آشپزی

طرز تهیه 8 مدل شیرینی مخصوص شب یلدا / خوشمزه و مجلسی

شیرینی بخش جدای ناپذیر سفره شب یلدا است و نقش بسزایی در مهمانی‌های این شب دارد. بنابراین اگر می‌خواهید با گذاشتن شیرینی‌های رنگارنگ و متنوع سفره شب یلدای خود را تزیین کنید و از خوردن آن ها  لذت ببرید این مقاله از کارمادیو را تا پایان مطالعه کنید تا روش‌ های پخت و تهیه شیرینی‌ های شب یلدا را به شما آموزش دهیم.

روش تهیه چند شیرینی از بهترین شیرینی‌های یلدایی

از بین شیرینی‌ های مختلفی که می‌ توانید برای شب یلدا تهیه کنید ما در اینجا خوشمزه‌ترین و در دسترس‌ترین آنها را به شما آموزش می‌ دهیم.

1. شیرین رولت هندوانه‌ای

این نوع شیرینی مخصوص شب یلدا است و یکی از خوشمزه‌ترین و خوشرنگ‌ترین انواع شیرینی‌های است که با استفاده از مواد زیر تهیه می‌شود.

  • ۴ عدد تخم مرغ و یک پیمانه
  • شکر نصف پیمانه و بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
  • سه قاشق سوپ خوری جو ۱٫۴ قاشق چای‌خوری وانیل

طرز تهیه

  • برای تهیه این شیرینی خوشمزه ابتدا تخم مرغ را شکسته و سفیده آن را جدا می‌کنیم و با دو قاشق غذاخوری شکر به هم می‌زنیم تا کف کند و آنقدر به هم زدن ادامه می‌دهیم تا کرم رنگ شده و وقتی کاسه را زیر و رو می‌کنیم سفیده به راحتی نریزد سپس در یخچال می‌گذاریم.
  • در مرحله بعد زرده تخم مرغ را با وانیل و شکر مخلوط می‌کنیم و به هم می‌زنیم تا زرده‌ها از حالت لختی خارج شده و کش‌دار شوند.
  • در مرحله بعد آبجو را اضافه و به سرعت به هم می زنیم تا زرده‌ها بسته نشوند و مواد حالت روان خود را حفظ کند.
  • در مرحله بعد آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و و سه بار الک می‌کنیم سپس سفیده و زرده را به ترکیب اضافه می‌کنیم.
  • در مرحله بعد کمی از مواد را در ظرف کوچک ریخته و بقیه را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم به یکی رنگ قرمز و به دیگری رنگ سبز اضافه می‌کنیم.
  • کف سینی را چرب کرده و کاغذ روغنی را طوری داخل آن قرار می‌دهیم که لبه داشته باشد و بعد از خارج کردن رولت مشکلی پیش نیاید سپس خمیر قرمز را یک طرف سینی و رنگ دیگر را کنار آن می‌چینیم و روی خمیر سبز را با رنگ سبز پررنگ طرح می‌اندازیم.
  • فر را به مدت ۸ دقیقه با دمای ۲۳۰ درجه گرم می‌کنیم بعد گریل را به مدت ۲ دقیقه روشن کرده تا کیک پخته شود سپس به کمک کاغذ روغنی رولت را خارج می‌کنیم و روی یک پارچه تمیز می‌گذاریم.
  • در مرحله آخر کاغذ را جدا کرده و پارچه را می‌کنیم و یک ساعت داخل یخچال قرار داده سپس رولت را دوباره باز می‌کنیم و خامه می‌زنیم آن را دوباره به مدت یک ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا آماده شود در پایان می‌توان آن را با شکلات چیپسی تزیین کرد.

2. شیرینی مینیاتوری

شیرینی مینیاتوری

این نوع شیرین که در آن از مغز های مختلفی مانند مغز پسته استفاده می‌شود با استفاده از مواد زیر تهیه می‌شود

  • ۱۲۰ گرم روغن جامد و ۱۰۰ گرم پودر قند
  • ۱۰۰ گرم پودر پسته و ۲۰۰ گرم آرد شیرینی
  • یک قاشق چای‌خوری پودر هل

طرز تهیه

  • ابتدا روغن جامد و پودر قند الک شده را با هم ترکیب می‌کنیم و به هم می‌زنیم تا کرم رنگ شود.
  • سپس آرد الک شده را به پودر پسته و پودر هل مخلوط می‌کنیم اما نباید آرد را یکجا مخلوط کنیم و در چند مرحله آن را اضافه کنیم تا خمیر نرمی به دست بیاید و خمیر را بیش از حد وزن ندهیم چرا که باعث خشک شدن شیرینی می‌شود
  • در این مرحله خمیر را در داخل نایلون گذاشته و به مدت ۶ ساعت در دمای اتاق استراحت می‌دهیم
  • سپس خمیر را بین دو لایه نایلون با ضخامت نیم سانت با کارتر دلخواه برش می‌دهیم.
  • شیرینی را در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته‌ایم می‌چینیم سپس به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه در فر که از قبل گرم شده است و دمای ۱۵۰ درجه است می‌پزیم.
  • پس از ۱۲ دقیقه شیرینی‌ها را چک می‌کنیم و در صورت طلایی شده آنها را از فر بیرون می‌کشیم.
  • اجازه می‌دهیم شیرینی‌ها خنک شده سپس آنها را تزیین و در ظرف سرو قرار می‌دهیم.

3. شیرینی اسکار گردویی

شیرینی اسکار گردویی

جهت درست کردن این شیرینی خوشمزه برای شب یلدا مواد زیر لازم است:

  • دو عدد تخم مرغ
  • ۱۵۰ گرم کره یا مارگارین
  • دو سوم پیمانه پودر قند و دو نیم پیمانه آرد
  • یک دوم قاشق چای‌خوری پودر هل و یک چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • گردوی خرد شده یک پیمانه

طرز تهیه

  • را از یخچال خارج کرده و در دمای آشپزخانه قرار می‌دهیم تا نرم شود سپس آن را با پودر قند داخل قابلمه ریخته و به کمک همزن برقی حدود ۷ دقیقه به هم می‌زنیم
  • زرده‌ها و سفیده تخم مرغ از هم جدا کرده و زرده‌ها را همراه با پودر وانیل و هل به کره اضافه می‌کنیم و با همزن برقی یک دقیقه دیگر به هم می‌زنیم تا کاملاً مخلوط شود
  • در مرحله بعد آرد را کم کم به مایع اضافه کرده و با لیسک هم می‌زنیم تا خمیر در وسط کاسه جمع شود.
  • سفیده تخم مرغ را با چنگال به هم می‌زنیم تا یکدست شود.
  • به اندازه یک گردو از خمیر برداشته و آن را به شکل گرد و بدون ترک درآورده و آنها را در سفیده تخم مرغ فرو می‌بریم سپس بر روی پودر گردو می‌غلتانیم.
  • شیرینی‌ها را بر روی کاغذ سینی فر و با فاصله از هم می‌چینیم و سینی را در سر با دمای ۱۸۰ درجه می‌گذاریم و حدود نیم ساعت سم می‌کنیم تا آماده شود.

4. سابله فندق و شکلات

اگر به ترکیب فندق و شکلات علاقمند هستید این نوع شیرینی را برای شب یلدا از دست ندهید و جهت تهیه آن مواد زیر را جمع آوری کنید.

  • ۱۷۰ گرم کره و ۱۳۰ گرم شکر
  • ۲۵۰ گرم آرد و یک عدد تخم مرغ
  • نیم قاشق چای‌خوری وانیل و نیم قاشق چای‌خوری نمک
  • یک پیمانه فندق رست شده و نصف پیمانه شکلات

طرز تهیه

  • ابتدا کره و شکر را با هم مخلوط کرده و به هم بزنید تا کرم رنگ شود سپس تخم مرغ‌ها و وانیل را نیز به آن اضافه کنید.
  • وقتی که مایع به اندازه خامه غلیظ شد آن را کم کم اضافه کرده و همزن را خاموش کنید و بعد از آن با لیسک به هم زدن ادامه دهید
  • وقتی خمیر سابله آماده شد فندق و شکلات را اضافه کرده و به قدری هم بزنید که کاملاً یکدست شوند
  • خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید و آن را پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا استراحت کند
  • خمیر را از فر خارج کرده آن را برش دهید و در فر قرار دهید و بعد از پخت این شیرینی خوشمزه را برای سرو در ظرف بچینید.

5. شیرینی سوئیسی

این شیرینی دارای مارمالاد است اما بافت آن خشک نیست و مواد لازم برای تهیه آن به شکل زیر است

  • ۱۵۰ گرم کره و ۷ قاشق غذاخوری پودر قند
  • چهار و نیم پیمانه آرد سفید قنادی و ۳ عدد زرده تخم مرغ
  • یک عدد تخم مرغ کامل و یک قاشق چای‌خوری بکینگ پودر
  • یک هشتم قاشق چای‌خوری وانیل

مواد برای روی خمیر

  • یک پیمانه مارمالاد سیب یا…
  • نصب پیمان خلال بادام
  • یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری شیر
  • یک قاشق غذاخوری پودر قند

طرز تهیه

  • کره را در محیط آشپزخانه گذاشته تا نرم شود و در همزن برقی می‌ریزیم و پودر قند را به از آن اضافه می‌کنیم به هم می‌زنیم تا رنگ کرم و شفاف به خود بگیرد.
  • زرده ها و تخم مرغ  کامل همراه وانیل به کاسه کره اضافه می‌کنیم و دو دقیقه دیگر به هم می‌زنیم سپس همزن را کنار می‌گذاریم.
  • در مرحله بعد آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط می‌کنیم و کم کم به مایع اضافه می‌کنیم و به هم و با همزن دستی به هم می‌زنیم تا خمیری یکدستی تهیه شود.
  • یک سوم خمیر را جدا کرده و در نایلون پیچیده و به مدت ۲۰ دقیقه در فریزر قرار می‌دهیم.
  • کف سینی را روغن می‌زنیم و بعد بقیه خمیر را به طور یکنواخت در کف سینی پخش می‌کنیم.
  • خمیر را از فریزر خارج می‌کنیم آن را بر روی مارمالاد و بادام به طور یکنواخت رنده می‌کنیم.
  • در یک ظرف دیگر زرده‌ها را با شیر و پودر قند مخلوط کرده و با قلم مو روی سطح خمیر می‌مالیم
  • سینی شیرین را در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می‌گذاریم تا شیرینی‌ها بپزد و پس از پخت آنها را به شکل دلخواه برش می‌دهیم.

چند شیرینی یلدایی بدون فر

اگر دسترسی به فر نداشته باشید و ترجیح دهید یک شیرینی ساده در مدت کوتاهی درست کنید می‌توانید موارد زیر را تهیه کنید.

1. شیرینی پنجره ای یلدایی

شیرینی پنجره ای یلدایی

این شیرینی یکی از شیرینی‌های رایج در شب یلدا است و در مراسم مذهبی نیست استفاده فراوان دارد که مواد لازم برای تهیه آن به شرح زیر است:

  • یک پیمانه آرد و یک پیمانه شیر
  • نصف پیمانه نشاسته و سه عدد تخم مرغ
  • نصف قاشق چای‌خوری وانیل و نصف پیمانه پودر قند
  • ۲ قاشق غذاخوری گلاب

طرز تهیه

  • نشاسته را همراه با شیر و گلاب در یک ظرف مناسب می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود.
  • سپس تخم مرغ‌ها را یکی یکی در یک ظرف اضافه کرده و خوب به هم می‌زنیم تا کاملاً یکدست کردند و وانیل را به آن اضافه می‌کنیم تا بوی نامطبوع آنها از بین برود
  • در مرحله بعد تا کم کم اضافه می‌کنیم و با قاشق مواد را به هم می‌زنیم تا شیرینی شکل بگیرد و برای یک دست شدن آن را از صافی رد می‌کنیم تا گلوله نشود.
  • دو تا سه بار خمیر را الک می‌کنیم و با مواد دیگر مخلوط می‌کنیم.
  • مایع شیرین را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار می‌دهیم سپس به اندازه‌ای روغن می‌ریزیم که شیرینی بر روی آن شناور شود.
  • قالب مخصوص شیرینی را به مدت ۱۰ ثانیه در درون روغن داغ می‌گذاریم سپس تا لب قالب در مایع شیرینی فرو می‌بریم و بیرون می‌آوریم
  • برای بار دوم قالب را در داخل روغن می‌گذاریم و به آرامی تکان می‌دهیم تا شیرینی از قالب خارج شود و بدین گونه شیرینی‌ها را در داخل روغن سرخ می‌کنیم.
  • پس از سر شدن روی دستمال حوله‌ای قرار می‌دهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شوند و پس از خنک شدن ا را در داخل پودر قند می‌غلتانیم و در ظرف مورد نظر قرار می‌دهیم حال شیرینی ما آماده خوردن است.

2. شیرینی خامه‌ای یخچالی

می‌توانید این شیرینی را با استفاده از تابه در منزل و بدون نیاز به فر تهیه کنیم و جهت تهیه آن به مواد زیر نیازمندیم.

  • دو پیمانه آرد و یک پیمانه شیر و یک پیمانه شکر
  • ۴ عدد تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • یک قاشق چای‌خوری وانیل و ۵۰۰ گرم خامه
  • شکلات تخته‌ای به مقدار لازم

طرز تهیه

  • ابتدا تخم مرغ‌ها را با شکر و وانیل در قابلمه مخلوط می‌کنیم تا کش‌دار شوند سپس شیر را به آن اضافه می‌کنیم و دوباره مواد را به هم می‌زنیم.
  • آرد را الک کرده و با بیکینگ پودر مخلوط می‌کنیم سپس آن را در مخلوط شیر و تخم مرغ می‌ریزیم.
  • تابه را روی حرارت قرار داده و اجازه می‌دهیم تا داغ شود سپس مواد را داخل آن می‌ریزیم و بعد از نیم ساعت کیک از قالب خارج می کنیم و اجازه می‌دهیم دو ساعت بماند.
  • کیک را به چند قسمت تقسیم می‌کنیم و روی هر کدام از این قسمت‌ها ترکیب عسل و آب آغشته اضافه می کنیم.
  • خامه را کاملاً روی سطح کیک مالیده و دوباره در یخچال قرار می‌دیم و بعد از دو ساعت آن را بیرون آورده اکنون کیک ما آماده خوردن است.

3. شیرینی با بیسکویت پتی بور

جهت تهیه این شیرینی خوشمزه در سریع‌ترین زمان ممکن و حدود ربع ساعت مواد زیر لازم است:

  • یک بسته بیسکویت پتی بر
  • شکلات تخته‌ای ۲۰۰ گرم
  • دو عدد موز

طرز تهیه

  • ابتدا بیسکویت‌ها را پودر می‌کنیم و آنها را با گردوی خرد شده در کیسه پلاستیکی مخلوط می‌کنیم.
  • مقداری موز را پوست گرفته و له می‌کنیم تا خمیری شکل شود.
  • بیسکویت‌های پتیبر را اضافه کرده و مواد را مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.
  • خمیر را پهن کرده و با استفاده از گلوله‌هایی به اندازه گردو درست می‌کنیم و روی کاغذ روغنی قرار می‌دهیم
  • در مرحله بعد مقداری شکلات را در ظرف می‌ریزیم و آب جوش به آن اضافه می‌کنیم تا شکلات ذوب شود.
  • حال خمیرهای گرد شده را داخل شکلات میریزیم و در یخچال قرار می‌دهیم اکنون شیرینی یلدای ما آماده سرو است.

جمع‌بندی

در این مقاله روش‌های تهیه چند مورد است به شیرینی‌های شب یلدا که با فر تهیه می‌شوند و چند مورد از شیرینی‌ هایی که می‌ توان آنها را بدون نیاز به فر تهیه کرد را به شما آموزش دادیم همچنین شما می‌ توانید با مطالعه مقاله لبو را برای شب یلدا به این روش بپزید برای این شب بهترین روش‌ های تهیه لبو را فرا بگیرید.

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا