لذیذترین غذاها با انار، مخصوص شام شب یلدا
شب یلدا که طولانی ترین و خاطره انگیزترین شب سال است را می توان با مهمانی ها و پختن و آماده کردن غذاها و خوراکی های خوشمزه و خوشرنگ این شب به یاد ماندنی را خاطرهها انگیزتر کرد بنابراین در این مطلب از کارمادیو به معرفی 4 غذا مخصوص شب یلدا می پردازیم.
لذیذترین غذاهای ویژه شب یلدا با انار
در زیر به معرفی چند مورد از خوشمزه ترین غذاهایی که می توان در شب یلدا پخت می پردازیم.
1. مرغ ناردونی
این غذا یکی از خوشمزه ترین غذاهای مخصوص شب یلدا است و مواد لازم برای تهیه آن شامل موارد زیر است:
- چهار تکه ران و سینه
- یک لیوان آب انار و یک لیوان انار دون شده
- ۳ عدد پیاز و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک فلفل سیاه زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه و نکات تکمیلی مرغ ناردونی
برای تهیه این غذای خوشمزه مراحل زیر را انجام میدهیم:
- ابتدا مرغ ها را تکه تکه کرده و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزهدار می کنیم سپس به مدت نیم ساعت در یخچال می گذاریم.
- در مرحله بعد یک پیاز درشت را رنده کرده و کمی تفت می دهیم سپس نمک فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و پس از چند دقیقه رب انار و رب گوجه فرنگی را به مواد قبل می افزاییم.
- پس از اینکه رب تغییر رنگ داد تکه های مرغ را که در یخچال است در بیرون کشیده و به آنها اضافه کرده و سرخ می کنیم سپس آب انار و کمی آب روی آن ریخته و روی حرارت ملایم می گذاریم.
- در مرحله بعد دو پیاز را خلالی کرده و تفت می دهیم سپس کمی نمک زردچوبه دانه های انار و رب انار را به آن اضافه میکنیم.
- پس از ۵ دقیقه پیاز و انار را روی مرغ ریخته و صبر می کنیم تا مواد به خورد هم روند. هم اکنون غذای شما آماده میل کردن است.
نکات تکمیلی
- مقدار موادی که برای تهیه این غذا ذکر کردیم برای ۴ نفر است اگر تعداد افراد خانواده و مهمانان شما بیشتر از این است باید مواد بیشتری اضافه کنید.
- زمان آماده سازی این غذا حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت آن یک ساعت است.
- انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم از این غذا حدود ۳۸۵ کالری می باشد.
2. انار پلوی شیرازی
مواد لازم جهت تهیه این غذای بسیار خوشمزه که مخصوص شب یلدا و شهر شیراز می باشد، به شرح زیر است.
- چهار پیمانه برنج و دو پیمانه دانه انار
- ۵۰۰ گرم مرغ و ۲ عدد پیاز متوسط
- دو حبه قند و ۲ قاشق چای خوری زعفران دم کرده
- یک قاشق غذاخوری خلال پسته و یک قاشق غذاخوری خلال بادام
- نمک، فلفل سیاه و روغن و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه و نکات تکمیلی انار پلوی شیرازی
مراحل زیر برای تهیه این غذای خوشمزه را به کار میگیریم:
- ابتدا پس از خیساندن برنج آن را میپزیم
- در مرحله بعد ابتدا مرغ را با پیاز سیر و نمک و زردچوبه و مقدار کمی آب روی حرارت میگذاریم تا پخته شود.
- مرغ پخته شده را از آب خارج کرده و ریش ریش میکنیم.
- پیاز را نگینی خرد کرده و تفت میدهیم سپس مرغ ریش ریش شده رب انار نصف دانه های انار و کمی زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت میدهیم.
- سپس خلال بادام و پسته را به آن می افزاییم
- در پایان و پس از دم کشیدن برنج آن را در دیس می ریزیم
- در پایان کمی پلوی زعفرانی و مواد انار و مرغ را روی برنج ریخته و با سلیقه خود تزیین میکنیم سر سفره می گذاریم.
نکات تکمیلی
- مواد لازم ذکر شده برای ۴ نفر است
- زمان آماده سازی حدوداً ۱۵ دقیقه و زمان پخت ۶۰ دقیقه میباشد.
- انرژی هر قاشق غذاخوری از این غذا حدود ۵۰ کالری است.
3. آش انار
آشنا یکی از غذاهای اصیل شیرازی است و به عنوان یکی از خوشمزهترین آشهای شب یلدا شناخته میشود و جهت تهیه این غذای خوشمزه مواد خوراکی زیر لازم است
- یک لیوان لپه و یک لیوان برنج نیم دانه
- ۳ عدد پیاز و ۵۰۰ گرم سبزی آش
- ۴ لیوان آب انار ملس و یک چهارم پیمانه رب انار
- یک عدد استاک گوشت و ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- نمک فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه و نکات تکمیلی آش انار
- لپه را از قبل خیس کرده و بعد از چند دقیقه آن را با آب و مقدار کمی نمک روی حرارت بگذارید تا پخته شود.
- پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید سپس زردچوبه فلفل سیاه و بعد لپه و در نهایت برنج را به آن اضافه کنید.
- استاک گوشت را به مواد قبل اضافه کرده پس از نرم شدن لپهها سبزی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی بپزد.
- در مرحله بعد آب انار را روی مواد قبل ریخته و کمی حرارت دهید و نیز رب انار را اضافه کنید.
- جهت تهیه گوشت قلقلی پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید سپس زردچوبه فلفل سیاه و نمک به گوشت اضافه کنید و با دستان خود وز دهید
- گوشتها را به صورت قلقلیهای کوچک فرم داده و نیم ساعت در یخچال قرار دهید سپس آنها را بیرون کشیده و سرخ کنید.
- پس از آنکه غلظت آش به اندازه کافی رسید ۲ قاشق غذاخوری نعنای داغ و گوشتها را به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا بپزد.
- اکنون آش آماده سرو است و میتوانید با پیاز داغ دانههای انار و نعنای داغ تزیین کرده و در سر سفره بگذارید.
نکات تکمیلی
- مواد لازم ذکر شده برای ۴ نفر است
- زمان آماده سازی مواد حدود ۵ دقیقه و زمان پخت حدود ۵۰ دقیقه است
- انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم از این غذا حدود ۶۱ کیلو کالری میباشد.
4. خورشت بیج
انار بیج انار آویج از دیگر غذاهای خوشمزه مخصوص شب یلدا و استان گیلان است که جهت تهیه آن به مواد غذایی زیر نیاز داریم.
- ۲۰۰ گرم گردو و ۲۰۰ گرم از انواع سبزی مانند تره ،جعفری، گشنیز و نعنا
- یه دو عدد سیر و یک پیاز کوچک
- ۵۰ گرم رب انار و یک پیمانه کوچک آب انار
- ۳۰۰ گرم برنج و دو تکه مرغ
- روغن نمک و فلفل به مقدار کافی
روش تهیه و نکات تکمیلی خورشت بیج
برای تهیه این غذا مراحل زیر را به کار میگیریم:
- ابتدا گردوها را آسیاب کرده و با مقدار کمی روغن تفت میدهیم
- پیاز را ریز کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد سپس روی آن آب ریخته و گردوها را اضافه میکنیم.
- پس از کم شدن آب گردوی رب انار آب انار و ۲ لیوان آب به آن اضافه میکنیم.
- در مرحله بعد سبزیهای خرد شده را کمی تفت میدهیم تا تغییر رنگ داده و سیر له شده را به آنها اضافه میکنیم.
- پس از تفت خوردن سبزیها آنها را به گردو اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا روغن گردوها در بیاید.
- در مرحله بعد مرغ را اضافه کرده و اجازه میدهیم ۴۰ دقیقه بپزد
- اکنون خورشت انار بیج آماده است و می توانید آن را به برنج با برنج کته نوش جان کنید.
نکات تکمیلی
- مواد ذکر شده مناسب برای دو نفر است
- زمان آماده سازی حدوداً ۱۵ دقیقه و زمان پخت ۹۰ دقیقه میباشد
- انرژی موجود در هر یک قاشق از این غذا حدود ۳۵ کالری است.
جمعبندی
در این متن چند مورد از خوشمزهترین غذاهایی که میتوان با انار در شب یلدا پخت را معرفی کردیم. حال اگر می خواهید سالاد مخصوص این شب را تهیه کنید نیز می توانید سالاد انار را استفاده کنید که برای تهیه آن مواد و مراحل زیر به کار گرفته می شود.
یک پیمانه دانه انار، یک پیمانه گردوی خرد شده، یک عدد کلم بنفش کوچک، یک عدد پرتقال بزرگ، یک قاشق چایخوری سرکه، نصف پیمانه سس مایونز، ۲ قاشق غذاخوری پنیر، دو قاشق غذاخوری آب، یک قاشق غذاخوری، مقداری گلپر را استفاده کنید.
روش تهیه سالاد انار مخصوص شب یلدا به این شکل است که ابتدا پرتقال را پوست گرفته و به صورت فیله در میآوریم سپس کلم قرمز را رنده کرده و به آن سرکه نمک و فلفل اضافه می کنیم. در مرحله بعد دانه های انار و گردوی خرد شده را با کلم قرمز مخلوط کرده و درون ظرف سرو میریزیم.
در مرحله بعد فیله های پرتقال را روی سالاد چیده و سس سالاد که از سس مایونز و پنیر خامهای و ادویه ها تهیه شده را همراه با نعنا به سالاد اضافه می کنیم.