طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه در 6 مرحله با نکات طلایی
حلوا به شکل های مختلف یافت می شود و به دو نوع کلی حلوای آرد و حلوای شکری تقسیم می شود که ما قصد داریم در ارتباط با یکی از انواع حلوا های آرد یعنی حلوای زغفرانی صحبت کنیم. زعفرانی محبوب ترین نوع حلوای آرد است که آماده کردن آن به زمان زیادی نیاز ندارد بنابراین می توانید هر لحظه که هوای خوردن آن را کردید به پخت آن بپردازید و اگر بتوانید مطابق دستور صحیح، آن را تهیه کنید قطعاً یک حلوای لذیذ خواهد بود. بنابراین ما در این مقاله از کارمادیو تصمیم گرفتهایم تا طرز تهیه این نوع حلوای خوشمزه مجلسی را برای شما همراه با معرفی مواد لازم توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه حلوای زعفرانی
برای تهیه حلوای زعفرانی به اندازه ۶-۸ نفر مقدار مواد زیر لازم است:
- یک پیمانه آرد سنگک
- یک پیمانه شکر
- یک پیمانه آب
- یک دوم قاشق چایخوری پودر هل
- یک دوم پیمانه گلاب
- یک دوم پیمانه روغن
- زعفران دم کرده به مقدار کافی
- ۱۰۰ گرم کره
مراحل تهیه حلوای زعفرانی
جهت تهیه این حلوای خوشمزه مراحل زیر را به کار می گیریم:
مرحله اول
ابتدا شهد حلوا را آماده کرده و برای این منظور شهد را به همراه آب پودر هل و زعفران دم کرده درون یک قابلمه مناسب ریخته سپس به هم می زنیم تا ذرات شکر در آب حل شود.
مرحله دوم
در مرحله دوم از تهیه حلوای زعفرانی شهد آماده شده را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا گرم شود بعد از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم یعنی شهد را فقط باید گرم کنیم و جوش نیاید. در ادامه آرد را درون یک تابه مناسب ریخته سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله سوم
سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه تفت می دهیم تا کاملاً بوی خام آن از بین برود سپس از روی حرارت برداشته و الک می کنیم و مجدداً آن را به درون تابه برمی گردانیم.
مرحله چهارم
تابه را روی حرارت قرار داده و کره را به آن اضافه می کنیم و پس از ذوب شدن روغن مایع را به حلوا اضافه می کنیم تفت می دهیم تا به رنگ دلخواه برسد سپس از روی حرارت برمی داریم.
مرحله پنجم
در مرحله پنجم شکر را طی سه مرحله به حلوا اضافه کرده و با آن مخلوط می کنیم تا جذب آردهای تفت داده شده گردد و آن را به هم می زنیم تا درون تابه جمع شده و مواد کامل جذب هم شوند.
مرحله ششم
حلوا را درون تابه به روش گهوارهای جمع کرده سپس درون قیف ماسورهای با سر ماسوره ستاره می ریزیم سپس آن را درون ظرف مورد نظر می ریزیم و به دلخواه تزیین می کنیم. اکنون حلوای زعفرانی مجلسی ما آماده میل کردن است.
نکات مربوط به تهیه حلوای زعفرانی
در هنگام تهیه این حلوای مجلسی خوشمزه به موارد زیر توجه کنید:
- جهت تهیه این حلوا بهترین آرد، آرد سنگک است
- می توانید برای تزیین و خوشمزه تر کردن این نوع حلو از خلال پسته نیز استفاده کنید.
- اگر از شعله پخش کن استفاده می کنید سعی کنید حرارت به صورت یکنواخت پخش شود تا آردها نسوزد.
- اگر از آرد برنج استفاده کنید چسبندگی کمتری پیدا می کند و رنگش اندکی روشن تر است.
- نباید گلاب را زود به حلوا اضافه کنیم زیرا در اثر حرارت زیاد عطران از بین میرود
- اگر آرد به اندازه کافی تفت داده نشود و روغن و کره را زود به آن اضافه کنیم رنگ حلوا روشن تر می شود و در صورتی که بیشتر تفت دهید رنگ آن مایل به قهوهای است.
- اگر از آرد گندم استفاده می کنید باید در هنگام تفت دادن آرد بیشتر آن را به هم بزنید زیر آب گندم خاصیت چسبندگی دارد و اگر آن را مدام به هم نزنید حلوای شما به صورت گلوله گلوله در می آید.
- زمان آماده سازی این حلوا حدود ۲۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن حدود ۵۰ دقیقه می باشد.
جمعبندی
حلوا یکی از خوراکی ها و حتی میان وعده های بسیار مقوی و خوشمزه است که به شکل ها مختلف و با نام های مختلف مانند حلوای زعفرانی، حلوای هویج، حلوای خرما، حلوای آناناس، حلوای شیر، حلوای لبو، حلوای زنجبیل و…. تقسیم می شود.
گفتیم که حلوا یکی از غذاهای سریع است که می توانید هر وقت که دلتان خواست آن را تهیه کنید و در مقاله طرز تهیه ۵ نوع غذای ساده و سریع با کمترین مواد نیز میتوانید با ۵ نوع غذای با دستور پخت سریع و آسان نیز آشنا شوید.