آشپزی
طرز تهیه سمبوسه جنوبی، پیتزایی و رژیمی برای ۴ نفر
سمبوسه یک غذای سنتی جنوبی است. این غذا در نواحی از خاورمیانه مانند لبنان و افغانستان نیز به روشهای خاصی پخته میشود. سمبوسه هم بهعنوان میانوعده و هم در وعده اصلی سرو میشود.
در کارمادیو قصد داریم سمبوسه را به 3 روش آموزش دهیم تا بهدلخواه خود، یک یا چند روش را برای تهیه این غذا به کار ببندید.
۱. مواد لازم جهت تهیه سمبوسه جنوبی (بندری) برای 4 نفر
نان لواش | 4 عدد |
سیبزمینی | 4 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد متوسط |
جعفری | 1 دسته متوسط |
زردچوبه | نصف قاشقچایخوری |
فلفل قرمز | نصف قاشقچایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
روغن مخصوص سرخکردنی | به مقدار لازم |
طرز تهیه سمبوسه به روش جنوبی
- ابتدا سیبزمینیها را همراه با مقدار مناسب آب، نمک و روغن به مدت 40 دقیقه آبپز میکنیم.
- پیاز را بهصورت نگینی خردکرده و در روغن تفت میدهیم. بعد نرم و شفافشدن پیازها، زردچوبه و فلفل قرمز را به آن اضافه میکنیم. بعد از اینکه بوی خوش و معطر ادویهها پیچید و پیازها بهخوبی سرخ شدند، زیر شعله را خاموش میکنیم.
- سیبزمینیهای پخته شده را بعد از پوست کندن به پیازداغ اضافه کنید.
- سپس با گوشتکوب یا هر وسیله دیگر کاملاً له کرده و جعفری خردشده را به آن اضافه کنید.
- نان لواش نرم را به 4 تکه از سمت عرض، برش میدهیم.
- با قاشق مقداری مایه سمبوسه برمیداریم و درون نان لواش قرار میدهیم.
- نان را به شکل مثلثی تا میزنیم تا مایه سمبوسه از آن خارج نشود.
- بعد از آمادهشدن سمبوسهها، درون ماهیتابه مقدار زیادی روغن بریزید تا باحرارت زیاد گرم شود.
- بعد از گرمشدن روغن، زیر شعله را در حالت ملایم قرار داده و سمبوسهها را درون ماهیتابه میگذاریم. بهگونهای که درون روغن غوطهور شوند.
- بعد از آمادهشدن سمبوسهها، آنها را در ظرف مناسب کشیده و همراه با سس دلخواه میل کنید.
۲. طرز تهیه سمبوسه پیتزایی برای 4 نفر
در این بخش از کارمادیو، طرز تهیه سمبوسه پیتزایی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه پیتزایی برای 4 نفر
سوسیس یا ژامبون گوشت یا هر دو | به مقدار دلخواه |
قارچ | به مقدار دلخواه |
فلفلدلمهای | بهتناسب مواد |
پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار کم |
دستور پخت سمبوسه پیتزایی
- سوسیس یا ژامبون یا هر دو را قطعهقطعه کرده و در روغن تفت دهید.
- قارچ را در اندازههای دلخواه برش دهید و جداگانه در روغن تفت دهید. حتماً آب قارچ را بگیرید تا در پایان خشک شود.
- ترکیب سوسیس و ژامبون را به قارچ سرخ شده اضافه کنید.
- سپس فلفلدلمهای خام را به همراه نمک و فلفل و پنیر پیتزا به مخلوط ماهیتابه اضافه کنید.
- بعد از آمادهشدن مایه سمبوسه پیتزایی، به مقدار لازم از مایه سمبوسه برداشته و درون نان لواش قرار دهید. سپس نان را به روش مثلثی تا بزنید.
- بعد از آمادهشدن سمبوسهها، آنها را همانند روش فوق در روغن سرخ کنید.
۳. طرز تهیه سمبوسه با شوید
در این بخش طرز تهیه سمبوسه با شوید یا سمبوسه رژیمی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه سمبوسه با شوید برای 4 نفر
سیبزمینی متوسط | 4 عدد |
شوید خشک | نصف پیمانه |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز | به مقدار لازم |
پودر سیر، کاری، پودر پیاز | به مقدار دلخواه |
فلفلدلمهای رنده شده | یک یا دو عدد |
دستور پخت سمبوسه با شوید
- یک یا دو روغن را درون ماهیتابه گذاشته و همراه پودر کاری و پودر پیاز مزهدارش میکنیم.
- به مدت 10 ثانیه بهخوبی تفتداده و سپس شوید و دلمه را به آن اضافه میکنیم و حدود 20 ثانیه تفت میدهیم.
- سیبزمینی پوره شده را به همراه ادویههای دیگر، به محتوای درون ماهیتابه اضافه کرده و همه مواد را با هم ترکیب میکنیم.
- بعد از آمادهشدن مایه سمبوسه، همانند روشهای فوق، مایه سمبوسه را درون نان لواش گذاشته و در روغن داغ تفت میکنیم.
چند نکته مهم برای درستکردن سمبوسه
برای پخت و درستکردن سمبوسه، به چند نکته ریز دقت کنید:
- هنگام پیچیدن سمبوسهها، یک ظرف دربدار کنارتان باشد و سمبوسهها را بعد از آمادهکردن، داخل آن بگذارید تا برای سرخکردن خشک نشوند.
- بهجای نان لواش، میتوانید از خمیر یوفکا جهت درستکردن سمبوسه استفاده کنید. در این صورت برای رژیمیتر شدن سمبوسه، آن را درون فر بگذارید.
- برای گرفتن روغن اضافی سمبوسه، آن را در یک دستمالکاغذی قرار دهید.
- قراردادن روغن هنگام آبپز کردن سیبزمینی، موجب میشود، آب به هنگام ترکخوردن سیبزمینی به داخل آن نفوذ نکند.
- در صورت تمایل میتوانید به ادویههای خود، پودر سیر اضافه کنید.