گل و گیاه

7 روش کاربردی برای آبیاری گیاهان در زمان مسافرت

یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات برای دوستداران گل‌وگیاه، رفتن به مسافرت است. گاهی سپردن کار آبیاری گل‌وگیاه به آشنایان، سخت و دشوار است. به همین دلیل اغلب افراد به دنبال راهکاری برای آب دادن بدون دردسر و راحت هستند. ازاین‌رو ما در کارمادیو قصد داریم به 7 روش کاربردی و بهینه برای آب دادن به گیاهان در زمان مسافرت اشاره کنیم:

چگونه گیاهان را در زمان مسافرت آبیاری کنیم؟

  1. بطری وارونه

بطری وارونه

ارزان‌ترین و ساده‌ترین روش آبیاری گلدان و باغچه، استفاده از بطری پلاستیکی وارونه است. یک بطری را پرازآب کرده و درب آن را خیلی کم شل کنید به‌گونه‌ای که در هنگام وارونه کردن، آب قطره‌قطره از آن چکه کند. سپس به‌صورت وارونه به‌اندازه 3 تا 4 سانتی درون خاک گلدان یا باغچه فروببرید. با توجه به‌اندازه بطری، گیاهان شما به مدت 5 تا 7 روز آبیاری می‌شوند.

  1. بطری آب

روی بدنه بطری آب، با میخ داغ یا هویه چند سوراخ ایجاد کنید. سپس بطری را درون گلدان یا باغچه گذاشته به‌طوری‌که سر آن چند سانتی­متر از خاک بیرون باشد و بتوانید بطری را پرازآب کرده و درب آن را محکم ببندید. در هنگام قراردادن بطری درون خاک، مراقب باشید به ریشه گیاهان آسیبی وارد نشود. این روش برای گیاهانی که به طور متوسط یا زیاد به آب نیاز دارند، بسیار مفید است و می‌توان به مدت 5 تا 7 روز آنها را با این روش آبیاری نمود.

  1. نخ کاموا یا فتیله

بهترین راهکار برای افرادی که قصد مسافرت طولانی تا 20 روز دارند، استفاده از نخ کاموا یا فتیله برای آبیاری گیاهان است. اگر چند گلدان دارید، آنها را به شکل دایره‌وار کنار هم بچینید و سطل پرازآب را وسط آنها قرار دهید. به تعداد گلدان‌ها نخ کاموا یا فتیله تهیه کنید. یک سر نخ کاموا یا فتیله را درون سطل آب و سر دیگر را به‌اندازه 2 سانتی‌متر زیر خاک گلدان فروببرید. دقت کنید نخ کاموا یا فتیله باید به کف سطل یا ظرف آب موردنظر برسد.

نخ کاموا یا فتیله برای آبیاری گیاهان در مسافرت

شدت‌جریان آب به میزان بالا و پایین گذاشتن ظرف آب با سطح گلدان یا باغچه بستگی دارد. بدیهی است هر چه سطل یا ظرف آب بزرگ‌تر و هم سطح گیاهان باشد، گیاهان مدت طولانی‌تری آبیاری می‌شوند.

شما می‌توانید برای هر کدام از گلدان‌ها بطری یا ظرف جداگانه‌ای تهیه کنید و نخ کاموا را درون آنها فروببرید. با این کار دیگر نیازی به چینش گلدان‌ها در کنار هم نخواهید داشت.

  1. حوله و ظرف آب

یکی از روش‌های ساده و فوق‌العاده مؤثر در آبیاری گیاهان گلدان در زمان مسافرت محسوب می‌شود. یک حوله و ظرف بزرگ مانند تشت یا وان حمام را آماده کنید. کف تشت یا وان حمام را از آب پرکرده و چند حوله را درون آن بیندازید. اجازه دهید آب به‌خوبی جذب حوله‌ها شود. گلدان‌هایی که زیر آنها سوراخ شده، روی حوله‌های خیس قرار دهید. کم‌کم و به‌تدریج آب به درون گلدان‌ها منتقل می‌شود. با این روش 5 تا 8 روز گیاهان شما آبیاری می‌شوند.

  1. زیر گلدانی

از این روش برای گیاهانی مانند کاکتوس که در مقابل کم‌آبی حساس نیستند، استفاده می‌شود. یک زیر گلدانی هم اندازه یا کمی بزرگ‌تر از گلدان موردنظر خود تهیه کنید و آن را از آب و ماسه پر کنید. سپس گلدان را درون آن قرار دهید. با این کار محیط اطراف گلدان تمیز نگه داشته می‌شود و مانع از ریخته‌شدن خاک گلدان روی زمین می‌شود. از این روش برای مسافرت‌های 5 تا 7 روزه استفاده کنید.

  1. آب بانک

آب بانک، وسیله‌ای است که از دو بخش پلاستیکی و سفالی تشکیل شده است. بخش پلاستیکی آب بانک، به شلنگ آب یا بطری وصل می‌شود و قسمت سفالی آن درون خاک گلدان یا باغچه قرار می‌گیرد.

آب بانک وسیله‌ای هوشمند است و بخش سفالی آن باید همیشه مرطوب نگه داشته شود تا هر زمان گیاه به آب احتیاج داشت، آب بانک، آب بیشتری به سمت آن روانه کند. در واقع هر چه گیاه خشک‌تر باشد، آب بیشتری به سمت آن هدایت می‌شود؛ بنابراین هیچ‌گونه آب اضافی درون گلدان نمی‌ماند و ریشه آن پوسیده نمی‌شود.

  1. پودر جاذب یا ژل نگهدارنده آب

یکی از تکنیک‌های علمی برای تأمین آب گیاهان در زمان مسافرت است. امروزه از این روش در کشاورزی نیز استفاده فراوان می‌شود. پودر جاذب یا ژل نگهدارنده آب، نوعی پلیمر خاک است که تمایل زیادی به نگهداری و جذب آب دارد.

ساختار شیمیایی و پلیمری پودر جاذب همانند شکر و سه‌بعدی است. پیوند شیمیایی این پودر به‌گونه‌ای است که در شرایط یونی، تحت‌فشار و میکروارگانیسم‌های خاک، آب و مواد محلول را جذب کرده و به‌آرامی تجزیه می‌شود. در نتیجه این فرایند، پودر جاذب به آب، دی‌اکسیدکربن، ترکیبات نیتروژن‌دار غیرسمی مانند آمونیاک تبدیل شده و به ماده آلی خاک گلدان یا باغچه اضافه می‌شود.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا: 46

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا