خواص گلیسیرین برای مراقبت از پوست صورت
گلیسیرین یک ماده طبیعی با خواص فراوان در زمینه مراقبت از پوست به عنوان یکی از مرطوب کننده های محبوب و موثر مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده که اکثرا از روغن های گیاهی استخراج می شود به دلیل توانایی منحصر به فرد خود در جذب و نگه داری رطوبت در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.
در فصول سرد سال نیز استفاده از مرطوب کننده ای که از پوست محافظت کند، بسیار حائز اهمیت است. در ادامه این مقاله از سایت کارمادیو به بررسی خواص مرطوب کننده و تأثیرات مثبت گلیسیرین بر پوست خواهیم پرداخت.
موارد استفاده گلیسیرین
معمولاً گلیسیرین در انواع محصولات بهداشتی خوراکی و دارویی یافت می شود. در ادامه اغلب محصولاتی را که حاوی گلیسرین هستند آورده ایم.
1- در صابون ها، شامپوها، دهانشویه ها، عطر ها و ضدآفتاب ها از گلیسیرین به عنوان نرم کننده و ضدخشکی استفاده می شود.
2- در کرم ها و لوسیون های مرطوب کننده، ژل های پوستی و ماسک های صورت از گلیسیرین برای بهبود وضعیت پوست استفاده می کنند.
3- در صنعت داروسازی نیز گلیسیرین به عنوان یک حلال در تهیه سیروپ ها و محلول های دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
4- در برخی از مواد غذایی مانند آبمیوه، شکلات و محصولات شیرین، گلیسیرین به عنوان یک ماده نگهدارنده استفاده می شود.
5- گلیسیرین در صنعت های شیمیایی برای تولید مواد پلاستیک و صابون به کار می رود.
خواص گلیسیرین
جوانسازی پوست
گلیسیرین به عنوان یک ماده مرطوب کننده و نرم کننده برای پوست عمل می کند و این موضوع باعث جوان شدن و تازه ماندن پوست می شود.
گلیسیرین به دلیل خواص مرطوب کننده و نرم کنندهاش می تواند به حفظ رطوبت پوست کمک کند و ظاهر پوست را بهبود ببخشد. در نتیجه در کاهش خشکی و چروک های ناشی از خشکی مؤثر است. گلیسرین در تاخیر روند پیری پوست نیز بسیار کمک کننده است.
گلیسیرین با داشتن خواص آنتی اکسیدانی یک لایه محافظ روی پوست ایجاد کرده و باعث عملکرد بهتر پوست شود.
از بین بردن آکنه
بسیاری از مرطوب کننده ها و نرم کننده ها دارای موادی هستند که مضرند و باعث ایجاد جوش و آکنه می شوند. مخصوصا محصولات پوستی قوی تر، پوست را تحریک کرده و منجر به افزایش جوش و آکنه خواهند شد. اما گلیسیرین با خواص مرطوب کننده ای این عوارض را ندارد و باعث بروز جوش نخواهد شد. همچنین گلیسیرین فاقد چربی است و منافذ پوست را مسدود نمی کند. علاوه بر آن رطوبت و نرم شدن پوست، از وجود آکنه جلوگیری می کند.
التیام و بهبود پوست
گلیسیرین به عنوان یک مرطوب کننده می تواند در کاهش خشکی و ترمیم ترک ها مؤثر باشد. خصوصیات مرطوب کننده گلیسیرین در جذب و نگهداری رطوبت در پوست بسیار کمک کننده است.
گلیسیرین به خوبی رطوبت را به پوست هدیه می دهد و باعث نرمی و احساس لطافت در پوست می شود. این ویژگی ها برای کاهش خشکی، ترمیم پوست و بهبود زخم های کوچک مفید هستند. گلیسیرین خواص ضد التهابی نیز دارد و در پیشگیری از ایجاد خطوط و چین و چروک های پوست موثر است.
محافظت از پوست
استفاده از گلیسیرین به خصوص در پاییز و زمستان نیز مفید است زیرا خواص مرطوب کننده و نرم کننده اش به حفظ سلامت پوست در شرایط خشک و سرد کمک خواهد کرد. هوای سرد و خشک باعث ایجاد پوسته و چین و چروک روی پوست می شود و گلیسیرین این مشکل را حل می کند.
در اثر مشکلات خشکی، پوست سد دفاعی خود را از دست داده و بیشتر مستعد عفونت و التهاب خواهد شد. گلیسیرین با خواص التیام بخش و ضد التهاب به پوست کمک می کند تا بهترین عملکرد را در شرایط تغییرات جوی داشته باشد و از ترک ها و خطوط ناشی از خشکی جلوگیری می کند.
از محصولات حاوی گلیسیرین مانند لوسیون ها، کرم های پوستی و صابون ها مخصوصا پس از حمام برای حفظ رطوبت پوست و پیشگیری از خشکی و ترک های پوستی استفاده کنید.
بی ضرر بودن
گلیسیرین یک ماده طبیعی است و به عنوان یک مرطوب کننده و نرم کننده خواص مفیدی برای پوست دارد. اغلب محصولات پوستی و عطر ها عوارضی همچون خشکی و بسته شدن منافذ پوست دارند در صورتی که گلیسیرین همچین عوارضی نداشته و حتی برای پوست مفید است.
گلیسیرین به عنوان یک ماده مرطوب کننده طبیعی برای بسیاری از افراد مفید است و به همین دلیل در انواع محصولات مخصوص کودکان و همچنین محصولات آرایشی بهداشتی از این ماده استفاده می شود.
مرطوب کنندگی
گلیسیرین به خاصیت مرطوب کننده بودنش معروف است. در واقع خاصیت اصلی گلیسیرین محافظت و افزایش رطوبت پوست است. این ماده مانند یک اسفنج به خود آب جذب کرده و آن را در پوست نگه می دارد. در نتیجه پوست نرم و مرطوب می شود.
گلیسیرین قابلیت جذب رطوبت را دارد و مانع از دست دادن آب توسط پوست می شود. این ویژگی باعث حفظ نرمی و احساس مرطوب در پوست میشود. با تأمین رطوبت لایه های عمیق تر پوست، خشکی پوست بهبود پیدا می کند.
گلیسیرین چیست؟
گلیسیرین یک ماده شفاف، بی بو با طعم شیرین و خواص مرطوب کننده و نرمکننده است. این ماده عمدتاً از گیاهان تولید می شود و در صنایع مختلف از جمله صنعت آرایشی و بهداشتی، داروسازی و صنایع غذایی به کار می رود.
گلیسیرین از سده ها پیش در تولید صابون و دارو ها مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده ابتدا از گلابی تهیه می شد اما در اواخر قرن ۱۹ روش های بهتری برای تولید گلیسیرین توسط شیمی دان ها ابداع شد. این ماده به عنوان یک خوراکی غیر سمی شناخته می شود که می تواند از چربی حیوانی یا گیاهی مانند مانند روغن نخل، کنجد، نارگیل و یا سویا به دست بیاید.
این ماده از طریق فرآیندهای شیمیایی از روغن خالص حاصل می شود.
گلیسیرین در مراحل مختلف تصفیه، از آلودگی ها و مواد اضافی پاکسازی می شود تا به شکل خالص تر و با کیفیت تری برسد.
جمع بندی
در مقاله بالا تاثیرات و خواص گلیسیرین را بررسی کردیم. همان طور که در این محتوا خواندیم، این ماده برای پوست مخصوصا در این فصل بسیار مفید است. اگر دچار مشکل خشکی پوست هستید و نیاز به راهنمایی دارید، مقاله راهنمای جامع درمان خشکی پوست + علت خشکی پوست می تواند به شما کمک کند.