خواندنی

آشنایی با کاپوچینو، فواید و مضرات آن را بدانید

قهوه نام آشنایی است از دانه‌های درخت قهوه که در سرتاسر دنیا، طرفداران بسیار زیادی را به خود جذب کرده است. دررابطه‌با کشف قهوه و نحوه فرآوری این دانه‌های ارزشمند و پرطرفدار روایت‌های مختلفی وجود دارد، اما به طور قطعی نمی‌توان اعلام کرد که تاریخچه کشف قهوه و نحوه سرو این نوشیدنی بسیار مفید و پرطرفدار در سطح دنیا چیست. نکته جالب‌توجه دررابطه‌با این طلای قهوه‌ای را می‌توان کاربرد این نوشیدنی قبل از مطرح‌شدن در سرتاسر دنیا دانست.

داستان‌هایی در دسترس است که بیان می‌کند دانه‌های قهوه و به طور خاص، نوشیدنی قهوه در اوایل دوران کشف خود بیشتر به‌عنوان نوشیدنی مخصوص برای دعا و نیایش مطرح بوده است. علت استفاده از قهوه به‌عنوان معجونی برای نیایش، افزایش قدرت تمرکز و بالابردن هوشیاری در کنار کمک به افزایش ساعت بیداری افراد بوده است. با کارمادیو همراه باشید تا درباره کاپوچینو بیشتر بدانید.

کاپوچینو چیست؟

کاپوچینو (Cappuccino)، یک نوع نوشیدنی با ترکیب قهوه با اسپرسو دوبل و کف شیر بخار (میکروفوم) داده شده‌است. انواع نوشیدنی شامل استفاده از خامه به جای شیر، استفاده از جایگزین های شیر غیر لبنی و گاهاً استفاده از دارچین یا پودر شکلات است. معمولاً از نظر حجم کمتر از کافه لاته است و لایه ضخیم‌تری از میکروفوم دارد و در واقع فنجان مخصوص، فنجان کاپوچینو سرو میشود.

کاپوچینو چیست؟

کاپوچینو با قدمتی بیش از صدسال در طول تاریخ همواره به‌عنوان مهر تائیدی بر سلیقه خاص ایتالیایی‌ها بوده است. این نوشیدنی محبوب که اخیراً در یک دهه قبلی به بالاترین حد محبوبیت خود رسیده است، متولد هنر باریستاهای ایتالیایی است و علت اینکه برخی از افراد تصور می‌کنند کاپوچینو، قهوه‌ای تازه‌ساخت و نوبنیان است، همین ایتالیایی الاصل بودن آن است.

نوشیدنی محبوب ایتالیایی‌ها قبل از آنکه به مرحله تجاری‌سازی و صنعتی‌سازی برسد، فقط در داخل خاک ایتالیا تهیه، تولید و سرو می‌شد. باگذشت زمان و وقوع انقلاب‌هایی تازه در سرتاسر جهان و گسترش جهانی‌سازی و صنعتی‌سازی، ایتالیایی‌ها نیز با کاپوچینوهای خود پا به عرصه بین‌المللی گذاشتند و دوستداران قهوه را خرسند از تصمیم خود کردند.

انواع کاپوچینو

پس از تغییر و تحولات به وجود آمده دررابطه‌با این نوشیدنی محبوب و اصیل، در کنار بهره‌گیری از مزایای صنعتی‌سازی و گسترش جهانی‌سازی، کاپوچینو با انواع مختلفی از طعم‌ها و برندهای مختلف پا به عرصه بین‌المللی گذاشت و باری دیگر چشم‌ها را به‌سوی خود جذب کرد. البته در نظر داشته باشید که به علت انعطاف پذیربودن دستور تهیه و سرو قهوه‌ها و به طور خاص کاپوچینو، این احتمال همیشه وجود دارد که در کافه‌های مختلف توسط باریستاهای مختلف به شکل‌های گوناگونی با طعم‌های جدید و نحوه سروهای جدید آشنا شوید.

کاپوچینو در انواع مختلفی در سرتاسر دنیا وجود دارد که از جمله این موارد می‌توان به کاپوچینو کافه‌ای و کاپوچینو فوری اشاره داشت که بسیار پرطرفدار است. البته غیر از مواردی که به آن اشاره داشتیم می‌توان به موارد دیگری از جمله کاپوچینو سنتی، کاپوچینو سرد، کاپوچینو مرطوب و کاپوچینو خشک اشاره کرد. تفاوت در میزان اسپرسو، میزان شیر و تفاوت در نحوه تهیه و سرو از مهم‌ترین دلایل عدم شباهت در کاپوچینوهای مذکور است.

معرفی بهترین مارک کاپوچینو

کاپوچینو به علت کسب محبوبیت بسیار زیاد در سرتاسر دنیا، از یک نوشیدنی ساده موجود در کافه‌های ایتالیا به یکی از محصولات تجاری که در سرتاسر دنیا عرضه می‌شود تبدیل شد. همین مورد باعث ایجاد برندها و مارک‌های تجاری مختلف در زمینه کاپوچینوها شد و انتخاب‌های بسیار زیادی را در سرتاسر دنیا برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرد. نام‌های بسیار زیادی در این صنعت وجود دارد اما تعداد کمی از این مارک‌ها دارای مرغوبیت هستند.

کاپوچینو ترابیکا که زادگاهش یک گروه صنعتی در اندونزی است به یکی از بهترین برندهای دنیا در زمینه تولید و عرضه محصولات قهوه از جمله کاپوچینو تبدیل شده است. برندی دیگر که در این زمینه بسیار مطرح است و نامی نیک در این صنعت برای خود ایجاد کرده است، برند کاپوچینوهای گود دی است. نکته جالب‌توجه دررابطه‌با این برند نیز محل تولد آن است که مجدداً نام اندونزی را به میان می‌آورد.

فواید کاپوچینو

قهوه به طور کل دارای مزایا و خواص بسیار زیادی است اما کاپوچینو مزایای اختصاصی و منحصربه‌فرد خود را دارد. آنتی‌اکسیدان‌های فعال و بسیار قدرتمند موجود در قهوه و خصوصاً کاپوچینو اثرات مثبت بسیار زیادی در سلامت کبد دارد. علاوه بر این طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده در این زمینه، کافئین موجود در قهوه تأثیرات بسیار عمیقی در تقویت حافظه کوتاه‌مدت دارد. یکی از موارد جالب دراین‌رابطه این است که با مصرف کاپوچینو می‌توان درد ناشی از میگرن را تا حد بسیار زیادی کاهش داد.

همان‌طور که گفته شد، کاپوچینو دارای مزایا و خواص بسیار زیادی است و تأثیرات مثبت بسیاری بر بهبود عملکرد بدن دارد. کاهش استرس ناشی از مصرف کاپوچینو از جمله موارد جالبی است که ذکر آن خالی‌ازلطف نخواهد بود. یکی دیگر از ناهنجاری‌های دوران پیری که بسیاری از افراد با آن دست‌به‌گریبان هستند مربوط به بیماری بسیار دردناک آلزایمر است. مصرف کاپوچینو به طور چشم‌گیری احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد و افراد را در برابر این بیماری ایمن می‌کند.

در کنار تمام موارد ذکر شده دررابطه‌با خواص کاپوچینو می‌توان به بهبود عملکرد سیستم گوارش، کاهش احتمال ابتلا به انواع سرطان، بهبود عملکرد قدرتی و سرعتی بدن، کاهش احتمال ابتلا به دیابت، بهبود عملکرد دستگاه قلبی و عروقی، کاهش خستگی، کاهش احتمال ابتلا به سنگ کلیه، تقویت ژنوم و موارد دیگر اشاره کرد.

مضرات کاپوچینو

جدای از این حقیقت که قهوه و خصوصاً کاپوچینو دارای مزایا و خواص بسیاری هستند، طبعاً مانند هر چیزی در این جهان دارای معایبی نیز هستند. برای مثال، توجه به میزان مصرف کافئین دارای اهمیت بسیار زیادی است. مصرف مقداری زیاد از این ماده به‌عنوان عاملی برای افزایش فشارخون شناخته شده است و علاوه‌برآن باعث افزایش ترشح اسید معده نیز می‌شود که به دنبال آن احتمال ابتلا به بیماری‌های معده و سیستم گوارشی را افزایش می‌دهد.

مصرف بیش از حد کاپوچینو تأثیر خوبی بر عملکرد مغز و سیستم عصبی ندارد و باعث کاهش کیفیت عملکردی بخش‌هایی از سیستم عصبی بدن می‌شود. جالب است بدانید که کافئین به‌اندازه سیگار و حتی مواد مخدر اعتیادآور است. علاوه بر تمام این موارد، تأثیر منفی کاپوچینو بر عدم جذب مواد مغذی می‌تواند به‌اندازه تمام موارد مذکور برای بدن و سلامتی بد باشد. کاپوچینو، در صورت مصرف بیش از اندازه، ممکن است خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد آرا: 2

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا