طرز تهیه ماکارونی برای 4 نفر با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی
ماکارونی، یکی از غذاهای موردعلاقه بچهها و جوانان بوده که مواد متفاوتی برای طرز تهیه آن وجود دارد. تاریخچه این غذای خوشمزه به ایتالیا و چین نسبت داده شده است. این در حالی است که بسیاری از افراد آن را یک غذای سنّتی ایرانی میدانند. بههرحال کیفیت پخت ماکارونی از لحاظ طعم و رنگ و همچنین خمیر نشدن به طرز تهیه آن بهصورت حرفهای بستگی دارد. تا انتهای مقاله همراه کارمادیو باشید تا با طرز تهیه ماکارونی و فوتوفنهای آن آشنا شوید.
مواد موردنیاز جهت تهیه ماکارونی برای 4 نفر
طعم و عطر ماکارونی به مواد موردنیاز آن بستگی زیادی دارد که در این دستور پخت از کارمادیو به شما آموزش می دهیم. مواد مورد نیاز تهیه ماکارونی برای 4 نفر به شرح زیر است:
ماکارونی: 400 گرم
گوشت چرخکرده: 250 گرم
پیاز نگینی: 2 عدد متوسط
سیبزمینی: 1 عدد بزرگ یا 2 عدد متوسط
روغن: به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
فلفل دلمهای نگینی کوچک: 1 عدد
سیر: 3 حبه یا پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
پودر آویشن: 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
پودر گل: 1 قاشق چایخوری
سرکه سیب: 1 قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
نخودفرنگی کنسروی (دلخواه): 4 قاشق غذاخوری
ذرت کنسروی (دلخواه): 3 قاشق غذاخوری
کنجد: به مقدار دلخواه
ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از افراد از قارچ یا سویا به جای گوشت چرخکرده استفاده میکنند. برخی نیز از مخلوط گوشت چرخکرده و قارچ یا از مخلوط گوشت چرخکرده و سویا استفاده میکنند.
مرحله اول: آب جوش برای تهیه ماکارونی
یک قابلمه متناسب را تا دوسوم حجم آن، آب کرده و روی شعله گاز گذاشته تا به جوش آید.
مرحله دوم: تهیه مواد ماکارونی
تا آب جوش میآید، مواد ماکارونی را آماده کنید. برای تهیه مواد ماکارونی، ابتدا پیازهای نگینی شده را داخل یک تابه، همراه با روغن تفت میدهیم. هنگامیکه پیازها سبک شده، گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تفت دادن را ادامه میدهیم.
بعد از اینکه گوشت نیز تیرهرنگ شد، زردچوبه و سیر رنده شده را اضافه کرده و مواد را به هم میزنیم. حالا نوبت اضافه کردن رب گوجه، پودر دارچین، پودر فلفل سیاه، پودر آویشن، پودر گل و نمک است. مواد را به هم زده و میگذاریم تا رب گوجه نیز تغییر رنگ بدهد. بعد از اینکه رب گوجه تغییر رنگ داد، سرکه و یک فنجان آب به مواد اضافه کرده و میگذاریم روی حرارت بمانند تا آب آن چیده شود. با توجه به ذائقه و سلیقه خود، میتوانید در این مرحله ذرت و نخودفرنگی را اضافه کنید. بعد از اینکه مواد غلیظی به دست آمد، زیر تابه را خاموش کنید.
مرحله سوم: آبکش کردن ماکارونی
رشتههای ماکارونی را با توجه به سلیقه خود دو تکه کرده یا سالم داخل قابلمه آب جوش بریزید. یک قاشق غذاخوری نمک نیز اضافه کنید و بگذارید حدود 5 دقیقه بگذرد. آبکش کردن ماکارونی زمانی فرا میرسد که قسمت بیرونی رشتهها، کاملا نرم شده باشند و کمی از مغز داخلی آنها سفت باشد. این اولین قدم برای خمیر نشدن ماکارانی است. پس حواستان باشد آن را به موقع آبکش کنید.
بعد از اینکه ماکارونی را آبکش کردید، آن را زیر شیر آب سرد بگیرید، این عمل نیز دومین قدم برای خمیر نشدن غذای شما است.
بسیاری از افراد فکر میکنند ماکارونی را باید فوراً بعد از صاف کردن، دم بیندازند؛ اما اینگونه نیست. زمانی که آن را زیر آب سرد میگیرید و رشتهها از هم جدا میشوند، زمان دم انداختن آن است.
مرحله چهارم: ته دیگ سیبزمینی
ته دیگ سیبزمینی ماکارونی، معروف است. آن را میتوان به دو روش تهیه کرد.
روش اول: مقداری روغن و کنجد داخل یک قابلمه ریخته، سیبزمینیهای ورقه شده را کف قابلمه بچینید.
روش دوم: سیبزمینیها را رنده کرده، مقداری نمک و زردچوبه را اضافه کرده و مخلوط میکنیم. داخل قابلمه روغن و مقداری کنجد ریخته و مواد سیبزمینی آماده کرده را کف قابلمه صاف میکنیم.
مرحله پنجم: دم کردن ماکارونی
زمانی که میخواهید ماکارانی آبکش شده را داخل قابلمه بریزید، مطمئن شوید رشتههای آن کاملا از یکدیگر جدا هستند؛ اگر اینگونه نبود، آن را زیر آب سرد بگیرد و چنگ بزنید تا از یکدیگر جدا شوند. حالا رشتههای ماکارونی را داخل قابلمه ریخته و مواد ماکارونی داغ را روی آن بریزید. میتوانید مواد را با ماکارونی مخلوط کرده؛ میتوانید همان گونه بگذارید و زمان سرو، آنها را با یکدیگر مخلوط کنید. درب قابلمه را همراه دمکنی بگذارید.
قابلمه را به مدت 5 دقیقه روی حرارت متوسط رو به بالا گذاشته، همینکه ماکارونی بخار کرد، شعله زیر آن را کم کنید. بعد از گذشت حدود 45 دقیقه ماکارونی آماده سرو است.
سرو ماکارونی
بعد از اینکه ماکارونی دم کشید، آن را داخل یک دیس بکشید و با ته دیگ سیبزمینی آن را تزیین کنید. سرو این غذای خوشمزه همراه ترشی و پیاز یا همراه ماست و خیار و پیاز یا سالاد شیرازی بسیار لذتبخش خواهد بود.