کافئین در دوران بارداری میتواند باعث کوتاه شدن قد فرزندان شود
مطالعه انجام شده توسط محققان نشان میدهد مادرانی که در سه ماهه اول بارداری، کافئین بیشتری در بدن خود دارند، بیشتر از سایرین فرزندان کوتاهقدتر به دنیا آوردهاند.
در ادامه این تحقیقات ممکن است محققان توصیههای استانداردی را به افراد باردار در مورد نوشیدن قهوه ارائه بدهند. این مطالعه ارتباط بین افزایش خطر ابتلا به چاقی و مصرف کافئین در دوران بارداری را مورد بررسی قرار نداده است. در مطالعه انجام شده، محققان گروه مورد مطالعه را طی مدت 8 سال مورد ارزیابی قرار دادند. محققان در دوران بارداری، سطح کافئین و پاراکسانتین (یکی از محصولات جانبی کافئین) مادران باردار را از طریق خون آنها اندازهگیری کردند. سپس کودکان متولد شده را طی مدت 8 سال مورد مشاهده قرار دادند.
خوردن قهوه توسط زنان باردار باعث کوتاهقدی فرزند میشود
نتایج اولیه این مطالعه نشان میدهد مادرانی که خصوصا در سه ماهه اول بارداری کافئین بیشتری در بدن خود داشتند، به صورت متوسط بیشتر از بقیه مادران کودکانی با قد کوتاه به دنیا آوردهاند. محققان دو مطالعه جداگانه در این زمینه انجام دادهاند و در هر دو مجموعه داده، کودکان متولد شده از مادرانی که کمترین میزان مصرف کافئین را داشتند، به طور متوسط کمی بلندتر از کودکان متولد شده از مادرانی بودند که بیشترین کافئین را در بدن خود داشتند.
این تفاوت قد، در سن 4 سالگی خود را نشان داد و تا سن 8 سالگی بیشتر نمود پیدا کرد. تا جایی که دادهها نشان میدهد این کودکان به صورت متوسط در سن 8 سالگی حدود 1.5 تا 2.2 سانتیمتر کوتاهتر از بقیه بودند. نکته مهم این است که این رابطه بین کافئین و قد حتی در مجموعه دادههایی دیده میشود که در آن میانگین مصرف کافئین افراد، کمتر از 50 میلیگرم در روز تخمین زده میشود که کمتر از حد مجاز 200 میلی گرم کافئین توصیه شده برای افراد باردار توسط سازمانهایی مانند کالج آمریکا و متخصصان زنان و زایمان است.
نتایج این مطالعه در JAMA Network Open منتشر شده است.