آشپزی

طرز تهیه انار پلو قزوینی و شیرازی با مرغ مخصوص شب یلدا

یکی از غذاهای لذیذ و اصیل ایرانی که معمولا در شب یلدا سرو می شود انار پلو شیرازی است. اگر شما هم طرفدار طعم های ترش و جدید هستید حتما این غذا را تهیه کنید و آن را امتحان کنید.

در این مقاله از کارمادیو طرز تهیه انار پلو شیرازی با مرغ را به شما آموزش می دهیم و سپس دستور پخت انار پلو قزوینی را هم با شما عزیزان مرور می کنیم بنابراین تا اتمام مقاله همراه ما باشید.

طرز تهیه انار پلو شیرازی با مرغ

طرز تهیه انار پلو شیرازی با مرغ

در این قسمت از مقاله طرز تهيه انار پلو شیرازی با گوشت مرغ را برای شما ارائه می دهیم.

مواد لازم انار پلو شیرازی با مرغ

  • برنج: 4 پیمانه
  • سینه مرغ: 3 عدد
  • دانه انار: 2 پیمانه
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • چوب دارچین: 1 عدد
  • خلال پسته: نیم پیمانه
  • گشنیز خرد شده: یک و نیم پیمانه
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق سوپ‌خوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه انار پلو شیرازی با مرغ

1- داخل قابلمه ای مقداری آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید.

2- یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به چهار قسمت برش بزنید و به آب در حال جوش اضافه کنید.

3- در این مرحله سینه مرغ و چوب دارچین را به آن اضافه کنید.

4- زمانی که سینه مرغ کاملا پخته شد آن را از داخل آب خارج کنید و وقتی سرد شد آن را ریش ریش کنید.

5- پیاز دومی را هم پوست بگیرید و نگینی خرد کنید سپس درون تابه ای مقداری روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه ۱کنید.

6- زمانی که پیازها طلایی رنگ شوند سینه مرغ ریش ریش شده، گشنیز خرد شده، خلال پسته و همچنین دانه های انار را به آن اضافه کنید.

7- در یک قابلمه مقداری آب بریزید و نمک به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید.

8- زمانی که آب به جوش آمد برنج را که از قبل خیس کرده بودید به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج ها مغز پخت شوند و سپس آبکش کنید.

9- کف یک قابلمه مقداری کره یا روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود در صورت تمایل سیب زمینی یا نان را به عنوان ته دیگ کف قابلمه بگذارید.

10- در این مرحله یک لایه برنج و سپس یک لایه از مایه انار بریزید و به همین صورت ادامه دهید تا مواد تمام شوند.

11- در قابلمه را بگذارید تا پلوی شما کاملا دم بکشد حدود 45 تا 60 دقیقه زمان لازم است.

12- کمی از پلو را زعفرانی کنید و سپس غذا را در یک ظرف مخصوص سرو بکشید و با دانه های انار، پلو زعفرانی و خلال پسته تزئین کنید.

نکات تکمیلی انار پلو شیرازی با مرغ

می توانید مرغ را به جای اینکه ریش ریش کنید تکه تکه کنید و با زعفران تفت دهید و وسط پلو بگذارید‌. همچنین در صورت تمایل می توانید مرغ را به صورت درسته سرخ کنید و کنار انار پلو سرو نمایید‌. اگر گیاه خوار هستید انار پلو را به صورت ساده و بدون استفاده از مرغ یا گوشت بپزید.

طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت قرمز و چرخ کرده

طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت قرمز و چرخ کرده

بعد از آموزش طرز تهيه انار پلو شیرازی با گوشت مرغ نوبت به آموزش تهیه انار پلو شیرازی با گوشت قرمز می رسد. برای پخت آن گوشت را آب‌پز کنید و ریش ریش کنید و مثل طرز تهيه بالا، با مواد میانی انار پلو شیرازی مخلوط کنید. همچنین می توانید از گوشت چرخ کرده گوساله یا گوسفندی استفاده کنید، اگر قصد دارید با گوشت چرخ کرده این پلو را آماده کنید مراحل پایین را دنبال کنید.

1- یک عدد پیاز رنده بزنید و آب آن را بگیرید و 300 گرم گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و یک قاشق غذاخوری آرد نخود چی همه را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید.

2- هنگامی که مخلوط گوشت و پیاز چسبناک شد یک سلفون روی آن بکشید و به مدت دو ساعت در یخچال نگهداری کنید تا استراحت کند.

3- بعد از دوساعت ترکیب گوشت و پیاز را بیرون بیاورید و به اندازه گردو از گوشت قلقلی بردارید و درون روغن داغ سرخ کنید.

4- در آخر هنگام سرو انار پلو شیرازی، گوشت های قلقلی سرخ شده را در کنار انار پلو سرو کنید.

انار پلو قزوینی و بدون گوشت

انار پلو قزوینی و بدون گوشت

معروفترین انار پلو متعلق به شیرازی های است. ولی علاوه بر انار پلو شیرازی، انار پلو قزوینی دستور پخت متفاوتی دارد که در تهیه آن خبری از گوشت نیست و تخم گشنیز و کشمش را در آن به کار می برند‌.

مواد لازم انار پلو قزوینی

  • برنج: 2 پیمانه
  • کشمش پلویی: نصف پیمانه
  • خلال پسته: یک سوم پیمانه
  • انار دانه شده: یک و نیم پیمانه
  • گشنیز خرد شده: 1 پیمانه
  • پودر تخم گشنیز: 1 قاشق مرباخوری
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه انار پلو قزوینی

1- برنج خیس کرده را درون آب در حال جوش که مقداری نمک را به آن اضافه کرده‌اید بریزید و اجازه دهید تا مغز پخت شود و سپس آبکش نمایید.

2- در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود مواد را مرحله به مرحله به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شوند و بعد از پخت زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.

3- حال یک لایه برنج و سپس یک لایه از مایه انار را بریزید و همینطور تکرار کنید تا مواد تمام شوند.

4- روی برنج کمی زعفران دم کرده بریزید و 45 الی 60 دقیقه زمان دهید تا دم بکشد.

5- در نهایت هنگام سرو، با دانه های انار، خلال پسته و پلو زعفرانی آن را تزئین کنید.

سخن پایانی

در این مقاله از کارمادیو طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت مرغ و طرز تهيه انار پلو شیرازی با گوشت قرمز را برای شما ارائه دادیم. سپس دستور انار پلو قزوینی را به طور مختصر با هم مرور کردیم امیدواریم هر کدام از این پلوها را که دوست دارید در دورهمی های شب یلدا آماده کنید و از سرو آن لذت ببرید.

حال می توانید به یکی دیگر از مقالات سایت کارمادیو در ارتباط با آشپزی یعنی طرز تهیه آبگوشت مجلسی، خوشمزه و رستورانی برای 4 نفر سر بزنید‌.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهین
2 ماه قبل

زرشک پلو شنیده بودم ولی انار پلو رو دیگه نه
توی انار پلو قزوینی و بدون گوشت باید انار رو بپزیم یا چی ؟ چطوری مایع انار درست کنیم؟

دکمه بازگشت به بالا