رژیم غذایی برای پوست صاف + لیست مواد غذایی ضد جوش
تأثیر تغذیه بر وضعیت پوست یکی از مسائل مهم و غیر قابل انکار است. مواد غذایی که در رژیم غذایی قرار می گیرند عاملی بسیار موثر در کنترل جوش ها و بهبود وضعیت پوست هستند. در این مقاله کارمادیو به بررسی بروز جوش، مواد غذایی ضدجوش، تأثیرات آن ها بر پوست حفظ سلامت پوست خواهیم پرداخت. همچنین نکاتی در مورد راهکار های تغذیه ای برای جلوگیری و کاهش جوش ها را بررسی خواهیم کرد.
آیا رژیم و تغذیه نامناسب باعث ایجاد جوش می شود؟
تغذیه و رژیم غذایی می توانند در ایجاد و گسترش مشکلات پوستی از جمله جوش ها موثر باشند و بین این دو ارتباط مستقیم وجود دارد.
مواد غذایی که باعث ایجاد جوش می شوند
1. مصرف زیاد چربی های مضر
مصرف زیاد چربی های اشباع از منابعی مانند غذا های چرب، فست فود و تنقلات مضر تولید چربی را در پوست را افزایش می دهد.
2. لبنیات
برخی افراد ممکن است بر اثر مصرف شیر و محصولات لبنی به ویژه در افرادی که حساسیت به لبنی دارند، با مشکلات پوستی همچون جوش روبرو شوند. مصرف لبنیات احتمال ایجاد جوش را چند برابر می کند.
3. فست فود
مصرف زیاد فست فود به دلیل داشتن چربی های مضر، مواد افزودنی و قند و نمک زیاد می تواند یکی از عوامل مؤثر در ایجاد یا تشدید جوش ها باشد.
4. شیرینی ها و غذا های پر شکر
مصرف بیش از حد شیرینی ها و غذا های پر شکر میتواند به افزایش التهاب ها و جوش های پوستی منجر شود.
خوراکی های ضد جوش
برخی مواد غذایی دارای خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی هستند که به کاهش جوش ها و بهبود وضعیت پوست کمک می کنند.
1. مواد حاوی روغن اسید چرب اُمگا 3
ماهی، تخم مرغ و تخم کتان از منابع اسید چرب اُمگا 3 هستند که خواص ضد التهابی دارند و به تنظیم و کنترل چربی های پوست کمک می کنند و این موضوع باعث کنترل جوش ها نیز می شود.
2. زردچوبه
زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. مصرف زردچوبه به کاهش التهابات پوست و جلوگیری از ایجاد جوشها کمک می کند.
3. خوراکی های حاوی روی
روی یک ماده معدنی است که در مواد غذایی مختلف یافت می شود و برای بهبود وضعیت پوست و کاهش جوش ها بسیار مفید است. روی خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد که در درمان مشکلات پوستی مانند جوش ها مؤثر است. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، مغز ها و سبزیجات از منابع حاوی روی هستند.
4. چای سبز
مصرف چای سبز به عنوان یکی از خوراکی های ضد التهابی و ضد اکسیدان در کنترل جوش ها مؤثر است. چای سبز حاوی پلیفنل ها و آنتی اکسیدان ها می باشد که به بهبود وضعیت پوست و درمان جوش ها کمک می کند.
5. عسل
خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی عسل در درمان و کنترل جوش ها بسیار کمک کننده است.
6. میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی
میوه ها و سبزیجاتی که زرد و نارنجی رنگ هستند، دارای آنتوسیانین ها و کاروتنوئید ها هستند که خواص آنتی اکسیدانی دارند. سبزیجات برگ سبز نیز مانند اسفناج برای درمان و کنترل جوش و بهبود پوست بسیار مفید هستند
توجه داشته باشید که هر فرد به طور متفاوتی به مواد غذایی واکنش نشان می دهد. بنابراین ممکن است نتایج متفاوتی در افراد مختلف داشته باشد.
تغذیه سالم و متوازن با مصرف میوه ها و سبزیجات، نوشیدن آب کافی و کاهش خوراکی های غیرضروری و مضر به حفظ سلامت پوست و پیشگیری از جوش ها کمک می کند.
جوش چگونه به وجود می آید؟
جوش ها از نظر پزشکی به دلیل تراکم چربی، سلول های پوستی مرده و باکتری ها داخل یا پیرامون منافذ پوست ایجاد می شوند. غده های چربی در پوست چربی تولید می کنند. مخصوصا در دوران نوجوانی افزایش هورمون ها به ویژه آن هایی که باعث افزایش تولید چربی می شوند، باعث افزایش تراکم چربی در پوست می شود.
ترکیب چربی، باکتریها و سلول های پوستی مرده منجر به تحریک سیستم ایمنی می شود که باعث ایجاد التهاب و جوش می شود.
انواع جوش
جوش ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند که این تقسیم بندی بر اساس ویژگی های مورد نظر از جمله رنگ، شکل و میزان التهاب می باشد. جوش های سرسفید، سرسیاه، پوسچول و پاپول از انواع جوش ها هستند که در میان آن ها سرسفید و سرسیاه شایع ترند.
جوش های سرسفید
این جوش ها معمولاً شامل توده های چربی سفید درون منافذ پوست هستند و به رنگ سفید یا زرد نمایان می شوند.
جوش های سرسیاه
این جوش ها در داخل منافذ پوست چربی تیره رنگ جذب می کنند که به دلیل اکسیداسیون چربی به رنگ سیاه تبدیل می شوند.
جمع بندی
در مقاله بالا ایجاد جوش، انواع جوش، مواد خوراکی که باعث ایجاد جوش می شوند و همچنین مواد خوراکی ضد جوش را بررسی کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که جوش و آکنه های شما تشدید شد و با رعایت رژیم غذایی کنترل نشد، به یک متخصص پوست مراجعه کنید. مقاله بهترین روتین برای پوست مستعد جوش + رفع جوش و جلوگیری از ایجاد آن می تواند به شما در داشتن یک پوست صاف و بدون جوش کمک کند.