سبک زندگی

خواص و مضرات خوردن کاکائو ناشتا برای سلامتی

خوردن کاکائو در ناشتا بسیار مفید است و خواص فراوانی دارد ولی با این وجود مصرف کاکائو در وعده ناشتا عوارض احتمالی نیز به دنبال دارد. در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم تا خواص و مضرات خوردن کاکائو در ناشتا را برای شما بررسی کنیم بنابراین تا اتمام مقاله همراه ما باشید.

خواص خوردن کاکائو ناشتا

خواص خوردن کاکائو ناشتا

مصرف کاکائو ناشتا در انسان سبب ایجاد نشاط و شادی می شود. کاکائو باید به مقدار کم و متعادل استفاده شود. کاکائو دارای ویتامین های زیادی از جمله ویتامین B3، D1، B2 و ویتامین های گروه B است. در ادامه به بررسی خواص کاکائو در ناشتا می پردازیم.

۱- کاکائو خواص ضد سرطانی دارد

تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ را کاهش می دهند. براساس تحقیقات دیگری شکلات با کاهش التهاب در بدن افراد به پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی کمک می کند.

۲- تقویت سیستم ایمنی بدن

کاکائو با دارا بودن روی و ویتامین های مختلف به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و بدن هم برای مقابله با باکتری ها و ویروس ها به روی نیاز دارد. البته بسیاری از متخصصان تغذیه بر این عقیده هستند که کاکائو قادر است تولید گلبول‌های سفید خون را هم افزایش دهد.

۳- محافظت از سلامت پوست و مو

فلاونول یکی از بهترین مواد موجود در کاکائو است که سبب بهبود سلامت پوست می شود و از  پوست در مقابل نور مستقیم خورشید به خوبی محافظت می کند. پژوهش ها حاکی از آن است که فلاونول آسیب های ناشی از اشعه ماورای بنفش را کاهش می دهد.

کاکائو همچنین سبب افزایش جریان خون به پوست می شود و بهبود جریان خون به پوست سر بر سلامت موها تاثیر می گذارد و جلوی ریزش موها را می گیرد.

۴- کاهش وزن

کاکائو به دلیل خاصیت چربی سوزی که دارد به روش های مختلفی می تواند به کاهش وزن بدن کمک کند. با مصرف متعادل و به موقع کاکائو می توانید تا حدود زیادی وزن خود را پایین بیاورید. البته ناگفته نماند کاکائو به دلیل دارا بودن مقدار زیاد کالری، اگر بیش از حد متعادل مصرف شود فرد را با افزایش وزن و چاقی روبرو می کند.

۵- بهبود عملکرد مغز

یکی از مهم‌ترین خواص کاکائو بهبود عملکرد مغز است‌. چرا که کاکائو با دارا بودن فلاونول ها جریان خون به سمت مغز را افزایش می دهد. با مصرف مداوم و متعادل کاکائو می توان بیماری های ذهنی و شناختی مانند پارکینسون و آلزایمر را نیز درمان کرد.

۶- تنظیم فشار خون

فشار خون یکی از بدترین مشکلاتی است که در نهایت منجر به بیماری های قلبی و عروقی می شود. با مصرف کاکائو می توانید فشار خون بالای خود را کاهش دهید جریان خون در بدن تان نرمال شود و همین ویژگی از لخته شدن خون در بدن پیشگیری می کند. بنابراین مصرف کاکائو ۴ بار در هفته خطر بروز ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را تا حدود زیادی کاهش می دهد.

۷- بالا بردن کارایی فیزیکی

زمانی که قرار است کارهای انرژی بر و فیزیکی مثل دوچرخه سواری یا باشگاه را دنبال کنید با خوردن مقداری کاکائو در ناشتا می توانید تا میزان زیادی انرژی خود را بالا ببرید و همچنین روز خود را با حس شادی به دلیل سروتونین و کافئین موجود در کاکائو شروع کنید.

۸- مبارزه با بیماری دیابت

از دیگر خواص کاکائو در ناشتا می توان به مبارزه با دیابت اشاره کرد. کاکائو با کنترل قند خون و مقاومت به انسولین به بیماران دیابت نوع دو کمک می کنند. پژوهش ها نشان داده است افرادی که کاکائو ناشتا به صورت متعادل مصرف می کنند در مقایسه با افراد دیگر کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرند.

۹- جلوگیری از پرخوری و اشتهای کاذب

کاکائو می تواند میل به غذاهای چرب، شور و شیرین را کم کند و به شما احساس سیری بدهد. بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که مصرف کاکائو در ناشتا سبب کاهش وعده های اضافی در طول روز می شود. بنابراین با مصرف کاکائو در وعده ناشتا می توان بدون احساس گرسنگی، مصرف غذاها و خوراکی ها را کاهش داد.

۱۰- درمان سرفه های مزمن

در کاکائو ماده ای به نام تئوبرومین وجود دارد که سبب درمان سرفه های مزمن می شود. تئوبرومین بسیار بهتر از کدویین عمل می کند و می تواند برای بیماری های فصلی نظیر سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار موثر عمل کند.

مضرات خوردن کاکائو در ناشتا

مضرات خوردن کاکائو در ناشتا

هر ماده خوراکی علاوه مزایای فراوان، دارای معایبی هم است که کاکائو نیز از این قاعده مستثنی نیست. کاکائو با دارا بودن کافئین در صورتی که بی رویه مصرف شود، استرس زا است. کافئین ماده ای انرژی زا می باشد که فوایدی برای کارکرد مغز و سلامتی بدن دارد. زیاده روی در مصرف خوراکی های حاوی کافئین که یکی از آنها کاکائو است فرد را با مشکلات زیر روبرو می کند.

ا- منجر به استرس و اضطراب می شود

کافئین موجود در کاکائو می تواند سبب ترشح آدرنالین شود و بدن شخص را در وضعیت ستیز و گریز که یک واکنش فیزیولوژیک است قرار می دهد. این وضعیت سبب اضطراب شخص می شود و او را با نشانه هایی مانند نفس نفس زدن، بی قراری، استرس و عصبانیت مواجه می کند.

۲- بی خوابی

از بهترین ویژگی های کافئین موجود در کاکائو از بین بردن خستگی افراد است که سبب بیداری شخص می شود. ولی مشکل اصلی این موضوع این است که زیاده روی در کاکائو به دلیل مقادیر بالای کافئین بی خوابی های آسیب زننده در پی دارد و سلامت شخص را به خطر می اندازد زیرا اگر بدن به اندازه کافی استراحت نکند با بیماری های گوناگون و مشکلات زیادی روبه رو می شود و عملکرد آن دچار اختلال می شود.

۳- اعتیاد آور است

مصرف بیش از اندازه کافئین اعتیاد آور است و به یک عادت همیشگی منجر می شود. بسیاری از افراد که کافئین استفاده می کنند در صورت مصرف نکردن شکلات تلخ و قهوه بی حال می شوند و وابستگی جسمی یا روانی به این ماده پیدا می کند.

۴- افزایش فشار خون

کافئین به علت اینکه سیستم عصبی را تحریک می کند می تواند سبب افزایش فشار خون شود. فشار خون بالا هم در نهایت خطر بروز بیماری های قلبی و سکته را افزایش می دهد. لازم به ذکر است که اثر کافئین بر فشار خون موقتی است و با میانه روی در مصرف آن می توان از این دست مشکلات پیشگیری کرد.

۵- افزایش ضربان قلب

همانند فشارخون، کافئین بر روی افزایش ضربان قلب نیز تاثیر گذار است. همانطور که پیشتر هم ذکر کردیم کافئین ماده ای تحریک کننده است و تپش قلب را در پی دارد. بنابراین اگر بعد از مصرف بی رویه کاکائو متوجه تغییر در ریتم و ضربان قلب خود شدید مصرف آن را کم کنید.

۶- تاثیر بر دستگاه گوارش

همانگونه که می دانید قهوه چگونه بر دستگاه گوارش و روده‌ ها اثر مس گذارد. اگر حجم زیادی کاکائو در ناشتا وارد بدن شخص شود منجر به اسهال یا شل شدن مدفوع می شود و باعث بازگشت اسید به مری می شود.

جمع بندی

پژوهش های فراوانی نشان می دهند که مصرف کاکائو در وعده ناشتا خواص گوناگونی برای قلب، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن و …. دارد. ولی نکته بسیار مهم در مصرف آن، میانه روی است چرا که زیاده روی در مصرف کاکائو سلامتی شما را به خطر می اندازد مادر این مقاله خواص و مضرات خوردن کاکائو در ناشتا را برای شما بررسی کردیم. در پایان این مقاله از کارمادیو پیشنهاد می شود با مطالعه مقاله 11 خاصیت خوردن انار ناشتا برای سلامت آشنا شوید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا