سلامت

علائم کم خونی در بانوان و معرفی انواع کم خونی

کم خونی در بانوان و زنان بیشتر از آقایان دیده می‌ شود و یکی از دلایل اصلی آن عادت ماهیانه است بنابراین خانم‌ ها باید برای بهبود این وضعیت باید برنامه غذایی خاصی داشته باشند و علائم آن را شناخته و برای رفع این مسئله تلاش کنند حال در این مقاله از کارمادیو قصد داریم در ارتباط با این مسئله توضیحات لازم را برای شما ذکر کنیم.

کم خونی در کدام دسته از خانم‌ ها بیشتر دیده می‌ شوند؟

به طور معمول علائم کم خونی در زنانی با موارد زیر بیشتر دیده می‌ شود.

۱) زنان مبتلا به ایدز

یکی از دلایل کم خونی در خانم‌ ها بیماری ایدز است زیرا در این بیماری دستگاه ایمنی بدن به گولبول‌ های خونی حمله کرده و در نتیجه برای بسیاری از این بیماران کم خونی رخ می‌ دهد.

۲) زنان باردار

فقر آهن و کم خونی در زنان باردار نیز نسبت به زنان عادی بیشتر دیده می‌ شود به طوری که از هر شش زن باردار یک  نفر دچار کم خونی است.

۳) زنان دارای قاعدگی‌ های سنگین و طولانی مدت

حدود ۵ درصد از خانم‌ ها قاعدگی‌ های سنگین را تجربه می‌ کنند و به این دلیل به کم خونی مبتلا می‌ شوند و به طور کلی خونریزی سنگین منظور قاعدگی است که در آن خونریزی طولانی‌ تر از یک هفته شده و خستگی و تنگی نفس از علائم آن هستند.

 

علل خونریزی شدید یا پریودهای سنگین در بانوان

علل خونریزی شدید یا پریودهای سنگین در بانوان

خونریزی شدید یا پریودی شدید به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر رخ می‌دهد:

عدم تعادل هورمون‌ ها

هنگامی که در هورمون‌ های استروژن و پروژسترون اختلال ایجاد می‌شود بافت آندومتر دیواره رحم بیشتر رشد کرده و در نهایت خونریزی شدیدتری اتفاق خواهد افتاد. قابل ذکر است که عدم تعادل هورمون‌ ها به دلایل مختلفی مانند چاقی مقاومت به انسولین و مشکلات تیروئیدی است.

 وجود فیبروم‌ ها و پولیپ در رحم و یا اطراف آن و یا در تخمدان‌ ها

از دیگر دلایل خونریزی شدید یا همان پریودهای سنگین سیبروم‌ های رحمی هستند و نیز کلیپ‌ های رحمی باعث خونریزی شدید و طولانی مدت می‌ شوند.

عوارض بارداری

از دیگر دلایل پریودهای سنگین عوارض بارداری به خصوص بارداری‌های غیر طبیعی و نیز مشکلاتی مانند سقط جنین می‌ باشد.

اختلال در عملکرد تخمدان‌ ها

اگر تخمک گذاری با اختلال زمانی همراه باشد نیز ممکن است خونریزی‌های شدید اتفاق بیفتد زیرا به دلیل طبیعی نبودن میزان تولید پروژسترون تعادل هورمون‌ ها به هم ریخته و تخمک گذاری دچار اختلال می‌ شود.

علائم  کم خونی در بانوان

علائم کم خونی در بانوان شامل موارد زیر است:

  • خستگی و سرگیجه و سردرد
  • دمای پایین بدن و رنگ پریدگی یا زردی پوست
  • ضربان سریع یا نامنظم قلب و شکنندگی ناخن‌ ها
  • تنگی نفس یا درد قفسه سینه
  • تمایل به خوردن خوراکی‌ هایی مانند نوشیدنی‌ های سرد و یخ

 

انواع کم خونی در خانم‌ ها

انواع کم خونی در خانم‌ ها

کم خونی در خانم‌ ها در انواع مختلف از شدید تا خفیف شامل موارد زیر است:

کم خونی داسی شکل

کم خونی داسی شکل که معمولاً ارثی می‌ باشد در آن هموگلوبین خون کم بوده و شکل گلبول های قرمز خون غیر طبیعی و به شکل هلال یا همان داس است که نتیجه آن مرگ زود هنگام این گلبول‌ ها کوتاه‌تر از موعود و در نتیجه کم خونی می‌ باشد.

کم خونی مرتبط با بیماری‌های مغز استخوان

از دیگر انواع کم خونی در خانم‌ ها وجود بیماری‌ های مرتبط با مغز استخوان مانند سرطان خون و یا میبلوفریبوز است.

کم خونی آپلاستیک

این نوع کم خونی که بسیار نادر بوده و در عین حال تهدید کننده است به خاطر داروها بیماری‌ های خود ایمنی در معرض قرار گرفتن مواد شیمیایی سهمی و برخی از عفونت‌ ها است.

کم خونی ناشی از فقر آهن

این نوع کم خونی شایع‌ ترین علل کم خونی در خانم‌ ها می‌ باشد وقتی ایجاد می‌ شود که مغز استخوان جهت ساخت هموگلوبین آهن کافی کسب نمی کند.

کم خونی ناشی از کمبود ویتامین

بدن برای تولید گلبول‌های قرمز سالم به غیر از آهن به ویتامین B12 نیازمند است و بنابراین اگر رژیم غذایی ما فاقد این نوع ویتامین باشد کم خونی در ما ایجاد می‌ شود.

کم خونی همولیتیک

این نوع از کم خونی وقتی ایجاد می‌ شود که گلبول‌ های قرمز سریع‌ تر از مغز استخوان جایگزین شده و برخی بیماری‌ های خونی تخریب گلبول‌ های قرمز را افزایش می‌ دهد و در نتیجه کم خونی در خانم ایجاد می‌ شود.

 

جمع‌بندی

در این مقاله ابتدا علائم کم خون در خانم‌ ها را ذکر کردیم و نیز علائم کم خونی در بانوان و انواع کم خونی در خانم‌ ها را ذکر کردیم حال در پایان به شما توصیه می‌ کنیم که مقاله درباره تنبلی تخمدان و بهترین رژیم غذایی برای درمان تنبلی تخمدان را مطالعه کنید.

1/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا