آشپزی

8 خواص شگفت انگیز درمانی سرکه خرما + طرز تهیه

سرکه ها انواع مختلفی دارند که از معروفترین آنها می توان سرکه بالزامیک، سرکه انگور و سرکه سیب را نام برد. ولی بعضی دیگر از سرکه ها وجود دارد که به دلیل کارایی و طعم فوق‌العاده استفاده متفاوتی دارند مثل سرکه خرما که به خاطر خواص درمانی آن به یک چاشنی پرطرفدار تبدیل شده است.

حتما با خود می گویید سرکه خرما، یک سرکه جدید است اما قدمت مصرف آن به پنج هزار سال قبل برمی گردد و از می توانید در تهیه غذاهای گوناگون مخصوصا تهیه انواع سس استفاده کنید. در این مقاله از کارمادیو قصد داریم شما را با خواص درمانی سرکه خرما، روش های گنجاندن آن در رژیم غذایی، عوارض مصرف و طرز تهیه سرکه خرما آشنا کنیم بنابراین تا پایان مقاله همراه ما باشید.

مهم‌ترین فواید سرکه خرما برای سلامتی

یکی از مواد غذایی خوشمزه و پرخاصیت خرما است که به خاطر ارزش غذایی زیاد آن فواید بسیاری برای بدن دارد. وقتی سرکه خرما را آماده می کنیم مقادیر زیادی از خواص خرما را به این چاشنی منتقل می کنیم که میتوانیم با مصرف روزانه این سرکه از خواص آن بهره‌مند شویم.

این سرکه مملو از ویتامین‌های گروه ب مثل B1، B2 وB3 است که هر کدام از این ویتامین ها برای بهبود عملکرد اعضای بدن ضروری هستند. از دیگر مواد معدنی موجود در سرکه خرما منیزیم، پتاسیم، آهن و کلسیم است. سرکه نیمه شیرین مزایای سلامتی بسیاری برای بدن دارد.

1. تقویت سیستم ایمنی بدن

برای داشتن بدنی قوی و سالم علاوه بر اینکه ورزش می کنید لازم است که به تغذیه خود اهمیت دهید.  یکی از راهکارهای رژیم غذایی سالم جایگزین کردن مواد گیاهی که مملو از مواد مغذی گوناگون است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.

سرکه خرما یکی از این مواد گیاهی است که با تقویت سیستم ایمنی از بروز بیماری ها در بدن جلوگیری می کند. استفاده مداوم از سرکه خرما موجب پاکسازی بدن می شود.

یکی از بیماری‌هایی که بخاطر ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن رخ می دهد سرماخوردگی است. استفاده از سرکه خرما می تواند گلو درد ناشی از سرماخوردگی را بهبود بخشد. سرکه خرما همچنین می تواند سرفه های مداوم را به طور موقری برطرف کند.

2. بهبود دستگاه گوارش

سرکه خرما از بروز سرطان دستگاه گوارش جلوگیری می کند اما این به تنهایی فایده سرکه خرما برای دستگاه گوارش نیست. سرکه خرما یکی از بهترین مواد غذایی برای رفع یبوست است و همچنین به التهاب معده‌ هم کمک می کند‌.

3. بهبود سریعتر سوختگی

اگر به دلایلی دچار سوختگی و یا التهابات ناشی از سوختگی شدید برای بهبود یافتن این مشکل می توانید از سرکه خرما کمک بگیرید. مواد مغذی و ویتامین های موجود در سرکه خرما می توانند سوختگی ها و همچنین التهابات ناشی از سوختگی تسکین دهند و البته می توانند به عنوان یک ماده ضد عفونی مانع عفونت‌ های ناشی از سوختگی شوند.

4. کاهش وزن

اگر به دنبال راهی برای تناسب اندام و کاهش وزن هستید از خواص سرکه به منظور کاهش چربی های بدن خود غافل نشوید. مصرف سرکه خرما باعث کاهش اشتهای کاذب و در نتیجه مانع از بروز احساس گرسنگی در شما می شود.

سرکه خرما را به منظور عدم جذب نشاسته قبل از غذا استفاده کنید.

5. رفع خستگی و سردرد

برخی از اسیدها در بدن افراد موجب بروز خستگی می شوند. اسید پیروویک و اسید لاکتیک از این اسیدها به حساب می آیند که گاهی اوقات قابل سوزاندن هستند.  مصرف سرکه خرما می تواند باعث از بین بردن این اسیدها و رفع خستگی شود. برای رفع سردرد خودتان می توانید از سرکه خرما استفاده کنید چرا که پتاسیم موجود در این سرکه تا حدودی سردرد را تسکین می دهد.

6. کمک به بهبود اختلالات قاعدگی

قاعدگی هورمون های زنانه بدن زنان را به هم می ریزد و عوارض ناخوشایندی برای زنان به همراه دارد. اگر در این زمان سرکه خرما مصرف کنید این سرکه باعث تنظیم شدن میزان لخته خون خواهید شد و همین امر موجب میشود که در دوران قاعدگی کمتر دچار خونریزی شوید و درد کمتری احساس کنید.

از طرف دیگر با مصرف این سرکه مقادیر زیادی کلسیم و پتاسیم به بدن وارد می کنید که این مواد مغذی موجب کاهش گرفتگی عضلات رحم می شوند‌. همچنین آهن موجود در سرکه خرما برای خون از دست رفته ناشی از قاعدگی مفید است.

7. پیشگیری از بروز سرطان

این نوع سرکه مملو از انواع آنتی اکسیدان می باشد که آنتی اکسیدان ها از انواع سرطان ها پیشگیری می کنند. استفاده مداوم سرکه خرما باعث می‌شود از فواید آنتی اکسیدان ها به طور مدام بهره مند شوید.

8. تقویت عملکرد قلب

از مهم ‌ترین خواص درمانی سرکه خرما می توان به بهبود عملکرد قلب و تقویت به خاطر وجود آنتی اکسیدان های موجود در آن اشاره کرد که با کلسترول های بد خون مبارزه می کنند و باعث سلامت این عضو حیاتی در بدن افراد می شود.

عوارض و موارد منع مصرف سرکه خرما

عوارض و موارد منع مصرف سرکه خرما

تا اینجا شنا را با فواید و خواص درمانی سرکه خرما آشنا کردیم. گرچه در برخی موارد دیده شده که برای بهره مندی بهتر از خواص درمانی سرکه خرما آن را به صورت مداوم استفاده کنید ولی مصرف بیش از حد این ماده غذایی عوارض متعددی به دنبال دارد.

به عنوان مثال اگر از این سرکه به شکلی نادرست استفاده کنید ممکن است مینای دندان شما آسیب ببیند و یا اینکه دچار آسیب در ناحیه دهان و مری خود شوید.

مصرف بیش از حد هر نوع سرکه برای افراد سرد مزاج منجر به اختلال حافظه، بروز سرفه های مزمن و بی حسی در بعضی اندام های بدن می شود. زیاده روی در مصرف هر نوع سرکه از جمله سرکه خرما عوارضی مثل اختلال نعوذ، ضعف بينايي و نحیف شدن بدن را در پی خواهد داشت.

به زنانی که مزاج سرد دارند توصیه می کنیم در دوران قاعدگی از سرکه خرما استفاده نکنید چرا که اسپاسم عضلات رحم و همچنین دردهای قاعدگی این افراد با این کار بیشتر می شود. البته مصرف سرکه خرما در دوران بارداری نه تنها منع نیست بلکه خواص زیادی هم برای آنها دارد. ولی بهتر است در مصرف این ماده غذایی احتیاط به خرج دهید.

بهترین روش استفاده از سرکه خرما در رژیم غذایی

برای استفاده از این نوع سرکه در رژیم غذایی شما روش های گوناگونی وجود دارد. به عنوان مثال در تهیه بعضی سالادها، همچنین آماده کردن بعضی ترشیجات که رنگ آن ها برایتان اهمیتی ندارد، می توانید از این سرکه استفاده کنید.

از دیگر روش های مصرف سرکه خرما در رژیم غذایی خود استفاده از آن بعنوان یک نوشیدنی است. برای تهیه این نوشیدنی مفید یک الی دو قاشق از سرکه خرما را با یک لیوان آب مخلوط کنید و اول صبح یا آخر شب نوش جان کنید. اگر از این نوشیدنی به منظور کاهش وزن استفاده نمی کنید و فقط قصد دارید از خواص درمانی این سرکه بهره ببرید برای شیرین کردن این نوشیدنی کمی عسل به آن اضافه کنید.

طرز تهیه سرکه خرما در خانه

طرز تهیه سرکه خرما در خانه

به روش های زیر می توان سرکه خرما درست کرد:

روش اول تهیه سرکه خرما

اولین گام برای تهیه سرکه خرما استفاده از خمیرمایه است‌. ابتدا مواد اولیه را به میزان لازم تهیه کنید سپس با استفاده از توضیحاتی که ما برای شما ارائه می دهیم این سرکه را آماده کنید.

مواد لازم

  • 2 کیلو خرما
  • 2 لیتر سرکه
  • 4 لیتر آب جوشیده
  • 1 قاشق سوپ‌خوری نمک
  • 1 قاشق مرباخوری خمیرمایه

دستور آماده سازی

1- ابتدا پوست خرما و هسته آن را جدا کنید سپس گوشت خرما را چرخ کنید

2- یک ظرف فلزی نسبتا بزرگ آماده کنید و خرماهای چرخ شده را درون آن بریزید و بقيه مواد را هم به آن اضافه کنید.

3- در ظرف را به صورتی ببندید که محکم و کیپ شود‌ و اجازه دهید این مخلوط حدودا بین یک ماه تا پنجاه روز در یک فضای تاریک و گرم قرار بگیرد تا سرکه خرما شما آماده شود.

4- در این مدت هفته ای یک بار در ظرف را باز کنید و محتویات درون آن را هم بزنید.

5- قبل از استفاده سرکه خرما حتما آن را از صافی رد کنید.

روش دوم تهیه سرکه خرما

در این روش به خمیرمایه نیاز ندارید. چنانچه به خمیرمایه حساسیت دارید می توانید آن را در تهیه سرکه خرما حذف کنید ولی یک تفاوت بین این دو روش وجود دارد که زمان رسیدن سرکه است.

بر همین اساس در صورت استفاده نکردن خمیر مایه در تهیه این سرکه مدت زمان آماده سازی آن افزایش پیدا می‌کند. چنانچه به دلیل عدم استفاده از خمیرمایه خرماها بیش از اندازه شیرین بودند میزان آب آن‌ ها را افزایش دهید. در زیر مواد و مراحل آماده سازی این سرکه را برای شما عزیزان شرح می دهیم.

مواد لازم

  • 2 کیلو خرما
  • مقدار کمی سرکه
  • 1 قاشق سوپ‌خوری نمک
  • 2 الی 3 برابر وزن خرما آب

دستور آماده سازی

1- در این روش به جای استفاده از ظرف فلزی به یک بشکه احتیاج دارید.

2- خرما را به خوب بشویید و به ظرف مورد نظر منتقل کنید.

3- آب را با توجه به مقدار خرما به بشکه اضافه کنید.

4- دقت کنید که بشکه را نباید خیلی پر کنید چرا که در اثر تخمیر سرکه احتمال دارد از لبه بشکه سرریز کند.

5- دو هفته ای یکبار در بشکه را باز کنید محتویات درون آن را زیر و رو کنید. زمان آماده شدن سرکه با این روش بین 50 الی 70 روز است.

6- در آخر برای استفاده از این سرکه حتما آن را از صافی رد کنید.

سخن پایانی

همان گونه که در این مقاله از کارمادیو بیان کردیم سرکه خرما خواص درمانی بسیاری دارد، شما می توانید  با قرار دادن این سرکه در رژیم غذایی خود از فواید آن بهره‌مند شوید. هرچند که عوارض سرکه خرما در صورت مصرف نادرست آن بسیار زیاد است. همچنین برای تهیه این سرکه دو روش را در این مطلب برای شما آموزش دادیم.

در پایان می توانید به مقاله طرز تهيه سرکه انگور سفید درجه یک به روش خانگی و سنتی سر بزنید تا با خواندن آن به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا