راه اندازی تهیه غذای خانگی، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید. این موارد را نام می بریم و سپس به شرح آن ها می پردازیم.

  1. طرح توجیه اقتصادی
  2. تهیه منو
  3. تهیه مکان آشپزخانه
  4. تهیه جواز
  5. تهیه تجهیزات
  6. استخدام پرسنل
  7. پوشش مناسب پرسنل آشپزخانه غذای بیرون بر
  8. تامین کنندگان مواد غذایی
  9. دلیوری
  10. بازاریابی

محل راه اندازی تهیه غذای خانگی

آشپزخانه

تصمیم بعدی در راه اندازی تهیه غذای خانگی مربوط به محل دایر کردن کسب و کار شماست. در واقع برای فعالیت قانونی، باید تهیه غذای خانگی خود را در مکانی افتتاح کنید که علاوه بر عدم مزاحمت برای همسایگان، امکان دریافت مجوزهای لازم از مراکز مربوطه را نیز داشته باشد. اصولاً سه گزینه زیر بسته به قوانین کشوری و شهری وجود دارد:

  1. آشپزخانه صنعتی مستقل
  2. آشپزخانه صنعتی مشترک با سایر مشاغل
  3. آشپزخانه منزل

اگر چه برخی از شهرها و کشورها، مجوز کار برای راه اندازی تهیه غذای خانگی در آشپزخانه خانگی را به صاحبان کسب و کار نمی‌دهند اما نمونه‌هایی از آن در مناطق کوچک و روستایی دیده می‌شود. بنابراین لازم است تا با مراکز ناظر بر خدمات پذیرایی و بهداشتی منطقه خود صحبت کرده تا از قانونی بودن محل کسب و کارتان مطمئن شوید.

صرف نظر از گزینه خانگی، آشپزخانه مشترک هم می‌تواند انتخاب خوبی برای افرادی با سرمایه اولیه پایین ربای راه اندازی تهیه غذای خانگی باشد. به طور مثال شما می‌توانید به عنوان یک کسب و کار مجزا در آشپزخانه صنعتی تالارهای پذیرایی کار کنید و در قبال آن به صاحب تالار اجاره پرداخت کرده یا مسئولیت پخت و پز غذای مراسم‌های آن ها هم را بر عهده بگیرید.

هزینه راه اندازی تهیه غذای خانگی

شمارش پول

یکی از مهم‌ترین سؤال‌های همیشگی علاقه‌مندان به این شغل، هزینه راه اندازی تهیه غذای خانگی است. پاسخگویی به این سؤال نیز بسیار دشوار است، چرا که معیارهای مختلفی تعیین کننده هزینه اولیه و همچنین هزینه‌های آینده این شغل خواهد بود.

به همین جهت، پیشنهاد ما به شما نوشتن طرح کسب و کارتان است تا بر حسب آن بتوانید تخمینی نسبتاً معقولانه از هزینه‌های پیش روی خود به دست آورید. این طرح باید شامل بخش‌های زیر باشد:

  1. خلاصه اجرایی: خلاصه‌ای از کل طرح کسب و کار که امکان خواندن سریع جوانب اصلی آن را در یک نگاه فراهم می‌کند.
  2. شرح کسب‌وکار: چند صفحه که شرایط ضروری راه اندازی تهیه غذای خانگی مانند ساعات کار، مکان پیشنهادی شما و هزینه اجاره آن، هزینه‌ خرید تجهیزات تهیه غذای خانگی، نیروهای مورد نیاز و.. را فهرست می‌کنند.
  3. تجزیه و تحلیل بازار: مروری بر این که کسب و کار پذیرایی شما در منطقه چه جایگاهی را پر می‌کند. به طور مثال می‌توان از تهیه فهرستی از رقبای اصلی و همچنین استراتژی‌های موجود برای رقابت با این افراد شروع کرد.
  4. منو و پیشنهادات خدمات: یک نمونه از منو غذای و شرحی از انواع خدماتی قبل ارائه توسط مجموعه خود، تهیه کنید.
  5. برنامه عملیاتی: جزئیات نحوه اجرای خدمات پذیرایی و سرویس دهی روزانه را روی کاغذ آورده و شرح وظیفه هر یک از کارمندان را نیز مشخص کنید.
  6. استراتژی بازاریابی و فروش: نحوه برنامه ریزی برای بازاریابی کسب و کارتان و تبلیغات آن باید مستند شود.
  7. پیش‌بینی‌های مالی: پیش‌بینی‌ها برای سه سال اول فعالیت، جهت نشان دادن میزان پیش روی شما به سمت برنامه‌ های در نظر گرفته شده و سودآوری کترینگ را تعیین کنید.

دریافت مجوزهای آشپزخانه

نمونه خالی پروانه کسب

برای راه اندازی تهیه غذای خانگی یا هر کسب و کار دیگری به یک سری از مجوزهای اولیه نیاز دارید که بیشتر مربوط به مجوزهای ایمنی مواد غذایی تهیه شده و ناظران بهداشتی است. در اغلب موارد نیز دریافت این مجوزها مستلزم بازدید بازرسین بهداشتی دولت است تا از رعایت استانداردهای بهداشتی و ایمنی غذاهای شما مطمئن شوند.

سایر مجوزهای موجود وابسته به حیطه کاری شما و اقدامات پیشرو دارد. به طور مثال اگر آشپزخانه بیرون بر شما خواهان دریافت سفارش آنلاین و فروش به صورت اینترنتی است، طبیعتاً برای راه اندازی تهیه غذای خانگی به دریافت مجوزهای مربوط به کسب و کارهای اینترنتی نیازمندید.

در حین گرفتن این مجوزها، زمان مناسبی برای بیمه کردن کسب و کارتان نیز هست. این بیمه‌ها می‌توانند شامل مواردی چون آتش سوزی، بلایای طبیعی دزدی و… شوند تا چنانچه با آن مواجه شدید، نگرانی از بابت جبران خسارات وارده نداشته باشید.

علاوه بر بیمه محل و تجهیزات آشپزخانه، از بیمه کارکنان خود غافل نشوید که یک گزینه ضروری برای مشاغل موفق امروزی محسوب می‌شود. در نهایت هم اگر وسایل نقلیه مخصوصی جهت نقل و انتقال سفارشات مشتریان تهیه کرده‌اید، حتماً آن‌ها را بیمه کنید.

تجهیزات و وسایل مورد نیاز راه اندازی تهیه غذای خانگی

تجهیزات و وسایل مورد نیاز راه اندازی تهیه غذای خانگی

برای شروع آشپزی و فرایندهای عملی در راه اندازی تهیه غذای خانگی، نیازمند تجهیزات کترینگ هستید. این لوازم می‌توانند از تجهیزات آماده سازی غذا گرفته تا ظروف پخت و پز را شامل شوند. علاوه بر آن تجهیزات برودتی، ملزومات نگهداری مواد غذایی خریداری شده، وسایل نظافتی و… نیز دیگر بخش‌های یک آشپزخانه صنعتی حرفه‌ای را تشکیل می‌دهند.

در نتیجه پس از اجارهٔ یا خرید یک ملک برای شروع کار، بیشترین سرمایه گذاری شما در تهیه ملزومات آشپزخانه خواهد بود که باید با نهایت دقت و آگاهی تهیه شوند.

اگر چه تجهیزات آشپزی مورد نیاز شما در شروع کار نسبت به مشاغلی چون رستوران‌های بزرگ کمتر است؛ اما عدم انتخاب لوازم کاربردی صحیح می‌تواند به منزله افت بازدهی و کیفیت غذای نهایی شود. پس کافی است پیش از هر اقدامی ربای راه اندازی تهیه غذای خانگی، نگاهی به منو غذایی خود داشته باشید تا متناسب با آیتم‌های موجود، لوازم ضروری را خریداری کنید.

همچنین شما می‌توانید با تأمین کنندگان تجهیزات آشپزخانه، رستوران و فست فود در تماس بوده و مشاوره‌ای تخصصی در خصوص شناخت ویژگی‌های کالا و شیوه خرید آن داشته باشید.

شرایط تهیه غذا و سرویس دهی

بسته بندی غذای رستورانی و کترینگ

قبل از این که به اولین سؤالات مشتری خود پاسخ دهید، باید شرایط اولیه خدمات معمول آشپزخانه خود را نوشته باشید. حتماً برای شما هم پیش آمده که هنگام سفارش دهی به یک شرکت، لیستی از شرایط و ضوابط مسائلی در حوزه ضرر و زیان و سیاست‌های پرداخت را در اختیارتان بگذارند.

انجام این کار تضمین می‌کند که هر دو طرف قرار داد با آگاهی کامل از شرایط و بدون هیچ گونه فشاری آن را قبول کرده‌اند و در صورت فسق قرار داد از سوی هر یک، باید اقداماتی به عنوان غرامت زیان‌های پیش آمده صورت پذیرد.

برای تهیه این شرایط می‌توانید سؤالات زیر را از خود بپرسید:

  1. سفارشات بزرگ چقدر زودتر رزرو می‌شوند؟
  2. چند درصد از مبلغ قرارداد را به عنوان پیش پرداخت نیاز خواهید داشت؟
  3. زمان پرداخت کامل قرار داد تا چه زمانی است؟
  4. آیا مشتری اجازه لغو سفارش دارد؟ اگر چنین است، این لغو تا چه مدت پس از رزرو مجاز است؟
  5. آیا امکان درخواست خدمات جانبی به سلیقه مشتریان فراهم است؟
  6. چگونه به درخواست‌های تغییر منو رسیدگی می‌کنید؟

پس از آن که تمامی شرایط لازم یک قرار داد را تنظیم کردید، می‌توان با ایجاد یک فایل لایه باز در word، به راحتی تغییرات مد نظر مشتری را اضافه یا کم کنید. همچنین حتماً برای اطلاعات اولیه مانند نام مشتری، اطلاعات تماس، تاریخ و زمان رویداد، نوع رویداد، حداقل و حداکثر تعداد مهمان فضایی بگذارید.

البته فراموش نکنید که این بخش از راه اندازی کترینگ خانگی تنها مربوط به سفارشات بزرگ برای مراسم‌ها، تالارها، شرکت‌ها و… است و عموماً سفارشات کوچک با حجم یک الی ده پرس غذا شامل چنین قراردادهایی نمی‌شود. بلکه مشتری در لحظه سفارش داده، پرداخت میکند و در نهایت پس از چند دقیقه تا چند ساعت سفارش خود را دریافت خواهد کرد.

استخدام آشپز و خدمه آشپزخانه

آشپز در رستوران یا آشپزخانه

خدمات پذیرایی و راه اندازی تهیه غذای خانگی معمولاً به تعدادی کارمند در بخش‌های مختلف نیاز دارد تا تمامی امور به بهترین شکل انجام شود. اکثر شرکت‌های پذیرایی و خدماتی کمتر از 50 کارمند دارند، این تعداد در کترینگ‌ها بسیار پایین‌تر بوده و اغلب آن‌ها 10 یا حتی تعداد کمتری از کارمندان را استخدام می‌کنند.

هر چند که تمامی این اعداد و ارقام نسبی بوده و تعداد کارکنان کسب و کار شما به سبک خدمات قابل ارائه، نوع رویدادهای موجود، منو غذایی، شیوه سرو و فروش غذا خواهند داشت. به طور معمول اما کارکنان پذیرایی عبارت‌اند از:

  1. ظرف شور و نظافت چی: خرید ماشین ظرف شویی صنعتی بهترین انتخاب برای جایگزینی یک ظرف شور است، البته همچنان به فردی برای انجام امور نظافتی سایر بخش‌ها احتیاج دارید.
  2. آشپزها: هر چه آشپز و کمک سر آشپز بیشتری داشته باشید، تعداد مشتریان بیشتری را ساپورت خواهید کرد. برای انتخاب این سمت، باید حساسیت بیشتری به خرج دهید، چرا که آینده شغلی شما به آن گره خورده است.
  3. سرورها: اگر تعداد زیادی مراسم و رویداد را پشتیبانی می‌کنید، در اختیار داشتن چند سرور برای راه اندازی تهیه غذای خانگی لازم است. این افراد در رویدادهای مذکور شرکت کرده و غذای کترینگ شما را با بهترین شرایط سرو خواهند کرد.
  4. پیک و رانندگان تحویل کالا: یک آشپزخانه بیرون بر برای ارسال غذا خانگی پایه گذاری شده و باید بهترین و سریع‌ترین سرویس ارسال را در اختیار داشته باشد. پس حتماً از پیک یا رانندگان مجرب جهت تحویل سفارش‌های خود بهره‌مند باشید.

تبلیغات آشپزخانه بیرون بر

food social media banner

در نهایت همه چیز بازاریابی و تبلیغات است! اگر چه شیوه‌های تبلیغات امروزی با گذشته بسیار متفاوت است اما همچنان نقشی اساسی در شناساندن کسب و کارهای نوظهور به مردم دارد. با کمک متخصصان بازاریابی، کارکنان و همچنین بررسی کترینگ‌های موجود مناسب‌ترین روش‌های تبلیغاتی را برای راه اندازی تهیه غذای خانگی خود انتخاب کنید.

خوشبختانه این حوزه از تنوع بالایی برخوردار بوده و از شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب گرفته تا بیلبوردهای سطح شهر را شامل میشود. کافی است در این تبلیغات نشان دهید که چرا باید مشتریان شما را انتخاب کنند!

سپس روش‌های پیدا کردن کسب و کارتان را ارائه کنید. حتماً در شبکه‌های اجتماعی چون اینستاگرام فعال بوده و با معرفی خود در سایت‌های مرتبط، گوگل مپ و مانند آن در دسترس مشتریان آنلاین باشید.

به یاد داشته باشید که یک مشتری راضی می‌تواند تنها با معرفی صفحه کاری شما، صدها مشتری جدید را به کسب و کارتان بی افزاید. در نتیجه به هیچ عنوان ابزارهای دیجیتال مارکتینگ حال حاضر را دست کم نگیرید.

سخن آخر

ما تلاش کردیم تا در این مقاله به معرفی کامل مراحل کلیدی راه اندازی تهیه غذای خانگی و رشد آن بپردازیم. پس از این می‌توانید با نگاه عمیق‌تری نسبت به مسائل پیش روی افتتاح یک آشپزخانه تهیه غذا گام برداشته و به این ترتیب احتمال موفقیت خودتان را افزایش دهید. اگر این مطلب که برای شما مفید بوده، حتماً با گذاشتن نظرات زیباتون کارمادیو و مخاطبان ما رو خوشحال کنید!

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

منبع
kibo

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا