سفر و گردشگری

همه چیز درباره مسیر رسیدن به کربلا از مرز مهران در اربعین

به گزارش کارمادیو، مدت هاست که پیاده روی اربعین به یک رویداد مذهبی در ایران تبدیل شده است. این پیاده روی از دو راه هوایی و زمینی انجام می‌شود.  در مسیر زمینی زائران از سه مرز مهران در استان ایلام و شلمچه و چزابه در استان خوزستان خارج می‌شوند، اما خروج از مرز مهران مرسوم‌تر و در دسترس‌تر است. بزرگراه کربلا به عنوان شاهراه ارتباطی بین ایران و عتبات عالیات در غرب کشور از پتانسیل‌های قابل توجه گردشگری این جغرافیا به شمار می‌رود.

زائران کربلا از پایتخت مسیر تهران، اسلامشهر، ساوه، همدان، کرمانشاه، اسلام آباد غرب، ایلام و مرز مهران را طی خواهند کرد. سال گذشته بود که حجم زیادی از زائران برای عزیمت به عتبات عالیات و کربلا طی ایام اربعین، پیاده روی بزرگی را رقم زدند. بسیاری از زائران در مسیر رفتن به کربلا و آمدن به وطن از مرز مهران عبور کردند و امسال نیز پرشورتر از سال گذشته بازهم این مرز را برای عرض ارادت به سید الشهدا انتخاب می‌کنند.

مسیر و فاصله تهران تا مرز مهران

مسیر و فاصله تهران تا مرز مهران

فاصله تهران تا مرز مهران ۷۵۹ کیلومتر است که در صورتی که شما قصد طی کردن این مسیر با خودرو شخصی را داشته باشید این مسافت را می‌توانید در طی  زمان: ۹ ساعت و ۸ دقیقه طی کنید.

فاصله تهران تا کربلا با اتوبوس چقدر است؟

خیلی‌ها ترجیح می‌دهند با اتوبوس به مرز مهران بروند و از آنجا راهی کربلا شوند. برای این افراد توضیح خواهیم داد.
برای رفتن به کربلا با اتوبوس ۴ مرز وجود دارد (مرز مهران – مرز خسروی – مرز چذابه – مرز شلمچه).
از تهران تا مرز مهران و خسروی حدود ۱۰-۱۲ ساعت طول می‌کشد، بسته به ترافیک. حد خسروی کمی نزدیک‌تر از مهرانی است
فاصله تهران تا مرز چذابه حدود ۱۲.۱۳ ساعت هست.
حدود ۱۴ ساعت از تهران تا مرز شلمچه.
همه این زمان‌ها متوسط هستند و ممکن است بسته به ترافیک تغییر کنند.

از مرز مهران تا نجف عموما با خودرو‌های عبوری طی می‌شود، اما از نجف به بعد یا باید پای پیاده در مسیر کربلا بروید و به خیل پیاده روی اربعین بپیوندید یا از مسیر‌های فرعی با خودرو‌های عبوری به نزدیکی کربلا بروید. بخش اعظمی از این  مسیر در  بزرگراه کربلا قرار دارد که  در آینده قرار است به آزاد راه تبدیل شود و مسیر تردد زائران کربلاست.

 

مسیر‌های برای رسیدن به مرز مهران

زائران پس از ورود به استان همدان و عبور از شهرستان‌های متعدد همچون فامنین، رزن؛ همدان و اسدآباد وارد استان کرمانشاه خواهند شد.  اولین انتخاب رفتن در  این مسیر از کرمانشاه-اسلام آباد-ایوان-ایلام به مرز مهران ختم می‌شود مهران، و دومین مسیر انتخابی از کرمانشاه-حمیل، سرابله-ایلام به مهران خواهد رسید. مسیر دیگر زائران از خرم آباد-کوهدشت-سرابله-ایلام به مرز مهران می‌رسد و مسیر دیگر از خرم آباد-دره شهر-بدره-ایلام به مهرانختم می‌شود، راه دیگر مسیر کربلا از -خوزستان-اندیمشک، دهلران به مهران خواهد رسید.

زائران می‌توانند با توجه به استان‌های محل سکونت در شرق، غرب، شمال و جنوب کشور از نزدیک‌ترین مسیر به استان‌های همدان؛ کرمانشاه، خوزستان و لرستان وارد استان ایلام شوند.

 

چگونه خود را به استان ایلام و مرز مهران برسانیم؟

استان ایلام در غرب کشور با استان‌های کرمانشاه، خوزستان و لرستان همسایه است و از طریق این سه استان می‌شود خود را به استان ایلام و مرز مهران رساند؛ البته معمولاً بیشتر زائران از طریق استان کرمانشاه خود را به استان ایلام می‌رسانند.

از استان کرمانشاه می‌توان از دو طریق شهرستان چرداول و شهرستان ایوان خود را به استان ایلام رساند و ازآنجا به مرز مهران رفت، همچنین از طریق استان لرستان از طریق شهرستان‌های چرداول و شهرستان دره شهر نیز می‌توان به شهر ایلام و بعد مهران تردد کرد. از طریق استان خوزستان نیز می‌توان خود را به واسطه شهرستان دهلران به‌طور مستقیم وارد شهرستان مهران شد.

البته از شهر ایلام به سمت شهرستان مهران علاوه بر مسیر ایلام به مهران که از طریق صالح‌آباد انجام می‌شود می‌توان از طریق ایلام-ملکشاهی-مهران به مرز نیز رسید. بیشتر زائران اربعین پس از ورود به خاک عراق ابتدا به نجف اشرف می‌روند. در مرز‌های خاکی معمولا اتوبوس، ون و سواری‌های عراقی به انتظار ایستاده‌اند. نرخ کرایه‌ها بالا و پایین دارد. سازمان حج و زیارت برای کنترل حمل و نقل در خاک عراق صد‌ها دستگاه اتوبوس را از ایران روانه این کشور می‌کند که بیشتر این اتوبوس‌ها در مرز‌ها مستقر خواهند شد.

فاصله مهران تا کربلا

هم‌اکنون فاصله مهران تا کربلا ۲۸۰ کیلومتر، کاظمین۲۸۳، سامرا ۴۴۴ و نجف ۳۰۳ کیلومتر است و علاوه بر نزدیکی، امنیت بسیار بالای این منطقه و مسیر‌های این مرز تا شهر‌های مذهبی عراق باعث شده زائران بیشتر از مرز مهران در ایام اربعین استفاده کنند.

مرز مهران درواقع علاوه بر ایام اربعین در تمامی روز‌های سال شاهد حجم بیشترین تردد زائران به عتبات عالیات است و همین عامل باعث شده امروز این مرز به‌عنوان مهم‌ترین مرز زمینی کشور به عراق نیز شناخته شود.

سال گذشته بسیاری مسئولان از حضور میلیونی زائران به مرز مهران برای رفتن به کربلا طی ایام اربعین غافلگیر شدند. امکانات پاسخگوی حجم زیاد زائران نبود، ولی امسال مسئولان کشوری و استانی برای خدمات‌رسانی به حضور و حرکت میلیونی مردم در ایام اربعین تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده‌اند.

مسیر نجف تا کربلا در پیاده روی اربعین

مسیر نجف تا کربلا چند کیلومتر است؟

همزمان با پیاده روی اربعین حسینی، هرساله زائران بسیاری در این مسیر پای می‌گذارند، به همین منظور می‌توانید در ادامه این گزارش اطلاعات بیشتری هم از مسافت‌های شهری عراق در اینجا بخوانید. در آستانه اربعین، هرساله زائران بسیاری از مرز‌های مختلف وارد کشور عراق، کشوری با مساحت کوچک که در ایام اربعین میزبان چندین میلیون نفر از عاشقان اباعبدالحسین (ع) می‌شود.

کشور عراق با تعدد شهر‌ها و مساحت کم هرساله میزبان زائرانی است که از راه‌های دور و نزدیک خود را برای ایجاد حماسه‌ای دیگر در اربعین به شهر کربلا می‌رسانند، اما این مسیر که سالهاست «طریق الحسین» از خروجی شهر نجف آغاز شده تا ورودی شهر کربلا و رویت بارگاه سیدالشهدا (ع) ادامه دارد.
مسیر نجف تا کربلا از ابتدای عمود ۱ تا ۱۴۵۲ آغاز شده و تقریبا فاصله هر عمود ۵۰ متر است که مردم عراق و دیگر زائران افتخار میزبانی سالار شهیدان (ع) را دارند و فاصله‌ی خروجی شهر نجف تا ابتدای شهر کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است.

مسیر نجف تا کربلا

زائران معمولا پس از چند روز اقامت در نجف راهی کربلای معلی می‌شوند.   مسیر‌های پیاده روی که در عراق برای مشتاقان پیاده روی به سوی کربلای معلی تعیین شده، «نجف-حیدریه-کربلا»، «کوفه-سهله-کربلا»، «بغداد-مسیب-کربلا» و «حله-طویریج-کربلا» است.

مسیر انتخابی زائران ایرانی برای پیاده روی همان مسیر نخست، یعنی نجف-حیدریه-کربلا است که خدمات ارائه شده در قالب طرح ساماندهی نیز تنها در همین مسیر ارائه می‌شود.

«نجف-حیدریه-کربلا» کوتاه‌ترین، پرترددترین، امن‌ترین و مشهورترین مسیر دسترسی از نجف به کربلا و محور اصلی پیاده‌روی زائران اربعین است که امتداد آن از سمت جنوب به شمال است. این مسیر، بزرگراه رفت و برگشتی است که یک پیاده‌رو به حساب می‌آید و به مسیر «یاحسین» مشهور است. طول آن برابر ۸۲ کیلومتر است که از ابتدای آن در هر ۵۰ متر یک میله در وسط جاده نصب شده تا به عنوان نشانه‌ای برای مردم و زائران پیاده باشد.

این میله‌ها از عدد ۱ تا ۱۴۵۲ از خروجی شهر نجف شماره‌گذاری شده‌اند. البته از میدان «ثوره العشرین» شهر نجف تا خروجی شهر نیز ۱۸۲ میله شماره‌گذاری شده که پس از پایان آن‌ها میله‌های اصلی آغاز می‌شود.

در سمت راست این جاده تعداد زیادی حسینیه (موکب ثابت) وجود دارد که در اربعین، نیمه شعبان و مناسبت‌های دیگر تعداد بیشتری از این چادر‌ها (موکب متغیر) در این مسیر برپا می‌شود. زائران در این موکب‌ها پذیرایی می‌شوند. در این جاده چندین درمانگاه و پست درمانی برای درمان زائران برپا شده است.

علاوه بر این خدمات، نیرو‌های امنیتی این مسیر را تحت کنترل دارند، عشایر عراقی مهمترین نیرو‌های امنیتی در این مسیر پیاده روی هستند که هم موکب داری می‌کنند و هم تامین امنیت.

 

منبع: تجارت امروز

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا