طرز تهیه کروسان فرانسوی در 6 مرحله سریع و فوقالعاده آسان + نکات طلایی
در این مقاله از کارمادیو، طرز تهیه کروسان فرانسوی را به شما آموزش میدهیم. برای طرز تهیه کروسان فرانسوی، اینطور یاد شده که باید از شیرینی شربت مالت نیز استفاده کرد. از طرفی، در دیگر رسپیهای طرز تهیه کروسان فرانسوی، از مواد اولیه جایگزین برای شیرین کردن کروسان نیز استفاده شده که آنها را در بخش نکات برایتان بیان کردهایم. در نهایت، یکی از گزینههای در دسترس که میتوان از آن در طرز تهیه کروسان فرانسوی استفاده کرد، شکر سفید است که ما در دستور تهیه زیر از آن استفاده کردهایم.
درهرحال در جدول زیر، مواد اولیه موردنیاز برای طرز تهیه کروسان فرانسوی برای ۵ الی ۶ نفر آورده شده است و شما بهراحتی میتوانید با یک حساب سرانگشتی و ضرب و تقسیم، مقدار آنها را کموزیاد کرده و برای افراد خانواده تنظیم کنید:
در این دستور طرز تهیه کروسان فرانسوی که برای شما آماده کردهایم، میتوانید 12 عدد کروسان بزرگ یا 24 عدد کروسان کوچک درست کنید. نان کروسان تا 2 روز در محیط آشپزخانه سالم و خوش طعم باقی میماند و میتوان آن را تا 3 ماه در فریزر نیز نگهداری کرد. زمان تهیه این نان مانند دیگر نانها نیست و صبر و تلاش بیشتری را طلب میکند.
مواد لازم برای تهیه کروسان فرانسوی
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
تخممرغ | یک عدد |
شیر کمچرب | ۱.۵ لیوان |
شکر سفید | ۴ قاشق غذاخوری |
آرد شیرینیپزی یا آرد همهمنظوره | ۶ لیوان |
پودر خمیرمایه فوری | ۱.۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۰۰ گرم |
روغن مایع | ۱.۵پیمانه |
نمک | ۲ قاشق مرباخوری |
آب | ۲.۵ پیمانه |
شکلات یا پنیر | به مقدار دلخواه |
مراحل طرز تهیه کروسان فرانسوی
- برای طرز تهیه کروسان فرانسوی، ابتدا مواد خشک را در یک کاسه عمیق مخلوط کنید. شیر سرد را اضافه کنید و خمیر را ورز دهید. سپس 50 گرم کره اضافه کنید و مجددا ورز دهید. خمیر آماده شده نباید به دستتان بچسبد.
- خمیر آماده شده را در یک صفحه مستطیلی به عرض 15 سانتی متر و طول 30 سانتی متر و ضخامت 5 میلی متر برش دهید. خمیر را روی تخته برش دهید و روی آن را با سلفون غذا بپوشانید.
- خمیر را به مدت 6 ساعت در یخچال قرار دهید. سپس خمیر را از یخچال خارج کرده و به صورت لایهای پهن کنید.
پاکت کاغذ روغنی را باز کرده و کره مربعی شکل را روی یک طرف خمیر قرار دهید. طرف دیگر خمیر را تا کرده و روی کاغذ پهن و لبههای اضافی خمیر را کوتاه کنید. - دوباره خمیر را تا کنید و داخل کاغذ روغنی بگذارید و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید.
پس از گذشت زمان، خمیر را به ضخامت 5 میلی متر باز کنید. خمیر را به شکل مثلث برش دهید و فقط به مدت 5 دقیقه در یخچال قرار دهید. - به تکههای مثلثی، شکل کروسان فرانسوی بدهید و آنها را روی سینی فر بچینید. 50 میلی لیتر شیر و 1 تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و مخلوط حاصل را روی هر کروسانت بمالید. سینی را به مدت 2 ساعت در فر گرم قرار دهید. کروسانها را در دمای 25 درجه آماده کنید.
- بعد از 2 ساعت سینی را از فر خارج کرده و دوباره مخلوط شیری را روی کروسان فرانسوی بمالید. کروسانها را در فر گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 10 دقیقه بپزید. سپس دما را به 160 درجه کاهش دهید و 5 دقیقه دیگر بپزید. کروسان شما آماداه است!
نکات مهم درستکردن نان کروسان فرانسوی
با اینکه تمام نکات مهم تهیه نان کروسان را حین مراحل آمادهسازی آن بیان کردیم، جهت راحتی بیشتر و تکمیل این آموزش، مجموعه دیگری از نکات را صرفا برای محکمکاری برای شما لیست کردهایم. لطفا از این نکات نیز غافل نشوید:
- بهمنظور شیرین کردن خمیر نان کروسان شما میتوانید علاوه بر شکر از ترکیب کمتر شکر به همراه عسل نیز استفاده کنید.
- با اینکه در دستور اصلی تهیه این نان، از شربت مالت بهجای عسل استفاده شده است، شما میتوانید از شربت یا شیره ذرت یا حتی شهد و شربت بار نیز استفاده کنید.
- دقت داشته باشید که استفاده از کره گیاهی یا وگان برای رومال لایههای خمیر توصیه نمیشود، چراکه حالت نرم و کرمی که باید داشته باشند را ندارند و در نهایت، باعث میشوند بافت داخلی نان شما ترد شود.
- برای اینکه بافت لایهای نان کروسان شما حفظ شود، حتما تمام لایهها به جز لایه آخر را با کره ذوبشده، برسکشی کنید.
- حتما آرد را پیش از اضافهکردن الک کرده و طی چندین مرحله و آرامآرام به مواد خمیر اضافه کنید تا بدین ترتیب بتوانید میزان چسبندگی خمیر را بهخوبی کنترل کنید.
- حتما هر تکه خمیر نان کروسان را بافاصله مناسب، درون سینی فر بچینید.
- خمیر نان کروسان را بادقت رول کرده و اطرافش را قدری فشار دهید، تا مواد فیلینگ آن در حین پخت به بیرون درز پیدا نکنند.
سخن آخر
کروسان یکی از نانهای فرانسوی پرطرفدار است که تهیه آن ممکن است تا 2 روز وقت گیر باشد، ولی ارزش یک بار امتحان کردن را دارد. از طرفی با تهیه آن تجربه بیشتر شده و وقت کمتری برای پخت آن لازم است. منتظر نظرات و تجربیات شما در زمینه پخت کروسان در کارمادیو هستیم. امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید.