آشپزی

طرز تهیه فرنی برای نوزاد شش ماهه به بالا / خوشمزه و مقوی

وقتی از طرز تهیه انواع فرنی صحبت می کنیم به یاد روزهای کودکی مان می افتیم که دسرها ساده و در عین حال خوشمزه بودند. ولی زمانی که مادر شدیم که تهیه فرنی برای نوزادان چقدر لذت بخش است. روال تهیه هر کدام از فرنی ها متفاوت است.

بعضی مادران آرد برنج به همراه شیر استفاده می کنند بعضی دیگر هم آرد برنج را با شیر خودشان مخلوط می کنند. در این مقاله از کارمادیو طرز تهیه انواع فرنی برای نوزاد و کودک را به شما آموزش می دهیم. بنابراین تا پایان مقاله همراه ما باشید.

طرز تهیه انواع فرنی برای نوزاد و کودک 6 الی 12 ماه

فرنی بافتی خامه ای و لطیف دارد و طعمی نسبتا شیرین با مزه گل رز دارد. برای تهیه فرنی فقط به چند ماده نیاز دارید. در واقع زمانی که نشاسته را در مایع می جوشانید غلیظ می شود اما روند پخت باید آهسته و روی حرارت ملایم باشد. حرارت زیاد باعث ته نشین شدن فرنی می شود.

باید به آرد برنج زمان دهید تا به آرامی در شیر نرم شود و با حرارت آرام بپزد به گونه‌ای که بافت آن یکدست و غليظ شود.

پخت فرنی به توجه شما و هم زدن پیاپی نیاز دارد. برای جلوگیری از چسبیدن و سوختن فرنی از قابلمه نچسب استفاده کنید. همچنین از یک همزن که روکش سیلیکونی دارد استفاده کنید تا از ایجاد توده در فرنی هنگام غلیظ شدن جلوگیری کنید.

به آرامی و به طور کامل گوشه ها، کناره ها و ته قابلمه را هم بزنید تا مواد فرنی به هم نچسبند.

توصیه ما به شما مادران عزیز برای تهیه این فرنی ابتدا شیر را اندازه بگیرید سپس در فواصل زمانی و دمای پیشنهادی بقیه مواد را هم اضافه کنید پس از اضافه کردن آخرین فنجان شیر اجازه دهید فرنی غلیظ شود و حفره های روی فرنی درست شوند. پس از چند دقیقه آرام و مداوم فرنی را هم بزنید تا آماده شود.

طرز تهیه فرنی با آرد برنج و شیر تازه

  • مدت آماده سازی: 5 دقیقه
  • مدت زمان پخت: 5 دقیقه
  • کل زمان جهت آماده سازی: 20 دقیقه

مواد تشکیل دهنده

  • دو سوم فنجان آرد برنج
  • دو سوم فنجان آب سرد
  • هفت فنجان شیر تازه
  • یک فنجان شکر
  • سه قاشق سوپ‌خوری گلاب
  • دو قاشق سوپ‌خوری پسته پودر شده

دستور تهیه فرنی برای نوزاد

1- در مرحله اول هفت فنجان شیر تازه را اندازه بگیرید.

2- دو فنجان شیر را در یک قابلمه نچسب کوچک بریزید و روی حرارت ملایم بجوشانید. برای اینکه شیر نسوزد و به قابلمه نچسبد از یک همزن سیلیکونی کمک بگیرید و آن را هم بزنید.

3- در یک کاسه آرد برنج را با دو سوم فنجان آب سرد ترکیب کنید تا بدون گلوله و یکدست شود.

4- شعله را کم کنید و مخلوط آب سرد و آرد برنج را به شیر داغ اضافه کنید و با حرکات مداوم و شدید هم بزنید تا فرنی غلیظ شود و به مدت پنج دقیقه شروع به ترکیدن کند و حدود سه دقیقه با لیسک آن را هم بزنید.

5- در این مرحله یک فنجان شیر سرد را اضافه کنید و با شعله ملایم هم بزنید تا غلیظ شود و محفظه هوا روی فرنی ترکیده شود. این روند را تا هفت دقیقه ادامه دهید.

6- در این مرحله چهارمین فنجان شیر را هم به فرنی اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود ولی حباب نزند. شکر و گلاب را هم اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا غلیظ شود و چند محفظه هوا روی فرنی ترکیده شود.

7- حرارت را کمی زیاد کنید و 3 فنجان شیر سرد را یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود به هم زدن ادامه دهید طوری که فرنی به قابلمه نچسبد هر فنجان شیر سرد 7 الی 10 دقیقه زمان می برد تا غلیظ شود.

۸- بعد از اضافه کردن آخرین فنجان شیر و غلیظ شدن و ترکیدن هوا روی سطح به صورت مداوم و آرام مایع را هم بزنید‌ و سه الی پنج دقیقه دیگر مواد را بجوشانی.

9- فرنی شما قوام لطیفی خواهد داشت و با سرد شدن غلیظ‌تر می شود.

10- بلافاصله فرنی را به 7 کاسه مخصوص سرو منتقل کنید و آن را با پسته خرد کرده تزئین کنید و 3 ساعت زمان دهید درون یخچال بماند تا قبل از سرو به خوبی ببندد. بهتر است روی کاسه ها را با نایلون بپوشانید. فرنی را می توانید به مدت سه روز درون یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه فرنی آرد برنج با شیر مادر

طرز تهیه فرنی آرد برنج با شیر مادر

طرز تهیه فرنی آرد برنج با شیر مادر همانند تهیه فرنی با شیر تازه است که در مورد قبل شرح دادیم اما یک تفاوت وجود دارد و آن این است که شیر مادر را نمی توانید به طور دقیق محاسبه کنید. به عنوان مثال اگر شیر مادر دو فنجان بود بقیه مواد فرنی را هم به همین مقدار کم کنید.

طرز تهیه فرنی برای نوزاد با آرد برنج و شیر خشک

  • مدت آماده سازی: 5 دقیقه
  • مدت زمان پخت: 15 دقیقه
  • کل زمان تهیه: 20 دقیقه

مواد تشکیل دهنده

  • یک پیمانه شیر خشک
  • یک فنجان شکر
  • دو سوم فنجان آرد برنج
  • دو سوم فنجان آب سرد
  • سه قاشق سوپ‌خوری گلاب
  • دو قاشق پسته خرد شده

دستور تهیه فرنی

1- در مرحله اول آب سرد را به آرد برنج در یک ظرف کوچک اضافه کنید و آرد را کاملا در آب حل کنید.

2- ظرف را روی شعله ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تقریبا بعد از ده دقیقه شکر و گلاب را هم اضافه کنید و هم بزنید تا به مدت 20 دقیقه آرد برنج بپزد.

3- پس از اینکه مایع یکنواخت و غلیظی بدست آمد فرنی را از روی شعله بردارید و اجازه دهید تا سرد شود‌

4- بعد از سرد شدن فرنی یک پیمانه شیر خشک به آن اضافه کنید و در ظرف سرو بکشید سپس با پسته خرد شده تزئین کنید به نوزاد خود بدهید.

5- این فر به مدت 2 روز در یخچال قابل نگهداری است.

طرز تهیه آرد برنج خانگی برای فرنی نوزادان

پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که از برنج مرغوب استفاده کنید. ابتدا برنج سفید را به خوبی بشویید و بگذارید کاملا خشک شود. سپس با استفاده از آسیاب یا غذاساز برنج را کاملا پودر کنید برای این کار حداقل یک دقیقه زمان نیاز است. آرد خانگی برنج سفید را در یک شیشه در دار بریزید و به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید.

جایگزین های آرد برنج برای تهیه فرنی نوزادان و کودکان

چنانچه به دنبال جایگزین برای آرد برنج هستید در زیر چند ماده گوناگون را به شما معرفی می کنیم

  • آرد ارزن
  • آرد تاپیوکا
  • آرد بادام
  • آرد کیک
  • آرد گندم سیاه
  • آرد نخودچی
  • نشاسته ذرت
  • آرد نارگیل
  • آرد جو دو سر
  • نشاسته سیب زمینی

کلام آخر

در این مقاله از کارمادیو طرز تهیه انواع فرنی خوشمزه و مقوی را برای نوزاد و کودک 6 تا 12 ماه به طور کامل توضیح دادیم و طرز تهیه آرد برنج خانگی را هم به شما آموزش دادیم همچنین جایگزین هایی برای آرد برنج را برای شما ذکر کردیم.

اکنون می توانید این غذای مقوی را برای دلبندتان آماده کنید. طرز تهیه فرنی بسیار ساده است و در عرض بیست دقیقه می توانید آن را آماده کنید. حال شما می توانید به یکی دیگر از مقالات سایت کار مادیو یعنی طرز تهیه کیک خیس شکلاتی با نکات کلیدی و طعم بی نظیر سر بزنید.

 

 

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا