گل و گیاه

معرفی انواع نهال گردو / بهترین نهال گردو کدام است؟

گردو که در دسته خشکبارهای صادراتی کشور جای دارد و سالانه به تعداد هزاران نهال از درخت این به کشورهای همسایه و حتی اروپا صادر می‌ شود یکی از درختان با ارزش وپر ثمر است و بهترین نژاد نهال این درخت در کشورمان ایران است که در ادامه  این مقاله از کارمادیو به انواع آنها و خصوصیات این نهال‌ ها خواهیم پرداخت.

انواع نهال گردو و بهترین آنها برای هر منطقه

در دنیا به طور کلی گردو به دو نوع گردوی سیاه و گردوی سفید تقسیم می‌ شود که گردوی سفید در منابع خارجی به عنوان گردوی ایرانی یا گردوی انگلیسی شناخته شده است و بومی کشورمان ایران است و از ایران به مناطق دیگر صادر می‌ شود به عبارت صحیح‌ تر درختان گردو در جهان به دو دسته گردو سیاه و گردوی سفید ایرانی و یا انگلیسی تقسیم می‌ شود.

انواع نهال گردو نیز به دسته‌ های مختلفی از جمله موارد زیر تقسیم می‌شود:

نهال گردوی فرنور

نهال گردوی فرنور

نهال گردوی فرنور بومی کشور فرانسه است و عملکرد و باردهی فوق العاده‌ای دارد و برای مناطق سردسیر گزینه خوبی است میوه‌ های آن درشت و با طعم و کیفیتی مطلوب است. بهترین منطقه برای کشت این نهال گردو در ارتفاع ۱۵۰۰ تا ۲۳۰۰ متر از سطح دریا است و گرده افشانی آن از نوع فرنت می باشد.

نهال گردوی فرنت

نهال گردوی فرنت

این نهال گردو نیز شباهت زیادی با گردوی فرنور دارد بدین جهت که دارای میوه‌ های درشت و مغزی مرغوب و خوش طعم است پوسته‌ های آن نیمه کاغذی است گردوی فرنت بومی کشور فرانسه و مناسب کشت تا ارتفاع ۱۴۰۰ متر می‌باشد و برای گرده افشانی نهال فرنور مناسب است.

درخت گردوی چندلر

این نهال گردو یکی از بهترین نهال‌ های گردو است که بومی کشور آمریکا بوده و نژاد اصلاح شده‌ای دارد و در ترکیه آمریکا و ایران کشت می‌ شود. درخت گردو چندلر دارای مقاومت بالا و عملکرد و باردهی زیادی است و در ارتفاع ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ متر از سطح دریا قابل کشت است. این نهال درخت گردو دیرگل بوده و در مقابل سرمای بهار مقاومت خوبی از خود نشان می‌ دهد و در سال نخست شروع به باردهی کرده و دارای صرفه اقتصادی بالایی است.

یکی از دلایل انتخاب و محبوبیت درخت گردوی چندلر دارای پوسته نازک همراه با رنگ روشن و مغز درشت و طعم بی‌ نظیر آن است و جهت گرده افشانی آن بهترین نهال رقم فرانکت است.

درخت گردوی فرانکت

این نهال گردو به عنوان یک درخت ارزشمند از آن نام برده می‌ شود که در سال اول نیز ثمر می‌ دهد و بومی کالیفرنیای آمریکا است. فرانکت نیز از انواع درخت دیرگل بوده و در دمای پایین مقاومت فوق العاده‌ای از خود نشان می‌ دهد بنابراین مناسب مناطق سرد سیر است و نیز دارای پوست نازک، مغز درشت و طعم لذیذی می باشد.

نهال گردوی پدرو

گردوی پدرو نیز بومی کشور آمریکا است و از نظر ظاهری شباهت زیادی به گردوی چندلر دارد و دیر تر از آن گل می دهد و در ارتفاع ۱۵۰۰ متر کشت می‌ شود. میوه درخت گردوی پدرو بیضی شکل بوده و پوسته نازکی دارد و به آسانی می‌ توان این پوسته را جدا کرد و رنگ مغز گردو نیز قهوه‌ای روشن است و کیفیت و طعم عالی دارد.

درخت گردوی پدرو در همان سال نخست شروع به باردهی می‌ کند و با نهال فرانکت گرده افشانی می‌ کند. لازم به ذکر است که درخت گردوی پدرو دارای پایه‌ های کوتاه است و ارتفاع زیادی ندارد.

درخت گردوی ژنوتیپ به برتر

این نهال گردو از آنجایی که اصلاح نژاد شده است مقاومت و توانایی فوق العاده‌ای در برابر سرما و آفات داشته و عملکرد و بازدهی بسیار خوبی دارد درخت گردوی ژنوتیپ برتر دیرگل بوده و از سال نخست نیز ثمر می‌ دهد. شکل ظاهری گردوی این درخت روشن و پوست نازک داشته و مغز آن به آسانی از پوست جدا می‌ شود. درخت گردوی ژنوتیپ برتر در پنجمین سال به باردهی حدود ۱۶ تن در ۲ هکتار می‌ رسد و قابل کشت تا ارتفاع ۳۰۰۰ متر می‌ باشد.

درخت گردوی دماوند

این نهال گردو همان گونه که از نامش برمی‌آید بومی کشورمان ایران است و ارتفاع بسیار زیادی دارد مناسب کشت تا ارتفاع ۱۸۰۰ متر می‌ باشد. گردوی دماوند بر خلاف بسیاری از دیگر نهال‌ های گردو زودگل بوده نیز در برابر انواع بیماری‌ها و سرما  زمستان مقاوم است ولی ممکن است در سرمای بهار دچار سرمازدگی گردد. میوه درخت گردوی دماوند درشت و دارای پوسته سخت است ولی مغز آن چرب و بسیار خوشمزه است و حداکثر عملکرد آن ۵ تن در هر هکتار می‌ باشد.

نهال گردوی تویسرکان

این نهال گردو بومی ایران است و در ارتفاع ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ متر قابل کشت می‌ باشد و حداکثر عملکرد آن حدوداً ۱۲ تن در ۲ هکتار است بلندای آن تا ۳۰ متر می‌ رسد. این نهال گردو در مناطق کوهستانی رشد می‌ کند و باردهی آن از سال سوم آغاز می‌ شود.

نهال گردوی تو سرخ

نهال این گردو دارای مغزی سرخ رنگ است و بومی آمریکا می‌ باشد و تا ارتفاع ۱۲۰۰ متر کاشت می‌ شود. درخت گردوی تو سرخ دیرگل است و در مناطق سردسیر تحمل خوبی دارد و حداکثر عملکرد آن در هر دو هکتار ۱۰ تن می‌ باشد.

درخت گردوی لارا

درخت گردوی لارا

این درخت گردو بومی کشور آمریکا است جهت کشت در مناطق گرمسیر بسیار مناسب می‌ باشد. درخت گردوی لارا زود گل بوده و به دلیل رشد خوبی که دارد نیاز به گرده افشانی ندارد.

این حال گردو نسبت به بیماری‌ های باکتری‌ هایی حساس است و رشد و باردهی آن بیشتر در شاخه‌ های جانبی است و مناسب کشت تا ارتفاع ۱۸۰۰ متر بوده و تحمل سرمای زیاد و سرمای دیر هنگام بهار را ندارد.

درخت گردوی هارتلی

این درخت گردو از دیگر انواع گردوی بومی آمریکا است و از دیرگل می‌ باشد و سال اول میوه می‌ دهد و از آن به عنوان رقم گرده افشان برای گردوی فرانک استفاده می‌ گردد.

ارتفاع کشت این نهال گردو از ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ متر است و تحمل سرمای شدید را ندارد ولی اندکی به خشکی مقاوم است از دیگر ویژگی‌ های میوه این گردو این است که دارای مغز درشت و چرب بوده و به آسانی از پوسته جدا می‌ شود.

درخت گردوی کانادایی

این حال گردوی کانادا بوده و مناسب کاشت در محیط‌ های سردسیر است دیرگل بوده و مناسب کاشت در ارتفاعی تا حدود ۳۰۰۰ متر است. این درخت گردو از بازدهی خوبی برخوردار بوده و به واسطه دیرگل بودن و مقاومت در برابر سرما باردهی و بازدهی مناسبی دارد به گونه‌ای که از سال هفتم به بعد حدود ۱۵ تن در هر هکتار محصول می‌ دهد. ارتفاع درخت گردوی کانادایی در حدود ۱۲ متر می‌ رسد و حداکثر عملکرد آن در زمان بلوغ برای هر درخت ۴۹.۵ کیلو می باشد.

درخت گردوی پکان

این نهال درخت گردو نیست بومی آمریکا است و رشد تقریباً متوسطی دارد و میوه آن  بیضی شکل و کشیده بوده و از ارقام زودرس به حساب می‌ روند و مناسب کاشت در مناطق سردسیر که سرمای بهاره دارد نیست. گردوی آن دارای مغز درشت و کشیده بوده و تقریباً قهوه‌ای رنگ است و نهال آن از سال نخست ثمر می‌ دهند و مناسب کاشت در مناطق کم ارتفاع و گرم است.

درخت گردو اسرائیلی

این نهال گردو بومی اسرائیل بوده و دارای قامتی متوسط و پایه کوتاه است که عملکرد و باردهی خوبی داشته و دیرگل و پر بازه است. این نهال گردو سال اول یا دوم ثمر می‌ دهد و از آنجایی که اصلاح نژاد شده است از انواع مقاوم و پرمحصول به حساب می‌ رود. لازم به ذکر است که این درخت مناسب کاشت در مناطق سردسیر است.

نیازهای مختلف انواع درخت گردو

انواع درخت گردو

نهال‌های و درخت‌ های مختلف گردو از هر نوعی که باشند نیاز به مراقبت‌ های ویژه‌ای دارند از آنها به دست دارد که در زیر به برخی از این نیازها می‌ پردازیم.

خاک مناسب و غذای مطلوب

درختان گردو نیاز به خورشید کامل و خاکی که زهکشی اصولی شده باشه دارند و ph آن بین ۵ تا ۸ باشد می‌ توان برای عملکرد بهتر آنها آهک به خاک اضافه کرده و ph آن را به ۵.۶ رساند.

نکته دیگری در ارتباط با درخت گردو باید به آن توجه داشت این است که نباید خیلی مرطوب باشد و بنابراین کاشت نهال گردو در مناطقی که خاک رطوبت بسیار دارد یا محل توده هوای سرد است درست نیست.

انجام گرده افشانی

هر درخت گردو به طور طبیعی دارای دو قسمت نر و ماده است که باد کار انتقال گرده‌ ها را از گردوی نرد گردوی ماده و کلاهک آن می‌ رساند جالب اینجاست که بسیاری از گرده‌ها به دلیل اینکه از سوی کلاله گل ماده پذیرفته نمی‌ شوند از بین می‌ روند.

بنابراین باغداران از ارقام گرده افشان استفاده کرده و به اندازه هر ۹ تا ۱۱ ردیف از گونه اصلی یک ردیف گونه گرده افشان می‌ کارند تا با انتخاب گونه‌ هایی که دیرتر گرده افشانی می‌ کنند تا انجام گرده افشانی و پذیرا شدن گرده‌ ها توسط کلاله ماده مطمئن گردند.

شرایط آب و هوایی

شرط اصلی پرورش درخت گردو شرایط آب و هوایی آن است و به طور کلی در انتخاب گونه و نژاد انواع گردو باید ویژگی‌ های آب و هوایی آن را در نظر گرفت و به طور کلی شرایط آب و هوای خیلی سرد و دمای پایین برای آن مناسب نیست با این حال برخی از گونه‌ های آن را می‌ توان در مناطق سردسیر کاشت گرمای  شدید نیز برای رشد درخت گردو مناسب نیست. دیگر نیازهای نهال گردو شامل کود دهی مبارزه با آفات و سمپاشی می‌ باشد. همچنین در زمان لازم باید آنها را هرس کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی بهترین نهال‌ های گردو برای هر منطقه پرداختیم و نیز انواع نهال‌ های گردو و ویژگی آنها را نام بردیم در پایان به سوال بسیاری از شما عزیزان که« بهترین نهال گردو کدام است؟» پاسخ خواهیم داد: در واقع بهترین نژاد درخت گردو نهالی است که متناسب با منطقه مورد نظر شما باشد. همچنین برخی از نهال‌ های گردو از کیفیت بیشتری نسبت به دیگر عنوان آنها برخوردارند که از این موارد می‌ توان به نهال گردوی کانادایی ارغوان، نهال گردوی ژنوتیپ برتر، نهال گردوی چندلر پیوندی و نهال نهال گردوی فرنور پیوندی اشاره کرد.

در پایان این مقاله نیز می‌ توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با شناخت بهترین نوع گردو، مقاله ۴ نکته و ترفند طلایی تشخیص گردو خوب از بد را مطالعه فرمایید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زهرا
7 ماه قبل

سلام خیلی دوست دارم درخت نهال گردوبخرم درآپارتمان پرورش بدم میگن امکان ندارد
ونهال درخت پسته وغیره

دکمه بازگشت به بالا