سلامتسبک زندگی

7 دمنوش معرکه برای درمان سریع سرماخوردگی و آنفولانزا

به گزارش کارمادیو، سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است که معمولا در عرض یک تا ۲ هفته پس از ظهور اولین علائم بهبود می‌یابد. در صورت ابتلا به این بیماری ممکن است علائمی مثل گرفتگی بینی، آبریزش بینی، سردرد، گلودرد، سرفه، عطسه و درد عضلانی را تجربه کنید. آنفولانزا هم بیماری ویروسی دیگری است که شیوع آن به‌ویژه در فصول سرد سال افزایش می‌یابد. این بیماری در ابتدا ممکن است شبیه‌ی سرماخوردگی به نظر برسد، اما به‌تدریج می‌تواند علائم دیگری مثل اسهال و استفراغ هم ایجاد کند.

بسیاری از مردم معتقدند که نوشیدن مایعات گرم به رقیق شدن مخاط و کاهش گرفتگی بینی کمک می‌کند و می‌تواند گلودرد و سرفه را تسکین دهد. دمنوش‌های زیر از بهترین نوشیدنی‌هایی هستند که می‌توانید هنگام ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف کنید.

 

دمنوش اکالیپتوس

اکالیپتوس خواص فراوانی برای سیستم تنفسی دارد و اکالیپتوس برای درمان التهاب سینه، ریه‌ها، بینی و گلو موثر و مفید است و می تواند برخی از باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین ببرد. اکالیپتوس می‌تواند  زکام ( التهاب مخاط بینی ) ویروسی را تسکین داده و باعث روان شدن ترشحات می شود.

طرز تهیه دمنوش اکالیپتوس

برای تهیه دمنوش لاغری اکالیپتوس باید یک قاشق چای‌خوری از برگ‌های خرد شده گیاه اکالیپتوس را با ۱۵۰ سی سی آب جوش مخلوط کرده و اجازه دهید برای مدت زمان ۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد. بعد از این مدت زمان دمنوش تهیه شده از برگ‌های اکالیپتوس را صاف کنید و روزانه ۴-۲ فنجان از دمنوش اکالیپتوس را بعد از غذا میل کنید.

دمنوش لیموترش

دم نوش لیمو ترش به هضم غذا کمک میکند و پاک کننده معده است.

طرز تهیه دمنوش لیمو ترش:

پوست لیمو را در یک ظرف شیشه ای بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید تا یک شب استراحت کند.

روز بعد پوست لیمو را از آب بیرون بیاورید و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید. این دمنوش را میتوان هم  به صورت گرم و هم به صورت سرد میل کنید و برای شیرین کردن آن میتوانید از عسل یا شکر استفاده کنید.

دمنوش نعناع

دمنوش نعناع

هنگامی که درباره‌ی بهترین دمنوش برای سرماخوردگی صحبت می‌کنیم باید به دمنوش نعناع هم اشاره کنیم. چون این گیاه دارای خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی است و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. بسیاری از افراد معتقدند که منتول (Menthol) موجود در نعناع گرفتگی سینوس‌ها را از بین می‌برد و نفس کشیدن را آسان‌تر می‌کند.

دمنوش زنجبیل

دمنوش زنجبیل یک نوشیدنی تند و معطر است که از ریشه‌ی زنجبیل تازه یا خشک تهیه می‌شود. تحقیقات زیادی در مورد خواص زنجبیل وجود ندارد، اما می‌توانید از آن برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده کنید. به گفته‌ی محققان، در هنگام ابتلا به این بیماری‌ها بدن دچار التهاب می‌شود و دمنوش زنجبیل به‌دلیل داشتن خواص ضدالتهابی می‌تواند با این عارضه مقابله کند. تعدادی از تحقیقات هم نشان داده‌اند که زنجبیل به درمان گلودرد، کاهش عفونت گلو و رفع گرفتگی بینی کمک می‌کند.

دمنوش بابونه

دمنوش بابونه

اگر به‌دنبال یک دمنوش برای سرماخوردگی هستید، می‌توانید از دمنوش بابونه استفاده کنید. گروهی از محققان بر این باورند که دمنوش بابونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا عفونت‌های ویروسی را سریع‌تر از بین ببرد. به یاد داشته باشید که استفاده از دمنوش بابونه در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

چای سبز

چای سبز به‌دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد در سراسر جهان از محبوبیت زیادی برخوردار است. در بیشتر تحقیقات پزشکی به وجود آنتی‌اکسیدان‌های فراوان در چای سبز اشاره شده است. آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن در از بین بردن عوامل بیماری‌زا و عفونت‌های مختلف کمک می‌‎کنند. در مورد چای سبز هم محققان به این نتیجه رسیده‌اند که این نوشیدنی از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می‌کند و در تنظیم متابولیسم نقش دارد.

دمنوش اکیناسه

یک مطالعه در مورد بهترین دمنوش برای سرماخوردگی نشان داد که اکیناسه می‌تواند به درمان این بیماری ویروسی کمک کند. در یک مطالعه‌ی کوچک هم مشاهده شد که استفاده از دمنوش اکیناسه با کاهش مدت زمان ابتلا به بیماری‌های دستگاه‌ی تنفس فوقانی و آنفولانزا مرتبط است.

 

جمع بندی

دمنوش‌های گیاهی آرامش‌بخش هستند و باعث تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوند. استنشقاق بخار این نوشیدنی‌ها به شما کمک می‌کند که احساس بهتری داشته باشید و راحت‌تر با علائم بیماری مقابله کنید.

برای طعم‌دار کردن دمنوش‌ها می‌توانید از کمی عسل استفاده کنید. عسل سرفه را سرکوب می‌کند و حتی می‌تواند برای کودکان بالای یک سال که به عفونت‌های حاد دستگاه‌ی تنفس فوقانی مبتلا هستند مناسب باشد. با این حال کودکان زیر یک سال نباید از آن استفاده کنند، چون یک نوع باکتری به‌نام کلستریدیوم در آن وجود دارد که در شیرخواران باعث بوتولیسم می‌شود.

4/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا