آشپزی

طرز تهیه انواع سالاد ایتالیایی و ایرانی مجلسی و خوشمزه

سالاد یک خوراکی ضروری در سفره  های ما ایرانی ها است و با کمک آن تنوع را به سفره های خود می آوردند بنابراین در این مقاله از کارمادیو تصمیم گرفته ایم که انواع مختلفی از سالاد های ایرانی و ایتالیایی را به شما معرفی کنیم.

چند مورد از محبوب ترین سالاد های ایرانی

ما ایرانی ها در همه زمینه‌ ها دارای استعداد و ذوق بی نظیری هستیم و این مسأله در مورد سالاد نیز در مناطق مختلف کشور صدق می کند بنابراین در زیر چند مورد از این سالاد ها رو به شما معرفی می کنیم.

1. سالاد الویه، یک سالاد گیاهی

سالاد گیاهی الویه

این نوع سالاد یک سالاد بسیار خوشمزه و مناسب برای فصل های مختلف سال بخصوص فصل سرد سال به دلیل وجود ادویه جات گرم است.

مواد لازم برای تهیه سالاد گیاهی الویه

جهت تهیه سالاد الویه مواد زیر لازم است:

  • ۴ عدد تخم مرغ سفت آب پز شده
  • ۴ عدد سیب زمینی متوسط و بزرگ پخته شده
  • یک بسته نخود فرنگی و هویج منجمد شده
  • یک قوطی ذرت و خیارشور و یک فنجان سس مایونز
  • چهار فنجان آب لیمو ۳ قاشق چای‌ خوری خردل
  • روغن زیتون ۲ قاشق چای‌خوری و نمک و فلفل به اندازه دلخواه

روش تهیه سالاد گیاهی الویه

ابتدا پس از پختن تخم مرغ‌ ها و آن ها رو به شکل مکعبی برش داده و خیارشور ها را نیز به این شکل در بیاورید و بعد از پختن سیب زمینی ها آن ها رو نیز در مکعب های کوچک به اندازه ۱ سانتی متر در بیاورید و همه مواد را در همزن بذارید.

در کاسه ای دیگر سس را با نمک و فلفل و خردل و آب لیموی و روغن مخلوط کنید و این سس را به مواد قبلی اضافه کنید و چند ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود و نوش کنید‌.

2. سالاد سالسا انار از انواع سالاد ایرانی

سالاد سالسا انار از انواع سالاد ایرانی

این نوع سالاد یکی از خوشمزه‌ ترین و مقوی‌ ترین سالادهای ایرانی می‌ باشد که در کمترین زمان ممکن و تقریباً حدود ربع ساعت تهیه می‌ شود و دارای شکل و ظاهری جذاب و دلپذیر است.

مواد لازم برای سالاد سالسا انار

جهت تهیه سالاد سالسا انار مواد خوراکی زیر لازم است:

  • دو فنجان جیکامای مکعبی کوچک
  • دو فنجان انار و یک فنجان خیار خرد شده کوچک
  • یک چهارم فنجان پیاز قرمز کوچک خرد شده و یک هالاپینو
  • یک عدد لیمو ترش و پودر گلپر ۱ قاشق چای‌ خوری و نمک به مقدار لازم

دستور تهیه سالاد سالسا انار

پس از آماده کردن انار خیار، جیکاما، پیاز قرمز و حالا پینو و گشنیز آنها را با هم ترکیب می‌ کنیم سپس به مقدار لازم گلپر و نمک را به آن اضافه می‌ کنیم‌‌. پس از این مرحله لیمو ترش را نصف کرده و آب آن را با فشار دادن آن را روی مواد موجود اضافه می‌ کنیم و با چیپس ترتیلای ذرت می‌ توانیم این سالاد را میل کنیم.

3. سالاد چلیپایی از انواع سالاد ایرانی

این نوع سالاد از گیاهان خوراکی متنوع و مقوی از جمله کلم چینی، کلم بروکلی، جوانه بروکسل، کلم، خردل و سبزیجاتی مانند چلیپایی تهیه می‌ شود و یکی از خوشمزه‌ ترین انواع سالادهای ایرانی است.

مواد لازم برای سالاد چلیپایی

جهت تهیه این سالاد خوشمزه مواد زیر لازم است

  • یک عدد گل کلم ۱ و یک عدد پیاز
  • یک عدد سینه مرغ پخته شده و یک بسته گوجه گیلاسی
  • یک فنجان ماست و ۱۰۰ گرم نخود
  • یک فنجان آب لیمو ترش و ۱۰۰ گرم جعفری و گشنیز تازه
  • دو قاشق چای‌خوری روغن زیتون و نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه

  • ابتدا مرغ را پاک کرده و با مقداری نمک و پیاز سر شعله ملایم گاز گذاشته تا بپزد سپس نخودها را شسته و به همراه دو لیوان آب و کمی نمک بگذارید تا پخته شوند.
  • در قابلمه دیگر دو لیوان آب ریخته و کلم‌ ها را به شکل گل درآورده و با کمی نمک به آن اضافه کنید تا بخارپز شود.
  • جعفری‌ها و گشنیز را شسته و بگذارید تا آب آنها گرفته شود اما آنها را خرد نکنید.
  • گوجه گیلاسی را به شکل دلخواه خود برش داده سپس ماست آبلیمو روغن زیتون فلفل و گشنیز و جعفری را با آن مخلوط کنید.
  • در این مرحله سینه پخته شده مرغ را پرپر کرده و و پس از چیدن کلم‌ها در بشقاب مرغ را روی آن ریخته و نخودها را کنار آن بچینید سپس گوجه گیلاسی را به همراه دیگر مواد به آن اضافه کنید

4. سالاد چغندر و انار از انواع سالاد ایرانی

سالاد چغندر و انار یکی دیگر از سالاد های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در کشورمان ایران است و یکی از سالاده برای شب یلدا می‌باشد.

مواد لازم جهت تهیه سالاد چغندر و انار

  • ۱ الی ۲ فنجان دانه انار
  • ۳ الی ۴ عدد چغندر متوسط
  • ۲ عدد گشنیز و دو عدد فلفل قرمز چیلی خشک
  • ۲ قاشق غذاخوری رب انار و ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری آب لیمو و نمک به مقدار لازم
  • طرز تهیه سالاد چغندر و انار

طرز تهیه سالاد چغندر و انار

  • جهت تهیه این نوع سالاد ابتدا چغندرها را خوب می‌ شوییم و انتهای بالا و پایین آنها را برش می‌ دهیم و در یک ظرف به روغن زیتون آغشته می‌ کنیم و حدود یک ساعت با دمای ۴۰۰ فر آنها را می‌ پزیم.
  • پوست انارها را گرفته و دانه‌ های آن را جدا می‌کنیم
  • در مرحله بعد پس از پختن چغندر ها زه می‌ دهیم تا کاملاً خنک شوند و پوست آنها را جدا می‌ کنیم سپس خرد می‌ کنیم.
  • در این مرحله فلفل قرمز چیلی را خرد کرده و با رب انار و آب لیمو مخلوط می‌ کنیم سپس مقدار نمک به آن اضافه می‌ نماییم و اجازه می‌ دهیم به مدت ۱۵ دقیقه مواد به خورد هم روند.
  • در مرحله آخر چغندر گشنیز و سس را به دانه‌ های انار اضافه کرده و کاملاً مخلوط می‌ کنیم.

 

چند مورد از بهترین نوع سالادهای ایتالیایی

1. سالاد سزار از انواع سالاد ایتالیایی

سالاد سزار از انواع سالاد ایتالیایی

این نوع سالاد یکی از محبوب‌ ترین سالادها ایتالیایی و آمریکایی است و قابل سر در همه وعده‌های غذایی می‌ باشد و در کشورمان ایران نیست به شدت پرمصرف است  سالی است که در منوی همه کافه‌ها و رستوران‌ های ایرانی قابل مشاهده است.

مواد سالاد سزار

  • فیله مرغ یک عدد و کاهوی به مقدار یک بوته شسته شده
  • یک بسته نان تست متوسط و
  • دو عدد پیاز و سه عدد گوجه گیلاسی
  • زیتون سیاه ۲ عدد و لیمو ترش یک
  • روغن زیتون یک چهارم پیمانه و پودر سیر و نمک و زردچوبه به مقدار کافی

مراحل تهیه سالاد سزار

 برای تهیه سالاد سزار ۷ مرحله زیر را انجام دهید:

مرحله اول

کاهو را به اندازه متوسط خرد کرده  بشویید سپس کاهوهای خرد شده را در مخلوطی از آب و نمک قرار دهید و بگذارید تا چند دقیقه تمیز شوند و سپس آبکشی کنید.

مرحله دوم

مرغ‌ ها را به کمک پودر سیر،  پودر پاپریکا، نمک و زردچوبه مزه دار کرده و در یخچال قرار دهید تا طعم آنها را به خود بگیرد سپس درون قابلمه انداخته و تفت دهید تا طلایی شود.

مرحله سوم

به مواد تفت داده شده فیله مرغ را اضافه کرده و آب جوش به آن اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا پخته شود.

مرحله چهارم

مرغ‌ های پخته شده را از قابلمه خارج کرده تا کمی سرد شود سپس با قیچی آشپزخانه یا چاقو به اندازه‌های دلخواه مانند مربع های کوچک خرد نمایید.

مرحله پنجم

مقداری روغن زیتون را برای تهیه نان سیر درون تابه می‌ ریزیم سپس پس از داغ شدن پودر سیر را به آن اضافه و تفت می‌ دهیم و بعد نان تست را به صورت مربع خرد کرده و با مواد داخل تابه به مدت ۲ الی ۳ دقیقه تفت می‌ دهیم.

مرحله ششم

در این مرحله یا ظرف مورد نظر را با کاهوهای خرد شده و فیله‌ های مربعی شده پر می‌ کنیم و نان تست به آن اضافه می‌ کنیم سپس گوجه گیلاس خرد شده را به همراه زیتون سیاه به آن اضافه می‌ کنیم.

مرحله هفتم

در مرحله آخر سس سزار آماده شده را به درون ظرف اضافه کرده و خوب مخلوط می‌ کنیم تا آماده خوردن شود.

2. سالاد هندوانه و پسته از انواع سالاد ایتالیایی

سالاد هندوانه و پسته از انواع سالاد ایتالیایی

این سالاد یکی از دلپذیرترین و خوشمزه‌ترین انواع سالادهای ایتالیایی است که در فصل‌ های مختلف سال به خصوص تابستان به عنوان یک سالاد خنک کننده و مقوی شناخته شده است.

و در کشورهای مختلف از جمله ایتالیا و ایرانی به عنوان سالاد تابستانی صرف می‌ کنند و یک سالاد پیش غذا می‌ باشد.

مواد لازم برای تهیه سالاد هندوانه و پسته

  • چهار فنجان پسته و ۴ فنجان هندوانه خرد شده کوچک
  • هشت فنجان کاهو به انتخاب خود شما و دو عدد خیار
  • ۴ عدد سینه مرغ کوچک و یک عدد لیمو
  • چهار فنجان روغن زیتون و نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز سالاد هندوانه و پسته

  • ابتدا پس از مزه‌دار کردن سینه مرغ با نمک و فلفل آن را کباب می‌ کنیم و کنار می‌ گذاریم تا سرد شود‌
  • قصه را چند دقیقه تفت می‌ دهیم و اجازه می‌دهیم تا خنک گردد.
  • خیارها را از وسط نصف کرده سپس به صورت نیمه ماه برش می‌ دهیم
  • هندوانه‌ ها را در مکعب‌ های ۲ سانتی‌ متر برش می‌ دهیم.
  • کاهوها را به اندازه لقمه خرد می‌کنیم
  • جهت تهیه سس این سالاد ابتدا آب لیمو را داخل یک کاسه ریخته سپس روغن زیتون به آن اضافه کرده و بعد ادویه‌ها و نمک و فلفل را نیز افزوده و به کمک همزن کاملاً مخلوط می‌ کنیم‌.
  • تکه‌ های مرغ را برش می‌ دهیم سپس کاهو هندوانه و خیار را در ظرف می‌ ریزیم و دو تا سه قاشق غذاخوری سس به آن اضافه می‌ کنیم و مرغ‌ ها را روی آنها می‌ گذاریم.
  • در مرحله بعد سس باقیمانده را روی مرغ‌ ها می‌ ریزیم حال سالاد هندوانه و پسته ما آماده خوردن است.

3. سالاد ایتالیایی با تن ماهی از انواع سالاد ایتالیایی

سالاد ایتالیایی با تن ماهی از انواع سالاد ایتالیایی

این نوع سالاد یک سالاد بسیار خوشمزه و مقوی است که وان یکی از سالادهای ایتالیایی در بسیاری از رستوران‌ ها و حتی خانه‌ های ایرانی تهیه می‌ شود.

مواد لازم برای سالاد ایتالیایی با تن ماهی برای چهار نفر

  • یک قاشق غذاخوری تن ماهی
  • یک گل کلم کوچک و نصف فلفل دلمه
  • دو قاشق غذاخوری نخود فرنگی و یک قاشق غذاخوری سرکه
  • یک قاشق غذاخوری زیتون و ۳ عدد خیارشور و ۴ عدد زیتون سبز

طرز سالاد ایتالیایی با تن ماهی

  • در مرحله اول مقداری آب و نمک را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار می‌ دهیم تا به جوش آید سپس کلم‌ ها را به آن اضافه کرده و حدود ۱۵ دقیقه صبر می‌ کنیم تا نیمه پز شوند سپس آنها را آبکشی می‌ کنیم.
  • در یک ظرف دیگر فرهنگی را همراه با آب و نمک جوشانده و سپس آبکش می‌ کنیم.
  • هسته‌ های زیتون را گرفته و به خوبی خرد می‌ کنیم.
  • فلفل‌ ها را شسته و به صورت خلالی نیز خیارشورها را به صورت حلقه‌ای برش می‌ دهیم.
  • در مرحله آخر در یک ظرف جداگانه تن ماهی را ریخته و با موادی که تا به حال آماده کردیم به خوبی مخلوط می‌ کنیم و برای طعم دادن به آن نیز از روغن زیتون و سرکه استفاده می‌ کنیم سالاد ما آماده خوردن است.

 

4. سالاد میموسا از انواع سالاد ایتالیایی

سالاد میموسا از انواع سالاد ایتالیایی

این سالاد یک سالاد روسی می‌ باشد که در کشورمان ایران نیز به عنوان یک سالاد ایرانی تهیه و خورده می‌ شود و یک سالاد خوشمزه و مجلسی می‌ باشد.

مواد لازم برای تهیه سالاد میموسا

  • برنج یک پیمانه و کنسرو ماهی یک عدد
  • هویج ۳ عدد و سس مایونز یا ماست سفید به مقدار لازم
  • پیازچه جعفری شوید و فلفل سبز به مقدار دلخواه
  • پلوی زعفرانی یا ذرت تخم مرغ یا فلفل زرد یا ذرت پخته شده برای تزیین سالاد

طرز تهیه سالاد میموسا

مرحله ۱

برنج را به صورت کته آماده کرده و کنسرو ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب می‌ بجوشانیم و پس از باز کردن روغن را از آن جدا می‌ کنیم ‌

مرحله ۳

در مرحله بعد هویج راننده کرده و یک لایه در کف قالب با ضخامت یکنواخت ریخته و روی آن سس مایونز به میزان دلخواه اضافه می‌ کنیم.

در مرحله سوم یک لایه از تن ماهی را روی هویج ریخته و روی آنها را با سس می‌ پوشانیم.

 مرحله ۴

در لایه بعدی پیازچه و جعفری را اضافه کرده و روی آن مقدار کمی سست می‌ریزیم

مرحله پنجم

در این مرحله  را اضافه کرده و مابین بر روی آن را با یک لایه سس پر می‌ کنیم و روی سالاد را با سلفون پوشانده مدت چند دقیقه در یخچال قرار می‌ دهیم.

مرحله ششم

در مرحله آخر اطراف بر روی سالاد را با سس و با برنج زعفرانی یا ذرت پخته شده به رنگ زرد درآورده و اطراف را با شوید یا هر سبزی که در دسترس داشتید نیز سبز می‌ کنید و بدین ترتیب یک سالاد آماده خوردن است.

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا