گل و گیاه

دلیل خشک شدن و پژمردگی گیاهان آپارتمانی و راه حل درمان آن

یکی از زیباترین منظره ها در هر خانه ای گیاهان آپارتمانی هستند. چه در بیرون از خانه و چه در داخل خانه این گیاهان تاثیر فوق‌العاده ای در شادابی محیط دارند ولی ممکن است در نگهداری گیاهان آپارتمانی بسیار از افراد با مشکلاتی روبرو شوند. ما در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم تا چندین علت پژمردگی و خشک شدن گیاهان آپارتمانی و همچنین راه حل های درمان آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.

علل پژمردگی و خشک شدن گیاهان آپارتمانی

گیاهان آپارتمانی به دلایل گوناگونی پژمرده و در نهایت خشک می شوند که در ادامه این مطلب هر کدام از علت ها را با هم بررسی می کنیم.

ا- آبیاری بیش از اندازه

اگر به گیاهان بیشتر از مقدار نیاز آب دهید، پوسیده و زرد می شوند. همچنین آبیاری بیش از اندازه سبب می شود خاک گلدان همیشه خیس باشد و فضای کافی برای عبور هوا نباشد. به همین علت میکروب ها و باکتری های اطراف ریشه گیاه زیاد می شوند و مرگ ریشه را بوجود می آورد. مرگ ریشه رفته رفته کل گیاه را خراب می کند.

راه حل

برای پیشگیری از این رخداد گیاه را کمتر و به موقع آبیاری کنید. برای حل این مشکل می توانید گیاه را از گلدان خارج کنید و ریشه های نرم و پوسیده را جدا کنید سپس خاک گلدان را تعویض کنید و زهکشی گلدان را چک کنید و در آخر گیاه را با خاک تازه به گلدان منتقل کنید تا شاید گیاه شما دوباره زنده شود ولی اگر پوسیدگی ریشه بیش از اندازه باشو احتمالا گیاه شما سالم نخواهد شد.

۲کم آبی

پژمردگی و خشک شدن گیاهان آپارتمانی معمولا به علت کم آبی رخ می دهد. گیاهان برای رشد و ادامه حیات به ریشه های قوی نیاز دارند چرا که گیاهان آب و همچنین مواد معدنی را از طریق ریشه دریافت می کنند بنابراین اگر میزان آب دریافتی گیاهان کافی نباشد، برگ و گل های آنها خشک می شود.

اگر دیدید که برگ های گیاهان در حال خشک شدن هستند و شادابی و طراوت خود را از دست داده اند و خاک گلدان هم خشک شده است بدانید که علت آن کم آبی است.

راه‌حل

برای حل این مشکل کافی است گیاهان را به صورت مرتب آبیاری کنید. اگر مقدار بی آبی از تحمل گیاه بیشتر نباشد، ممکن است گیاه زنده بماند. برخی از گیاهان تحمل و استقامت بیشتری دارند اما برخی دیگر با کم آبی برای همیشه از بین می روند‌. بنابراین دقت داشته باشید که به طور منظم گیاهان را آبیاری کنید و برای جبران این کم آبی در آبیاری گیاهان زیاده روی نکنید.

۳- رطوبت کم

بیشتر گیاهان به رطوبت زیادی نیاز دارند و ممکن است رطوبت خانه برای آنها کافی نباشد. برخی از ارکیده ها و خزه ها به رطوبت بیشتری نیاز دارند و اگر رطوبت کافی به آنها نرسد پژمرده می شوند. خانه هایی که نور بیشتری دارند، رطوبت کمتری دارند. در فصل زمستان به دلیل روشن بودن وسایل گرمایشی و بسته بودن محیط، رطوبت کمتری در فضای خانه وجود دارد در این شرایط گیاه احتمالا سالم می ماند اما سرسبزی و شادابی خود را از دست خواهد داد.

راه حل

برای حل کردن این مشکل از یک دستگاه بخور تامین کننده رطوبت و در نزدیک گیاهان استفاده کنید. یک راهکار دیگر برای حل این مشکل این است که در زیر گلدان آب بریزید و سپس گلدان را روی سنگ قرار دهید به گونه ای که گلدان با آب تماس نداشته باشد، در غیر این صورت ریشه گیاه سريعا پوسیده می شود.

در خانه نیز حمام و آشپزخانه از رطوبت بیشتری برخوردار هستند بنابراین می توانید در صورت امکان گلدان را نزدیک آنها برای رساندن رطوبت کافی به گیاه نزدیک حمام یا آشپزخانه نگهداری کنید.

دلیل خشک شدن و پژمردگی گیاهان آپارتمانی و راه حل درمان آن

۴– نور کم و ناکافی

بعضی از گیاهان به نور مستقیم نیاز دارند و برخی دیگر به نور غیر مستقیم. تقریبا می توان گفت که هیچ گیاه آپارتمانی نیست که به نور نیاز نداشته باشد. ساکولنت ها و کاکتوس ها به نور مستقیم و زیادی نیاز دارند بنابراین پیشنهاد می کنیم آن ها را در فضای باز نگهداری کنید ولی اگر ناچار هستید آنها را در خانه نگهداری کنید حتما آنها را مقابل پنجره غربی یا جنوبی بگذارید. اگر گیاه شما، گیاهی غیر از ساکولنت یا کاکتوس است ولی به نور زیاد نیاز دارد آن را پشت پنجره قرار دهید تا نور را با یک فیلتر دریافت کند. علائم کمبود نور در گیاهان عبارتند از:

  • شل شدگی و لاغر شدن گیاه
  • رنگ پریدگی و ریزش برگها
  • روییدن ضعیف برگ های تازه
  • کم رنگ بودن برگها

راه حل

برای حل مشکل کم نوری گیاهان کافی است محیطی که قرار است گیاه را در آن قرار دهید نور آن را بررسی کنیم. در طول روز پرده ها را بکشید. پنجره های رو به جنوب و بعد از آن پنجره های غرب و شرق مناسب ترین نور را برای گیاهان تامین می کنند. گیاهان را بیش از حد جابجا نکنید تا برگ های آنها به طرف نور متمایل شد.

۵- کوددهی بیش از اندازه

یکی دیگر از عوامل پژمردگی و خشک شدن گیاهان آپارتمانی کود دهی بیش از اندازه است. در صورتی که گیاهان بیش از بیش از اندازه کود دریافت کنند خاک گلدان شور می شود و ریشه گیاهان سوخته می شوند، ریشه های سوخته توان جذب آب را ندارند بنابراین گیاهان در نهایت مسموم می شوند و آسیب میبینند.

راه حل

برای حل این مشکل حدود ۲ الی ۳ دقیقه روی خاک گلدانی که بوسیله کود شور شده است آب بگیرید تا خاک آن شسته شود و سپس صبر کنید تا آب اضافی آهسته آهسته و به صورت کامل از زیر گلدان خارج شود تا گیاه شما آرام آرام سرسبزی و شادابی خود را به دست آورد.

۶- آفت زدن گیاهان

آفت به صورت رفته رفته سیستم گیاه را از بین می برد. اگر خیلی سریع و به موقع متوجه آفت های گیاهان شوید می توانید با رعایت کردن برخی اصول گیاه را به حالت قبلی خودش برگردانید. آفت ها با چسبیدن به گیاه و مکیدن شیره آن مواد مغذی را از گیاهان می گیرند‌.

راه حل

برای جلوگیری از آفت زدن گیاهان ماهیانه آن ها  را چک کنید و دقت کنید اگر حشرات هنوز زیاد نشده اند گیاه را نجات بدهید. همچنین با یک شخص متخصص گل و گیاه صحبت کنید تا آفت کش مناسب را به شما معرفی کند.

جمع بندی

در این مقاله از کارمادیو ۶ علت پژمردگی و خشک شدن گیاهان آپارتمانی را به شما معرفی کردیم با رساندن نور کافی، آبیاری مناسب، کوددهی به موقع و مراقبت های لازم شما نیز می توانید گیاهی سرسبز و شاداب داشته باشید. اگر هم تصمیم دارید در منزل خود نهال های میوه پرورش دهید و از ثمره آن بهره مند شوید مقاله راهنمای کامل نگهداری از گل حسن یوسف در خانه / روش تکثیر و قلمه زدن آن را از سایت کارمادیو مطالعه کنید تا اطلاعات کافی در این زمینه بدست آورید.

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا