خواندنی

نگهداری عروس هلندی، غذا و معنی رفتارهای عروس هلندی

عروس هلندی از خانوادهٔ طوطی‌ها و کوچکترین عضو این خانواده از نظر جثه در استرالیاست. این پرندگان به عنوان جانوران خانگی محبوبیت زیادی در سطح جهانی دارند و تکثیر آن‌ها نیز به نسبت آسان است. این پرندگان پس از مرغ عشق محبوب‌ترین پرندگان زینتی محسوب می‌شوند. با کارمادیو همراه باشید.

بسیاری از افراد علاقه مند به انواع مختلف طوطی هستند. آموزش این پرندگان به دلیل داشتن شخصیتی باهوش و کنجکاو بسیار آسان است. یکی از انواع طوطی هایی که از محبوبیت بالایی در نظر بسیاری از افراد برخوردارند ، عروس هلندی نام دارد. این نوع طوطی ها متعلق به استرالیا بوده و در نواحی بیابانی و گرمسیری آن یافت می ‎شوند. سازگاری راحت آن ها با محیط زندگی خود باعث شده که عروس هلندی به عنوان یک پرنده خانگی شناخته شود. این پرندگان پر سر و صدا نبوده و می ‎توانند برای مدت طولانی تنها بمانند.

این طوطی ها که از خانواده کاکاتو هستند دارای بال و پری به رنگ های مختلف و زیبا می ‎باشند. رنگ پر ها در پرنده نر و ماده متفاوت است. گونه های جوان تر این پرندگان از گونه های بالغ تر آن ها لاغر تر بوده و از پر و بال کم تری برخوردارند. رنگ پر این پرندگان معمولا خاکستری و صورتی است و طوطی های نابالغ ظرف حدود 9 ماه به طور کامل بالغ می ‎شوند و سپس به طور به رشد خود ادامه می ‎دهند.

یک طوطی بالغ عروس هلندی از چیزی حدود 85 تا 113 گرم وزن و 30 سانتی متر قد برخوردار است. گونه های بالغ معمولا دارای منقار های تیره تری می‎باشند. گونه نر این پرندگان در قسمت سر خود دارای پر هایی به رنگ زرد روشن می‎باشد. عمر تقریبی عروس هلندی چیزی حدود 12 تا 14 سال است. با این وجود این پرنده ممکن است تا 25 سال عمر کند. گونه های وحشی این پرنگان دارای پر های خاکستری رنگ هستند و رنگدانه های اصلی در پر های این پرندگان شامل رنگ زرد ، قرمز و مشکی می ‎باشد.

نگهداری عروس هلندی ، غذا و معنی رفتارهای عروس هلندی

جهش عروس هلندی شامل موارد زیر است:

جهش اولیه

اولین جهش ، شامل عدم وجود رنگدانه سیاه در بدن این پرندگان است که باعث بروز لکه های سفید و زرد بر روی پوست آن ها می ‎شود.

جهش دوم

در صورت عدم وجود رنگدانه سیاه در بدن این نوع طوطی ، پرندگان ماده از پرندگان نر درخشان تر خواهند بود.

جهش سوم

پرندگانی که دارای پرهای سفید و زرد با مزرهای خاکستری تیره هستند.

جهش چهارم

رنگدانه سیاه آن ها به رنگ قهوه ای در خواهد آمد.

جهش پنجم

رنگدانه سیاه کاهش یافته و چشم ها به رنگ قرمز و منقار و پاها به رنگ صورتی در خواهند آمد.

جهش های بیشتر در این پرندگان شامل موارد زیر است:

جهش مضاعف که در آن پرهای طوطی به رنگ دارچینی در خواهد آمد.

در برخی موارد ممکن است جهش ایجاد شده در طوطی باعث سفید شدن رنگ پر ها در قسمت سر آن ها شود.

بروز جهش های چندگانه نیز باعث تغییر رنگ پر های طوطی به رنگ هایی از قبیل نارنجی ، قرمز روشن، زرد و قهوه ای می شود.

غذای عروس هلندی

به منظور تغذیه طوطی عروس هلندی از مواد غذایی تجاری مخصوص این پرندگان استفاده کنید. همچنین به منظور متعادل سازی میزان مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز این پرندگان می ‎توانید آن را با مواد غذایی نظیر هویج ، کرفس ، اسفناج، نخود فرنگی، تخم مرغ پخته شده و میوه هایی نظیر پرتقال ، سیب و موز تغذیه کنید و البته لازم به ذکر است که مواد غذایی ذکر شده باید به خوبی له شوند.

آب دادن

طوطی خود را روزانه با آب شیرین تغذیه کنید و همچنین می ‎توانید مقداری ویتامین و مواد معدنی به آب مصرفی او اضافه کنید.

حمام

از آن جایی که این پرندگان علاقه زیادی به حمام کردن دارند ، کافیست کاسه ای آب درون قفس آن ها قرار دهید تا در آن استحمام کنند.

نظافت

نظافت پرنده عروس هلندی شامل مرتب نگه داشتن پرهای آن ها و کوتاه کردن ناخن های آن ها می ‎شود. قرار دادن شاخه ای از درختان افرا و بلوط نیز به تیز ماندن منقار آن ها کمک می ‎کند.

انجام مراقبت های لازم از عروس هلندی باعث طول عمر این پرنده و سالم و سلامت ماندن آن خواهد شد.

آشیانه مناسب عروس هلندی Cockatiel

قفس

عروس هلندی نیازمند قفس های جادار و بزرگ است و بنابراین قفسی به اندازه حداقل 45 در 60 سانتی متر برای این پرنده تهیه کنید تا بتواند به راحتی پر های خود را درون آن باز کند. قفس های فلزی درمقایسه با قفس های چوبی ماندگار تر و با دوام ترند و وجود میله های افقی بر روی قفس نیزاز آن جهت که این پرندگان علاقه مند به بالا رفتن از سطوح مختلف هستند ، مناسب می‎ باشد . ریختن مقداری ماسه بر روی کف قفس نیز باعث کاهش پراکندگی دانه ها خواهد شد.

ظرف تغذیه

برای تغذیه این پرنده از دو ظرف مجزای فلزی برای آب و دانه های آن استفاده کنید و از تهیه ظروف پلاستیکی برای تغذیه این پرندهگان خودداری کنید ، چرا که ممکن است عروس هلندی آن را جویده و بشکند.

محل نگهداری عروس هلندی

چنانچه در کارمادیو توضیح داده ایم قفس را در مکانی به دور از نوسانات شدید دمایی قرار دهید که قرار دادن قفس بر روی سطحی بلند نیز به ایجاد حس امنیت در او کمک می‎ کند. اگرچه پوشاندن قفس در طول شب ضروری نیست اما به ایجاد احساس آرامش در پرنده کمک می ‎کند.

برای هوا خوری پرنده، آن را در محیطی با فضای باز اما دارای پوشش محافظتی قرار دهید زیرا امکان فرار پرنده وجود خواهد داشت و از قرار دادن این پرندگان در محیطی با هوای سرد خودداری کنید.

مراقبت های روزانه، هفتگی و سالانه قفس

مراقبت های اساسی قفس شامل تمیز کردن روزانه ظرف آب و غذا و پر کردن آن است. قفس را به صورت هفتگی تمیز کنید و در صورت گرد غبار گرفتن قفس آن را شستشو دهید. بستر حاوی ماسه و شن را نیز به صورت سالانه تعویض کنید.

نگهداری عروس هلندی ، غذا و معنی رفتارهای عروس هلندی

نگهداری عروس هلندی

طرز برخورد با طوطی عروس هلندی

از آن جایی که این پرنگان متعلق به مناطق بیابانی هستند ممکن است در ابتدا دارای رفتار های پرخاشگرانه ای باشند اما با این حال این پرندگان در ارتباط با سایر پرندگان به راحتی سازگار خواهند بود و مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت. این پرندگان علاقه مند به جلب توجه و مهربانی شما هستند و در صورت عدم مشاهده رفتار های تحریک آمیز به راحتی با شما کنار خواهند آمد.

آموزش Cockatiel

آموزش به عروس هلندی بسیار آسان است و تنها نیازمند صبور بودن و وقت گذاشتن برای آن است.

اصول مقدماتی

سن لازم برای شروع آموزش ، حدود 12 تا 14 هفتگی پرنده است . آموزش دادن یک پرنده به تنهایی آسان تر از آموزش هم زمان به دو پرنده است زیرا پرندگان تمایل بیشتری به بازی کردن با یکدیگیر به جای شما دارند . هنگام آموزش پرنده ابتدا خود و سایر اعضای خانواده تان را به او معرفی کنید تا با همگی شما اخت شود و از آن جایی که گونه های ماده این پرندگان در مقایسه با گونه های نر آن ها ساکت ترند ، بهتر است گونه نر آن ها را برای آموزش انتخاب کنید . در صورتی که پرنده در هنگام آموزش برخی رفتار های عصبی از خود نشان داد ، بهتر است زمان دیگری را به انجام این کار اختصاص دهید و در این زمینه صبور باشید . انجام این کار در یک اتاق کوچک و ساکت بهتر می ‎باشد زیرا از وجود هرگونه عامل پرت کننده حواس جلوگیری خواهد شد.

مهم ترین رکن برای آموزش عروس هلندی جلب اعتماد آن است. به آرامی با آن رفتار کرده و سعی کنید او را بر روی دستان خود نگه دارید و پس از جلب اعتماد او ، به دست دیگر خود منتقل کنید تا کاملا با شما اخت شود و در صورتی که طوطیتان ، شما را گاز گرفت به آرامی به او اخطار دهید و بگویید نه نه.

زمان آموزش پرنده نباید روزانه بیش از 20 دقیقه باشد.

آموزش پیشرفته

پیشرفت آموزش ، با دادن پاداشی از قبیل غذا به طوطی تسریع خواهد شد. عروس هلندی معمولا در انجام فعالیت های منقاری ماهر تر از فعالیت های پنجه ای است. این پرندگان توانایی بالایی در صحبت کردن ندارند اما با انجام تمرینات مستمر انجام آن امکان پذیر خواهد بود.

فعالیت ها

عروس هلندی روزانه به 10 الی 12 ساعت استراحت نیازمند است . این پرندگان از بازی هایی همچون بالا رفتن از نردبان ، ضربه زدن بر روی زنگ و قرار گرفتن در مقابل آینه لذت می ‎برند. بازی کردن بر روی شاخ و برگ درختان نیز برای این پرندگان لذت بخش است اما با این حال باید دقت کنید که از قرار دادن اسباب بازی های پلاستیکی در قفس این پرندگان خودداری کنید.

تولید مثل Cockatiel

تولید مثل این پرندگان بسیار آسان بوده و نیازمند قفس بزرگی است . عروس هلندی باید حداقل 18 ماه تا 2 سال سن داشته باشد تا بتواند تولید مثل کند. این پرندگان ممکن است در حین دوره تولید مثل کمی خشن تر از سایر مواقع باشند. جفت گیری این پرندگان ممکن است خیلی سریع انجام شود و یا 4 تا 6 هفته به طول بینجامد. دوره جوجه کشی این پرندگان 18 تا 20 روز است و جوجه ها بعد از گذشت 5 الی 6 هفته لانه را ترک می‎ کنند و حدود 2 هفته پس از ترک لانه کاملا مستقل خواهند بود.

مشکلات بالقوه

مراقبت از عروس هلندی بسیار آسان است اما با این حال ممکن است برخی عوامل باعث بروز بیماری در این پرندگان شوند. وجود علائمی مانند کاهش فعالیت و کاهش وزن ممکن است نشان دهنده وجود خطر در سلامتی طوطیتان باشند.

برخی از بیماری ها و صدمات شایع در رابطه با طوطی های عروس هلندی عبارتند از :شکاف بال یا پا ، بریدگی و زخم های باز، منقار و ناخن های بزرگ، لنگیدن و یا پا درد، ترشح پر، کاهش وزن، گرما زدگی، شوک، ضربه مغزی، چشم های اشک آلود، سرماخوردگی، گواتر، یبوست، اسهال، آرترزو و روماتیسم.

در این شرایط بهتر است قفس پرنده را در مکانی با دمای مناسب نگهداری کنید و در صورت عدم بهبودی وضعیت طوطی، به دامپزشک مراجعه کنید.

مشکلات رفتاری در این پرندگان معمولا ناشی از عدم وجود چیزی در نزدیکی آن ها است.

بی حوصلگی ، عدم اعتماد به نفس ، عدم تعامل با سایر پرندگان یا افراد می ‎تواند منجر به مشکلاتی نظیر گاز گرفتگی ، لک شدن پر ها و جیغ زدن آن ها شود و وقت گذرانی بیشتر با طوطی ها باعث بهبود این وضعیت خواهد شد.

نگهداری عروس هلندی ، غذا و معنی رفتارهای عروس هلندی

معنی حرکات عروس هلندی نر و ماده

تکان دادن دم عروس هلندی

پرنده‌ها همانند حیوانات دیگر دم خود را تکان می‌دهند. تکان دادن دم در آن‌ها به معنی شادی و خوشحالی آن‌ها است.

نشانه خوشحالی عروس هلندی: به سمت شما می‌آید

ممکن است که شما در نزدیکی پرنده باشید. اگر او به سمت شما آمد درحالی که سرش را بالا گرفته بود، این به این معنی است که او از بودن شما خوشحال است.

به صدای آن‌ها گوش دهید

برای رفتارشناسی عروس هلندی گوش دادن به صدای آن‌ها می‌تواند خیلی کمک دهنده باشد. آن‌ها به هنگام شادی صحبت می‌کنند، آواز می‌خوانند و سوت می‌زنند.

آن‌ها به هنگام شادی رفتارهای دیگری نیز نشان می‌دهند. برای مثال تاج سرشان را بالا می‌برند. ممکن است که بال‌هایشان را باز کنند و بال بزنند.

مردمک‌های گشاد

اگر مردمک‌های چشم عروس هلندی به طور ناگهانی بزرگ شود نشان‌دهنده‌ی عصبانیت او است. اگر این نشانه را دیدید دست از کاری که دارید انجام می‌دهید بردارید. احتمالاً کار شما باعث عصبانیت پرنده شده است.

به سر و پرهای پرنده نگاه کنید. هنگامی که واقعاً عصبانی باشد ممکن است سرش را پایین بیندازد. در این حالت پرهایش را پف می‌دهد. پرهای دمش را باز می‌کند. ممکن است که در این حالت به سمت شما نیز بیاید. این‌ها علامت عصبانی بودن پرنده است.

وارونه

اگر وارونه آویزان شده است در این حالت، پرنده احتمالاً بال‌هایش را هم باز می‌کند. در رفتارشناسی عروس هلندی این نشانه‌ی آن است که او می‌خواهد از قلمروی خودش دفاع کند.ممکن است شما نزدیک قفس بروید و پرنده را در حالت وارونه مشاهده کنید. در این شرایط شما باید از قفس دور شوید و به قلمروی او نزدیک نشوید.

گاز گرفتن عروس هلندی

اگر عروس‌های هلندی بخواهند شما را گاز بگیرند به شما حمله می‌کنند. شما باید در این حالت آن‌ها را تنها بگذارید.

هیس

به صدای هیس توجه کنید، معمولاً این صدا با رفتارهای تهاجمی دیگر نیز همراه است. برای مثال پرنده به شما حمله می‌کند و صدای هیس هم می‌دهد. اگر صدای هیس را از عروس هلندی شنیدید باید او را تنها بگذارید.

جیغ زدن و فرار کردن عروس هلندی

عروس هلندی اگر احساس خطر کند فرار می‌کند. به هنگام فرار جیغ می‌زند. آن‌ها اگر در حالت ترس در یک جا گیر افتاده باشند از خودشان دفاع می‌کنند و شما را نوک می‌زنند.یک عروس هلندی هیچ‌وقت گاز نمی‌گیرد مگر این‌که جایی گیر کرده باشد. اولین گزینه‌ی آن‌ها به هنگام ترسیدن فرار کردن است.

تاج برجسته با چشمان باز

در رفتارشناسی عروس هلندی این نشان دهنده‌ی این است که پرنده شما متوجه و حواس جمع است. اگر پرنده شما تاجش را برجسته کرده و چشمانش را باز کرده این به معنای آن است که پرنده حواسش را جمع کرده است. ممکن است که این رفتار را در قبال یک صدا و یا غذادهی از جانب شما نشان دهد.

تکان دادن سر

تکان دادن سر به بالا و پایین و صدا دادن، این نشانه گرسنه بودن عروس هلندی است. اگر عروس هلندی‌ها جوان باشند و غذا بخواهند این کار را انجام می‌دهند. سرشان را بالا و پایین می‌برند و هم‌زمان صدا می‌دهند.

علت کوبیدن نوک عروس هلندی به زمین یا قفس

بعضی وقت‌ها عروس هلندی‌ها به محیط اطرافشان نوک می‌زنند. معمولاً نرها این کار را می‌کنند. آن‌ها به قفس و چیزهای دیگر نوک می‌زنند. دلیل انجام این کار هنوز مشخص نیست؛ اما تئوری‌هایی دراین‌باره وجود دارد.

یک تئوری می‌گوید که عروس‌های هلندی این کار را برای نشان دادن قلمروشان انجام می‌دهند. تئوری دیگری وجود دارد که می‌گوید عروس‌های هلندی این کار را برای جلب توجه ماده‌ها انجام می‌دهند.

نگهداری عروس هلندی ، غذا و معنی رفتارهای عروس هلندی

پریدن عروس‌های هلندی

عروس‌های هلندی پریدن را برای جلب توجه انجام می‌دهند. برای جلب توجه حتی ممکن است که جیغ بکشند. آن‌ها ممکن است که برای جلب توجه ماده‌ها تاج سرشان را فر کوچکی بدهند. البته این کار می‌تواند برای دفاع از قلمرو نیز صورت بگیرد.

برای رفتارشناسی عروس هلندی به دم و بال‌های آن‌ها نگاه کنید آن‌ها ممکن است برای جلب توجه ماده‌ها دم خود را باز کنند. پرهای سر تاج و بال‌ها را نیز باز کنند. امکان دارد که قدم بزنند و سوت هم بزنند.

البته ممکن است این رفتار نشانه‌ای از دفاع از قلمروشان باشد. اگر این رفتار همراه با صدای هیس کردن پرنده بود این یعنی اینکه او از قلمرواش دفاع می‌کند. این رفتار نشانه این است که شما باید از قلمرو آن‌ها دور شوید.

ساییدن نوک

ساییدن نوک می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که پرنده خواب‌آلود است یا اینکه آرامش دارد. ساییدن نوک می‌تواند به این معنا باشد که پرنده می‌خواهد چرت بزند یا اینکه بخوابد.

نظریه دیگری نیز راجع به این کار وجود دارد. این نظریه می‌گوید که شاید پرنده برای کوتاه کردن نوک بالا و پایینش آن‌ها را می‌ساید.

خمیازه مبالغه‌آمیز عروس هلندی

رفتار دیگری که ممکن است عروس هلندی از خود نشان بدهد خمیازه است. در این حالت پرنده نوکش را باز می‌کند. پرنده این کار را به طور مبالغه‌آمیزی انجام می‌دهد. این رفتار می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که پرنده به اکسیژن بیشتری احتیاج دارد.

درواقع پرنده با این کار دارد گوش‌هایش را باز می‌کند یا اینکه دهانش را از آلرژی‌ها و گرد و غبار پاک می‌کند. اگر این خمیازه همراه با تکان دادن سر بود آن را نادیده نگیرید. چراکه این می‌تواند نشانه‌ای از عفونت سینوس باشد.

همچنین می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات تنفسی باشد. اگر پاهای پرنده گرم بود این بدین معناست که پرنده سالم و سرحال است. اگرپاهای پرنده سرد بود این یعنی پرنده ناراحت یا نگران است یا این‌که می‌تواند بیمار شده باشد.

لرزیدن Cockatiel

از بیشترین سؤالات راجع به رفتارشناسی عروس هلندی لرزیدن آن‌هاست. در یک عروس هلندی سالم لرزیدن یک رفتار کاملاً طبیعی است بسیاری از صاحبان پرندگان وقتی که پرنده را در حال لرزیدن می‌بینند این را غیرطبیعی قلمداد می‌کنند.

درحالی‌که حقیقت این است که این رفتار طبیعی است. اگرچه یک لرزش خفیف طبیعی است اما همیشه لرزش‌ها طبیعی نیستند. اگر این لرز ناشی از بیماری باشد بسیار بارزتر به چشم می‌آید. در این حالت به نظر می‌رسد که عروس هلندی بی‌حال است.

بال‌ها افتاده و پرها را پف داده است. به فعل و انفعالات صاحبش پاسخ نمی‌دهد. دم پرنده بالا و پایین می‌رود. در این صورت پرنده باید به دام‌پزشکی برده شود.

این نشانه‌ها معمولاً نشانه از یک عفونت باکتریایی یا بیماری هستند اگر پرنده به دام‌پزشک برده نشود امکان دارد که بمیرد.

بالا و پایین بردن دم

بعضی وقت‌ها این نشانه بیماری عروس هلندی است. درواقع بعضی وقت‌های عروس هلندی به هنگام بیماری دمشان را بالا و پایین می‌برند. اگر شما این نشانه را دیدید باید پرنده را به دام‌پزشکی ببرید.

علائم دیگر بیماری در عروس هلندی

رفتارهای دیگری در رفتارشناسی عروس هلندی نیز وجود دارند که نشانه‌ی بیماری پرنده است برای مثال اگر پرنده زیاد می‌خوابد، گاهی عطسه می‌کند، صدایش را از دست داده است، زیاد می‌خورد یا کم می‌خورد یا به طور ناگهانی آب زیاد می‌نوشد. این‌ها می‌توانند از علائم بیماری پرنده باشند.

اگر رنگ فضله و تعداد دفعات مدفوع کردن تغییر پیدا کرده است، باید او را به دام‌پزشک ببرید. بعضی رفتارهای دیگر نیز وجود دارند که نشان از بیماری هستند.

برای مثال کندن پرها می‌تواند نشانه‌ای از بیماری پر و نوک باشد. کندن پرها می‌تواند نشانه بی‌حوصلگی نیز باشد.

تمیز کردن

عروس‌های هلندی خودشان را تمیز می‌کنند. در این حالت انگار که آن‌ها پرهایشان را شانه می‌زند. آن‌ها برای این کار با نوکشان پرهایشان را تمیز می‌کند. درواقع بهداشت یک اصل بسیار مهم برای بسیاری از پرندگان است.

این تمیز کردن یک نوع رفتار اجتماعی نیز هست. در واقع قسمت‌هایی از پرنده وجود دارد که آن‌ها نمی‌توانند خودشان آن قسمت‌ها را تمیز کنند. پرنده‌های دیگر به کمک آن‌ها می‌آیند و پرهای آن‌ها را تمیز می‌کنند. به طور مثال زیر نوک و زیر سر آن‌ها.

پرت کردن اشیاء توسط عروس هلندی

اگر عروس هلندی شما از در قفس بودن حوصله‌اش سر رفته باشد این کار را می‌کند. آن‌ها شروع به پرت کردن اشیاء می‌کنند.

بالا بردن یک پا در پرها

ممکن است شما ببینید که عروس هلندی یک پایش را بالا می‌برد و آن را در بین پرها مخفی می‌کند. در این صورت او در حال حفظ گرمای بدنش است. این رفتار کاملاً طبیعی است. پرنده با این کار گرمای بدنش را حفظ می‌کند.

استرس در عروس‌ هلندی

شناسایی علائم استرس در رفتارشناسی عروس هلندی بسیار مهم است. چرا که استرس می‌تواند باعث مسائل جدی سلامتی در آن‌ها شود.

اگر دیدید که پرنده‌ی شما این علائم را دارد باید ببینید که چه چیزی باعث این رفتارها شده است. شاید عروس هلندی شما به دلیل تنهایی این کار را می‌کند. شاید پرنده نیاز به محیط بهتری داشته باشد.

هر از گاهی پرنده را بیرون از قفس بیاورید. به آن‌ها به مقدار کافی اسباب‌بازی نیز بدهید. به همه‌ی نیازهای پرنده توجه کنید. اگر بازهم پرنده این علائم را نشان داد بهتر است که او را به دام‌پزشکی ببرید.

اگر این علائم را بشناسیم می‌توانیم در اسرع وقت به آن‌ها کمک کنیم. با کمک به آن‌ها پرنده‌ها بار دیگر احساس آرامش و امنیت می‌کنند. برخی از رفتارهایی که نشان می‌دهد عروس هلندی استرس دارد عبارت‌اند از:

  • گاز گرفتن
  • جیغ زدن
  • سرگردانی
  • کندن پرها
  • بلوغ عروس هلندی

بلوغ جنسی این پرنده از موارد پر اهمیت در زندگی او می باشد. در سن یک تا دو سالگی پرنده نر به بلوغ می رسد و تا قبل بلوغ این پرنده مهاجم خواهد بود که این موضوع در پرندگان بسیار عادی می باشد و شما باید صبور باشید. امکان دارد حتی پرنده ی شما حالتی افسرده بگیرد که این موضوع در جنس نر است و پس از مدتی خوب خواهد شد که نیاز به صبوری شما دارد.

این پرندگان زیبای کاکل به سر تا دو سالگی رفتاری سلطه گر را دارند زیرا آن ها مسیری را برای رئیس بودن طی می کنند و این حالت دائمی نخواهد بود و باز هم به صبوری و شکیبایی شما احتیاج می باشد.

نگهداری عروس هلندی ، غذا و معنی رفتارهای عروس هلندی

رفتارهای جفت خواهی عروس هلندی

با نزدیک شدن به سن جفت گیری عروس نر دمش را بر چوب نشمین یا اشیای دیگه می مالد به این صورت که دم را به اطراف شی تکان می دهد.(البته همیشه این حرکت نشانه ی جفت خواهی نبوده زیرا برخی زمان ها به دلیل مشکل در دفع چنین عملی را انجام خواهند داد)

عروس ماده سرش را مانند اردک به سوی جلو می گیرد و دمش را بالا نگه می دارد و صداهای لطیف و ملایمی از خود در می آورد.( و می خواهد آمادگی خود را به نر ابراز نماید)
گاهی عروس ماده پشت خود را زیر اسباب بازی ها قرار می دهد و این در حالیست که عروس نر وجود ندارد در این زمان عروس ماده تخم خواهد گذاشت حتی اگر جفت گیری رخ نداده باشد که به آن مستی ماده به همراه تخم گذاری مزمن گفته می شود.

عروس هلندی ها معمولا خیلی سخت جفت میخورند, شما ممکن است که یه جفت عروس هلندی نر و ماده داشته باشید که هیچ وقت جفت گیری نکنند ولی اگر جفت بخورند پدر و مادر خیلی خوبی خواهند شد و از جوجه ها بخوبی نگهداری میکنند.
معمولا ۳ تا ۴ تخم میگذارند ولی ممکن است که ۱ یا ۲ عدد از تخمها پوچ باشد یا اینکه خود جوجه پس از تولد بمیرد. فاصله گذاشتن تخم ها چند روز است و بعد از گذاشتن آخرین تخم ماده دائما روی تخم ها می خوابد و نر هم برای ماده دوانه می برد.

نر و ماده با هم و به کمک هم جوجه ها را بزرگ میکنند. وقتی که جوجه ها بزرگ شدند و اصطلاحا به دانه خوردن افتادند آنها را از پدر و مادر جدا کنید و در یک قفس دیگر بگذارید.

 

4.1/5 - (27 امتیاز)

نوشته های مشابه

3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسین
6 ماه قبل

سلام ممنون از مطلب مفیدتون
من عروس نر دارم ۲ سالشه یه عروس ماده همسن خودش خریدم فروشنده گفت تخم داره اوردم خونه و در روز دوم جفت زدم دو روز بعدش ماده تخم گذاشت و بعد چند ساعت تخم شکسته دیدم.
الان ۶ روزه که جداشون کردم و ماده دوتا دیگه گذاشته ماده مرتب روی تخمها میخوابه
اشکال نداره اگر نر رو بزارم پیشش؟ برای مراقبت از تخمها تا ماده تغذیه کنه ممنون میشم پاسخ بدید

مهدی
6 ماه قبل

سلام به شما و تشکر از مقاله کاملتون.

یه سوال؟

اگر عروس هلندی که وحشی هست و اهلی نیست رو آزاد کنی میتونه تو طبیعت ایران دَووم بیاره یا نه؟

مثلا تو جنگل شمال آزادش کنم…

Mmmm
پاسخ به  مهدی
6 ماه قبل

ن شکار پرنده های دیگ میشه

آخرین ویرایش 6 ماه قبل توسط Mmmm
دکمه بازگشت به بالا