خواندنی

بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری + طریقه مصرف

برای بهبود کیفیت زندگی گنجینه‌ های کوچکی مانند دانه چیا Chia Seeds در عرصه تغذیه در دنیای امروز وجود دارند که با خواص خود به سلامت ما کمک بسیاری می‌ کنند بنابراین در این مقاله از کارمادیو می خواهیم علاوه بر معرفی این خوراکی مغذی، تاثیر آن بر سلامت و … را بیان کنیم.

بهترین زمان مصرف دانه‌ چیا برای لاغری

بهترین زمان مصرف دانه‌ چیا برای لاغری

کسانی که قصد دارند دانه‌ های چیا را به عنوان بخشی از برنامه غذایی خود برای کاهش وزن در نظر داشته باشند باید زمان‌ های زیر برای مصرف آن را در نظر بگیرند.

به عنوان صبحانه

برای جلوگیری از پرخوری و شروع کردن روز با انرژی لازم می توان دانه‌ های چیا را به صبحانه خود اضافه کرد به عنوان مثال اسمووتی‌ ها و ماست دو نوع صبحانه هستند که می‌ توانید با اضافه کردن این ماده غذایی به آنها یک صبحانه سالم و کم کالری را میل کرد.

قبل از ورزش

دیگر زمان مناسب مصرف دانه‌ های چیا قبل از ورزش است زیرا دارای کربوهیدرات‌ های پیچیده و پروتئین هستند که این دو منبع انرژی طولانی مدت می‌ باشند.

به عنوان عده‌های میان وعده

استفاده از این دانه‌ ها در میان وعده‌ ها نیز یکی از راه‌ های کنترل گرسنگی و پرهیز از پرخوری است.

قبل از وعده‌های غذایی

مصرف دانه‌ های چیا قبل از وعده‌ های غذایی باعث احساس سیری سریع می‌ شود و در نتیجه بسیاری از افراد برای  جلوگیری از پرخوری قبل از وعده‌ های غذایی خود آن را مصرف می‌ کنند.

طریقه مصرف دانه چیا

طریقه مصرف دانه چیا

به روش‌ های مختلفی از جمله موارد زیر می‌ توان از دانه‌ های چیا مصرف کرد.

استفاده به صورت پودینگ چیا

از رایج‌ ترین روش‌ های مصرف دانه چیا استفاده به صورت پودینگ چیا است که برای این منظور ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از آن را با ۱٫۲ فنجان شیر مخلوط می‌ کنیم و به مقدار دلخواه عسل نیز آن اضافه کرده و به هم می‌ زنیم و اجازه می‌ دهیم به مدت چند ساعت یا یک شب در یخچال بماند تا دانه‌ ها منبسط شده و بافت ژله‌ای به خود گیرد و بعد میل می‌ کنیم.

اضافه کردن به اسموتی‌ها

دیگر روش مصرف این دانه‌ ها اضافه کردن آنها به اسموتی‌ ها است که حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری را می‌ توانیم به اسموتی مورد نظر اضافه کرده و مصرف کنیم.

تهیه کیک با دانه چیا

می‌ توانید این ماده خوراکی را به جای تخم مرغ در دستور پخت نان یا کیک یا کوکی‌ ها اضافه کنید تا باعث افزایش محتوای فیبر و کاهش کالری کیک شود.

اضافه کردن به سالاد و برخی از غذاها

دانه چیا را می‌ توان به برخی از سالادها و غذاهایی مانند سوپ اضافه کرد و به عنوان مواد مغذی و میان وعده مصرف نمود.

ترکیب با ماست و میوه

جهت یک میان وعده یا صبحانه مغذی و سالم می‌ توانید دانه چیا را با ماست و میوه ترکیب کنید و از مواد مغذی آن مانند پروتئین و فیبر بهره‌مند گردید.

دانه چیا چگونه خوراکی است؟

دانه چیا یکی از مواد غذایی محبوب است که بومی گواتمالا و مکزیک می‌ باشد و قرن‌ هاست که از آن به عنوان منبعی غنی از مواد مغذی نظیر امگا ۳، فیبر، پروتئین و ویتامین‌ ها یاد می‌ شود و حاوی آنتی کسیدان‌ هایی است که به مبارزه با رادیکال‌ های آزاد در بدن می انجامد.

ارزش غذایی و برخی از خواص دانه چیا

همانطور که گفتیم دانه چیا سرشار از مواد غذایی مفید مانند فیبرها، پروتئین‌ها، آهن، منیزیوم، منگنز، کلسیم زینک، فسفر و مواد معدنی است و بنابراین دارای خواص بسیاری از جمله موارد زیر می‌ باشد.

مدیریت قند خون

از خواص این ماده غذایی کنترل و مدیریت قند خون به دلیل غنی بودن از فیبر است که به تثبیت سد قند خون در افراد دیابتی کمک می‌ کند.

تقویت قلب و عروق

دانه چیا به دلیل داشتن امگا ۳ به کاهش کلسترول و تری گلیسرید موجود در بدن می‌ انجامد و موجب افزایش کلسترول خوب خون و کاهش التهاب بدن و در نتیجه کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی می‌ شود.

تقویت دستگاه گوارش

بهبود عملکرد دستگاه گوارش از دیگر خواص این ماده خوراکی به دلیل داشتن فیبر فراوان است بنابراین برای کسانی که مبتلا به مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش مانند یبوست هستند این ماده یک گزینه بسیار عالی می‌ باشد.

بهبود خواب و کاهش کم خوابی

تریپتوفان یک اسید آمینه است که به تولید سروتونین و ملاتونین در بدن کمک می‌ کند و دانه چیا از این ماده برخوردار است بنابراین مصرف آن باعث تنظیم هورمون‌ های خواب شده و در نتیجه باعث بهبود خواب می‌ شود.

سلامت استخوان‌ها

از آنجایی که دانه چیا منبع قوی از کلسیم منیزیم و فسفر است باعث سلامت استخوان‌ ها می‌ شود بنابراین با مصرف منظم آن از پوکی استخوان های خود جلوگیری کرده و آنها را تقویت کنید.

تقویت حافظه و تمرکز

بهبود سلامت اعصاب و تقویت عملکرد مغز و در نتیجه بهبود حافظه و تمرکز از دیگر خواص درمانی دانه چیا است چرا که این ماده حاوی امگا ۳ تقویت اعصاب می‌ گردند.

دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو

دانه‌ های چیا در روند کاهش وزن به دلایل متعددی از جمله موارد زیر بسیار مفید واقع شده است

  • یکی از دلایل خواص دانه چیا برای لاغری این است که این ماده خوراکی سرشار از فیبر می‌ باشد که در بدن احساس سیری ایجاد کرده و در نتیجه از پرخوری جلوگیری نموده و به کاهش کلی کالری دریافتی می‌ انجامد که نتیجه آن لاغری است.
  • جذب آب و تشکیل ژل و در نتیجه ایجاد احساس سیری طولانی مدت و پر بودن معده از دیگر دلایل خواص ضد چاقی این ماده خوراکی است.
  • دانه‌ های چیا منبع قوی از پروتئین های گیاهی هستند که در کاهش اشتها و کنترل وزن موثر بوده و به تعمیر و ساخت عضلات احساس سیری طولانی مدت کمک می‌ کند.
  • کالری پایین نسبت به مواد غذایی دیگر از دلایل دیگری است که باعث شده است دانه‌ های چیا برای لاغری و کاهش وزن مفید باشند همچنین این ماده مناسب برای کبد چرب است.

جمع‌بندی

در این متن خواص و روش‌ های مصرف دانه چیا را بیان کردیم اما این خوراکی مغذی و خوشمزه دارای مضرات نیز مانند ایجاد آلرژی تداخل با داروها و مشکلات گوارشی است که در لینک زیر می‌ توانید به طور کامل با آنها آشنا شوید. شما همچنین می‌ توانید در مقاله شیره انگور و خواص آن در پیشگیری از بیماری‌ ها با خواص شگفت انگیز شیره انگور نیز آشنا شوید.

3/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا