طرز تهیه خورشت میرعالیخانی یا خورشت ترشی خوشمزه
خورشت میرعالیخانی یا خورشت ترشی یکی از غذاهای محلی ایل بزرگ میر است که در شهر اندیمشک و در منطقه گردشگری زیبای منگره طبخ می شود دلیل نام گذاری این غذا، استفاده از ترشی انار آسیاب شده در آن است. با کارمادیو همراه باشید تا طرز تهیه این غذای محلی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه خورشت ترشی
- ترشی انار آسیاب شده ۳۵۰ گرم
- گوشت قرمز ترجیحا گوشت گوسفندی ۳۵۰ گرم
- پیاز درشت ۳ عدد
- آرد گندم ۳ قاشق غذاخوری
- روغن به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت میرعالیخانی
۱- ابتدا ترشی انار خشک شده که از قبل آسیاب کرده ایم را با مقداری نمک درون یک ظرف مناسب با آب جوش ترکیب می کنیم.
۲- در این مرحله پیازها را پوست میگیریم و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و همراه با کمی روغن و گوشت در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیازها کاملا نرم شوند و رنگ گوشت تغییر کند.
۳- سپس مقداری نمک و زرد چوبه به گوشت و پیاز اضافه می کنیم و کمی دیگر تفت می دهیم و در این مرحله ترشی ها را از صافی عبور می دهیم و آب ترشی را به گوشت اضافه می کنیم.
۴- در این مرحله مقداری دیگر آب جوش به خورشت اضافه می کنیم و روی شعله متوسط قرار می دهیم تا خورشت کاملا بپزد.
۵- در ده دقیقه آخر پخت ۳ قاشق غذاخوری آرد را با کمی آب سرد و مقدار کمی زردچوبه مخلوط میکنیم و به خورشت برای لعاب دار شدن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورشت کاملا جا بیفتد.