طرز تهیه کنافه + 10 نکته طلایی که باید بدانید
در این مقاله از کارمادیو، به سراغ دستور و طرز تهیه کنافه میرویم. کنافه و یا کنوفه یکی از دسرهای بسیار خوشمزه و محبوب در خاورمیانه است. کنافه در انواع مختلفی به نام نابلسی، کادایف و ختایی تهیه میشود و هریک مخصوص به یکی از کشورهای خاورمیانه است. اساس این دسر خمیر رشتههای نازک سمولیناست که آغشته به شربت مخصوصی میگردد.
معروف ترین نوع کنافه، نابلسی است که مبداء آن به شهر نابلس فلسطین برمیگردد. در ترکیه نیز این نوع شیرینی بسیار محبوب بوده و معمولاً همراه با سرشیر و یا بستنی سنتی و یک فنجان قهوه میل میشود.
در این نوع طرز تهیه کنافه یک لایه پنیر بین رشتههای سمولینایی قرار میگیرد. تاریخچه این دسر به قرن دهم بازمیگردد که اندکی با دستور امروزی متفاوت است. برای ایام خاصی مانند ماه مبارک رمضان تهیه کنافه عربی جزو پیشنهادات ویژه محسوب میشود.
مواد لازم برای طرز تهیه کنافه
قصد داریم در این نوشته طرز تهیه کنافه با کادایف خشک را آموزش دهیم برای این منظور به مواد اولیه زیر نیاز داریم :
مواد لازم کنافه ترکی | |
رشته کنافه یا کادایف | ۳۰۰ گرم |
کره | ۱۵۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر خامه ای | ۲ قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | ⅔ پاکت |
پنیر پیتزا | ½ پیمانه |
پودر پسته | به مقدار کافی |
مواد لازم برای طرز تهیه شربت کنافه
مواد لازم شربت | |
آب | ۱ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
هل | ۲ عدد |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه کنافه
در این قسمت از مقاله نوشته شده درباره طرز تهیه کنافه، مراحل پخت و آماده سازی کنافه را برای شما تهیه کردهایم.
مرحله اول
قبل از هر چیز به سراغ درست کردن شربت دسر بروید. برای درست کردن شربت کافیست مقداری آب را در یک قابلمه متوسط ریخته و آن را تا مرحله جوش آمدن روی حرارت بگذارید. بعد از این که آب به جوش رسید شکر را به ارمی به آب اضافه کنید و دائما هم بزنید تا شکر درون آب حل شود تا کمی حالت شهد به خود بگیرد.
زعفران دم کرده را به شهدتان اضافه کنید و بگذارید تا حدود نیم ساعت شهد بجوشد در پایان کارتان گلاب و یا عرق بهار نارنج را به همراه کمی دارچین به شهد بیفزایید تا طعم و عطر بهتری بگیرد.
مرحله دوم
حال به سراغ تهیه شیرینی بروید. برای این کار ابتدا رشته های کادایف باز کنید و به قطعات ریزتر خرد کنید. کره را به روش بن ماری آب کنید و روی رشته های کادایف بریزید، سپس دو قاشق زعفران دم کرده غلیظ را نیز به رشته ها اضافه کنید.
مرحله سوم
یک ظرف مناسب (ترجیحا پیرکس یا ظروف نچسب) را انتخاب کرده و کف و دیوارههای آن را با کره چرب کنید. میتوانید در کف ظرف کمی زعفران دم کرده نیز بریزید. سپس رشتههای کادایف را به دو بخش تقسیم کرده و قسمت اول را در ته ظرف بچینید. با کمک دست کمی سطح رشتهها را فشار داده و سپس به سراغ لایه پنیر بروید.
مرحله چهارم
پنیر خامهای را در یک ظرف جداگانه با خامه ترکیب کنید. این کار را باید با نهایت صبر و حوصله انجام دهید تا هر دو ماده به خوبی باهم ترکیب شده و یکدست شوند. بعد از یکدست شدن مواد سپس خامه و پنیر را به رشتههای کادایف اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید روی پنیر و خامه کمی پنیر پیتزا نیز اضافه کنید. حالا قسمت دوم رشتهها را نیز روی مواد ریخته و با کف دست کمی فشار دهید.
مرحله پنجم
نوبت آن رسیده که کنافه را در فر بگذارید. دمای 160 درجه سانتیگراد فر را روشن کنید و سپس کنافه را درون طبقه وسط قرار دهید. اجازه دهید تا کنافه حدود 35 دقیقه در فر بماند. برای آن که سطح کنافه رنگ طلایی داشته باشد میتوانید در 5 دقیقه آخر، شعلههای بالای فر را روشن کنید.
زمانی که روی کنافه ترکی طلایی و خوشرنگ شد، قالب را از فر خارج کرده و شربت خنک شده را به صورت پخش روی آن می ریزیم تا شربت جذب آن شود، سپس به دلخواه با پودر پسته و گل محمدی تزئین می کنیم.
نکات لازم زمان تهیه کنافه
- برای جلوگیری از خراب شدن کنافه و خارج شدن راحتتر آن از داخل قالب، میتوانید از قالبهای کمربندی استفاده نمایید.
- طبق برخی از دستورهای تهیه میتوان شیرعسل را جایگزین شربت نمود.
- برای افزایش طعم این دسر میتوان از مخلوط مغز گردو، پسته و بادام روی پنیر استفاده کرد.
- برای افزایش عطر این غذا شربت بهارنارنج و یا گلاب فوق العاده است.
- میزان شربت روی کنافه کاملاً اختیاری و بسته به ذائقه شما دارد.
- کنافه جزو غذاهای پرکالری محسوب میشود بنابراین در میزان مصرف آن دقت نمایید.
- کنافه را باید حتماً گرم سرو کنید. در صورت سرد شدن کنافه میتوانید آن را داخل فر قرار داده و یا با استفاده از ماهیتابه گرم کنید.
- کنافه بستنی در واقع همان کنافه است که در کنار بستنی سرو میگردد.
- معمولاً میتوان رشته کادایف را از فروشگاههای زنجیرهای و هایپر مارکتها تهیه نمود.
- نوع پنیر مورد نظر برای کنافه کم نمک است. پنیر لبنه، ماسکارپونه و ریکوتا برای تهیه مناسبتر هستند. در صورت عدم دسترسی به این پنیرها میتوانید از پنیر موزارلا استفاده کنید.
پیشنهاد می شود این نوع دسر را به صورت گرم یا داغ سرو کنید. زمانی که کنافه ترکی را درون یخچال قرار می دهید، پنیر پیتزا سفت شده و مزه اصلی خود را از دست می دهد. در نهایت دسر را به همراه بستنی میل کنید. امیدواریم از این مقاله از کارمادیو لذت برده باشید. نوش جان!