7 بازی فکری نوستالژی برای تقویت کردن ذهن و هوش
اگر شما هم از افرادی هستید که قبل از اینترنت متولد شده اید مطمئنا می دانید که هیچ راهی بهتر از انجام دادن یک بازی فکری در اوقات فراغت نیست. بسیاری از شما با بازی های رومیزی که با خانواده و دوستان خود میکردید بزرگ شده اید. حتی در عصر دیجیتال هم خیلی از شما هم هنوز این کار را انجام می دهید.
در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم تا 7 بازی فکری که برای تقویت ذهن و هوش مناسب هستند و هنوز هم همه آنها انجام میشوند را به شما معرفی کنیم بنابراین تا اتمام مقاله همراه ما باشید.
7 بازی فکری نوستالژیک جذاب
تاریخچه بازی های فکری به مصر باستان برمی گردد. بعضی از افراد هنوز هم شیفته این بازی ها هستند در زیر 7 بازی فکری نوستالژی را شرح خواهیم داد.
1. بازی مونوپولی – Monopoly
براساس نظرسنجی های انجام گرفته، محبوب ترین برند بازی فکری خانوادگی در دنیا مونوپولی است. گرچه بازی مونوپولی هنوز هم طرفداران زیادی دارد، ولی نسخه های دیگری از این بازی فکری بر طبق شاهزاده خانم های دیزنی، جنگ ستارگان و امپراتوری ساخته اند.
نخستین بازی رسمی مونوپولی در سال 1953 به بازار وارد شد و این بازی فکر از آن زمان تا به حال محبوبیت خودش را حفظ کرده است. بازی فکری مونوپولی مستلزم شانس و ریسک است چرا که بازیکنان دارایی ها را خریداری می کنند سپس معامله می کنند و تلاش می کنند تا به زندان نیفتند. بازیکنان در صورت داشتن بودجه مجاز به خرید کردن املاک موجود هستند.
در طول بازی فضاهایی که به شما تعلق دارند می توانید از سایر بازیکنانی که در فضای شما قرار می گیرند با دریافت کردن اجاره درآمد کسب کنید. برای اینکه برنده بازی شوید باید حریفان خود را ورشکسته کنید که احتمال دارد این کار طول بکشد. کلید برنده شدن بازی این است که به قدر کافی ملک بخرید و انحصار ایجاد کنید تا اینکه در نهایت سایر بازیکنان توان پرداخت اجاره بها به شما را نداشته باشند.
2. بازی فکری شطرنج
بازی شطرنج در اروپا و در قرن پانزدهم اختراع شد. شطرنج در تمام طول این سالها یک نوع بازی فکری خالص بوده و به علت پیچیدگی هایی که ارائه می دهد شهرت جهانی پیدا کرده است. از گذشته تاکنون بازی فکری شطرنج پرفروشترین بازی بوده است. همچنین فروش این بازی پس از پخش سریال The Queen’s Gambit از نتفلیکس به طور چشمگیری در دنیا افزایش یافته است.
3. بازی پازل
نخستین پازل بوسیله جان اسپیلزبری و از حکاکی نوعی نقشه در سال 1762 ساخته شد. جان اسپیلزبری یکی از نقشه های خود را بر روی تخته چوبی نصب کرد و بعد کشورهای گوناگون جهان را برش داد تا بتواند به بچههای مدرسه محلی درس جغرافیا را آموزش دهد. این نقشه از آن زمان تا به امروز یک اسباب بازی آموزشی موفق می باشد که کودکان آمریکایی هنوز هم جغرافیا را بوسیله بازی با نقشه های پازلی ایالات متحده و یا جهان یاد می گیرند.
پازل ها در حدود سال 1900 به عنوان یک گونه بازی فکری برای بزرگسالان پدیدار شدند که تا سال 1908 مثل یک جنون تمام عیار در ایالات متحده در حال پیشرفت کردن بودند. آن روزها معماها بسیار چالش برانگیز بودند.
اکثر قطعات به صورت دقیق روی خطوط رنگ بریده شده بودند و هیچ یک از قطعات با دو رنگ وجود نداشتند و بر خلاف پازل های بچگانه، پازل های بزرگسالان هیچ نوع تصویری روی راهنمای جعبه نداشتند. اگر عنوان گمراه کننده یا مبهم بود موضوع واقعی پازل تا هنگامی که آخرین قطعات در جای خود قرار بگیرند مثل یک راز باقی می ماند.
4. بازی سودوکو
در قرن نوزدهم روزنامههای فرانسوی انواع مختلفی از پازل های سودوکو را منتشر کردند تا در نهایت این بازی فکری در سال 1979 به صورت رسمی در کتابهای پازل با اسم خانه عدد منتشر شد. ولی سودوکو مدرن در سال 1986 هنگامی که بوسیله شرکت پازل ژاپنی نیکولی با اسم سودوکو منتشر شد، به طور گستردهای محبوبیت پیدا کرد.
جدول سودوکو به این شکل است که شما باید عددهای 1 تا 9 را در خانه های 9 تایی از هر بخس جدول قرار دهید به صورتی که در ستون و سطر و خانه های 9 تایی هیچ عددی شبیه به آن نباشد. سودوکو یک بازی استدلال و منطقی و فکری است پس شما نباید حدسی بازی را ادامه دهید.
5. بازی فکری لگو
خط محبوب اسباب بازی های ساختنی، اسباب بازی لگو است. که بوسیله گروه لگو، یک شرکت خصوصی در بیلوند دانمارک تولید می شوند. محصولات شاخص شرکت لگو مجموعه ای از چرخ دنده ها، مینی فیگورها و آجرهای پلاستیکی رنگ به هم پیوسته و همچنین قطعات گوناگون دیگر ساخته شده است.
آجرهای لگو را می توانید به روش های گوناگونی مونتاژ و به یکدیگر متصل کرد تا اشیایی مثل ساختمان، ربات های کارگر و وسیله نقلیه بسازید.
از مزایای بازی لگو این است که هر چیزی که می سازید، آن را می توانید جدا کنید و از قطعاتش برای ساخت اشیا دیگری استفاده کنید. در سال 1949 لگو تولید آجرهای اسباب بازی به هم پیوسته را شروع کرد.
6. بازی فکری تانگو
یکی از بازی های سنتی زمان کودکی بازی فکری تانگو است که پیشینه آن به قرن ها پیش باز می گردد. تانگو نوعی پازل بسیار محبوب است که تقریبا قرن سوم قبل از میلاد در کشور چین و با نام تانگرام بر طبق یک افسانه چینی طراحی شد. براساس این افسانه یک روز کاسه ای از دست مردی در کارگاه چینی به زمین می افتد و به هفت قطعه تقسیم می شود.
زمانی که این مرد به جمع آوری تکه ها مشغول است متوجه این امر می شود که می تواند اشکال گوناگونی را با این هفت قطعه شکسته شده درست کند. بازی فکری تانگو در اوایل قرن نوزدهم به اروپا وارد شد و به علت مفهوم ساده اش مورد استقبال بسیاری قرار گرفت.
بازی فکری تانگو نوعی بازی خلاقانه است که از هفت تکه تشکیل شده است و بازیکنان باید این قطعات را حرکت دهند و همچنین بچرخانند تا تصاویری روی کارت های بازی خلق کنند.
7. بازی فکر بکر
بازی رومیزی فکر بکر نخستین بار در سال 1971 منتشر شد و از آن زمان تا به امروز بازیکنان بسیار زیادی را به چالش کشیده است. بازی فکر بکر توسط Mordecai Meirowitz طراحی شده است. فکر بکر مناسب کودکان بالای 8 سال و بزرگسالان است و مناسب دو بازیکن است و تقریبا 20 دقیقه زمان لازم دارد.
راه اندازی این بازی بسیار ساده است و فقط از یک تخته با سوراخ ها و همچنین میخ های رنگی تشکیل شده است. برای شروع کردن بازی، یکی از بازیکنان ک ساز و یکی دیگر کد شکن می شود. کد ساز، کدی را به وجود می آورد که از دنباله ای از چهار میخ رنگی تشکیل شده است که در پشت صفحه پنهان شده اند ولی کد شکن باید با قرار دادن میخ های خود سعی کند الگوی کد بازیکن خود را حوس بزند.
کلام آخر
در این مقاله از کارمادیو 7 بازی فکری نوستالژی را به شما معرفی کردیم امیدوارم با مطالعه این عنوان اوقات فراغت خوبی در کنار دوستان و خانواده داشته باشید و بتوانید نهایت لذت را از تعطیلات ببرید.