معرفی میوه کامکوات + خواص و نکات مهم
در این مقاله از کارمادیو به معرفی میوه کامکوات میپردازیم. یک میوه کامکوات خیلی بزرگتر از یک انگور نیست، اما این میوه به اندازه یک لقمه، دهان شما را با طعم شیرین پر میکند. میوه کامکوات در زبان چینی به معنای “پرتقال طلایی” است. این میوه در اصل در چین رشد میکند. همچنین در چندین کشور دیگر، از جمله مناطق گرمتر ایالات متحده، مانند فلوریدا و کالیفرنیا، رشد میکنند.
بر خلاف سایر مرکبات، پوست میوه کامکوات شیرین و خوراکی است. در این مقاله مزایا و خواص میوه کامکوات و همچنین نکاتی برای خوردن آن را در اختیار شما قرار دادیم. با ما همراه باشید.
خواص جادویی میوه کامکوات
میوه کامکوات به ویژه به دلیل منابع غنی ویتامین C و فیبری که دارد قابل توجه است. یک وعده 100 گرمی (حدود 5 میوه کامکوات کامل) حاوی:
- کالری
- کربوهیدرات
- پروتئین
- چربی
- فیبر
- ویتامین A
- ویتامین C
- کلسیم
- منگنز
میوه کامکوات همچنین مقادیر کمتری از چندین ویتامین B، ویتامین E، آهن، منیزیم، پتاسیم، مس و روی را تامین میکند. دانه های خوراکی و پوست کامکوات مقدار کمی از چربی های امگا 3 را فراهم می کند. مانند سایر میوههای تازه، کامکوات نیز بسیار آبرسان است و حدود 80 درصد وزن آنها از آب است.
محتوای بالای آب و فیبر میوه کامکوات آنها را به غذایی سیرکننده تبدیل میکند، در حالیکه کالری نسبتاً کمی دارند. پس میوه کامکوات، میتواند یک میان وعده عالی برای رژیم غذایی شما باشد.
سرشار از آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات گیاهی
میوه کامکوات سرشار از ترکیبات گیاهی از جمله فلاونوئیدها، فیتواسترولها و اسانسها هستند. مقادیر بیشتری از فلاونوئیدها در پوست خوراکی میوه کامکوات نسبت به پالپ آن وجود دارد. برخی از فلاونوئیدهای میوه دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که ممکن است به محافظت در برابر بیماری قلبی و سرطان به شما کمک کنند.
فیتواسترولهای موجود در میوه کامکوات ساختار شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند، به این معنی که میتوانند به جلوگیری از جذب کلسترول در بدن شما کمک کنند که ممکن است به کاهش کلسترول خون شما کمک کند.
اسانسهای موجود در میوه کامکوات بوی فوقالعادهای را روی دستها و هوا میگذارند. برجسته ترین آن لیمونن (limonene) است که دارای اثرات آنتی اکسیدانی در بدن شما است.
هنگامی که در یک غذای کامل مانند میوه کامکوات مصرف می شود، تصور میشود که فلاونوئیدهای مختلف، فیتواسترولها و اسانسها با هم تعامل دارند و اثرات مفید هم افزایی دارند.
از آنجایی که پوست میوه کامکوات خوراکی است، می توانید از مخازن غنی از ترکیبات گیاهی آن استفاده کنید. میوه کامکوات دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و کاهش دهنده کلسترول هستند.
تقویت سیستم ایمنی
در طب عامیانه در برخی از کشورهای آسیایی، میوه کامکوات برای درمان سرماخوردگی، سرفه و سایر التهابات مجاری تنفسی استفاده شده است.
علم مدرن نشان می دهد که ترکیبات خاصی در میوه کامکوات وجود دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی شما میشود. کامکوات منبع فوق العاده ای از ویتامین C است که از سیستم ایمنی حمایت می کند. علاوه بر این، برخی از ترکیبات گیاهی موجود در کامکوات ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن شما نیز کمک کند.
مطالعات حیوانی نشان میدهد که ترکیبات گیاهی کامکوات ممکن است به فعال کردن سلول های ایمنی به نام سلول های کشنده طبیعی کمک کند. سلول های کشنده طبیعی به محافظت از شما در برابر عفونت ها کمک میکنند. همچنین نشان داده شده است که آنها سلولهای تومور را از بین میبرند.
یکی از ترکیبات موجود در کامکوات که به تحریک سلولهای کشنده طبیعی کمک میکند، کاروتنوئیدی به نام بتا کریپتوکسانتین است.
تجزیه و تحلیل تلفیقی از هفت مطالعه مشاهدهای بزرگ نشان داد که افرادی که بالاترین میزان مصرف بتا کریپتوکسانتین را داشتند، 24 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه بودند. با این حال، این تحقیق قادر به اثبات علت و معلولی نبود.
ویتامین C و ترکیبات گیاهی موجود در کامکوات به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت ها کمک می کند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان های خاص کمک کند.
مبارزه با چاقی
ترکیبات گیاهی موجود در کامکوات ممکن است به مبارزه با چاقی و بیماری های مرتبط از جمله بیماری قلبی و دیابت نوع 2 کمک کند. دانشمندان با استفاده از عصاره پوست کامکوات این مساله را روی موش ها آزمایش می کنند. این عصاره سرشار از فلاونوئیدهای نئوکریوسیتین و پونسیرین است.
در یک مطالعه اولیه، موشهای با وزن طبیعی که به مدت هشت هفته از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند، نسبت به موشهایی که رژیم غذایی پرچرب به همراه عصاره کامکوات یا رژیم غذایی کنترلی کمچرب دریافت کردند، به طور قابلتوجهی وزن بیشتری اضافه کردند. توجه کنید که همه گروهها تقریباً به همان میزان کالری مصرف کردند.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که عصاره کامکوات به به حداقل رساندن رشد در اندازه سلولهای چربی کمک میکند. تحقیقات قبلی نشان می دهد که فلاونوئید پونسیرین ممکن است در تنظیم این سلول های چربی نقش داشته باشد.
در بخش دوم همان مطالعه، موش های چاق که به مدت دو هفته از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند، 12 درصد افزایش وزن داشتند اما موش های چاق که از رژیم غذایی پرچرب به همراه عصاره کامکوات تغذیه شده بودند، وزن خود را حفظ کردند. هر دو گروه تقریباً یکسان کالری مصرف کردند.
در هر دو بخش از مطالعه، عصاره کامکوات همچنین به کاهش قند خون ناشتا، کلسترول تام، کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید کمک کرد. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، از جمله تحقیق در انسانها. صرف نظر از این مساله، از آنجایی که کامکواتها را می توان با پوست و همه آن ها خورد، به راحتی می توانید از تمام مزایای آن بهرهمند شوید.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که ترکیبات گیاهی موجود در پوست کامکوات ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن و ارتقای سطح قند خون و کلسترول سالم کمک کند.
نحوه خوردن کامکوات
کامکوات بهتر است به صورت کامل و بدون پوست مصرف شود. طعم شیرین آنها در واقع از پوست کامکوات میآید، در حالی که آب آنها ترش است. تنها نکته این است که اگر به پوست مرکبات معمولی حساسیت دارید، ممکن است لازم باشد کامکوات را کنار بگذارید.
همچنین ممکن است قبل از غذا خوردن میوه را به آرامی بین انگشتان خود بچرخانید. این به آزاد شدن اسانسهای موجود در پوست کمک میکند و طعمهای پوست شیرین و گوشت ترش را مخلوط میکند. علاوه بر این، کامکوات را خوب بجوید. هر چه بیشتر آنها را بجوید، طعم شیرین تر می شود.
اگر می خواهید قبل از خوردن میوه ها پوست آن نرم شود، می توانید آنها را به مدت 20 ثانیه در آب جوش فرو کنید و سپس با آب سرد بشویید.
نکاتی برای خرید و استفاده از کامکوات
کامکواتهایی که عموما در فصل پاییز رشد میکنند، اما بسته به محل زندگی شما ممکن است در دسترس بودن این میوه متفاوت باشد. کامکوات ها را در سوپرمارکت ها، فروشگاه های مواد غذایی پیدا کنید.
اگر نمی توانید کامکوات را در فروشگاه های مواد غذایی محلی پیدا کنید، می توانید آنها را به صورت آنلاین نیز سفارش دهید. اگر میتوانید آنها را پیدا کنید و بخرید.
اگر از درختچهی کامکوات نگهداری نمیکنید و میخواهید میوههای آن را خریداری کنید بهتر است ابتدا به سراغ گزینههای ارگانیک بروید، چون قرار است پوست آنها را هم بخورید پس باید سالمترین گزینه را انتخاب کنید. اگر میوهی ارگانیک در دسترستان نبود حتما کامکواتها را قبل از مصرف به خوبی بشویید چون ممکن است مقداری آفتکش هنوز روی پوست آنها باقی مانده باشد.
در زمان انتخاب میوهها را به آرامی فشار دهید تا میوههای سفت و بزرگ را پیدا کنید. میوههایی را انتخاب کنید که نارنجی رنگ هستند. کامکواتهای سبز هنوز کال هستند و هنوز برای خوردن آماده نشدهاند. همچنین میوههایی که پوست کمرنگ دارند یا روی پوستشان لکه ایجاد شده است را انتخاب نکنید.
کامکوات را میتوانید به مدت ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید. البته اگر آنها را روی میز قرار دهید این مدت به چند روز کاهش پیدا میکند. اگر مصرف همهی میوهها در این مدت زمان سخت است میتوانید با آنها پوره درست کنید یا حتی خرد کرده و در فریزر قرار دهید. همچنین از کامکوات میتوانید به شکلهای زیر استفاده کنید:
- تهیهی سس برای گوشت، مرغ یا ماهی
- مارمالاد، مربا و ژله
- به صورت خرد شده در سالاد
- استفاده از برشهای کامکوات در ساندویچ
- استفاده بهعنوان چاشنی
- استفاده در پخت نان
- تهیهی دسرهایی مثل کیک و کلوچه
- تهیهی پوره
- استفاده از پوره یا خرد شدهی آن برای تزئین دسرها
- تهیهی آبنبات
- تهیهی دمنوش
جمع بندی
کامکوات چیزهای بیشتری برای ارائه دارد تا فقط یک نام تند. یکی از غیرمعمول ترین چیزها در مورد این گوی های لقمه ای این است که پوست آن را می خورید که قسمت شیرین میوه است. این آنها را به یک میان وعده آسان تبدیل می کند. از آنجایی که پوست آن را می خورید، می توانید از ذخایر غنی آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات گیاهی موجود در آن استفاده کنید.
ویتامین C و ترکیبات گیاهی موجود در کامکوات می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند. برخی از این موارد حتی ممکن است به محافظت در برابر چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و برخی سرطان ها کمک کنند، اگرچه تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است. امیدوارمی این مقاله از کارمادیو برای شما مفید بوده باشد.