آشپزی

طرز تهیه چلو گردن زعفرانی گوسفندی مجلسی با رب

چلو گردن یکی از لذیذ ترین غذا های ایرانی است که مورد علاقه اکثریت مردم با هر سن و سلیقه ای می باشد و یکی از مجلسی ترین غذای های ایرانی نیز محسوب می شود که شما می توانید آن را به عنوان غذای اصلی برای مجالس و مهمانی های خود تهیه و سرو کنید و به وسیله آن به میز سرو غذای خود جلوه و زیبایی ببخشید.

تهیه چلو گردن در منزل دارای دستور تهیه بسیار ساده و راحتی بوده و با توجه به آن که این غذای لذیذ تهیه آن در منزل برای شما بسیار مقرون به صرفه تر خواهد بود. امروز در کارمادیو طرز تهیه چلو گردن زعفرانی گوسفندی مجلسی و رستورانی با رب را به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید

مواد لازم برای تهیه چلو گردن مجلسی

گردن گوسفندی  1 عدد
پیاز  6 عدد بزرگ
سیر  1 بوته
چوب دارچین  2 عدد
رب گوجه فرنگی  1 ق غذا خوری
نمک و فلفل سیاه و زرددچوبه  به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
برنج  3 پیمانه
زعفران دم کرده  به مقدار لازم
روغن مایع  به مقدار لازم
سیب زمینی  متوسط 1 عدد

طرز تهیه چلو گردن زعفرانی گوسفندی مجلسی با رب

مرحله اول: آماده سازی اولیه گردن

آماده سازی اولیه گردن

ابتدا گردن گوسفندی را با آب سرد چندین مرحله بشویید و سپس آن را داخل ظرفی قرار دهید و به آن 8 ق غذا خوری زعفران دم کرده به همراه مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و دو طرف گردن را با زعفران دم کرده و فلفل مزه دار کنید و بعد روی ظرف را بپوشانید و آن را برای مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا گردن کاملاً مزه دار و آماده شود.

مرحله دوم: آماده سازی پیاز ها

آماده سازی پیاز ها

تمامی پیاز ها را با آب بشویید و سپس پوست آن ها را بگیرید و آن ها را به شکل خلالی شده و یکدست و ریز برش دهید و خرد کنید و سپس قابلمه ای را برداشته و داخل آن مقداری روغن مایع بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید تا روغن گرم و آماده شود و بعد پیاز های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و آن را مقداری تفت دهید تا تمامی پیاز ها کمی سبک و طلایی شوند و بعد به آن مقداری زردچوبه نیز اضافه کنید و آن را در حد 1 دقیقه ای با پیاز ها تفت دهید تا عطر زردچوبه بلند شود.

پیاز سرخ شده طلایی

مرحله سوم: پخت گردن

پخت گردن

برای پخت گردن ابتدا گردنی که مزه دار کرده اید را داخل قابلمه پیاز ها قرار دهید و دو طرف آن را با پیاز ها مقداری تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد و سپس سیر را نیز با آب بشویید و بعد سر و چمبه آن را ببرید و آن را به صورت کامل به همراه چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و بعد به آن 5 لیوان سر پر آب جوشیده شده را نیز به همراه 6 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده اضافه کنید و کمی مواد را داخل قابلمه با یکدیگر هم بزنید و سپس درب قابلمه را قرار دهید و شعله را ملایم کنید و دو ساعتی به گوشت زمان دهید تا مقداری پخته و آماده شود.

بعد از گذشت زمان مورد نظر داخل ماهیتابه ای جدا رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری روغن مایع بریزید و آن را تفت دهید تا هم خامی آن گرفته شود و هم رنگ آن داخل روغن مقداری باز شود و سپس آن را نیز بعد از گذشت 2 ساعت به همراه مقداری نمک به قابلمه و مواد اضافه کنید و کمی مجدد مواد را با یکدیگر هم بزنید و مخلوط کنید و بعد درب را به مدت 4 ساعت دیگر قرار دهید و زمان دهید تا در این مدت گوشت به آرامی و با شعله کم مجدد بپزد و بعد از گذشت 4 ساعت درب قابلمه را برداشته و به آن مدتی زمان دهید تا بدون درب قابلمه در این مدت کاملاً آماده شود و سس آن نیز در این مدت کاملاً غلیظ شود

پخت گردن.

مرحله چهارم: آماده سازی برنج و پخت نهایی چلو گردن

آماده سازی برنج و پخت نهایی چلو گردن

برای آماده سازی برنج نیز لازم است برنج را در حین پخت گوشت با آب سرد طی چندین مرحله بشویید و سپس آن را به همراه مقداری آب داخل ظرفی بریزید و به آن 2 ساعتی زمان دهید تا در این مدت خیس بخورد و آماده شود.

بعد از گذشت زمان مورد نظر قابلمه ای را برداشته و داخل آن 1 قاشق غذا خوری نمک به همراه مقداری آب بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید و زمان دهید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد از جوشیدن آب، برنج خیس خورده شده را داخل قابلمه بریزید و به آن تقریباً 20 دقیقه ای زمان دهید تا در این مدت برنج مقداری پخته و نیمه آماده شود و بعد آن را آبکش کنید و کمی آن را با آب سرد بشویید.

بعد از آبکش کردن برنج سیب زمینی را با آب بشویید و پوست آن را بگیرید و سپس آن را به شکل حلقه شده برش دهید و بعد کف قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید و بعد از گرم شدن روغن سیب زمینی ها را کف قابلمه بچینید و روی سیب زمینی ها را با برنج آبکش شده پر کنید و روی درب قابلمه دمکنی بکشید و آن را روی قابلمه قرار دهید و ابتدا شعله را زیاد کنید و 8 دقیقه ای به آن زمان دهید تا در این مدت روی شعله نسبتاً زیاد بخار برنج بلند شود و بعد از بلند شدن بخار برنج شعله را کم کنید و زمان دهید تا برنج به مدت تقریباً 1 ساعتی کاملاً پخته و آماده شود.

مرحله پنجم: سرو غذا

آماده سازی برنج و پخت نهایی چلو گردن

بعد از گذشت زمان مورد نظر برنج را داخل ظرف مورد نظر خود بکشید و کنار آن گوشت گردن را نیز قرار دهید و بعد از آن هم چلو گردن زعفرانی خوشمزه شما آماده سرو است میل کنید و از خوردن آن نیز لذت ببرید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه چلو گردن مجلسی گوسفندی و رستورانی

  1. برای تهیه این غذای خوشمزه زعفران دم کرده را تا حد ممکن دست و دلبازانه اضافه کنید زیرا زعفران طعم و عطر این غذای بسیار لذیذ را بسیار بهتر و خوشمزه تر خواهد کرد.
  2. بهتر است برنجی که برای سرو در کنار گردن استفاده می کنید از نوع ایرانی باشد که طعم و مزه غذای شما را بسیار بهتر و لذیذ تر خواهد کرد.
  3. برای تهیه این غذا تا حد ممکن از پیاز داغ زیادی استفاده کنید تا غذای شما طعم و مزه خوشمزه تری داشته باشد.
  4. زمانی که برای پخت برنج گفته شد تقریبی بوده و ممکن است متناسب با برنجی که استفاده می کنید تغییر کند.
  5. اضافه کردن رب به این غذا سلیقه ای بوده و در صورت دلخواه می توانید آن را حذف کنید.

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا