سبک زندگی

7 ترفند درمان جوش سر سیاه به روش خانگی یا با دارو

جوش سرسیاه نوعی آکنه است که به علت تراکم زیاد چربی و سلول های مرده در سطح بافت پوست به وجود می آید. بافت پوست در اینگونه آکنه  در ناحیه مورد نظر باز می شود ولی سلول های مرده و بافت چربی در درون بافت پوست باقی می مانند و به شکل یک نقطه سیاه در سطح پوست مشاهده می شوند که آنها را با عنوان جوش سرسیاه می شناسیم.

در این مقاله از کارمادیو تصمیم داریم تا شما را با علائم و دلایل جوش های سرسیاه آشنا کنیم و سپس به روش های درمانی جوش سرسیاه از درمان دارویی تا لیزری و درمان های خانگی بپردازیم بنابراین تا اتمام مقاله همراه ما باشید.

علائم جوش سرسیاه

جوش های سرسیاه به دلیل ظاهر برجسته و رنگ سیاه خود به آسانی قابل تشخیص هستند. این جوش ها معمولا التهابی نیستند و در نتیجه دردی هم ندارند بنابراین زیاد احساس نمی شوند و با دیدن رنگ های تیره روی پوست مشخص می شوند.

علل جوش سرسیاه

در سراسر بدن شما غدد چربی وجود دارند که بیشتر آنها به فولیکول‌های مو متصل هستند. دانه های سرسفید و سرسیاه کومدون نامیده می شوند. جوش های سرسفید کومدون بسته و جوش های سرسیاه کومدون باز هستند. کومدون هنگامی اتفاق می افتد که غده چربی و فولیکول مو ملتهب شوند که علت اصلی آن به شرح زير است.

  • سبوم بیش از حد یا چربی
  • تشکیل غیر طبیعی کراتین
  • اختلالات هورمونی
  • وجود باکتری های بسیار زیاد در تماس با سطح پوست

درمان جوش سرسیاه

جوش سرسیاه به آسانی قابل تشخیص است بنابراین برای درمان آن به پزشک متخصص پوست و مو نیازی نیست. اما در برخی موارد که جوش ها زیاد باشند و به راحتی قابل برطرف شدن نباشند باید به درمان تخصصی تری روی آورید.

درمان های دارویی و لیزری جوش های سرسیاه موارد زیر را شامل می شوند.

۱- درآوردن جوش سرسیاه با دارو

مناسب ترین گزینه جهت از بین بردن جوش های سرسیاه دارو است. داروهای بدون نسخه بسیاری برای درمان جوش های سرسیاه استفاده می شوند. این داروها حاوی رزورسینول، اسید سالیسیلیک، بنزوئیل پراکسید می باشند که با خشک کردن چربی اضافی و از بین بردن باکتری ها، پوست را وادار به ریختن سلول‌های مرده سطح پوست می کنند.

۲- لایه برداری تخصصی با مواد شیمیایی

در این روش مواد شیمیایی بسیار قدرتمندی را به صورت مستقیم روی پوست قرار می دهند و بعد از مدت مشخصی مواد را بر می دارند که در نهایت گرفتگی های منافذ پوست و سلول های مرده را از بین می برد. در این نوع لایه برداری، لایه های بالایی سطح پوست بوسیله مواد شیمیایی برداشته می شود و لایه نرم و سالم ظاهر می شود.

لایه برداری های متوسط و ملایم جوش های سرسیاه به نسخه پزشک نیازی ندارد ولی لایه برداری های قوی و سنگین باید حتما تحت نظر متخصص پوست صورت بگیرد.

۳- لیزر جوش سرسیاه

علاوه بر درمان های دارویی، درمان با لیزر هم برای جوش های سرسیاه به ویژه جوش های سرسیاه روی بینی کاربرد زیادی دارد. در این روش پرتو های متمرکز و کوتاه نور را به سمت جوش های سرسیاه می فرستند. پرتوهای نور چربی تولید شده را کاهش می دهند و به همین وسیله جوش های سرسیاه را از بین می برند.

درمان خانگی جوش سرسیاه

درمان خانگی جوش سرسیاه

از بین بردن جوش های سرسیاه با درمان های خانگی هم امکان پذیر است با چند ترکیب خانگی و گیاهی می توانید جوش های سرسیاه را به راحتی محو کنید.

۱- بهترین بخور برای جوش سرسیاه

در کل می توان گفت که بخور صورت یکی از بهترین راه ها برای افزایش سلامت و شادابی پوست است. برای از بین بردن جوش های سرسیاه ترکیبات طبیعی و گیاهی مثل بخور گل بابونه، آویشن و چای سبز بسیار موثر هستند.

۲- صابون برای از بین بردن جوش های سرسیاه

یکی از اصلی ترین کارهایی که می توانید روزانه در جهت از بین بردن جوش های سرسیاه انجام دهید شستشوی روزانه صورت با استفاده از یک مواد شوینده مناسب است. صابون های گوناگونی برای محو کردن آکنه ها وجود دارند که باید بر اساس نوع پوستی که دارید از آنها استفاده کنید.

بعضی از صابون ها تنها برای از بین بردن جوش های سرسیاه تولید شده اند که می توانید آن ها را از داروخانه به راحتی و بدون نسخه پزشک تهیه کنید.

۳- استفاده از خمیردندان برای از بین بردن جوش های سرسیاه

خمیردندان کاربردهای فراوانی دارد که یکی از آنها از بین بردن جوش های سرسیاه است. برای انجام این کار ابتدا پوست صورت یا بینی را شستشو دهید و سپس خمیردندان را کمی رقیق کنید و روی پوست بزنید. خمیردندان با کاهش دادن آلودگی های سطحی پوست و از بین بردن چربی های اضافه می تواند به مرور جوش های سرسیاه را محو کند.

۴- استفاده از ماسک های خانگی برای از بین بردن جوش های سرسیاه

ماسک های خانگی زیادی وجود دارند که می توانید مواد آنها را تهیه کنید و در منزل برای جوش های سرسیاه استفاده کنید. طرز تهیه چند نوع از این ماسک ها را برای شما در ادامه این مطلب شرح می دهیم.

  • ترکیب جوش شیرین و آب یکی از ماسک هایی است که با لایه برداری کثیفی ها و تعادل PH پوست سلول های مرده و چربی های سطح پوست را از بین می برد.
  • ترکیباتی مثل اسکراب نمک یا شکر، روغن درخت چای و چای سبز به عنوان یک ماسک برای درمان جوش های سرسیاه کاربرد دارد.
  • ماسک بعدی ترکیب روغن نارگیل با زردچوبه است این دو را با هم ترکیب کنید و با آن یک خمیر درست کنید تا از شر جوش های سرسیاه خلاص شوید.
  • ماسک دیگری که در از بین بردن جوش های سرسیاه موثر است ترکیب شیر و عسل است. برای درست کردن این ماسک کافی است یک قاشق غذاخوری عسل ارگانیک را با یک قاشق شیر مخلوط کنید و ده ثانیه درون مایکروویو قرار دهید تا گرم شود و پس از خنک شدن روی جوش های سرسیاه بمالید.
  • نوع دیگری از ماسک ها که برای از بین بردن جوش های سرسیاه کاربرد دارند و می توان برای از بین بردن جوش های سرسیاه از آنها استفاده نمود ماسک ورقه ای است. از ماسک های ورقه ای معمولا برای رفع جوش های سرسیاه روی بینی استفاده می کنند.
  • یکی از رایج ترین ماسک ها برای رفع جوش های سرسیاه ماسک زغال فعال است. ماسک زغال فعال قابلیت بسیار زیادی در از بین بردن جوش های سرسیاه دارد و چربی های اضافه را به طور موثری خارج می کند.

پیلینگ جوش سرسیاه

در این روش از ابزار ویژه ای با نام استخراج کننده حلقه گرد جهت برداشتن پلاگین که ایجاد کننده جوش سرسیاه است، استفاده می شود. در این روش ابزار مخصوص بر روی جوش ها قرار داده می شود و در اثر فشار محتویات درون آن خارج می شوند.

جوش سرسیاه چیست؟

جوش های سر سیاه نوعی آکنه هستند که به آکنه ولگاریس معروف هستند. در واقع جوش سرسیاه یک برآمدگی کوچک بر روی سطح پوست است که با چربی های اضافه و همچنین پوست مرده پر می شوند. ظاهر این جوش ها به کثیفی های برآمده شبیه است. جوش های سرسیاه با جوش های معمولی فرق دارند و هیچگونه دردی ندارند و مایع چرکی در آنها تجمع نمی کند.

جمع بندی

جوش های سرسیاه به دلایل گوناگونی از جمله بسته شدن فولیکول مو، ترشح بیش از اندازه چربی و اختلالات هورمونی ایجاد می شوند. ما در این مقاله از کارمادیو درمان های دارویی و لیزری و همچنین روش های خانگی جوش های سرسیاه را برای شما بیان کردیم.

به صورت کلی می توان گفت که جوش های سرسیاه خطرناک نیستند و نمی توان آنها را بیماری به حساب آورد ولی در صورتی که ورم و التهاب شدید در موضع این جوش ها احساس کردید به متخصص پوست مراجعه کنید.

 

 

امتیاز بدهید

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا