طرز تهیه استیک گوشت گوساله در ماهیتابه + آموزش تهیه 3 نوع سس
در این مقاله از کارمادیو، طرز تهیه استیک گوشت گوساله را به شما آموزش میدهیم. طرز تهیه استیک گوشت گوساله در خانه آنقدرها که فکر میکنید سخت نیست؛ بهخصوص اینکه میتوانید انواع استیک خام و مزهدارشده را بهراحتی خریداری کنید و تنها باید آنها را بپزید. اگر قیمت استیک گوشت گوساله در رستورانها برق از سر شما پرانده است و تصمیم دارید اینبار در خانه این غذا را تهیه کنید، این مقاله برای شماست.
درجات پخت استیک گوشت در ماهیتابه
اگر جزو افراد استیکباز هستید، نیازی به توضیح درجات پخت این غذای خوشمزه نیست؛ اما افراد زیادی هستند که تفاوت میزان پخت این غذای خوشمزه را نمیدانند. گاهی هم در رستوران با اصطلاحاتی برای سرو این غذا روبهرو میشوند که از آن سر در نمیآورند. بهطور کلی ۵ نوع درجه پخت برای این غذا وجود دارد که قبل از پرداختن به طرز تهیه استیک گوشت گوساله باید آنها را بشناسید.
استیک Rare و روش پخت
استیک Rare باید از وسط گرم باشد و از بیرون بهآرامی سرخ شود. اطراف آن قهوهای شود و وسط آن قرمز روشن باشد. گوشت هنگام لمسکردن باید نرم باشد؛ مانند گوشت خام، اما سطح روی آن قهوهای شود.
طرز تهیه استیک گوشت گوساله در خانه با درجه پختگی Rare سخت نیست. هر استیک دو و نیم سانتیمتری را باید به مدت 5 دقیقه روی یک گریل داغ قرار دهید. بچرخانید و 3 دقیقه دیگر کبابکردن را ادامه دهید. دمای داخلی آن هم باید بین 120 تا 130 درجه فارنهایت (49 تا 55 درجه سانتیگراد) باشد.
استیک Medium Rare و روش پخت
از هر آشپزی که در مورد آموزش درست کردن استیک گوشت در ماهیتابه بپرسید، درجه پخت Medium Rare را به شما پیشنهاد میدهد. این نوع استیک باید از وسط گرم و قسمت اعظم آن صورتی و کمی قرمز باشد. کنارههای آن باید بهخوبی قهوهای شوند. بالا و پایین کاراملی شود و به رنگ قهوهای تیره با خطوط گریل درآید.
طرز تهیه استیک گوشت گوساله Medium Rare به این شکل است که باید هر استیک دو و نیم سانتیمتری را به مدت ۵ دقیقه روی یک گریل داغ قرار دهید. بچرخانید و به مدت 4 دقیقه دیگر کبابکردن را تا دمای داخلی 130 تا 135 درجه فارنهایت (55 تا 57 درجه سانتیگراد) ادامه دهید.
استیک Medium و Medium-Well و روش پخت
اگر از عاشقان کباب هستید و دوست دارید گوشت شما هم مانند یک کباب آبدار شود، این میزان پخت انتخاب خوبیست. یک استیک مدیوم فقط یک نوار صورتی روشن در وسط دارد؛ اما رنگ قهوهای گوشت نسبت به رنگ صورتی بیشتر است. کنارهها باید قهوهای پررنگ و قسمت بالا و پایین آن تیره (اما نه سیاه) باشد.
طرز تهیه استیک گوشت گوساله رستورانی با درجه پخت مدیوم به این شکل است که هر استیک دو و نیم سانتیمتری را 6 دقیقه روی یک گریل داغ قرار دهید. بچرخانید و 4 دقیقه دیگر کبابکردن را ادامه دهید تا دمای داخلی به 140 تا 150 درجه فارنهایت (60 تا 66 درجه سانتیگراد) برسد. اگر کمی زمان پخت را در همین دما بیشتر کنید یک استیک مدیومول (Medium-Well) خواهید داشت.
استیک Well-Done و روش پخت
استیک خوب پختهشده یا ولداون را هرکسی نمیپسندد. با این وجود طرز تهیه استیک گوشت ولداون سختترین کار دنیاست؛ زیرا باید گوشت هیچ رگه صورتیرنگی نداشته باشد و در عین حال خشک و سفت نشود. راز این کار کمی صبر و حوصله است و استفاده از حرارت کم برای جلوگیری از سوختن آن در حالی که بهطور کامل از وسط پخته میشود.
برای تهیه این مدل، هر طرف استیک دو و نیم سانتیمتری را بین ۱۰ تا ۱۲ دقیقه روی حرارت متوسط گریل کنید. همچنین باید دمای داخلی گوشت به ۱۷۰ درجه فارنهایت (۷۷ درجه سانتیگراد) یا بالاتر برسد.
نحوه استفاده از دماسنج گوشت برای پخت استیک
شاید در ویدیوهای آموزش درست کردن استیک گوشت در ماهیتابه، یک دماسنج را در دست آشپز دیده باشید؛ اما چرا؟ از آنجاییکه بهترین راه برای تعیین زمان پخت، بررسی دمای داخلی گوشت است، استفاده از یک دماسنج بسیار مهم است.
برای آزمایش دمای گوشت، دماسنج را در ضخیمترین قسمت، دور از چربی یا استخوان قرار دهید. بهخاطر داشته باشید که گوشت با حرارت باقیمانده درون آن به پختن ادامه میدهد، حتی پس از خارجشدن از گریل؛ بنابراین اگر رسپیای که دارید، دمای داخلی و نهایی گوشت ۱۶۰ درجه فارنهایت است، استیک را با دمای ۱۵۵ درجه فارنهایت از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه استیک گوشت گوساله در ماهیتابه
بهترین راه برای تهیه این غذای لذیذ در خانه، استفاده از صفحه گریل است. اگر چنین امکاناتی ندارید، در ادامه با آموزش طرز تهیه استیک گوشت گوساله در ماهیتابه معمولی همراه باشید.
مواد لازم:
- تعداد استیک بهاندازه نفرات
- کمی نمک دریا
- فلفل سیاه
- روغن زیتون
- رزماری
- سیر بهمیزان لازم
- کره بهمیزان لازم
طرز تهیه استیک گوشت گوساله
مرحله اول: گوشت را بشویید و با یک دستمال آب اضافی آن را بهصورت کامل بگیرید.
مرحله دوم: گوشت را با مقداری روغن زیتون، کمی نمک دریا و فلفل سیاه مزهدار کنید. سعی کنید این مواد را به همهجای گوشت بمالید.
مرحله سوم: در صورتی که عجله دارید، باید یک ساعت به مزهدارشدن کامل گوشت زمان دهید؛ در غیر این صورت گوشت را تا ۴۸ ساعت درون یخچال قرار دهید تا بیات شود و بافت خوشمزهتری پیدا کند.
مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه استیک گوشت گوساله در خانه، تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید گرم شود.
مرحله پنجم: گوشت را درون تابه بگذارید؛ سپس به مدت ۶ دقیقه برای پخت مدیوم یا هر درجه دیگر بپزید و آن را بچرخانید.
مرحله ششم: برای طعمدهی بیشتر، یکی یا ترکیبی از موارد زیر را امتحان کنید:
- یک بوته سیر بهصورت افقی نصف کنید و هر بار که گوشت را برمیگردانید روی آن بمالید.
- روی دو طرف آن در حین پخت کره بزنید. کره به آن طعم الهی میدهد!
- همچنین میتوانید سبزیجاتی را مانند آویشن یا رزماری به شکل یک برس گیاهی درست کنید و هر دقیقه روی گوشت بمالید.
مرحله هفتم: میتوانید بهجای انجامدادن مرحله قبل، کره را آب کنید و سیر و رزماری را داخل آن بریزید تا کمی تفت بخورند و طعم خود را به کره پس دهند. بعد از مایع آمادهشده با برس روی گوشت بمالید.
مرحله هشتم: پس از پختهشدن گوشت به درجه دلخواه، آن را روی بشقاب مد نظر برای سرو بگذارید و با یک سس قارچ طعم آن را تکمیل کنید.
طرز تهیه سس قارچ برای استیک گوشت در خانه
فرقی ندارد که شما با آموزش طرز تهیه استیک گوشت گوساله در ماهیتابه، میخواهید یک غذای فوقالعاده برای ناهارتان درست کنید یا یک شام ضیافتی؛ یک سس قارچ خوشمزه، تکمیلکننده طعم این غذاست که بهراحتی آماده میشود.
مواد لازم:
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- قارچ ۳۰۰ گرم
- سیر ۱ حبه
- خامه صبحانه نصف پاکت
- شیر ¼ لیوان
- پنیر موزارلا ۲۵ گرم
- نمک و فلفل سیاه بهمیزان دلخواه
- جعفری خردشده در صورت تمایل
طرز تهیه سس قارچ
- ابتدا قارچ را بشویید و خرید کنید. بعد با کره و روغن زیتون تفت دهید.
- سیر را هم رنده و به قارچ اضافه کنید تا کمی تفت بخورد.
- نوبت اضافهکردن خامه به قارچهاست. اگر دوست دارید مزه خامه سس شما بیشتر شود، میتوانید مقدار خامه را اضافه کنید.
- در این مرحله شیر و پنیر موزارلا را به مواد اضافه کنید. بعد از آبشدن پنیر، جعفری را به سس اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید. در نهایت کنار استیک گوشت گوساله سرو کنید.
طرز تهیه سس بلوچیز
ترکیب استیک و سس بلوچیز، یک ترکیب ساختهشده در بهشت است! اگر در خانه این غذا را درست میکنید، بهتر است در کنار آن این سس را هم تهیه کنید. با این سس، طعمی جدید را امتحان خواهید کرد.
مواد لازم:
- ۲۵ گرم کره
- ۱ قاشق غذاخوری آرد
- ۱۵۰ میلیلیتر شیر
- ۵۰ گرم بلوچیز
- کمی نمک و فلفل
طرز تهیه سس بلوچیز
کره را در تابهای روی حرارت متوسط آب کنید. سپس آرد را اضافه کنید و بگذارید ۱ دقیقه یا بیشتر بپزد. همه شیر را بهآرامی اضافه کنید و تمام مدت هم بزنید تا سس یکدست شود. بگذارید بجوشد. ۵۰ گرم بلوچیز را اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید تا آب شود و سس غلظت پیدا کند. سپس نمک و فلفل بزنید و سرو کنید.
طرز تهیه سس برنیز
اگر به سسهای غلیظ، خامهای و شبیه سس مایونز علاقه دارید، سس برنیز را انتخاب کنید. در واقع طرز تهیه استیک گوشت گوساله در خانه با این سس تکمیل خواهد شد.
مواد لازم:
- ۲ عدد زرده تخم مرغ
- ۱ قاشق چایخوری سرکه ترخون
- ۱۲۵ گرم کره
- کمی ساقه و برگ ترخون
طرز تهیه سس برنیز
زرده تخم مرغ را در غذاساز بریزید و با نمک، فلفل و کمی کاین مزهدار کنید. سپس سرکه و ترخون را اضافه کنید.
یک دسته کوچک از ساقهها و برگهای ترخون تازه را جداگانه خرد کنید.
کره را در تابه آب کنید؛ سپس ساقههای ترخون خردشده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد داخل غذاساز را هم به آن اضافه کنید. وقتی سس یکدست و غلیظ شد، آن را در ظرفی بربزید و با استیک سرو کنید.
نکات درست کردن استیک گوساله در ماهیتابه با طعم رستورانی
در کنار گوشت میتوانید کمی مارچوبه هم در تابه سرخ کنید و بهعنوان دورچین در کنار آن قرار دهید. طرز تهیه استیک گوشت گوساله در خانه که آموزش داده شد، به تمرین نیاز دارد. توقع نداشته باشید که همان روز اول، نتیجه مانند استیکهای رستورانی شود.
قبل از شروع کار، گوشت را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید حدود یک ساعت قبل از پخت به دمای اتاق برسد. سرخکردن یا کبابکردن آن در دمای سرد، مانع از نفوذ گرما به وسط آن میشود.
قبل از شروع کار باید مطمئن شوید که تابه یا کبابپز شما بسیار داغ است. این کار به کاراملیشدن گوشت کمک میکند.
پس از پخت، گوشت را استراحت دهید و کمی روغن زیتون یا کره بمالید تا یک استیک آبدار با طعم باورنکردنی داشته باشید.
طرز تهیه استیک گوشت در ماهیتابه رژیمی، طبق همان مراحلیست که توضیح دادیم. همچنین خطوط کف این نوع ماهیتابه میتواند راهنمای خوبی برای درجه پخت گوشت شما باشد.
امید است که این آموزش درست کردن استیک گوشت در ماهیتابه برای شما مفید بوده باشد و آن را تست کنید. شما معمولا این غذا را با چه درجه پختی میل میکنید؟ نیم پز دوست دارید یا Well-Done؟ اگر هم شما روش پخت دیگری برای این غذا میدانید، تجربه خود را با دیگر کاربران کارمادیو در میان بگذارید.
عالی بود ، نمیدونم مثل رستورانا درمیاد یا نه ولی باید درست کنم. ببینم این روش برای اونایی که توی خونه نمیتونن از باربیکیو استفاده کنن هم بهتره