طرز تهیه فلافل لبنانی + تهیه سس مخصوص و رازهای خوشمزهتر شدن آن
فلافل یکی از محبوب ترین غذاها و ساندویچ هایی است که در سراسر دنیا تولید و سرو می شود و در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم طرز تهیه نوع فلافل لبنانی و مواد لازم برای تهیه آن را و نیز طرز تهیه سس آن را به شما توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه فلافل لبنانی
جهت تهیه فلافل خوشمزه لبنانی مواد خوراکی زیر لازم است:
- یک کیلو نخود
- یک عدد پیاز خرد شده
- یک دوم پیمانه جعفری تازه
- یک دوم پیمانه گشنیز
- سه عدد سیر
- یک و نیم قاشق غذاخوری آرد سفید یا نخودچی
- نمک، زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار کافی
- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری و روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
مراحل تهیه فلافل لبنانی
جهت تهیه یک فلافل اصل و خوشمزه لبنانی باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد
مرحله اول آماده کردن نخودها
ابتدا از یک روز قبل نخودها را خیس کرده تا نرم شده و نفخ آنها گرفته شود در این مدت دو تا سه بار آب آنها را عوض می کنید و پس از یک روز ها را آبکش کرده و در غذاساز می ریزیم و خرد می کنیم.
مرحله دوم ترکیب کردن مواد فلافل
برای مرحله خرد کردن نخود ها ابتدا گشنیز و جعفری را خوب شسته و همراه با سیر و پیاز خرد می کنیم نخود سبزی سیر و پیاز و ادویه ها را داخل غذاساز می ریزیم و مواد را با هم مخلوط می کنیم و دستگاه را روشن می کنیم تا مواد خرد شده و به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند به گونهای که بافتی یک دست و نرم به خود بگیرند در پایان نیز مواد را از دستگاه خارج کرده و داخل یک کاسه ریخته و روی آنها را پوشانده و داخل یخچال قرار میدهیم تا به مدت یک ساعت استراحت کنند و آماده فرم دهی شوند.
مرحله سوم سرخ کردن فلافل
در این مرحله که در واقع مرحله آخر است مواد فلافل را از یخچال بیرون کشیده و در قالب می ریزیم که برای این کار می توانید از قالب های مخصوص فلافل و یا با استفاده از قاشق بهره ببرید.
در این مرحله روغن را به ماهیتابه ریخته و روی اجاق گاز می گذاریم و اجازه می دهیم تا خوب داغ شود سپس قرص های فلافل را داخل آن می ریزیم به گونهای که در داخل آن تابه های گرد با قطر کم استفاده کنید نکتهای که لازم است در این مرحله انجام گیرد این است که حرارت گاز باید ملایم باشد تا قرص های فلافل به طور کامل مغز پخت شوند و هنگامی که فلافل به طور کامل طلایی و ترد شد آن را از روغن بیرون بکشید. در پایان قرص های فلافل را با دیگر مواد و سس ترکیب کرده و نوش جان می کنید.
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص فلافل لبنانی
برای خوشمزهتر شدن فلافل لبنانی بهتر است که سس مخصوص آن را به کمک مواد زیر و با همان روش همیشگی تهیه سس به کار گیرید
- ۴ قاشق غذاخوری ماست
- ۲ قاشق غذاخوری خیارشور
- یک حبه سیر له شده
- یک و نیم قاشق غذاخوری ارده
- آب لیمو ترش تازه یک و نیم قاشق غذاخوری
- یک و نیم قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک قاشق غذاخوری زیره
- یک قاشق مرباخوری سماق
- نمک به میزان لازم
رازهای خوشمزهتر شدن فلافل لبنانی
گفتیم که فلافل لبنانی یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین انواع فلافل ها است به شرطی که با رازهای خوشمزه شدن آن آشنا باشید بنابراین این رازها را در زیر مطالعه کنید.
- حتماً در تهیه فلافل لبنانی از زیره استفاده کنید زیرا بهترین ادویه برای خوشمزه کردن آن است و فرقی ندارد این ادویه سیاه باشد یا سبز همچنین می توانید برای خوشمزه تر شدن این فلافل به مایع آن کمی نعنای خشک نیز اضافه کنید.
- هنگامی که در حال چرخ کردن نخود ها هستید دقت کنید که به نشوند یا زیاد سرخ نشوند چرا که در این صورت یع فلافل وا می رود و شکل و حتی مزه خود را از دست می دهد.
- جهت خوشمزهتر شدن فلافل ها و مقوی شدن آنها می توانید تخم مرغ نیز به مواد اولیه اضافه کرده و خوب هم با مخلوط کنید.
- جهت سرخ کردن قرص های فلافل آن را در ظرفی نچسب و کوچک سرخ کنید تا به طور کامل سرخ شود بدون اینکه بسوزد.
- چاشنی چاشنی مناسب فلافل لبنانی ترشی است به خصوص ترشی انبه بادمجان یا میوه البته با توجه به ذائقه خود می توانید از استفاده کنید.
- بهترین نانی که می توانید برای خوردن فلافل لبنانی استفاده کنید پیتا که نوعی نان لبنانی است و کمی ضخیم تر از نان لواش است.
- بهترین نوشیدنی همراه فلافل لبنانی یک لیوان چای نعنا است. لازم به ذکر است که هندی ها همراه این فلافل نوشیدنی به نام لاسی می نوشند که در واقع نوعی دوغ شیرین است.
جمعبندی
در این مقاله به روش تهیه فلافل لبنانی و مواد لازم برای پخت این نوع فلافل را ذکر کردیم همچنین مواد لازم جهت تهیه این نوع فلافل را بیان نمودیم لازم به ذکر است که می توان همراه این فلافل سس انبه به عنوان بهترین سس را استفاده کرد.